Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet
Av RHWarrior

Det är ju ett par steg åt rätt håll. Ännu bättre om det blev standard att åtminstone strömkontakterna var vinklade 90 grader och satt på ett visst ställe i kanten på moderkortet, så kan sen chassitillverkare tillse att det alltid finns hål/plats på rätt ställe.

Av RHWarrior

20740 på ett RTX 3070. Ljussättningen var rätt snygg i alla fall....

Av RHWarrior

Hoppas dom säljer 4050 med samma kylare, så kan man köra det passivt!

Av RHWarrior

Det finns trender och upphaussade företag och individer inom alla branscher så... inget jag djuplodat i så vete fan om "IT" just nu är betydligt större än det borde vara så att säga, men det är garanterat inget som är konstant utan varierar över tid. Har företag övervärderats och inte kan hålla sig flytande eller expandera på vissa marknader på rätt sätt så lär de krympa, omorganiseras, köpas upp och förändras eller helt enkelt försvinna.

IT är ett brett område med en mängd olika inriktningar om man kollar bara på tekniska kompetenser och domänkunskaper, med överlappning på ingenjörs- och konstruktionsområdet så ur den synvinkeln så lär det vara relevant för lång framtid, i någon form.

Av RHWarrior

Lycka till Undac, raka rör och gediget arbete här på Swec, det är uppskattat som läsare.

Av RHWarrior

Testa å se hur bra signal du har nu, det kanske räcker utmärkt.

Annars är ju trådad Ethernet idiotsäkert, men det blir lite pyssel med det.....

Av RHWarrior
Skrivet av norrby89:

Vill inte vara den men varför skulle dom ha gjort detta mer ordentligt och tidigare? Liksom hur stor del av pc användare sitter på Linux med diskreta grafikkort? Hitta en siffra som säger att Linux står för 2,36% av marknaden, och kan tänka mig att det är en låg andel av dom som sen sitter på diskreta grafikkort. Så sätt från nvidia håll så är de väll ingen fördel alls att äns göra det nu.

Jamen typ så, andelen med exakt nVidia-kort är förstås en bra bit mindre än 2,36 också, absolut.

De plöjer inte in miljoner på nåt som knappt efterfrågas...

Av RHWarrior

lol ok... ja den är snabbare än vissa andra produkter... hade ju vart ide att slänga in 5800x mot 5800x3d då liksom

så man kan jämföra äpplen mot lite mer välpolerade äpplen, istället för Ingrid Marie mot 2 varianter av Cox Orange

Av RHWarrior

En redig pjäs!

Kan man inte ta det ett steg längre och börja integrera eller åtminstone krympa RAM också, tänk så många mammabrädor man skulle kunna klämma in i ett chassi per kubikmeter....

Av RHWarrior

För spel kasnke det är så, men hur ser det ut på videokodning/avdkodningssidan? Speciellt hur mycket ström/prestanda äter rx 6000 gentemot ARC.

Av RHWarrior

Fan om inte Sweclockers artiklar lyckas med att roa ibland... och roa rejält dessutom!

Av RHWarrior

lolz, att de inte testar ordentligt för 80286, NEC V20 och Zilog Z80 också

majjkråsåft då... tsk tsk

Av RHWarrior

Är det nån saom har testat iDuken än och kan verifiera att den är kompatibel med 3rd gen Airpods?

Av RHWarrior

Jag väntar nog på iDuk 2 M1 Max i det här fallet faktiskt!

Den här lär ju torka upp spill från Liquid Retina displays OK men har hört att nästa generation ska ha bättre glid och uppsugningsförmåga, och framförallt komma i fler färger.

Av RHWarrior

Nej gud nej, varför skulle jag?

Rundade hörn på fönster går att fixa ändå...

Av RHWarrior

Förvånansvärt bra resultat får man säga, nu är väl inte en 5950x den mest lättkylda heller. Har en Pure rock 2 i min gamla intel-rigg och den var inte fy skam heller, varken i prestanda eller ljudnivå (väldigt tyst).

Av RHWarrior
Skrivet av Emma242:

Fast det är ju det som är själva poängen. Vad menar du att den ska klara utöver detta?

Tja, radnummer, hantering av flera filer (eller ha flera sidor/fält), och möjligheten att öka/minska textstorlek och spara som default, samt ändra färg på bakgrund och text hade vart ergonomiskt t.ex. Pyttemjuk har ju i och för sig "Sticky Notes"-appen som jag gissar många skulle tycka är smidigare för småanteckningar, men det måste installeras separat.

Av RHWarrior

Måste vara ett internt skämt på MS att de ligger 100000-tals mantimmar på varje OS + lite utilities, men slänger med en "editor" med nära noll funktioner.

Den duger till att ta bort formatering från text och göra snabba anteckningar, knappt det.

Av RHWarrior
Skrivet av Hygglo:

Så CPU flaskar även fast jag kör klockad till 4,8? trodde den skulle räcka till och lite till.

Den räcker en bra bit, tror inte det finns några problem där eg. då det mig veterligen är en 4c/8t CPU. Det finns inget sätt att passa ihop en CPU med en GPU perfekt då det även beror på spel, och framförallt grafikinställningar, så det blir alltid på ett ungefär.

Men ja type 1070/1080/2060 (eller högre) är nog ungefär rätt.

Av RHWarrior
Skrivet av VonCraft:

jo är de så pass bra att ha (Windows 11 Pro) på datorn just nu eller ska man vänta några veckor?
Är de bättre prestanda i spel o andra saker när man fixar den nya Uppsatte.
Försöker läsa lite om de men hittar inge prestanda tester enu, Vet ni vart sånt finns hittade inte något speciellt på YT,

Nä, högst osannolikt. Det finns inga kritiska eller halvkritiska features in Win11 som folk måste ha omedelbart idag 2021-10-11, det har ju dessutom inte vart ute en vecka ens till allmänheten.

Låt du Microsoft och mjukvaruföretag ta ett var varv till på det så även ev. små barnsjukdomar är fixade, det ser nog bättre ut om några veckor eller säg ett par månader. Drivrutiner har fått nån liten revision, tredjepartsprogram är mer testade på plattformen (eller testade över huvud taget), för dom flesta så har de ju inte ens hittils haft kunder som kör Win11 så de kan inte ha sprungit på patrull den vägen.

Jag skulle sitta lugnt på Windows 10 ett litet tag till i alla fall.