Inlägg

Inlägg som busta_rhyme har skrivit i forumet
Av busta_rhyme

HTML - Hur får jag bakgrunden att Inte duplicera sig själv?

Sitter och leker lite med en sida. Vill egentligen placera bilden innanför ramen och skriva OVANPÅ. Eller ange den som bakgrund för hela sidan och sedan skriva inne i ramen. Men hur får jag den att inte duplicera sig själv. Vill bara ha en av den i mitten..

http://highlifemusic.se/powercar/indexBAKTEST.html

Av busta_rhyme

Finns det assemblerspråk som är mer standard än andra?

Av busta_rhyme

Ja då. Men problemet är att jag inte vet hur jag implementerar koden för att få ett resultat. Nybörjare... Jag frågar efter ett ord, men du ger mig en bokstav i taget

Av busta_rhyme

Ah ok..

R0 + R0 -> R1
R1 + R0 -> R1

Är -> ett giltigt kommando och hur får man ut svaret på det där?

Av busta_rhyme

Om jag ska göra en enkel multiplikation, t ex få fram resultatet 6. Då bör jag alltså addera 2+2+2 och sedan visa upp resultatet som blir 6??

load R0, 0
load R1, 2
load R2, 2
load R3, 2
addi R3, R2, R1
jmpEQ nånting nånting osv..

Eller är jag helt ute och cyklar?

Av busta_rhyme

Haha STEFAN? Cool.. Precis som jag vill ha det.. Koden ser ju pissenkel ut, även om jag aldrig gjort JS. Men asså varför är du inte på msn? Eller har jag den inte..

Av busta_rhyme

Shit nu är du inne på en överklass för min del. Jag är en lågnivå i det här fallet när det kommer till programmering, men det måste funka.. har för mig att det gjort det förut!

Av busta_rhyme

Snabb html-fråga, hur får jag bakgrund att förminska vid förminskning av fönstret!?

Jag har en bakgrund i form av en flagga som jag vill ska förminskas i storlek om man ändrar storleken på fönstret, till exempel om man förminskar fönstret till en liten ruta nere i hörnet så ska man fortfarande se hela flaggan men i miniatyr! Kod please.. Det är väl inte Border Collapse va?

Här har ni exemplet!:

http://highlifemusic.se/powercar/index2.html

Thanx!

Av busta_rhyme

Göra den bättre?? Vad menar du.. eller vad pratar du om haha..

Av busta_rhyme

Alltså jag pluggar ett program, inte jag som bestämmer ordningen på kurserna. Första kursen är datavetenskap. Och NEJ jag har inte programmerat något innan. Det är därför man går i en skola, för att lära sig saker man inte kan något om..
Ja det var exakt den situationen som bilden, helt exakt. Men jag HADE inte den bilden att referera till faktiskt. Stört att du hittade den som var precis som det jag snackade om.. Och JA det var programflödet jag tänkte på..
Men har jag missförstått nåt om det verkar som att man laddar in alla bokstäver osv i register, som finns i Text, för att sedan loopa en uppgift som plockar ur en bokstav i taget tills alla är hämtade och därefter stannar?

Därför undrade jag, om Text ligger sist i flödet, varför kommer bokstäverna fram först när man kör RUN..

Av busta_rhyme

Om det ska vara så skrämmande lätt, så borde logiken gå att förklara här och nu väldigt enkelt eller?? När man skriver kod, behöver man ta hänsyn till nån speciell ordning som vissa sammanhang skall komma i? Load, NextChar, Ready, Text osv...

Av busta_rhyme

Asseembleeer

Kolla den här bilden, det är två saker jag undrar över. Vad fyller parentesen till höger för funktion (vad betyder $10=16) osv! Dessutom, det står siffror i minnescellerna. Vad innebär det egentligen när det står 00: 21,10 innan själva instruktionen. Försöker få grepp om grunden..

http://www.highlifemusic.se/datakunskap_programmering/SimpsSi...

Fast nu hann jag ikapp mig själv kanske, eftersom ingen annan hann svara. Men tolkar jag rätt om i detta fall (2= op code, 1 = register, 10 Value).. Alltså.. 21,10 BETYDER att värde 10 skall vara i register 1?

Av busta_rhyme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Det är viktigt att du förstår hur processorn jobbar innan man börjar testa lite assembler. Förstår man hur processorn jobbar blir det lättare. Assembler i sig är egentligen busenkelt om man förstår processorn. Det är så enkelt att det blir svårt och göra komplicerade saker.

gosh.. Boken jag läser är knappast pedagogisk, hur är det det bästa sättet ATT lära sig hur processorn fungerar då. Om jag börjar där..

Av busta_rhyme

Men det verkar vara svårt (iaf för nybörjare) att t ex multiplicera två tal (genom att addera dessa gång på gång), men att få simulatorn att skriva ut i decimaltal från att ha varit hexa!

Av busta_rhyme

Ja det verkar ju stört om de säljer en produkt som inte fungerar, enligt mig så Borde ju det vara en konsumentgrej vid det här laget med tanke på vår vardagliga teknik i hemmet.. Jag funderar på att köpa en eftersom min bil blev stulen och fortfarande inte är återfunnen. Grymt om man hittar den inom ett par timmar liksom..

http://www.mightygps.com/trackingkeygps.htm

Fast iof, måste man inte ha tillbaka den om det ska loggas i datorn? haha.. om bilen blir stulen så är ju all data försvunnen!!

Av busta_rhyme

Jag vill inte trycka ut för mycket koder här, eftersom jag studerar samtidigt. Så det inte tror att jag fuskar bara för att jag försöker lära mig..

Av busta_rhyme

Det gör det säkert.. konstigt att det studeras och läggs ut på nätet överallt bara.. Men så länge det finns öppet, så är det intressant att läsa om det!

Av busta_rhyme

Ok det ser ju ut som man behöver vara matematikgeni för att förstå vad det är de gör? ---> http://eprint.iacr.org/2007/120.pdf

Vad skiljer detta från t ex aircrack och KisMAC? Rent konkret alltså..

Av busta_rhyme

Fan att det ska vara så dyrt, undra om det är svårt att tillverka själv? Alltså en sändare, och en mottagare som man kan söka via mobilnätet el nåt..

Av busta_rhyme

GPS med två enheter? Dvs en sändare + mottagare typ..

Min bil blev stulen för två veckor sen, och har fortfarande inte hittats. Då kom jag på en sak, men vet inte om det funkar. En polare berättade att de monterar in gps-mottagare i vissa båtar så de kan hittas om det händer något. Även jakthundar monteras med sändare osv..

Finns det några sådana att köpa för bilar och skulle det funka att trycka in en sändare i typ bagageutrymmets klädsel, och hitta bilen med sin mottagare (karta)? Fatta grymt, då kan man bara åka och hämta bilen vart den nu står nånstans. Kanske till och med med tjuvarna fortfarande i den..