Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet
Av RHWarrior

Nämen Intel då! Jag kan köpa att det inte smäcker AMD och nViddia i spelprestanda krona för krona men de får slipa till drivisarna och mjukvaran i alla fall...

Jaja, detta är inte produkten för mig just nu oavsett, men det ska bli intressant och se hur det utvecklar sig framöver.

Av RHWarrior

Gör nästan aldrig det, men köpt nån prolle+mobo och ett par SSD via Swec.

Annars så köper jag alltid nytt om det ska va nåt...

Av RHWarrior

Låter skumt, en burk bör dra minst mindre än 10, min drar under 3 i sleep mode... inget som laddar via USB eller nåt uppenbart?

Av RHWarrior

Är det nån som testat hur inställningen i vissa BIOS/UEFI påverkar 3DMark-siffror på en PC? Flåt en 3DMark-enhet...

Av RHWarrior

Det viktiga är att Windows går bakåt....

Men intressant statistik, oavsett.

Av RHWarrior

Skippar nog den här rean, har inte lekt färdigt med Elden Ring och Cyberpunk ännu så...

Kanske nån kul liten indie titel om man hittar nåt guldkorn.

Av RHWarrior

Det är väl i paritet med mitt spelintresse...

Av RHWarrior

Matrox Millenium 2, nice, köpte också ett sånt! (men jag tror det satt i en P200-burk i mitt fall)

Redigt bra grafikkort på sin tid.

Av RHWarrior

Diablo IV kommer alltså, härligt. Och det kommer att finnas minst en klass.... inte illa!

Av RHWarrior

Whee 6/10...

Av RHWarrior
Skrivet av Sveklockarn:

Jag är övertygad om att fantasin om "RTX 30xx Super" kommer leva tills 40-serien släpps.

Frågan är vad den skulle erbjuda och med vilken krets? Den löjliga uppdelningen av 3080/3090 med sina respektive snudd på meningslösa Ti-varianter har ju redan urvattnat och segmenterat sönder toppen med ensiffriga procentskillnader, så vad mer skulle de kunna göra?

Tja, de skulle ju kunna släppa modeller i 4000-serien som slottar in mellan och strax över 3090, 3080/Ti, 3070/Ti osv.

En modell för varje 5 snitt-FPS-intervall!

Av RHWarrior
Skrivet av trickeh2k:

Heter sidan stockklockers?

Nej men inga CPU:er kör "i stock" längre, alla har dynamisk överklocking på ett eller annat sätt. Men OK Intel klantade till det lite här, oavsett.

Av RHWarrior
Skrivet av TMG:

Ofta krävs det en rejäl investering i kylaren för att sänka temperaturen med så mycket som 10 grader (förutsatt att man har en acceptabel kylare till att börja med). Det blir nog då ofta betydligt billigare att lägga några hundra kronor på en ram som denna istället för kanske 1000 kr extra på en betydligt kraftigare kylare. Och nej, bättre kylning är inte bara relevant när man överklockar. Det är även viktigt om man exempelvis vill få ner ljudnivån.

Jojo jag föreklade problemet en del, ha i åtanke att jag bygger med mellanklass-CPU i regel så det är nästan alltid enklare att lösa då det är större svängrum, mina har alltid nån tredjepartskylare i princip från början också. Undantaget var 3700X:en jag har nu som hade stockkylare ett par månader, och ja även där (som väntat) så var oväsendet betydligt lägre med en freezer 34, men ok det beror på flera grejer och är ett annat scenario.

(Hade jag börjat lattja med top end CPU i en generation och/eller tajta chassin och/eller överklockning, kanske tom. rejäl överklockning så hade det blivit betydligt mer "huvudbry", man hade fått lägga upp saker och ting på ett annat sätt.)

Klart om förhållandena är sådana att man tappar för mycket på nån punkt (ex. prestanda eller ljudnivå) så är det motiverat att leta efter en åtgärd, och det här kanske är lämpligt för de biffigare Alder Lake, om man nu bankar i taket på befintlig rigg med befintliga förutsättningar.

Av RHWarrior

Ärligt talat, om folk slutade lattja med överklockning så mycket som de gör så skulle det här vara ett icke-problem.
Det är extremt ovanligt att prollar går för varma i stock-konfigurationer.*

*undantaget rejält underdimensionerad kylning och liknande

Av RHWarrior
Skrivet av Mordekai:

Det spelar ingen roll hur många akronymer du använder, ingen spelade Super Nintendo, Sega Megadrive, Colecovision, Intellivision eller ens VIC-64 med progressiv bildsignal när det begav sig. Progressiva utgångar blev populärt använt först vid millenieskiftet.

Progressivt? Vi hade en RF-modulator och en TV i slutet på 80-talet... tror jag hade privilegiet att se S-Video från en C-64 typ runt 2010 första gången!

Av RHWarrior

Got damn... men två var totala gissningar.

Tydligen har det lönat sig att hålla på med retrohårdvara de senaste 4-5 åren.

Av RHWarrior

Dataspel, dataprogram å sånt? Nähänä... stoppar en licensnyckel nånstans och backupar, sen laddar jag ner det över internätet...

Samlar fortfarande då och då på film så nån liten blu-ray blir det ibland!

Av RHWarrior

36 dBA det var riktigt nice... som en viskning ju.

Nu har de i princip allt färdigt för tyst (och troligtvis lika brunbeige) 4080 och 4070 också, vi ser fram emot det.

Av RHWarrior

Jäklar, nu vet plötsligt Intel allt om den nya pråcessorn, hur värmespridaren ser ut, vilken färg den har och kan t.om. göra en grov gissning på yttermåtten.

Illa MSI, illa

Av RHWarrior

Gissar också på att detta är för att kunna erbjuda 670 och 650 -brädor men en slags krets. Det blir väl kanske ett tillfälle för moderkortsdesignarna att gå ifrån mer standard layout lite grand men liksom... bara det fungerar när jag får det i näven så kan det kvitta om det är 1, 2 eller 4 kretsar...