Inlägg

Inlägg som Cheers har skrivit i forumet
Av Cheers

Har lite svårt att förstå behovet av kort som kostar så mycket och ännu mer. Sitter vid en 3440x1440 100Hz panel med ett gtx 1070. Funkar helt klart bra till vardagsspelande. Kanske inte högsta inställningarna på allting, men tillräckligt höga för att själv inte se behovet av att lägga de pengarna. Spelar dock inte pubg längre, men det spelet behöver mer hjälp än ett bra grafikkort för att få det spelbart heh.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Cheers

Bjuder 200 kr + frakt enligt tidigare uppgift á 122kr för chassiet.

Av Cheers

Jag tycker att den är ganska ful, men den sitter som klistermärke på min laptop för att täcka en ännu fulare logotyp. Med andra ord är den nog ganska okej i mina ögon. Om inte annat så är det en riktig klassiker

Vi hade just en diskussion på firman om logotyper och min fasta åsikt är att en logotyp inte är någonting utan kontext. Snygg eller ful kommer alltid vara en smaksak men det viktiga är igenkänningsfaktorn, vilket SweC-loggan har, i alla fall hos oss användare. Tycker att det skulle vara synd att byta ut den när den har hängt med så länge och dessutom är ett viktigt element i diverse test-"badgar" som man ser olika näthandlare nyttja. Man vill ju inte göra en "corsair" och byta ut en logotyp för att sedan byta tillbaka, det är ekonomi som kunde gått till fler bra tester istället.

Av Cheers

IPD mod för WMR

Hej på er!

Jag spikade precis ihop en video på hur jag gjorde min IPD mod på mitt Lenovo Windows Mixed Reality headset för den som är nyfiken på hur man kan göra. Idén är inte min egen, men jag hade svårt att hitta bra info från någon som faktiskt gjort moden själv. Således gjorde jag ett klipp utifrån mina erfarenheter.

Vad är och varför IPD mod?
På de flesta VR-headset kan man ställa avståndet mellan centrum på linserna, inte på de flesta Windows Mixed Reality headseten.
Kan man inte det så är risken att man får onödigt stor del av bilden oskarp eftersom "sweet spoten" för varje lins är så liten.
IPD står för interpupillary distance och syftar alltså på avståndet mellan pupillerna.

Ett enkelt sätt att mäta det ungefärliga avståndet är att ställa sig framför en spegel med en linjal.
Blunda med ena ögat, centrera noll-strecket framför det seende ögat och där efter öppna det tidigare stängda ögat och läsa av det mest centrerade värdet framför det.

Lenovo WMR headsetet har ca 63,6mm som fast mått, mitt mått är ca 70mm, således fick jag en klar förbättring i hur stor del av bilden som är skarp efter mod:en.

I korta ordalag plockade jag isär headsetet, kapade assemblyt med linstornen och skärmarna på mitten. Limmade i några plastbitar som specers och monterade ihop igen efter att ha tillpassat för den nya bredden.
Jag valde också att inte lägga någon energi på att försöka montera tillbaka ljussensorn utan istället bara tejpa ned den eftersom jag inte ser att den har någon kritisk funktion.

Öronpropparna som är ilimmade är en äldre mod för att slippa att glasögonen gnuggar mot linserna.

Efter ca 250h utan mod så tänkte jag att det var läge att prova en åtgärd som hittills verkar vara lyckad.
Klippet är inte heller skapat för att vinna VM i bästa tech-video utan bara för att dela med mig av mina erfarenheter till övriga VR-nördar

Känner ni någon annan som kan vara intresserad så dela den gärna, svara gärna på frågor i mån av tid

Av Cheers

Jag kommer gärna, hamburgare för mig tack
Tror inte att jag känner någon annan som ska komma än så länge så ser ni en förvirrad snubbe som inte vet vem han ska prata med så kan det vara jag.

Av Cheers

HP, försök till reklamation

Hej, tänkte dela med mig av en pågående affär med HP som är lite märklig i min mening.

Cyber monday -17:
Inköp av en laptop görs via deras onlinestore. Betalning görs direkt och pengarna dras från kontot.
Ett gäng dagar gå och ingen dator dyker upp, kontakt med kundsupport resulterar i att de inte vet någonting och att lagret "troligen" har skickat datorn men jag får inget spårningsnummer eller liknande.

En vecka drygt går och plötsligt dyker datorn upp på utlämningsstället. Ungefär samtidigt får jag ett mail från HP som säger att de har skickat datorn och att den borde komma fram om ett par dagar.

Ytterligare ett par dagar går och utan någon förvarning är pengarna tillbaka på mitt konto.
Efter ytterligare någon vecka dras pengarna från kontot igen utan någon kommunikation från varken banken eller HP.

Datorn fungerar i ca två månader och där efter bootar den inte windows längre, blåskärm/ svartskärm som hävdar att windows inte är installerat. Jag gissar på trasig SSD.

Kontakt med HPs support resulterar i att vi kör ett systemtest och att de skickar en recovery-USB från tjeckien för att se om det hjälper.
-Det gör det inte, SSDn verkar vara trasig.
Service blir nästa steg hos deras samarbetspartner InfoCare, funkar inte det ska vi lösa det med en ny dator eller återköp -sägs det, förväntad turn around blir enligt supporten ca 10 arbetsdagar.

Efter ca en månad får jag tillbaka datorn.
"Servicen" som är gjord är att de har installerat windows på den mekaniska hårddisken, SSDn är inte åtgärdad och finns inte att komma åt i windows. Via systemtestet ser jag att SSDn detekteras av datorn, men i och med att jag inte kommer åt vanliga BIOS utan bara HPs bootmeny, SSD-disken finns inte i windows, samt att USB-stickan inte är en ren windows USB kan jag inte verifiera om den fungerar. Recovery-USBn fungerar inte utan ger samma felmeddelande som när den testades första gången.

Nästa kontakt med HP-supporten svaras med att "Din datormodell skall nog inte ha en SSD." Vilket jag givetvis påpekar att det är ett felaktigt antagande, varpå de ursäktar sig så mycket.
Självklart skall datorn ha en SSD, den tekniska spec:en säger det, den levererades med en och den har fortfarande en -dock trasig.

Kontakten (som har varit mycket via telefon) lämnades över till deras reklamationsavdelning som skulle höra av sig inom 48h för att lösa problemet.
-Bra tänkte jag, då kanske jag kan få pengarna tillbaka eller i värsta fall en ny dator.

Första kontakten från reklamationsavdelningen kommer via mail att de inte har mitt telefonnummer.
-Jag svarar med mitt telefonnummer.

När de till slut ringer upp möts jag av en nonchalant ton och information om att datorn är äldre än 30 dagar och att den då enligt HPs policy måste vara minst 2-3 gånger på service innan de kan skicka en ny dator eller göra någon form av återköp. Det enda som finns att göra är att skicka den på service igen.
Jag fick också frågan om hur jag ville göra, vilket jag förvånat frågade vad han menade, det var från deras sida glasklart att de inte tänker göra något annat att skicka den på service igen, kanske hoppades han på att jag skulle ge upp.

Jag får som en god medborgare ställa mig i kön igen, men det är ju helt orimligt i min mening.
Historia slut.

Tankar, funderingar?

Av Cheers
Skrivet av FireFox:

Nej fyfan för den som har tofflor på en arbetsplats.
Skulle tappa all respekt för den kollega som gick runt i såna.

Då är det bättre att skaffa ett par välventilerade skor.

Håller med, Jag hade också gått i taket om någon av plutonscheferna lämnade av trupp, soldater på sin arbetsplats, iklädda foppatofflor istället för välputsade kängor.
Eller om Jonas på verkstaden gått omkring iförd flippflopp när han jobbade med saxlyften.
En skogsarbetare utan motorsågssäkrade kängor?
En 100-meterslöpare utan dubbskor?

Rätt utrustning på rätt plats för att göra rätt jobb. Lågskor har sin funktion men är knappast ett universalverktyg på alla platser.
Själv har jag gärna välventilerade sneakers när jag sitter vid datorn, ESD-tofflor när det krävs, ståltåskor när det behövs, kängor med höga skaft när det behövs och lågskor när det behövs.

Av Cheers

Hej, ser att jag är set ut, men är PSUn kvar? Mvh / Fredrik

Av Cheers

Virtuellt skapad PTSD någon?
Har för visso inte testat dagens VR men tanken att vara omsluten av en digital verklighet där riktigt otäcka saker händer borde definitivt skapa problem för vissa individer. Som PTSD kanske man inte märker det direkt, utan det snarare kommer krypande, störd nattsömn, kännt obehag i sitvationer där man inte direkt kan dra en realltion till vad som hänt osv.
Eller ni som testat, hur skulle ni gämföra VR med att spela på en vanlig skärm?

Av Cheers

Riktigt fint bygge! 5/5 Hoppas du vågar använda den till att jobba vid sedan bara, hade jag knappt gjort

Av Cheers

LG G2 -dubbel knackning fungerar dåligt

Hej, Jag har för någon vecka sedan införskaffat en LG G2 och är över lag mycket nöjd med den.

Den har dock några "buggar" eller vad man ska kalla det som får mej att höja på ögonbrynen;

-Dubbelknackningen "Double tap" som ska aktivera / avaktivera skärmlåset fungerar inte alltid. Rättare sagt, det fungerar för det mesta men ibland när telefonen har legat i stand-by så registrerar den inte att man knackar på skärmen.
-Kontakterna i SMS-loggen visar inte bilden som tillhör respektive kontakt i adressboken.

Är det någon som har samma problem eller som vet om det finns någon lösning på det?

Det är senaste varianten av programvaran på telefonen, hittar heller ingen info om någon annan som har samma problem på övriga nätet.

Tacksam för hjälp. Mvh / Fredrik

Av Cheers
Skrivet av Mocka:

PS4+spel vs julresa till ett varmt land.

Hmm....

Utan att tveka, -resan
Ta med dig henne, honom, henom, honne, hen, polare, familj eller res själv, goda minnen är värda mer än prylar i.m.o

Av Cheers

Yes... -såg att sony svarade på frågorna.

Av Cheers

Är det en riktigt slowmotion kamera du vill ha, eller är det en slowmotion effekt så som kan skapas med efterbehandling, t.ex. twixtor, du är ute efter? Var själv inne på detta ett tag tillbaka, men då hade jag svårt att finna en kamera som kunde filma "riktigt" slowmotion i bra kvalitet, -till rimligt pris.

Av Cheers

Har samma sak vid långa exponeringar på min D90, blir röda eller blå prickar som är ljusare i mitten. Heta pixlar som tidigare personer nämnt. Det udda är att de inte alltid är på samma ställe utan "vandrar runt" mellan olika exponeringar.

Av Cheers

Då är det tyvärr som jag trodde...
Tackar i alla fall för bra svar!

Av Cheers

Tillverkare med okej arbetsförhållanden?

Hei!

Tänkte höra om någon har någon aning om hur det är med tillverkares arbetsförhållanden i fabrikerna.
Är sugen på att köpa en surfplatta men har vaknat lite vad det gäller arbetsförhållanden hos de ansatta.
Vill inte köpa en apple-produkt mycket på grund av vad man läst, men då kommer ju frågan;
-Är det bättre hos de andra stora tillverkarna?, Asus och Samsung?

Någon som har en aning? Har försökt söka med finner inget direkt.

Tacksam för hjälp.

Av Cheers

Göttans! Mycket trevligt verkligen.

Av Cheers
Av Cheers

Dead space (1), precis bara börjat egentligen, men ångrar att jag köpte det även om det var på steam-rea ett tag sedan. Tycker historien och miljön verkar jättespännande men får totalt spel på styrningen och hur gubben rör sig. Det är ju totalt skrattretande hur dålig 'han' är på att träffa det man slår slag mot eller "trampar/stampar" på, och hur kameran nästan låser fast musens rörelser så fort man tar ett steg. Min första tanke var, ...really, REALLY!?
Mycket av min ilska kommer just av att det verkar vara ett riktigt kul spel, men det är så fruktansvärt tråkigt när något så basic som styrningen fallerar på det viset.
(Alla kanske inte håller med om hur illa det egentligen är, men för mig är det mer eller mindre ospelbart.)