Butikskedjan Teknikmagasinet ansöker om konkurs igen, rapporterar Breakit. Det är tredje gången.

Teknikmagasinets butiker är lätta att känna igen och har varit ett stående inslag i den svenska handeln i många år. Kedjan, som säljer allehanda teknikprylar, grundades redan 1989 men har det senaste årtiondet dragits med dålig lönsamhet och problem att få ihop ekonomin.

Nya ägare har förhoppningsfulla kommit in 2015, 2018, 2020, 2020 (japp, två gånger samma år) och 2022, men det har inte gått bättre för någon. 2017 ansökte bolaget om företagskonstruktion och 2018 förvärvade Peter Gyllenhammar företaget av tidigare ägaren Segulah.

En ny rekonstruktion inleddes 2019 men avbröts och företaget ansökte om konkurs i början av 2020. Två veckor senare köpte Ambia Trading Group upp delar av bolaget, men redan i november samma år sålde det vidare Teknikmagasinet till ett nytt ägarbolag kallad Matera Retail Group som i sin tur ägs av företagen Svea Ekonomi, Kvalitena och Unwrap Finance.

Nystart 2022 med mobilfokus

I mars 2022 tog sedan det norska företaget Release över och försökte blåsa liv i affärerna genom att satsa mer på begagnade mobiltelefoner och mobilreparationer, men efter knappt två år vid spakarna har det inte fungerat och nu ansöker företaget alltså om konkurs.

Det här är en ledsam dag för oss alla, både medarbetare, leverantörer, samarbetspartners, fordringsägare och aktieägare […] nu ligger allt fokus på att ta hand om våra medarbetare – André Sjåsaet, Release VD, i ett pressmeddelande.

Teknikmagasinets butiker kommer hålla stängt i ett par dagar för inventering men ska sedan öppna igen. Om ingen ny ägare går in lär en utförsäljning av lagren följa.