Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Artiklar

Artiklar skrivna av Söderbäck
91

Teknikmagasinet i konkurs – igen

Prylkedjan har dragits med problem i många år och har genomgått många rekonstruktioner och ägarbyten. Nu kastar den senaste ägaren, norska Release, in handduken.

111

Fairphone 5 lovar uppdateringar till år 2031

När Fairphone presenteras i femte version står modulär design, återvunna material och åtta års säkerhetsuppdateringar på menyn.

57

Studie: Bottar bättre än människor på att lösa captcha-test

Captcha-system ska se till att endast mänskliga användare kan använda tjänster på internet, men ny studie visar att bottar blivit bättre på att lösa gåtorna.

96

IMY: "Svenska bolag måste sluta använda Google Analytics"

Efter granskning av fyra bolag tilldelas Tele2 och CDON sanktionsavgifter och samtliga föreläggs att sluta använda Google Analytics.

102

Telekombranschen: "Smarta glasögon ersätter telefoner inom fem år"

Enligt Huawei Wireless teknikchef går det att föreställa sig att smarta glasögon blir lika vanligt som smarta mobiltelefoner.

136

Operatörer måste sluta erbjuda begränsad fri surf

Kampanjer med fri surf i utvalda tjänster eller applikationer bedöms strida mot EU:s regler om att internettrafik ska behandlas lika.

68

Meta avtäcker Quest 3 – tunnare, bättre och dyrare

I gränslandet mellan åldrande Quest 2 och dyra Quest Pro petar Meta nu ut ett nytt headset, som till hösten lovar uppgraderingar av det mesta.

27

Cooler Master kläcker intresseanmälan för äggformade Orb X

Väntelista för Cooler Masters äggstravaganta skapelse för hårdkokt spelande är öppen och skapelsen väntas häcka i gaminghörnor världen över.

192

Veckans fråga: Vilken upplösning spelar du i?

För nästan fyra år sedan ställdes en fråga om skärmupplösning i spel. Den här veckan är vi nyfikna på om det skett några förändringar sedan dess!

57

LG avtäcker skärm med bildförhållandet 16:18

Inför CES visar LG upp sin kommande bildskärm Dualup 28MQ780, vilken har ett nära kvadratiskt bildförhållande med en upplösning på 2 560 × 2 880 pixlar.

96

Populäraste lösenordet 2021 är "123456"

Nordpass sammanställer årets populäraste lösenord. Toppsäkra alternativ som "qwerty" och "password" sällskapas i Sverige av "hejsan".

34

Raspberry Pi prishöjs till följd av kretsbristen

Rådande brist på elektronik tvingar Raspberry Pi till sin första prishöjning hittills, men de lovar att det är en tillfällig åtgärd.

57

EU: "Ska bli världsbäst på halvledare"

I ett tal till unionen säger Ursula von der Leyen att hemflytt av kretstillverkning är avgörande för att värna EU:s suveränitet.

50

Nintendo Switch lämnar stenåldern – får stöd för trådlöst ljud via Bluetooth

Fyra år efter lansering får Nintendo tummen ur och ger samtliga versioner stöd för ljud över Bluetooth.

54

Samsung kan släppa OLED TV – med paneler från LG

Tillverkningsproblem med sin egen OLED-variant gör att Samsung kan komma att köpa paneler från ärkerivalen LG.

66

USB 4 spikas – bandbredd på upp till 40 Gbps

Den nya USB 4-specifikationen får både ökad bandbredd och större möjligheter för anslutna enheter att dela på anslutningar, där de första produkterna väntas nå marknaden nästa år.

58

G2A vill förbättra svärtat rykte genom att sälja positiva artiklar till journalister

Spelbutiken G2A har den senaste veckan hamnat i blåsväder, något som förvärras när företaget försöker få spelsajter att publicera sponsrade artiklar maskerade som redaktionella texter.

612

Raspberry Pi 4 Model B lanseras – snabbare processor och upp till 4 GB primärminne

Den populära enkortsdatorn Raspberry Pi släpps i nytt utförande, där mer primärminne och dubbla bildanslutningar sällskapas av Gigabit Ethernet och en tre gånger snabbare processor.

330

Riksdagen klubbar höjning av kemikalieskatt

Det blir en höjning av kemikalieskatten på hemelektronik och vitvaror. Det handlar om en höjning på upp till 37,5 procent per kilogram, samtidigt som maxtaket lyfts med 34,6 procent.

96

Regeringen ska utreda loot-lådor i spel – öppnar för ändrad lagstiftning

Regeringen tillsätter en utredning av loot-lådor i spel, något som ska leda till en rapport i höst. Samtidigt öppnar civilminister Ardalan Shekarabi upp för att ändra lagstiftningen.