Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet
Av RHWarrior

Men... hur fort kör den Crysis jämför med Windows 10?

Av RHWarrior

Precis vad som diskuterades på forumet häromdagen, bra med ett rejält test.

Av RHWarrior
Skrivet av murklor:

Är FSR verkligen ett steg framåt? Av det vi sett på FSR är det som att gå tillbaka till tidig 2000-tals FSAA, ser ut som nån smetat vaselin på bilden :/

Jag menade konceptet generellt, inte kikat på FSR-exempel. Om det gör bilden för mjuk, tja då kanske det inte är så användbart för alla, i alla fall i denna revision. Oavsett så bör det låta folk med klenare GPU:er pumpa upp FPS i alla fall.

Av RHWarrior

En Alpha och en P3 i samma burk, väldigt fränt!

Av RHWarrior

Tycker DLSS / FSR är utmärkta tekniker, ett steg framåt i utvecklingen!
Mer prestanda för i stort sett samma bildkvalitet, speciellt om det är märkbart mer, ökar ju både för högre upplösningar och längre livstid på hårdvara. Och ärligt i 4k och över känns det generellt nästan nödvändigt för tunga titlar.

Av RHWarrior

Nice,en sån här, möjligtvis 1-2 lågvarvs chassifläktar och man har ett supertyst system.
Återstår "bara" att få grafikortet ljudlöst..

Av RHWarrior

Nån wäbbläsare, typ Firefox.

Sen allt annat vid behov, men det varierar.

Av RHWarrior

Tja, det var väl en inte helt onaturlig utveckling att supporta fler sorters lagring. Men det har nog ingen praktiskt betydelse för konsumentdatorer ett tag framöver i alla fall... en lane ev. två lär ju dessutom räcka länge.

Av RHWarrior
Av RHWarrior

Superb recension, precis vad jag hoppades på med M1-Macbooks, nu är det förstås än mer lockand med M1X.

Av RHWarrior

Jo har haft lite skumma effekter till och från, ibland slutar portar spontant att fungera tills man kallbootar. Nu har jag det mesta (utom mus&tangentbord) via hub sen ett tag, och det kommer mer sällan sen jag flashade BIOS (typ för ett drygt halvår sen), men det finns kvar i någon mån.

Av RHWarrior
Skrivet av UndaC:

I de spel där man kan ställa in deadzone har jag funnit att den måste ställas in så aggressivt att kontrollen typ inte går att använda annat än på fullt utslag om man vill lösa driftingproblem.

Är förstås inte så för alla men för mig så löste det inget.

Jo de e klart, går det över en gräns så är ju kontrollen att betrakta som helkass, och felet borde då falla inom garanti, såvida inte kunder har misskött kontrollen. Tillverkaren skulle som goodwill kunna byta in dom efter garantitiden också givetvis, speciellt om det är ett typfel, sen så finns det ju konsumentköplagen. Får se hur detta utvecklas...

Av RHWarrior

Toppen!
Kan säga att mitt FDD 5 får bättre flöde av en extra i toppen också, la in en i botten med (båda lågt varvtal) och de drar ner tempen en 6-7 grader, så ex. GPU varvar inte upp fullt lika mycket eller lika snabbt.

Av RHWarrior

Heh, har haft drifting-problem på 2 av 4 Dualshock 3 också, så detta är ett gammalt problem som kan uppstå.

Om Sony vore smarta så skulle de lägg in i OSet så man kan konfigurera deadzone, hade löst 90%+ av alla joystickproblem.
Men då "erkänner" de ju att de existerar... eller nåt.

Av RHWarrior
Skrivet av GuessWho:

Finns det ingen mening med att ha iGPU längre ?

Core i5-10400 1 639 kr
Core i5-10400F 1 411 kr
Skillnad: 228kr

Förr så sades det att Quicksync var ganska bra.
Men det kanske har blivit ifrånsprunget ?

Det är otroligt användbart till allt som inte är spel, skulle jag säga.
Tyvärr lyser ju AMD sen ett tag med sin frånvaro på APU-sidan rätt så bra...

Av RHWarrior
Skrivet av Thomas:

Det är rejält inzoomat.
Originalbilderna:
1080p
4K native
8K DLSS

Jomensåatt ett grafikort JPEG-kodar inte först innan det skickar till skärmen... så det blir liksom något missvisande ändå.
Men on topic så är det förstås ett plus om UE4 lägger in stöd.

Av RHWarrior
Skrivet av Balconette:

Jag bara älskar de hårda orden! Det är inte mer än rätt, plus att det han säger är rakt och ärligt. Det handlar fortfarande om något som haussas till höjderna och säljs dyrt. Bedrägeri skulle haussning klassas som oftare.

Folk går för mycket på tå och säger inte säger vad de tänker och tycker eftersom det är obekvämt. Går ju att tjäna multum på sånt idag då de flesta inte orkar bemöda sig med att lämna tillbaka spelet efter att det lanserats, samt att efterverkningarna är obefintliga eftsom de flesta följer strömmen och ställer sig bakom journalistikers eller andra åsiktsbildares åsikter. Då krävs det att de kan använda starka ord när det handlar om saker som har gjort stor skada relativt sett.
...

Grejen är också att det är så lätt att undvika, genom att inte förboka helt enkelt om det är tveksamt ifall produkten blir som man tror, eller utgivaren är vag i sin beskrivning av spelet. Oklart varför 8 miljoner förbokade, jag menar spelet distribueras ju digitalt dessutom så det går lika bra att köpa dag 1 som två år innan släpp.

Av RHWarrior

Oklar testmiljö och frekvens på engineering sample.

Jahaja.

Av RHWarrior

Bara PC här, senaste konsollen samlar mest damm / kör som BD-spelare.

Av RHWarrior

Dramatiskt formulerat!

Men jag skyller inte bara på några tveksamma företag som säljer "skit", utan även (precis som nämnt) journalister som propagerar för och hypar upp "skit", och till sist konsumenter som hare lite lätt Stockholssyndrom och passionerat förklarar hur om man bara tittar i rätt vinkel och kisar lite så är detta en läcker, prisvärd och kärleksfullt bakad princesstårta...