Permalänk

Ta reda på spyware utan antivirus?

Vid installation av en uppdatering (zipfil) till ett program så dök det under någon sekund upp ett för mig okänt webcamprogram som tog ett foto och lika snabbt stängde ned sig själv, under själva installationen.

Om man har en dator med win 10 utan antivirusprogram och misstänker att det installerats en spyware via en uppdatering som gjorts (med zipfilen). Går det på något sätt att ta reda på vilket program som körs i bakgrunden som försöker koppla upp sig mot en extern part och som INTE är standard installation?

Permalänk
Avstängd

@busta_rhyme: finns ju adaware, men dom kör adaware plus antivirus, men du vill hitta problemet utan ett program? På vilket sätt märker du av att din dator är slö? har du för lite ram minne?

Permalänk

@JSvanberg: Tja. Jag redigerade texten lite så att den blev mer tydlig, det handlar egentligen inte om att datorn är slö utan att jag misstänker att det installerats spyware när jag klickade på en uppdateringsfil.. Under uppdateringen så ploppade det upp en webcamprogram med gränssnitt som inte finns på min dator, som tog en bild och sedan stängde ned sig igen.. För mig är det varningsklockor så in i bomben..

Permalänk
Avstängd

@busta_rhyme: mm, det låter jäkligt mysko, men detta är ju annars bra https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/, men du vill inte installera något progam, visst?

Permalänk
Medlem

Aktivitets hanteraren och sen gå igenom alla processer samt services, googla på allt helt enkelt.
Sen har vi regedit som du lätt kan lägga ett par hundra timmar på att söka igenom.

Lär dock inte kunna hitta ett rootkit på detta sätt och sen har vi förstås ram virus som dock brukar vara rätt ovanliga.