Inlägg

Inlägg som peterhjalmarsson har skrivit i forumet
Av peterhjalmarsson
Skrivet av BrusE:

Det är konstigt att en "konstig drivrutin" löser ditt problem som endast existerar på kontoret.

Tja, kanske det. Det är dock välkänt att vissa kombinationer av trådlösa kort och routermodeller har problem tillsammans. Och att problem löses först i inofficiella patchar och först senare officiellt är inte heller ovanligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av peterhjalmarsson
Skrivet av BrusE:

När du får problem, hur många är på kontoret då?

Jag tror inte att det är din drivrutin som är problemet. Då hade det också strulat hemma.

Antalet spelar ingen roll. Felet är konsekvent oberoende av belastning. Det löste sig med den där udda drivrutinen i alla fall.

Den här typen av fel är inte alltför ovanliga; om inte annat vet alla vi som har Sony Vaio Pro hur svårt det kan vara att lösa...

Av peterhjalmarsson
Skrivet av BrusE:

Sitter ni alla på kontoret och surfar mot ComHem CG3100 router trådlöst?

Vilka DNS:er använder du på kontoret?

Har du testat med kabel?

Yes, alla kör CG3100, tror eller ej! Har fungerat felfritt i 3(?) år nu, och "if it ain't broken...". Litet företag med bara 9 arbetsplatser dock.
ComHems DNS:er - har även provat med Googles nu ikväll, ingen skillnad.
Fungerar perfekt med kabel.

Jag har hittat nån skum inofficiell drivrutin till det trådlösa, ska se i morgon om det hjälper...

Av peterhjalmarsson
Skrivet av raexxlol:

@peterhjalmarsson: TS frågade ju nu efter tips MED mic + remote för upp till 500:- så det begränsar urvalet rätt rejält om man säger så.
Personligen tycker jag att SE-215 är sjukt överskattade och då har jag haft allt från enkla cx300 till mina heir 3a som jag använder i dagsläget.

Jo, så är det ju. Bara mic-sladden till SE-lurarna kostar väl typ 500 kr - ren stöld. :-(, även om nu lurarna själva visst är nere i 850 kr. Jag ville bara frälsa lite genom att säga att det är värt pengarna att gå upp en nivå till, och påpeka att man faktiskt inte får nåt vidare ljud för en femhundring normalt sett. My bad.

Själv lyssnade jag på alla SE-lurarna (och en hel del andra in-ears) på Reference Audio och bort sett från de över 3 500 kr så var SE-215 ett lätt val. Den är lite insmickrande jämfört med de flesta dyrare Shure, men jämfört med allt annat så är den skönt neutral, och den där lilla bashöjningen (notera, inte alls i nivå med t.ex. Sennheisers nya in-ear i samma prisklass) passar i alla fall mig och min musiksmak. Bara för nyfikenhetens skull: vilka in-ear i den prisklassen tycker du är bättre?

Av peterhjalmarsson

Svårhittat fel med trådlöst under Windows 10

Utrustning
1. Acer Aspire V Nitro med Qualcomm Atheros QCA61x4 (enligt Enhetshanteraren) [Edit: driver 10.0.0.62] trådlöst nätverkskort.
2. ComHem CG3100 router

Problem
Med ovanstående fungerar olika tjänster olika bra. Jag sitter på kontoret; ett småföretag där jag har fullständig kontroll över IT-miljön.
* För surfande fungerar vissa sajter felfritt, t.ex. Googles, andra sajter fungerar inte alls, eller otroligt långsamt.
* Andra tjänster fungerar vissa bra, andra dåligt. Jag kommer inte ihåg exakt vilka, men det är blandad kompott mellan Spotify, Google Drive, Nomadesk, Dropbox, Hangouts, Teamviewer, etc. Vissa fungerar utmärkt, andra inte alls.
* Jag är inte helt säker, men det verkar som att den första minuten eller så efter omstart så fungerar alla tjänster som de ska.
* Om jag kopplar mig via ett VPN:et jag har hemma fungerar det helt felfritt.
* Jag provade aldrig med Windows 7, utan uppgraderade direkt till Windows 10.
* Hemma fungerar datorn också bra.
* Alla andra datorer (vissa Windows 7, vissa Windows 10) här på kontoret fungerar bra.

Hur tusan löser jag detta? Jag har inte tillgång till några andra routrar här på kontoret, men man kan ju misstänka att det skulle fungera då, eftersom det fungerar hemma. Hellre än att byta router (svårt att få loss pengar till att fixa ett problem med min privata PC) så vill jag lösa problemet i datorn.

Tackar på förhand - Peter

Av peterhjalmarsson
Skrivet av raexxlol:

Kan inte riktigt hålla med dig där då det finns en uppsjö av inears under 1000:- som spelar riktigt bra.

Att döma av de länkar du lade upp så menar vi inte riktigt samma sak med "riktigt bra ljud". Fair enough...

Av peterhjalmarsson

Om du ens funderar på att byta Sennheiser mot Creative så kanske välljud inte är något för dig ;-), men Shure SE-215 är nog det billigaste på in-ear-fronten med riktigt bra ljud, så även om det är en femhundring dyrare än det du är ute efter så skulle jag inte tveka att lägga på det.

Jag begriper ingenting av dina förkortningar, men det finns både "iphone-fjärr" och "Android-fjärr" (bara paus tyvärr) med mik till den om det är vad du far efter.

Av peterhjalmarsson
Skrivet av zeleni:

@griid_83: Been there done that

Prisklass spelar ingen eller lite roll. Behöver inte kosta 1000 spänn för huvudrätten, viktigaste är att maten är GOD.
Tar jätte lång tid att lista alla restauranger, men vi har varit på de kända, typ kohpanyang, vassa eggen, the grill, le rouge, marie leveau, gondolen, hemma hos kaj, etc etc.

Jag är mer ute efter mindre smultronställen om jag får kalla de så
Födelsedagen är nästa vecka, plan A är klar, men om det skär sig, så behöver jag plan B

Många intressanta förslag här, kommer absolut lägga dom på listan. Surfers, bonbon och opiazzo verkar grymma. Bra tecken på en god restaurang för mig är en enkel meny.

Ok, om priset inte spelar någon roll och du inte varit där så är det ju Frantzén eller Esperanto som gäller. Min fru tog mig på en tågresa till Fäviken, det är kul om du vill överraska. De är oändligt mycket bättre än alla de som du listar. Kan vara svårt med bord med så kort varsel dock. Det gäller alla andra "heta" restauranger också, som Woodstockholm och Lilla Ego. Och Aloe - så nytt att jag inte hunnit prova.

Bland de mer realistiska alternativen så skulle jag fundera på Shibumi (outstanding asiatiskt), eller kanske Pubologi (enormt bra "comfort food"-smårätter). Gastrologik är ett bra budgetalternativ till Franzén, men jag har fått usel service där. [Edit: Volt] och Smörgåstårteriet är nästan på den nivån, och blir bättre och bättre för varje månad som går (Smörgåstårteriet kan vara stans mest okända smultronställe, även om de kan vara ojämna). Många håller Oaxen för att vara på "Frantzen"-nivån, men jag håller inte med personligen.

Sorry "alla andra", men med undantag för BonBon så håller jag inte med om de andra tipsen. Lite för mycket "trist Svenson" över dem. Bonbon däremot är jättekul, även om jag alltid känner mig osäker på om jag fick de bästa rätterna eller inte...

Av peterhjalmarsson

Du kan väl ge lite riktlinjer:
1. Prisklass?
2. Vilka har du redan varit på?
3. Nån speciell inriktning?
4. När är födelsedagen (med andra ord; gör det något om det tar tre månader att få bord)?

Utan adet tar det flera timmar att skriva tips...

Av peterhjalmarsson
Skrivet av Helionart:

@Sekatorur: Med 10 års garanti och SLI planer samt överklockning så tycker jag inte det är så hemskt. Samt att en PSU som ligger på ca 50% load är mer effektivt än ett 600-700W som ligger på 90% Förstår inte riktigt varför man inte skulle ha ett starkt nätagg, drar inte mer ström, faktiskt kan det sänka din elkostnad pga högre effektivitet.

Det är tyvärr inte riktigt sant; med så lågt effektuttag som 30% så sjunker effektiviteten oftast igen, även om det är lite olika beroende på nätagg förstås.

Av peterhjalmarsson
Skrivet av 220volt:

@peterhjalmarsson:

Ja jag är helt säker på att det var den skärmen. Vill minnas att den stod några hyllor innan mobiltillbehören bland andra skärmar. Den var inkopplad till en iMac

Thnx.

Skickades från m.sweclockers.com

Av peterhjalmarsson
Skrivet av 220volt:

Såg den på Media Markt på Gallerian i Stockholm förra veckan.

Är du säker? Det står en kurvad Samsung rakt fram när man kommer in, men det är en TV. Nån kurvad Samsung 34" datorskärm såg jag inte där, men det var iofs två veckor sedan.

Av peterhjalmarsson
Skrivet av HazZarD:

ryktas att samsung ska släppa en 18 inch tablet kanske haha det vore något kanske men 12 är ju fan stort det med för fan ju, behöver man större seriöst ?

Det är inte dumt om man ska se på film, eller framför allt läsa serietidningar/album. Speciellt när man är en gammal gubbe och har taskig syn.

Och till er som länkat till prisjakt-träffar: läs frågan igen.

Av peterhjalmarsson

Surfplattor 12" eller större - vad finns det?

Surfplattor på 12" eller större är det inte precis jättegott om.
Finne det andra som inte ligger på Prisjakt? T.ex. kinaplattor?

Av peterhjalmarsson

Reparation av Office är värt ett försök (om filerna går att öppna på annan dator).
Om filen inte går att öppna på annan dator heller, prova "Open and Repair" i stället för "Open".
Och en annan Officeprogramvara än Microsofts, som nån sa.

Av peterhjalmarsson

Nån som vet om Samsung S34E790C (34" wide curved) finns att beskåda i verkligheten i Stockholmsområdet?

Av peterhjalmarsson

Chromebook är inte att rekommendera för programmering - IDE:n lär behöva Windows eller möjligtvis Linux - kolla med skolan.
Thinkpad är löjligt enkla att byta till SSD på, de är lättmekade. Om du har bra syn så finns väl X230 med 1920x1080p ute till bra pris lite då och då. De brukar ha 8GB minne som standard, men går att öka till 16. T430 är motsvarande 14"-modell som alltid(?) finns till bra pris.

Bland nya datorer så är HP Probook 450 G2 en bra burk som funnits till bra pris på sistone, sedan G3 kom. Inget i klass med Thinkpad (och HP/Dells motsvarigheter), men en trevlig burk ändå.

Om du kan leva med storleken så brukar det ofta finnas bra klipp på 15" modeller på elektronikvaruhusen.

P.S. Listan från Misco var rejält gamla modeller. Risken är stor att du blir missnöjd med prestandan skulle jag säga.

Av peterhjalmarsson
Skrivet av BanksMansion:

Hej!

Jag ska sälja min laptop. Den har en trasig LED-panel men innehållet i den är grymt. Så jag ska sälja den.

Innan försäljning vill jag rensa bort alla mina grejer. Går igenom Acers Recovery Management där den tar bort allt från mina diskar. Men när den då ska starta om för att utföra själva formateringen så blir det svart på externa skärmen. Jag ser alltså inte längre vad som händer. Finns det något sätt att få en skärm att fungera i just detta stadie? Eller bör jag bara ta bort alla filer på datorn med något program som går att använda i Windows (där jag fortfarande får bild).

Tack på förhand!!

Gå in i BIOS och se om du kan ställa om defaultskärm till extern, eller t.o.m. stänger av den interna och bara kör externt.

Av peterhjalmarsson
Skrivet av EMMHMMS:

En bump på den här frågan, har samma fundering nu en månad senare. Kan dock även tänka mig Freesync.

Skulle trycka på köp om det inte vore för skärmfoten på Acer Predator XR341CK. Usel kontruktion som gör att skärmen hamnar 30 cm ut från väggen jag inte vill borra i och sätta VESA-fäste.

Bra trådstart för övrigt, länge leve 21:9

Det finns ju andra skärmfötter att köpa lösa.

Av peterhjalmarsson

Hur blir det med spel som inte klarar 21:9-upplösningar utan bara typ 1920x1080. Dras bilden ut på bredden (buuuh!), eller blir det centrerad med svarta fält ute i kanterna (jippi!)?