Inlägg

Inlägg som Cheers har skrivit i forumet
Av Cheers

Ni gör ett bra jobb grabbar, väldigt trevligt verkligen!

Av Cheers

Jag har själv blivit såld på LGs passiva 3D skärmar och det är en sådan jag kommer att köpa inom kort. -Har varit i butik och sett på 'demo' ett par tre tillfällen och har samtliga gånger uppskattat den passiva tekniken istället för den aktiva. Men det är ju väldigt subjektivt, så bäst är väll om du kan komma till en butik som har demo på både aktiv och passiv 3D.
Bäst känsla kan jag inte riktigt svara på egentligen, jag tycker att den aktiva 3D flimrar på ett sätt som är obehagligt, en upplevelse som enligt säljarna försvinner om man har TVn i ett rum mer anpassat med annan belysning osv... Vilket jag inte är helt övertygad om. Men som sagt, det är ju subjektivt. Både aktiv och passiv 3D tycker jag ger bra djup och jag vet inte om jag skulle säga att jag tycker den ena har bättre känsla än den andra. Men jag har som sagt bara sett det på bio och på varuhus.

Av Cheers

Jag letar efter samma sak ungefär och vad jag har hittat så är det LG (cinema 3D) och Andersson samt en tillverkare till (som jag inte kommer ihåg vilken det är) som har passiv 3D.
Som jag har förstått det så har inte 3D-filmen i sig något att säga hur 3D-tekniken visas på TVn, -så alla nya 3D filmer borde gå att visa så länge man har en spelare som kan hantera 3D material. Men någon kanske kan rätta mig om jag har fel.
Jag själv är inne på att skaffa en LG LW450 á la 42", har varit ett par turer på butiken och sett LW550, och jag måste säga att jag gillar vad jag ser.
Vill du däremot ha passiv 3D från en projektor så blir det lite värre, den enda 1080p passiv-3D projektorn som jag funnit går för runt $15000 när jag letade senast.

Av Cheers

Dator för 3D-visning till passiv 3D-Tv

Hejsan

Jag har funderat lite kring att bygga en dator för att ersätta ett playstation 3 som 3D-media-center till en LG Cinema3D tv. Jag har i skrivande stund varken tv eller meda-center, -men det är planerat för inköp inom den närmare framtiden. Det jag vill göra är att se på 3D-blue-ray film, titta på 3D foton och spela spel i 3D.
-Yes, jag tycker att det är flott med passiv 3D.

Jag har tyvärr inte lyckats hitta någon direkt information om hur man får spel i 3D från en dator på en passiv 3D tv, till skillnad från nVidia 3D-vision som väll har speciella drivrutiner? Någon som kanske kan hjälpa mig med det, en länk kanske?

Jag provade att plocka ihop en burk som jag tror borde fungera(?):

http://i210.photobucket.com/albums/bb112/CheersM8/Blandat/dator....

Högre i prisklass än så jag vill jag inte gå, då kan jag lika gärna köpa en PS3a och vara nöjd med att pengarna ligger kvar på banken.
Men som sagt;
-Blue-ray-spelare med 3D support.
-Snygg chassie, subjektivt -ja, men det ser bra ut enligt mig och med fläktkontroller borde man kunna dra ned fläktarna när det inte behövs fullt ös?
-Grafikkort som enligt köpare (komplett) ska vara relativt tyst, och prestandan lär väll räcka till det jag önskar. BFBC2 och lite flygsimulator i 3D.
-HDD som ska vara relativt tyst enligt tidigare köpare. (komplett)

Ja just det!, glömde att jag skulle ha möjlighet till Wlan också, men det är väll inte så dyrt med ett extern kort antar jag.

Så vad tror ni? Någon som kan sätta ihop ett bättre paket med hänsyn till mina önskemål? Eller kanske jag till och med har satt ihop ett paket som inte fungerar till det jag vill eller missat något?

Input uppskattas!
// Cheers

Av Cheers

[SweC] Eata

Såg någon igår som hade SweC som klantag så jag gör likadant, så att folk känner igen en

Edit, spelar lite av varje där jag får okej ping och inte tappar för mycket paket så att jag blir utkastad. Är något lurt med mina drivrutiner eller routern...

Av Cheers

Edit: -Hehe de andra var lite snabbare än mig.

---------------------------------------------------------------

Hej

Att få bra bilder på natur (landskap), insekter osv menar jag att det mer har med vilken optik man sätter på kamerahuset. Idag skulle jag säga att alla de större tillverkarna har såpass bra kameror att prestandan på även de billigare husen inte är ett hinder om man är nybörjare. Värt att tänka på är att kameran eller optiken i sig inte sätter gränserna för om bilderna blir bra eller inte, det beror helt på vad man är ute efter.

Det objektivet som följer med den Nikon D3100 som du länkar till är ett 18-55, vilket är ett vanligt "kit-objektiv" som täcker de flesta behoven som genomsnitts-nybörjaren har. Just nikons variant ska vad jag förstår vara ganska bra vad det gäller skärpa och den biten. Det du kanske kommer att sakna är bättre närgräns om du planerar att fotografera mycket närbilder, så kallat macro.

Antal bilder per sekund kanske också skiljer sig lite, vad jag vet brukar instegsmodellerna ligga runt 3bilder/s vilket är snabbt nog att kunna fånga när någon gör en rolig grimas men kanske inte alltid fungerar för att fånga den snygga räddningen i en fotbollsmatch.

Det som enligt mig, och säkert många andra, är väldigt viktigt är om man känner att kameran ligger bekvämt i handen. Så som många andra rekommenderar jag att du går till en butik och provar ut kameran innan du bestämmer dig.

Det var kanske inte var så rakt på sak hjälpsamt men det är lite som att hjälpa någon välja tapeter, det man gillar är det man borde ta. Rakt av skulle jag säga att en Nikon D3100 säkert är en bra nybörjarkamera, jag har själv inte provat den dock men jag känner ett förtroende för Nikon som märke då jag själv har en D90 som jag är nöjd med. 18-55 är ett område som täcker natur (landskap, ej fågel/ skygga djur) relativt väl utan att få med de extremaste vidvinkelbilderna eller som sagt fågelfoto.

Hoppas att det kanske hjälpte lite.

Av Cheers
Skrivet av Sheikh Plisken:

lite mer...

Oj oj oj, väldigt fina bilder. Vad har du för glugg för molnfoto? Har själv försökt få till molnlandskap men lyckas inte riktigt få till det på ett bra sätt.

Av Cheers

"They see me rollin
They hatin
Patrolling they tryin to catch me ridin dirty"

Mycket stiligt, man blir ju lite avundsjuk helt klart.

Av Cheers
Skrivet av JellyCow:

Vill ha mer demos!...

Håller verkligen med! Men de lyckas väll ta betalt för "demos" nu genom att kalla det 'beta', som man får tillgång till om man köper ett annat spel. *suck*

Av Cheers
Skrivet av Zeuxlarsson:

Vad har du för rigg i nuläget?

Laptop från -07

Dell inspiron 1520
2GHz C2D
2Gb 667MHz ram
nVidia 8600m GT
320Gb 5400rpm HDD, bytt efter att originalet blev skrot -osäker på läs/skriv- och access -tider på den dock

Så inte den nyaste om man säger så.

Av Cheers

Haha så trött jag blir... Jättetrevligt med billiga erbjudanden, köpte precis red faction guerilla. Det tråkig är att jag de senaste månaderna köpt ett antal titlar, inklusive den senast nämnda, som min dator inte lyckas driva. -Bara för att det varit billiga och sett intressanta ut.
Fördelen är väll att man har massor med spel som väntar när man väl köper ny dator i framtiden.

Av Cheers

Såg för bara någon vecka sedan att media markt sålde en 90" för en halv miljon, undar lite var priset på den här ligger...
Funderar lite på hur det skulle se ut med pixelgaranti osv, chansen att ett par pixlar skulle vara kass är väll ganska mycket större antar jag?...

Av Cheers

Köpte singulaity, får se om det fungear på datorn bara hehe, såg rätt schysst ut i min mening.

Av Cheers
Skrivet av Magenti:

A screwdriver helped me to bend them back in place more or less.

Tänkte bara tippsa om att man ska vara jäkligt försiktig med kylflänsar, helst inte böja tillbaka dem över huvud taget om man inte måste för den interna cirkulationen. Har man 'dabbat' sig och böjt en/ flera fenor är det i regel bättre att låta dem vara då det ofta kan bildas sprickor när man bockar tillbaka metallen.

Av Cheers

Kanske lite OT, men du får gärna skriva ett par rader och utveckla hur du tycker att spelet fungerar med ditt system och 3D-tv som set-up. Vilka grafikinställningar, hur bra det flyter, för / nackdelar med 3D osv.

Av Cheers

Tusen tack för svaren, maple -den filmen så riktigt bra ut, man borde ju kunna köpa en film för 17" och skära till för att passa tycker jag.

Av Cheers

Ingen aning men alla idéer är välkomna, kanske det finns någon solfilm som är just kanske anti-reflex utan att vara tonad, kanske? Har själv ingen aning, bilar är jag inte direkt intresserad av hehe

Av Cheers

Ah där har vi ju en idé, tack för tippset!

Av Cheers

Har inte provat tekniken själv, men jag gillar verkligen 3d-bio. Bara för att något skulle bli mindre exklusivt om man fick hem det, betyder ju inte det att det skulle vara tråkigt, många sitter ju med wide screen TV och surroundsystem hemma idag.
Glasögon eller inte, jag tycker att det är lite märkligt att många reagerar så starkt på just 3d-glasögon framför skärmen. I min mening är det inte direkt värre än att sitta med hörlurar som idag är tämligen space:ade.

Av Cheers

Antireflexfilm för laptop?

Hejsan

Tänkte höra om någon har någon aning om det finns antireflexfilm att sätta på skärmen till sin dator? Jag känner mig lagom trött på att skärmen blir som en spegel så fort det inte är mörkt i rummet man sitter i.

Det jag har hittat är till modiltelefoner, men jag har ej sett liknande produkter för större skärmar, som i mitt fall en 15,6", Dell, 16:10 format.

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Mvh // Fredrik