Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet
Av RHWarrior

Tror det blir en kompakt historia nästa gång, fast jag kört miditower nästan alltid (lättare att kyla).

Den enda "akilleshälen" för att göra burken riktigt liten är effekthungriga grafikkort, resten av burken kan husera i 25x25x5 cm känns det som.

Av RHWarrior
Skrivet av walkir:

Det är dock dessa floppys artikeln handlar om:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/5.25_inch_floppy_disk%2C_front_and_back.jpg/1024px-5.25_inch_floppy_disk%2C_front_and_back.jpg

Själv har jag inte rört denna typen av floppys sedan tidigt 90-tal, då vi sålde vår C64:a.

OK, 5,25" istället... men såvitt jag vet är de elektriskt kompatibla, så lämplig datakabel så ska nog "3.5-tums"-enheter gå lika bra att plugga in, men du måste förstås använda 360k images, och en bracket om den ska monteras i en 5.25"-plats.

Mn ok det var tänkt lite på skämt, lite på allvar, det är säkert en massa andra krav som ska mötas för en sån verksamhet så de lär inte bara beställa några adaptrar på ebay och hoppas på det bästa.

Av RHWarrior

Kanske dags o kliva in i 90-talet då med en sånhär mackapär... eller beställa en egen variant från nån tillverkare som kan tänkas hänga med i 10-20 år.

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fi5.w...

Av RHWarrior

Helt rätt, man kan inte hålla på och supporta legacy-system i evigheter. Kostar enorma resurser att hålla 3-4 produktlinjer vid liv i decennier, och 10 klockar snart in på 10 år så.... jag förstår Microsofts beslut.

Av RHWarrior

Tja, de vill/kan inte hänga med nVidia 5090:s och liknande så... är väl inget fel på att sikta på mellansegmentet, alla byter inte kort varje generatin eller varje halvgeneration men... nån slags stagnering är det ju. Såvida de inte krämar på speciellt stöd för nästa FSR, RT etc. i kisel.

Av RHWarrior
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Vad menar du?
Xbox Series S är ju mycket svagare än Xbox Series X.
PS5 finns ju bara i en version, hårdvarumässigt. Hittills.

Både Xbox och PS kommer ju med ny hårdvara snart men jag pratar om denna generationen.

Jo men de e ändå 25 ggr enklare än PC som kan komma med allt från 4-6 till 16-24 tråds -CPU och 300 oilka grafikort, och X/S skiljer mest i GPU så...

Men nästa generation så kanske de har en "tunn klient" osso kör de folk gamepass som inte vill ha en semi-offline-konsoll.

Av RHWarrior
Skrivet av 3b0:

Hej! Missat och uppdatera. Nätaggregat är sålt.

Ållrajt, tack för info!

Av RHWarrior

Tja, bjuder på nätagget om det finns kvar 800+frakt.

Av RHWarrior
Av RHWarrior
Skrivet av Pågenbröd:

Pff, ''8k'' som egentligen är utdragen FSR3 900P.. PS5'an skulle väl ha 8k sa de också? Ps4 skulle ju ha 4k 60FPS..

Sony kanske ska tackla 1080P och 60FPS före ta sig att 4k eller 8k

Eller ja.. ett GTX 1060 klarar ju också av 4k om man endast ska gå efter just.. upplösningen.. sedan skita i allt annat.

Så, ta det där ''8k'' snacket med en rejäl nypa salt, Sony har en tendens att överhajpa konsolen..

Jo det var menat som ett skämt givetvis, såg en notis om rykten om vad de ska klämma in i just ps5:an, men det är just rykten, där i sak 8k-punkten var den minst relevanta.
Idag kämpar snittGPU (konsoll eller PC) med äkta 4k ofta som det är i godtycklig spelmotor på ultra och speciellt med RT, och sen så spelar ju TV/display och avstånd till den roll om 8k gör mycket mer än 4k.

Börja med att få 4K att se bra ut och gå som en skållad råtta (se Doom Eternal) så kan tillverkarna oroa sig för 8k och 16k sen.

Av RHWarrior

Tycker kvaliten är såpass bra på dessa redan idag teknologier att det oftast är värt det, och snart kommer ju PS5 pro med 8k rez så.... Dessutom slänger jag inte 20kkr/2år på GPU så det är välkommet ur den synvinkeln.

Sent det här med "fejk" och inte är nästan rent trams då det redan sker 20 processingsteg på texturdata m.m ändå så... en spelmotor är inte bara en bildvisare som visar texturer i max upplösning 1:1.

Antialiasing, tesselring, post-processing, motion blur, depth-of field, ljussättningen kan göras på 200 olika sätt, skuggor kommer på, och så vidare. Så det finns redan miljoner "fejkpixlar" i varje frame i någon form.

Av RHWarrior

Raytracing blir nog bra när kortens prestanda ökat med en säg 4x plus på den punkten.

Av RHWarrior

Inga större problem men någon av dom, lite fler med AMD. Men det var längesen... rekommenderar (som vanligt) inte att trycka in ny driver så fort den kommer, speciellt inte major release.

Av RHWarrior

Kört ett par tre AMD kort genom åren (9800, 5770, 6870, 280X), åkt på att ett par flong nya drivisar hade småbuggar* men...
Jag kör aldrig in den senaste versionen/första releasen. Funkar den nuvarande så stannar den minst några månader.

Men visst mellan tummen och pekfingret har jag haft kanske 2x så mycket småkrångel som med småkrångliga nvidia-drivisar, dock ovanligt.

*körde lite slöare i nåt spel än det borde gjort

Men ok om att gå tillbaks till den förra fixar det så är det ju bra!

Av RHWarrior

Kan inte tänka mig det om all processing är avslagen. Om deras färg och kontrastinställningar skiljer default... inte märkt nåt sånt alls, men har i och för sig inte blindtestat två system sida vid sida.

Av RHWarrior

Kan dom göra den återskrivbar?

Har bara c:a 350GB jag behöver lagra, så ett par såna skivor vore perfekta, räcker nog länge.

Av RHWarrior

Så testplattformen för Elder Scrolls 6 lever vidare, trevligt att se. Då får folk i alla fall all uppskalning klar att köra från början oavsett GPU när det väl kommer ut...

Av RHWarrior

Produkterna och branschen har ändrat inrikting och utvecklats ifrån vad det var för säg en 30-35 år sen. Förr var den mycket mindre och normen var väl nånstans mellan 10-20 timmar grovt räknat, några gånger längre än en film, kanske som en bok eller ett par-tre seriealbum eller nåt.

Man kunde plocka ett okänt spel på slump nästan och i 80-90% av fallen så slutade det på grovt räknat lika många timmar, eller ska vi säga snitttiden för att "klara av det" var kortare. Nu är utbudet sååå mycket större och flera produkter är som nämnt designade för att försöka stimulera folk att ta upp mer tid än det såg ut vid första anblicken.

Så man får forska mer innan man köper och fundera "är detta för mig? gillar jag sånt här? är det min typ av spelmekaniker/upplevelse? hur fort vill jag komma igenom det - två veckor, två månader, två år?".

Själv så köper jag nåt fullprisspel per år, kanske två, och tiden däremellan på spel blir nåt som man kan köra i en 15-30 minuter.

Det får vara bra så.

Av RHWarrior

Kan nog bara rassla fram en burk som köra SCSI idag... men trevligt med en kommersiell produkt.
Såvida de inte kostar $100 / megabyte

Av RHWarrior

Tja, det finns ju i princip inget som 10 gör som inte 11 gör också... på sedvanligt maner är varje ny produkt sjukt bakåtkompatibel med den förra. Så om Win11 "godkänner" maskinen för utbyte av OS så kan man köra på, speciellt för hemmabruk.

Mina två burkar "uppgraderades" för några månader sen och ärvde in rubbet - applikationer, användare, inställningar och körde på lika bra som innan. Dessutom tog det kanske 20 minuter eller så.

MEN är det nåt som är skitnödvändigt i Windows 11 som inte 10:an har? Nä inte vad jag sprungit på...