Inlägg

Inlägg som Cheers har skrivit i forumet
Av Cheers

Jag använder VideoPad Video Editor som i sin gratisfunktion fungerar fint för vad jag gör. Jag gillar att det är lätt att synka ljud från en extern ljudenhet vilket i mitt fall är en zoom H1, dessutom är det lätt att göra panoreringar på fotografier *zooma in och flytta bilden långsamt från kant till kant*. Gillar också att det är lätt att lägga still-bilder över filmklippet och sedan justera opaciteten på lagret, vilket man kan använda sig av för att ändra färgen till exempel.

Kan egentligen inte säga så mycket mer om det mer än att det har samma funktioner som Win Movie Maker med smått oanvändbara filter och övergångar som säger dålig power-point-presentation.

Av Cheers

Headset med nackbygel? Tipps?

Hejsan.

Letar efter ett nytt headset av modellen "behind the neck". Jag funderar på Logitech G330 och H360 som ser schysta ut i min mening och har fått rellativt bra kritik, om än lite blandad, vad jag kan läsa mig till.

Någon som känner till dem eller några andra i samma prisklass som kanske rent av är bättre?

Jag hade tänkte ha dem till:
Spel, musik, film, skype -med andra ord vanligt användande och jag har inte några superkrav men så klart vill jag ha så bra prestanda som möjligt i priklassen runt 300-400kr.
Jag har ett par Icemat Siberia som jag tycker ger bra ljud, men har tröttnat på hur de sitter på huvudet.

De får gärna vara trådlösa, men de modeller jag själv sett ligger på det dubbla priset minst vilket inte är aktuellt för mig.

Värt att nämna är att jag inte vill ha den modellen som mer eller mindre ett par snäckor med nackbygel.

Tackar för all hjälp jag kan få.

EDIT
Strunt samma, efter att ha läst mer så bestämde jag mig för ett par G330, funerade på ett par Sennheiser PC146, -men kunde inte hitta så mycket info om dem, och dessutom var de lite för dyra för min plånbok. Låter trådan vara kvar om någon har lust att fylla på i alla fall, om någon annan skulle undra över samma sak.
Värt att nämna är att G330 och H360 låg på samma pris (skillde 20kr) vilket gjorde att jag tog g330. Deras egenskaper verkar vara identiska för övrigt så jag vet inte egentligen vad som skiljer dem åt mer än designen, som jag tycker 330 har till sin fördel.

Av Cheers

Drar upp tråden igen, tänkte att jag blev tvungen att förtydliga mig lite.
Någon sommar sedan filmade jag en del närbilder på blommor och humlor som rörde sig runt dessa. När jag sedan tittade på klippen upplevde jag att de rörde sig ryckigare än vad som är naturligt och det enda jag kan tänka mig är anledningen är den rellativt långsamma uppdateringshastigheten.

Skrivet av Benkkt:

Jello osv

Att jello effekten inte har något med de "försvunna pixelraderna" att göra vet jag, jag skrev ju "och att", inte "på grund av att", ledsen om jag var otydlig.

OnT, Det hade varit kul att veta vad du bestämde dig för Tyler D

Av Cheers

Vi får väll starta en bojkott och helt enkelt skita i att köpa ny elektronik innan vi verkligen "behöver" det, alltså att sakerna går sönder -inte för att det har kommit en ny fin modell. Det skulle dessutom miljön tjäna på då elektronikskrotet troligen skulle minska.

Men jag håller absolut med om att det är skit att de kan göra så och komma undan med det.

Av Cheers
Av Cheers

Oh vilken tur att jag hitta den här tråden, kanske jag kan bidra med något för en gångs skull. Sitter själv med en D90 sedan -09 och är själv intresserad av filmning. Men med min erfarenhet kan jag INTE rekomendera D90 om just filmfunktionen är något du lägger vikt vid.

Tolka mig rätt nu, man kan göra mycket kul och fint med en D90 och som stillbildskamera är jag mycket nöjd, men det är uppenbart att just filmningen inte är helt "100".

Anledningen till detta är
"Jello"-effekten som uppstår när man rör kameran och att var 7e eller 8e pixelrad raderas för att ge en korrekt aspect ratio vilket lämnar hack i filmen. Dessutom finns det inga manuella inställningar för filmfunktionen utan man måste "lura" kameran och sedan exponeringslåsa för att till exempel bländaren inte ska ändras under tiden. Det gör det dessutom svårt att använda objektiv utan bländarring eftersom man måste välja rätt bländare innan man går in i live view då automatiken slår till.
Uppdateringsfrekvensen på 24fps är i dessutom i min mening lite i underkant när man filmar objekt som rör sig, till exempel gräs som följer vinden eller insekter som flyger mellan blommor.

Om du vill spela in bra ljud till videon får du dessutom tänka på att det ej finns någon line in för externa mikrofoner, jag själv använder mig av en zoom h1 -inspelningsenhet som jag tycker blir ett bra komplement.

Det är vad jag kan komma på på rak arm, ta dock inte mitt ord för hela sanningen, kolla runt lite för det finns massor med info om villka problem som finns och vad man kan göra för att minska dess effekter. Ledsen att det blev lite bulkig text men jag försökte markera det viktigaste för att underlätta.

Av Cheers

Använde firefox tidigare innan jag gick över till chrome som jag då upplevde som snabbare, har nu börjat använda opera och trivs rellativt bra med det. Lite långsamare än chrome ibland, men jag gillar de funktioner man kommer åt genom att hålla inne höger musknapp och flytta muspekaren åt något håll. Hastighet är inte allt, alltid.

Av Cheers

"True Combat: Elite" är ganska kul, lirade det med min bror ett tag tillbaka. Tror inte att det kräver så mycket och det är gratis så det är bara att prova om du tycker det verkar intressant.

Här ett random youtube-klipp på hur det kan se ut:
http://www.youtube.com/watch?v=djCjETi7pbE

Av Cheers

Köpte precis på mig Ubisoft-paketet. Har varit sugen på både Vegas och FC2, och att få de två andra på köpet för det priset är ju ingen nackdel.

Av Cheers

Lord of the rings online ska man inte förvänta sig är ett f2p-spel som vissa andra.
Visst är det gratis att logga in och spela, men så fort du flyttar dig utanför nybörjarzonerna är alla quests, instanser och vissa skirmisher låsta. Dessa kan låsas upp genom att köpa "turbine-points". Genom att göra "deeds" (i många fall långtråka uppdrag) kan man som belöning få turbine-poäng, men mängden man tjänar på sådana uppdrag och mängden det kostar att låsa upp nya quest-paket gör att det mer eller mindre är orimligt.
För övrigt är det ett riktigt mysigt spel som funkar fint för den som har 30min över här och där.

Av Cheers

Sitter fortfarande med min Razer diamondback, fortfarande nöjd trotts ett par års dagligt användande.

Av Cheers
Skrivet av Xplod:

:bild:

Lite tid, dålig fantasi = Kattbild

Vilken underbar bild! Får kattälskaren i mig att kråma sig till denna söthet.
Mycket fint, verkligen! (vad är det med internett och katter? hehe)
Lite sen kommentar från min sida, men kunde inte hålla mig.

Av Cheers

Ah okej, tackar för hjälpen. Hastigheten och risken att bli ruschad i början skiljer sig, men det får man väll kanske lära sig att ta hand om på ett bättre sätt.

Av Cheers

Ingen att spela med i practice league?

Hej hej

Jag är ny i sc2 så tänkte att det kunde vara en bra att köra mina 50 matcher i practice league innan jag börjar med vanliga matcher. För någon dag sedan hade jag inga problem att hitta mina motståndare, med andra ord det gick snabbt från det att jag valde att köra en quick match till det att en oponent hittades.

Efter det har jag lirat lite för att försöka klara ett par achievements... Problemet är att jag nu inte verkar kunna hitta några motspelare när jag söker efter en quick match i practice league?
-Spelar antal klarade achievements någon roll tro? Även om det gjorde det så borde det knappast vara ett problem då jag inte låst upp så värst mycket. (Har lirat till guld i de tre basic challenges och låst upp zeratul porträttet.)
Min matchstatistik är knappast så mycket att skryta med heller, 7st spelade nybörjarmatcher och 5 vunna. *yey*

Kan det vara något av det som spelar en roll eller vad kan det tänkas vara som gör att jag inte hittar någon att spela med? Vill ju inte hoppa över nybörjarmatcherna bara för att komma in i en liga jag blir nitad i direkt. Eller kan man hoppa tillbaks till nybörjarligan igen efter att ha valt "skip"?

Jag har provat att söka efter matcher vid ett par olika tillfällen på dygnet men hittar inget någon gång. Mitt internet verkar fungera som vanligt för övrigt så tror inte att det är problemet.

Sorry för mycket text för en simpel fråga, men tänkte att det är värt att utveckla lite.

Hare fint // Fredde

Av Cheers

http://sc2sig.com/s/eu/1616746-1.png?1288551608

Spelat ett par nybörjarmatcher bara så är grön minst sagt, men men... Blir väll bättre med tiden.

Av Cheers

Låter ju lovande, har fått en trial-key så prova så fort min defrag är klar. Tackar och bockar för hjälpen.

Edit: -Har lirat igenom trialen jag fick, fungerade helt ok i singleplayer med native-upplösning (1440x900) och låga (low/medium) grafikinställningar. Hade igång fraps som visade mellan 30-50fps i genomsnitt med några små drops ibland, vilket för mig är helt okej. Kanske kan man få lite bättre om man drar ned ytterligare någon grafikinställning.

Av Cheers

Tusen tack för hjälpen! Känner ingen som har spelet vad jag vet, men skickar iväg ett PM till dig m1n1h0p så får vi väll se.
Brukar spela i 1280x800, 1440x900 som är native res brukar inte funka i något spel, blir alltid hackigt när man ser sig omkring i Fps:er, antar att det har med långsamt och för lite grafikminne att göra kanske?
Åter igen tusen tack för hjälpen!
// Fredde

Av Cheers

Ger upp, hjälp mig med systemspec. min. req.

Hej
Som sagt ger jag upp, försökt hitta lite info om hur starcraft flyter på segare datorer för att ta reda på om det ens är lönt att införskaffa. Jag vet att det inte är populärt med "klarar min dator detta spelet"-trådar, så det är med lite bitterhet jag frågar efter hjälp. Om det inte passar att ha en sådan tråd här så kan väll någon mod vara vänlig att ta bort eller flytta tråden. Mina ursäkter i så fall.

Hur som, sitter med en Dell inspiron 1520 med följande specs:
2,0Ghz Indel c2d.
2048Mb 667mHz ram
Nvidia 8600m Gt 256mb gddr2
320Gb 5400rpm Hdd
Win, Vista 32

Minimum req. för starcraft 2 ser ut som följande:
"
PC Minimum System Requirements*:

Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Updated with the latest Service Packs) with DirectX® 9.0c
2.6 GHz Pentium® IV or equivalent AMD Athlon® processor
128 MB PCIe NVIDIA® GeForce® 6600 GT or ATI Radeon® 9800 PRO video card or better
12 GB available HD space
1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista®/Windows® 7 users)
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution
"
-Och då borde det väll gå antar jag? Problemet är bara att jag verkligen inte litar på min. req. listorna. Har varit med om vid flera tillfällen att ett spel som datorn borde klara -inte riktigt orkas med utan frame-drops. Kanske då svårt för någon annan att hjälpa till och säga bu eller bä, men kanske någon har en dator med liknande specs som kör det?

Jag provade föresten att ladda ned trail-versionen av 3dmark vantage, körde vad jag förstod på i 1440x900 i performance läge (gick inte att ändra något i options). Ca 1-2fps i genomsnitt and a whooping 870 graphics points. Yepp, it's that good. Cpu score på ca 3400...

Hoppas att någon med liknande specs kan ge mig lite input på hur det fungerar.

Cheers // Fredde

Av Cheers

Ah va ... känner mig lurad, efter att ha lirat "korean" grind f2p mmorpg:er tidigare och varit van vid den benämningen på f2p (Gratis lir med item maul) känns det surt att bara kunna lira upp till runt 20 innan det börjar bli tomt på quests. Tråkigt med tanke på att det ändå är ett mysigt spel.
Får göra min back-ground-check bättre nästa gång. *suck*

Av Cheers

Äsh var inte sådana nu, är själv 21 och skulle kunna tänka mig ett chassi med smakfull belysning. Kanske inte led-fläktar och så, men hade helt klart kunnat tänka mig något svagt pulserande ljus i en list eller så. Med andra ord är det väll smaken som avgör om man vill ha belysning eller inte, att generalisera alla som gillar det för disco kåta fjortisar tycker jag är lite hårt.

Hur som, som tidigare sagt så är det alltid lika kul med lite videorecensioner. Om ni vill kan ni ju köpa eller bygga en enklare steadycam för att göra lite dynamiska närbilder för att kicka upp "professional-production-känslan" ett steg till.