Merparten av dagens bildskärmar använder fortfarande bildförhållandet 16:9, men det finns en ökande trend som pekar mot framställandet av betydligt bredare varianter. Med fokus på gamers som vill ha en mer omslutande upplevelse har ultrabreda skärmar enligt bildförhållandena 21:9 och 32:9 seglat upp som riktigt populära alternativ, där dessa i många fall har ersatt behovet av att använda flera anslutna bildskärmar för att öka skärmytan på bredden.

LG-DualUp_3.jpg

Inför nästa års CES-mässa satsar koreanska LG dock inte på bredden utan istället på höjden. På menyn står den nya bildskärmen Dualup 28MQ780 – en 28-tumsmodell som levereras med det minst sagt oortodoxa bildförhållandet 16:18. Enligt LG motsvarar nykomlingen två 21,5-tumsskärmar som staplats på varandra, där tanken är att skapa en mer ergonomisk lösning för användare som arbetar med produktivitet och låta dessa slippa röra nacken i sidled.

Modellen baseras kring en IPS-panel med upplösningen 2 560 × 2 880 pixlar, där denna täcker 98 procent av färgrymden DCI-P3. Anslutningarna utgörs av en USB Type-C-port med strömleverans, en Displayport samt två HDMI-portar. Skärmen levereras inte med en traditionell skärmfot utan istället en justerbar arm som skruvas fast med hjälp av en klämma i skrivbordet.

Lanseringsdatum och prislapp för Dualup 28MQ780 är ännu okända, men LG utlovar att avslöja mer detaljer om bildskärmen under sin presskonferens på CES 2022 som hålls den 4 januari nästa år.

Skulle du vara intresserad av en skärm med bildförhållandet 16:18? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!