Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet
Av RHWarrior

"med tre 8-pins PCI Express-kontakter"

Många bäckar "små" för att komma upp i toppeffekt... men men, detta är väl ett top eller near top end kort, så.... mer normala kort behöver nog inte så många trådar.

Av RHWarrior
Skrivet av Sveklockarn:

Notera tystnaden som sänker sig över tråden nu när Intel var snabbare.

Ja, Intel är ett måste när man kör Rocket League helt klart, annars diffar det inte sådär jättemycket upp eller ner.

Av RHWarrior

Ooh den magiska operationen att kleta på lagom massa mellan två metallytor och lägga på ett redigt tryck, snart förklarat av en expert nära dig...

Av RHWarrior
Skrivet av marcusOCZ:

Skaplig aimlock

Skoja inte!

Av RHWarrior
Skrivet av Savage_Gray:

Vad är Moonlight? Remote play - vad innebär det i praktiken?
Jag går till sovrummet, slår på datorn, startar ett spel, går sedan till vardagsrummet sätter mig i soffan och spelar det spelet på TVn? Har jag fattat det rätt?

Ja, din dator gör allt grovjobb och skickar bildström till spelaren, spelaren skickar input (gamepad, mus, tangentbord) till datorn.

Av RHWarrior
Skrivet av Savage_Gray:

Nu till min huvudfråga - vad har man en mediaspelare till för?
Min tv har redan massvis med appar, netflix, youtube mm, varför ska man behöva ha en extra mediaspelare (shield eller apple tv till exempel)?

Perfekt uppspelning av alla format SD-4k (inkl. H265, 10-bit HEVC, 3D, HDR, etc.), uppdaterad i åratal, går att byta skin/interface om man inte gillar default, oftast krutigare CPU+GPU så de är hyffsat rappa. Kan också ha ett hyfsat utbud av appar beroende på fabrikat.
Vissa har inte en fullstor dator igång heller för att servar filer... kanske bara en slö NAS eller nätverksdisk som kan leverera filer över Ethernet, men inte så mycket mer, då är det trevligt med en enhet som klarar all avkodning garanterar.

Också väldigt portabel om man hamnar på ett ställe med en äldre TV, så räcker det med en HDMI-sladd, en trafo och en USB-sticka så är man igång att kolla film.

Av RHWarrior

Ja, tror Sweclockers tester t.ex. ger en betydligt bättre fingervisning, väntar nog på dom istället för att läsa marknadsföringsmaterial.

Av RHWarrior
Skrivet av Savage_Gray:

Läste dock att ryzen 3xxx går ganska varma även i idle, runt 60-70C. Vet ej om detta är regel eller undantag. Gick från i5 3570k, och ser inget negativt med cpu/mobo/ram.

Har ju bara labbat med min 3700X, men den ligger mellan säg 42-50 idle (eller nästan idle), alltså 20-25 över rumstemp, med stock cooler och tre chassifläktar... det kan säkert bero på Power Plan/Profile, BIOS-version och lite annat. BIOS nr. 2 gjorde min lite rappare att klocka upp/klocka ner och höjde maxklock på cores allmänt.

Av RHWarrior

Näe, har nog haft ett 20-tal Intel och AMD-brädor genom åren, privat. Inga större konstigheter med CPU eller chipset. Ett moderkort blev lite halvstekt när en PSU fallerade men det är en annan femma.
Nu har jag tre (3700, 1700 o en gammal A10-5800) och de rullar på så...

Av RHWarrior
Skrivet av the squonk:

Batteritid, tyst, bra prestanda och helt säkert den säkraste laptop du kan köpa. Inga kända säkerhetshål i den(ännu)

Plånboken vibrerar redan!
Vill bara en smidig, diskret "tunn klient" med hygglig kräm och så lite handpåläggning som möjligt.
Gärna med 87 thunderbolt och usb3-portar, men det finns ju rediga dockor på marknaden så...

Av RHWarrior
Skrivet av Nivity:

Lär inte bli någon ARM bärbar fören verkligen alla program fungerar felfritt och med samma eller bättre prestanda.

Inte hoppfull till ARM i bärbara datorer för fem öre i dagsläget.
Men framtiden får utvisa om det är vettigt eller inte.

När det lanseras en ARM som kan vinna i prestanda i alla program samt spel så ger jag tummen upp.

Tja, Apple har ju Universal 2-binärer och Rosetta 2, så det behöver inte bli så mycket friktion...

Själv så stimulerar saker som "rejält utökad batteritid" min aptit, inte så att jag ligger på fullast hela tiden när jag använder min desktop heller, den sitter mest och väntar på min input.

Av RHWarrior

Japp, testa först med att få bort smuts och oxid, ev. böja till pinsen försiktigt.
Typ såhär (kolla 10 minuter in ung.): https://www.youtube.com/watch?v=cvvXVx3zanM

Av RHWarrior

Märkligt, undrar vad detta egentligen berodde på?
Min 3700X går som en klocka och använder otroligt lite CPU när man lallar runt i desktopen och har lite dittan och dattan öppet.3600 är ju samma skit med nån kärna eller två mindre så lär ju fungera identiskt.

Av RHWarrior
Skrivet av Json_81:

Gick det i praktiken att göra så mycket annat?
Vill minnas att datorn gick på knäna om man formaterade en diskett även med modernare pc och försökte göra annat samtidigt.

Därför att delar av PCn arkitektur var enklare, eller vi som vi Amiga/Atari-människor kallade den "dassig och något efterbliven", vilket den var på ett rent teknisk plan också. Ja, det var en tidig arkitektur men det gick att offload:a vissa typer av jobb eller delar av jobb till specialiserade co-processorer, något som tog lååång tid innan det fick inträde på PC, och flera gånger inte lika smart löst. Det mesta skulle gå genom CPUn var filosofin där, t.ex. hantering av USB-enheter, IDE/PATA, mixning av ljud och liknande. Det var liksom delar av anledningen till CPU-racet på PC, man behövde bl.a. alltid extra Mhz till att hantera periferienheter.

Amigan var liksom anledningen till att jag tidigt skaffade SCSI till PCn också, då PATA kändes helt bedrövligt, vilket det också var så snart man skulle göra nåt server-aktigt.

Idag så är det smartphones och tablets som har designats mer med filsofi liknande vad dessa maskiner hade i mitten-slutet av 80-talet, man kan baka in mycket mer "coprocessor"-funktionaliter i samma paket.

Av RHWarrior

Nåt B550- eller X570-baserat moderkort är nog lämpligt, nästan alla från de större märkena har 2 NVMe/PCIe-platser, minst 4 SATA och hygglig VRM. Sen så bör du ligga på 3200 eller kanske 3600 RAM om du hittar till bra pris. För 6k kan du nog klämma in en Ryzen 3700, om du känner för det.
Svårt att hitta nåt icke-funktionellt, om man håller sig borta från det allra billigaste förstås.

Av RHWarrior

tl;dr
Nu var det ett bra tag sen det släpptes, jag antar att de flesta stora buggar har kammats ur luggen, och kanske motorn kör lite effektivare?

Sitter på systemet i sig (3700X+GTX1700) och kommer inte att uppgradera bara för RDR2, men det borde väl vara spelbart...

Av RHWarrior
Skrivet av medbor:

Saken är väl att för några få år sedan hade många användare flera hundra spel via Steam och nästan inga spel via andra butiker. Förhoppningen var säkert då att slippa använda andra butiker helt (origin och övriga fick mycket kritik för splittring)...

Många levde nog i en önskedröm om att helt slippa använda andra affärer och Steam var allt man någonsin behövde (om man ville). Så skulle det fortfarande kunna vara om användarna vill betala ’steam-skatten’ som Tim skulle kallat den.

Jag tycker vi borde gå till en helt annan nivå av ägande istället där man kan flytta spellicenser till den affär man vill eller där alla man äger är tillgängliga på alla och man kanske kan välja var man startar baserat på vilka extra funktioner man vill ha för dagen?

Vad jag kommer ihåg har det redan testats inom eu att vi äger spelen som är köpta via steam, alltså med rättighet att sälja vidare. Jag tycker en logisk koppling då blir att man borde kunna använda vilken launcher man vill och inte vara låst till den butiken man köpte spelet i

Ja det är något märkligt oavsett. Nu är det en annan typ av produkter och ett behov på en helt annan nivå, men betänk att man önskade och eftersträvade en enda matbutikskedja, och tyckte det var en bra sak dessutom, för att då kan man använda deras kundvagnar som ju redan finns på plats och har lågfriktionshjul, och butiken har faktiskt relevant skyltning per produktkategori. Du kan bara köpa bilar från en kedja av återförsäljare, men de har roliga tidningar i "väntrummet", grinden öppnas med en fräck rörelsesensor, och kaffe ingår. Jag vet, haltande exempel, men ändå.

Som du säger är det en aspekt med licensdelen, dels kan man inte flytta den, dels inte sälja den, och dessutom kan man oftast inte använda produkten alls om man inte har kontakt med autenticeringsservern, vilket ibland känns som overkill för något så banalt som ett spel, men det är en separat fråga.

Av RHWarrior
Skrivet av martinot:

Inget monopol; Finns både datorer med macOS och Linux om du vill ha alternativ till Windows PC.

Dessutom så har Microsoft, till skillnad från Google och Apple, inte monopol på nätbutiken i sina system.

Jo, jag är medveten om att det finns alternativ på operativsystemsidan, då jag sitter med ett dussin från olika leverantörer för olika ändamål, och för att det ligger i mitt intresse att vända och vrida på, och laborera med olika system (företrädesvis servrar), men det är en annan femma.

Tycker bara det är något märkligt att många konsumenter på Windowssidan är så hårda fans av just Steam, jag menar corefunktionaliteten är en app manager för spel med integrerad nätbutik, något som andra företag också klarar av ungefär lika bra, Steam åtnjuter för närvarande en position som i viss mån kan liknas vid en de facto standard.

Av RHWarrior

Har liksom en "hylla" längst bak på skrivbordet undertill, där ligger alla grenuttag och liknande.

Av RHWarrior
Skrivet av Cenorida:

Laddat min S8 med snabbladdare nästan varje gång sen jag köpte telefonen för snart 3 år sedan. Fortfarande bra kraft i batteriet.

Samma med min Moto-historia, nästan uteslutande 2A+.
Hur bra som helst!

Omvänt kan säkert tillverkarna ta fram en laddare som max ger 0.1A om efterfrågan blir stor...