Inlägg

Inlägg som busta_rhyme har skrivit i forumet
Av busta_rhyme

Ok för att jag kan nämligen starta den från framsidan, men inget händer förutom att fläktarna går igång..

Av busta_rhyme

Men om nätaggregatet pajat, kan den fortfarande sätta på fläkten och ge moderkortet ström - fast bara till viss del eller vissa anslutningar? Finns det några sätt att testa nätagget? Och vad är UPS?

Av busta_rhyme

Fast jag har en sån där röd switch på grenuttaget. Har för mig att den varit avslagen. Sen har vi inte haft någon åska, men däremot en jävla massa strömavbrott. Men kan moderkortet skadas vid ständiga strömavbrott?

Av busta_rhyme

Datorn startar ej?

Datorn har stått ett par månader, helt plötsligt startar den ej?
Power-dioden lyser på moderkortet, men varken Windows startar eller keyboarden/musen verkar få någon ström. Även fast skärmarna är svarta så kommer meddelande, när jag drar ut skärmkontakterna från grafikkortet, att signal fattas. Det spelar heller ingen roll om jag stoppar i en skiva eller inte. Inget händer på skärmarna. Är inte helt säker på om hårddiskarna går igång heller. De verkar starta men inte spinna..

Specifikationer: Windows 7 64bit, INTEL CORE 2 QUAD Q9550 2.83GHZ 12MB 1333MHZ S-775, CORSAIR TX 650W ATX12V 2.2 / EPS12V, ASUS P5Q SE 2 P45 775 ATX, CORSAIR 4GB DDR2 XMS2 PC6400 800MHZ (2X2GB), SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BULK SVART, HITACHI DESKSTAR 7K1000.C 1TB 7200RPM SATA/300 32MB, ASUS RADEON HD5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA/DVI/HDMI

Av busta_rhyme

Automatiserat sökverktyg - Allaannonser.se

Går det att tillämpa liknande sökverktyg, fast för en viss typ av jobb? Att den t ex söker igenom och presenterar tillgängliga jobb från AMS, utländska arbetsförmedlingar osv för just en viss yrkeskategori. Tanken är en medlemsportal för bara ett visst yrke. Låt säga jurist eller veterinär. Om man t ex har en medlemsportal för bara jurister, så ska de kunna söka alla ledig jobb och lämpliga vidareutbildningar osv. Avancerade steget blir väl att kunna söka internationella jobb och utbildningar inom samma yrke också..

1. Vad krävs för att ha en medlemsportal med sökmöjlighet likt sidor som t ex http://www.allaannonser.se när det kommer till själva sökmotorn? Ambitionen ligger i att söka inom en specifik yrkeskategori, både för lediga jobb och utbildningar.

2. Hur pass mer avancerat blir det att söka genom internationella universitetsutbildningar/lediga jobb inom denna kategori..

Av busta_rhyme

Det funkade med en annan skiva. Konstigt eftersom den funkat med den jag har dock.. Tack för att ni stod på er!

Av busta_rhyme

Fast den vägrar ju kopiera ett antal filer vid installationen, såsom t ex OEMBIOS.BIN mfl... Det beror väl på att den redan är fabrikslåst i biosen att behålla de inställningar den har för det genuina förinstallerade ex av Windows som fanns innan?

Av busta_rhyme

Oem bios - Radera/Döda/Ta bort?

I vanlig ordning har jag varit för snabb för mitt eget bästa.
Fick morsans dator nu när hon köpte ny, för hennes var så förjävligt seg och förmodligen hel fullproppad med virus osv bla bla ointressant fakta.. Anyway! Hon hade en förinstallerad windows på denna Packard Bell och jag körde såklart en CD med windows XP installation och formaterade C.. Sååå... Men den kan ju inte kopiera OEMBIOS.BIN från skivan såklart.. Vad gör jag?

Finns det något sätt att döda OEM-biosen eller radera hela skiten, så jag för en gång skull kan köra windows skivan? Eller MÅSTE jag byta moderkortet för att få in .. Fan vad trött jag blir.. Jag vill bara ha bort den förinställda helt och hållet..

Av busta_rhyme

Hur gör jag detta? Några snabba instruktioner?

Av busta_rhyme

Windows XP-installation bootar inte efter Active Killdisk för DOS..

Har en gammal Acer Aspire laptop från hedenhös. Jag körde Active Killdisk för DOS och cleanade hårddisken helt, men jag har försökt sätta i tre olika XP-installationsskivor varav ingen av dessa bootar, även fast jag går in i Multiboot menyn och väljer DVD/ROM som startalternativ.. Det enda som kommer upp är detta på bilden?? Vad gör jag nu för att få igång Windowsinstallationen...

http://shoppaonline.com/nordea/laptop.JPG

Av busta_rhyme

Vill bara att det ska ske automatiskt när man kallar just den metoden.. Så antar att jag behöver lite till innanför klamrarna..

Av busta_rhyme
Skrivet av Teknocide:

En enkel lösning är att ha en utgångspunkt (100)..

Jo utgångspunkt är bra, men finns det någon enklare kod och helst inte i Pseudokod

T ex, objektet rör sig enkel väg... (hur får man den upp/ner sen igen, och tillbaka ett par ggr?)

public class Movement
{
private Circle objekt;

// Här kommer KONSTRUKTORN

public void draw()
{
objekt = new Circle();
objekt.changeColor("black");
objekt.moveHorizontal(20);
objekt.moveVertical(100);
objekt.makeVisible();
objekt.changeSize(40);
}
// Sedan kommer metoden som endast går enkel väg här!!

public void moveObjekt()
{
objekt.slowMoveVertical(-100);
}

}

Här längst ner ser du metoden jag vill använda, men hur får jag den fram och tillbaka och inte bara enkel väg..

Av busta_rhyme
Skrivet av Teknocide:

Du menar fram och tillbaka i oändlighet? Då måste du använda någon sorts loop, helst i en separat tråd för att inte själva programfönstret ska sluta svara.

Nej, tre-fyra gånger bara.. Som en tennisboll som studsar, det blir ju mindre och mindre tills den stannar..

Av busta_rhyme

Objekt som rör sig

Onödigt att starta ny tråd.. En enkel fråga vid sidan om; Jag ska förflytta ett objekt fram och tillbaka. Men vette fan hur jag skriver metoden. Dvs objektet står markerad vid t ex pixel (100), ska röra sig en bit till pixel (150), sen tillbaka igen osv... Så här ska det INTE se ut, men så ni förstår vad jag vill uppnå..

public void moveKorv();

{
korv.slowMoveVertical(160);
korv.slowMoveVertical(100);
korv.slowMoveVertical(160);
korv.slowMoveVertical(100);
}

... eller nåt i stil med..

public void slowMoveVertical()
{

if(korv är vid slutdestination = (160))
{
slowMoveVertical tillbaka till pixel(100);
}
else
{
fortsätt till du kommer till pixel (160);
}
then
{
vänd och skicka tillbaka objektet till pixel (100);
därefter repetera 4 gånger
}

Av busta_rhyme

Ah det gick inte heller så bra... Inget kommer upp i programmet efter att mottagaren har klickat på filen.. undra vad som går fel..

Av busta_rhyme

Thanx mate...

Av busta_rhyme

Fast IP är inget man anger om mottagaren i programmet. Man anger sitt eget IP och vilken port man ska kommunicera genom (där ska det vara samma på Klient som på Server tydligen), sedan skickar man filen till respektive, och när denna trycker på filen så ska Klienten (mottagaren) kopplas ihop med Servern (avsändaren) via den port man angivit..

Av busta_rhyme

Poison ivy rat - Ingen kommunikation?

Försöker få igång Poison Ivy RAT tillsammans med en motpart, men ingen connection what so ever med mottagaren.. Sen står det om och om igen - Connection attempt *mitt ip* ??

1. Jag får kryss på TEST CONNECTION förutom när jag använder port 8000, då blir det ett kryss med en HAND under?? Was is das?

2. Jag sitter på WLAN, bredbandsbolaget, fritidshus, adsl via telefonjacket och deras eget modem har inbyggt WLAN. Kan det ha med modemets IP att göra? Statiskt/dynamiskt? Har hört att BBB kan vara strul med dessa program..

3. Om jag ska välja vilken port min dator ska kommunicera med mottagaren, VILKEN port vet man funkar då? Eftersom jag alltid får kryss på TEST CONNECTION, lite långsökt att prova ALLA möjliga portar tills det funkar..

Av busta_rhyme

Vad rekommenderar ni då? Om man vill ha en snygg konstnärlig clean hemsida, korta menyer där det visuella är viktigare än mångfalden av funktioner. Utan att behöva betala mer än nödvändigt för det.. Om det finns snygga Flash sidor för 65 USD, vad finns det för alternativ till lika snygga sidor för samma kostnad?

Av busta_rhyme

iXam - Innebär det alltså att designers och programmerare konkurrerar med varandra om vem som gör bästa sidan, varav denna person får pengarna för produktionen?

vb.. Du har rätt, är värt att titta lite på vilka för och nackdelar det finns.. Men funkar javascript-sidor för Iphone osv?