Inlägg

Inlägg som busta_rhyme har skrivit i forumet
Av busta_rhyme

Vill tacka alla för tipsen som jag fick, problemet löst!
Det fanns en fysisk switch på datorn som man knappt ser..
Det gäller en Dell Latitude med i7, men som är från 2013..

Av busta_rhyme

Ta bort permanent flygplansläge?

På min laptop har jag på nåt sätt lyckats få den till att vara i ett permanent flygplansläge. Så fort jag försöker klicka på WiFi så stänger den av det och återgår till flygplansläge igen. Har provat att återställa hela Win 10 men fortfarande samma problem. När jag felsöker så står den "Trådlös kommunikation har stängts av" och den klarar inte av att själv åtgärda problemet. Jag blir galen snart.. Någon som har tips?

Av busta_rhyme

Ok. Ska kolla om jag hittar en usb hubb, men hur vet jag att just den produkten ger tillräckligt med kräm då? Behöver nätverksadapter till virtuella program på datorn som inte ska köras på interna nätverkskortet..

Av busta_rhyme

Ok det kan låta rimligt. Är det bara att byta dator då eller kan man justera strömförsörjningen på något sätt?

Av busta_rhyme

Strömförsörjning till USB nätverksadapter?

På ena laptopen så lyser den blå lampan på min usb nätverksadapter när jag pluggar in den, men inte på den andra laptopen - trots att båda har strömförsörjning via usb. Hur kan detta komma sig? Usb-kontakterna fungerar och känner av när man kopplar in något, men varför lyser inte lampan på nätverksadaptern trots att usb-kontakterna fungerar?

OBS, Jag har inte en sådan på bilden utan en Alfa AWUS036ACH 802.11ac High Power AC1200 Dual Band WiFi USB Adapter.. Hittade ingen bra länk till bild på den som jag har..

https://i.ebayimg.com/00/s/MTAwMFgxMDAw/z/Z1UAAOSwdjdaC1a8/$_3.P...

Av busta_rhyme

Spela in Makro i Win 10?

Jag minns för många år sedan att jag kunde automatisera en uppgift med musen genom att spela in ett slags makro på datorn, men minns inte hur man gör och inte i windows 10. Hjälp tack? Jag vill musen ska vänsterklicka var 45'e sekund på ett och samma ställe, och repeteras. Antar att jag behöver Starta inspelning med någon tangentbordsknapp och avsluta på en annan så jag inte rör musen under inspelningen?

Av busta_rhyme

@JSvanberg: Tja. Jag redigerade texten lite så att den blev mer tydlig, det handlar egentligen inte om att datorn är slö utan att jag misstänker att det installerats spyware när jag klickade på en uppdateringsfil.. Under uppdateringen så ploppade det upp en webcamprogram med gränssnitt som inte finns på min dator, som tog en bild och sedan stängde ned sig igen.. För mig är det varningsklockor så in i bomben..

Av busta_rhyme

Ta reda på spyware utan antivirus?

Vid installation av en uppdatering (zipfil) till ett program så dök det under någon sekund upp ett för mig okänt webcamprogram som tog ett foto och lika snabbt stängde ned sig själv, under själva installationen.

Om man har en dator med win 10 utan antivirusprogram och misstänker att det installerats en spyware via en uppdatering som gjorts (med zipfilen). Går det på något sätt att ta reda på vilket program som körs i bakgrunden som försöker koppla upp sig mot en extern part och som INTE är standard installation?

Av busta_rhyme

Nexus 5 Bluetooth problem

Har en Nokia BH-110 bluetoothsnäcka som är helt ny och tidigare kopplad till min Iphone 4.
Men min Nexus 5 hittar inte snäckan? Och min Iphone hittar inte Nexusen heller, trots att bluetoothen är påslagen i Nexustelefonen..
Har jag missat nån inställning i Nexusen som gör den osynlig? Eller är den inkompatibel med vissa produkter?

Av busta_rhyme

Ett av fyra RAM var sönder, därav brottet som gjorde att datorn inte startade alls..

Av busta_rhyme

Ah vad sjukt.. Jag kopplade in allt igen. Tog bort 3 av 4 RAM, och även de övriga interna hårddiskarna. Så bara en hårddisk med operativsystem och ett RAM i första sloten. DÅ startade den igen.. Då är det bara att stänga av och stoppa in ett RAM till och testa.. osv..

Av busta_rhyme

Vadå kan det vara RAM som gått sönder?

Av busta_rhyme

Fläktarna går igång, men varken musen eller tangenbordet verkar lysa på min dator..

Av busta_rhyme

Är det nån konsumentköpsgaranti på sånt? Eller ska man behöva köpa sig ett moderkort.. Komponenterna köptes för 2.5 år sen från Dustin..

Av busta_rhyme

Jag ser bara att PowerSupply lampan lyser på moderkortet, och på sin höjd så surrar hårddiskarna till nån sekund när man startar upp maskinen. I övrigt är det helt dött, inte ens skärmarna får någon signal. Det är bara svart och tyst.. Jag har lyckats testa nätagget i en annan dator och den verkar funka..

Av busta_rhyme

Jo så långt har jag också kommit i felsökningen..
Men sen då? Hur vet man vilken som skall ersättas?

Av busta_rhyme

Hur vet man om Processor el Moderkort gått sönder?

Vilka symtom är det om moderkortet el processorn går sönder? Hur brukar det yttra sig?

Av busta_rhyme

Nytt moderkort i gammal dator?

Moderkortet har pajat (ASUS P5Q SE2 P45 775 ATX), men jag har INTE råd att köpa ny dator!
Det verkar vara ett problem att hitta nytt liknande moderkort, som tar DDR2 minnen, Intel Core 2 Quad processor och Windows 64bit.. Någon som vet ett motsvarande moderkort som skulle passa OCH som finns i lager i någon av butikerna online? Ytterst tacksam för hjälp.. Jag har inte hittat något som tar mina komponenter..

Av busta_rhyme

Jag provade det "trasiga" nätaggregatet i en annan dator och då funkade den. När jag däremot tar en annan dators nätaggregat i min så startar min dator ändå INTE, likaså även med en annan hårddisk ikopplad - inget händer förutom att PS lyser på moderkortet. Hårddisken startar bara, när man sätter på datorn, men inget händer. Kan det vara moderkortet som pajat?

Av busta_rhyme

Japp, har kollat. De sitter fast i både moderkort och hårddisk..