Inlägg

Inlägg som Inet har skrivit i forumet
Av Inet

Nu är det släppt för alla och det firar vi med en liten videon

Fortsätt gärna med att ge feedback, vi uppdaterar kontinuerligt.

Av Inet
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag har alltså inte skruvat något med mitt kort. Med lm menar ni?
Men jag var i kontakt med er kundtjänst tidigare under dagen. Så det löser sig nog.

Tjenare,

Uppfattade först inte att du också hade problem utan endast trådskaparen.
Perfekt, då ska det nog lösa sig

Av Inet
Skrivet av kibatronic:

Hej igen @Inet,

Ni verkar ha ett problem med hur produkterna prissätts. Vad anledningen till det är kan jag bara spekulera i, och det ska man inte göra. Jag har ej granskat alla era produkter utan endast bara tagit första bästa "deal" från en kampanj. Detta betyder att jag kan ha haft tur och råkat hitta en med tvivelaktig prissättning, då jag inte kontrollerat alla produkter. Det borde kanske ni göra...

Naturligtvis passade jag på att kolla er "Lövly" kampanj innan jag skrev detta inlägget och hittade ett kraftigt rabatterat grafikkort.

https://inet.se/produkt/5412432/asus-geforce-rtx-3070-8gb-dua...
https://i.imgur.com/CfMUa9z.png

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5809765#statistics
https://i.imgur.com/53UqYpd.png

Skrivet av Cerb:

Det är ju också extremt tydligt att @Inet 2-3 dagar innan en kampanj höjer priset till "intro pris", för att sedan sänka till "kampanj pris".

Borde verkligen bryta mot nya regelverket, men framförallt är jag lite besviken då jag alltid trott/tyckt rätt gott om inet, och är den butik jag först väljer att leta efter mina köp hos.

Skrivet av DavidtheDoom:

@Inet, tycker detta behövs skötas bättre och följa våra lagar. Jag antar att utvecklarna jobbar febrilt med att ta fram ett verktyg till inköparna som sköter prissättningen på nätet?

<Uppladdad bildlänk>
11 September är mindre än 30 dagar sen...

Detta var verkligen första bästa produkt jag tittade på.
(Sedan har produkten faktiskt varit på rea de senaste 55 dagarna undantaget två....)

Hej igen,

Kan inte mer en att be om ursäkt igen för sena svaret och att det skett igen. Det är verkligen inget som satt i system, vi har inget att vinna på det då vår affär bygger på ert förtroende.

Vad som har hänt är att vi har haft två kampanjer som avlöste varandra, varav den senare kampanjen inte var planerad förrän den första slutade.

Vanligtvis kör vi endast en stor kampanj per kvartal men vi hade väldigt många varor kvar och beslutade oss för att starta en ny kampanj precis efter Back 2 School.
Detta resulterade i att många priser återaktiverades några dagar efter Back 2 School slutade vilket då ledde oss hit där vi är nu. Vi (trodde vi) gick igenom alla de 100-tals produkter vi behövde återaktivera i nya kampanjen, där det mesta hade korrekta och justerade ordinariepriser och i många fall nya lägre kampanjpriser. Som ni märkt är det flera som inte gicks igenom tillräckligt noggrant.
Detta är en helt ny rutin för oss att förhålla sig till och vi hade inte själva exakt loggning på historisk prissättning förrän nu.

Sena svaret är pga. att vi har tagit fram ett internt verktyg som meddelar när detta sker så att vi med säkerhet nu kan säga att det inte ska ske igen. Nu har vi gått igenom alla berörda produkter igen och hoppas aldrig detta blir ett problem igen.

Vi jobbar parallellt med att se över om vi bör justera hur tidigare/ordinarie priser visas på produktsidorna för att skapa så lite förvirring och missvisande information som möjligt.

Återigen, ber verkligen om ursäkt för detta. Vi tar ert engagemang och förtroende på största allvar och har haft diverse möten internt för att se över rutiner och hur vi kan sköta detta bättre.

Av Inet
Skrivet av jOnÄTÄn:

Funderar på att höra av mig till butiken och fråga om detta är en godkänd grund för reklamation. Att börja pilla på ett kort jag betalt 10 000kr för och dessutom är inom garanti tänker i alla fall inte jag göra. Förväntar mig att de sakerna ska vara bra byggda.

@Inet
Vad skulle ni säga om en kund kom in med ett kort som gick så varmt som våra är det acceptabelt eller är det något ni godkänner som garantiärende?

Tjenare!

Låter som det är väldigt varmt om LM är applicerat. Dessvärre innebär det även att garantin är förbrukad om man applicerar LM på grafikkortet.
Men om det kommer in ett kort som är väldigt varmt, över det som anses normalt (oftast gör vi tester där vi jämför med andra kort från samma och andra tillverkare), så ser vi naturligtvis till att lösa det på något sätt.

Av Inet

Mörkare tider, activate DARK MODE!

Vi har lyssnat på er, Dark Mode har länge varit en efterfrågad feature på www.inet.se och nu är äntligen tiden kommen att låta er verifierade Swec-medlemmar få en exklusiv förhandstitt på hur vi tänkt oss det ska se ut!

Våra grymma utvecklare har lagt hundratals timmar på att få till den absolut bästa tekniska lösningen och vi är riktigt stolta över vad vi lyckats åstadkomma.

Vi tycker det är så bra att vi till och med sticker ut hakan lite och påstår att vi inte hittat någon e-handlare ens i världen som löser Dark Mode bättre, speciellt med produktbilderna, har du?

På tal om bilder, vi har hittills gått igenom 10 000+ manuellt och frilagt och är cirka 50 000+ kvar och vi räknar med att vara klara med dessa inom en vecka eller två.

Så kära Sweclockare, vad tycker ni? All feedback tas tacksamt emot i tråden, ris som ros!

För att aktivera Dark Mode behöver du logga in och se till att du är verifierad Sweclockers-medlem, då aktiveras en toggel i headern där du kan välja mellan Light eller Dark Mode.

Trevlig helg på er alla!

Av Inet
Skrivet av kibatronic:

Tack för svaret @inet, det verkar som att den där mänskliga faktorn fortfarande strular till det. Nästan som att den är satt i system:

https://www.inet.se/produkt/6102295/asus-rog-falchion-65-mx-b...
https://i.imgur.com/5ONaehY.png

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5731501#statistics
https://i.imgur.com/OTOjubc.png

Skrivet av FarbrorBarbr0:

Det är verkligen uselt. Det är ju också självklart att även Inet pysslar med sånt här. Det borde inte överraska en, men det känns ändå lite mer bittert då än om det vore någon annan e-handlare som var igång. Egentligen säger det väl mest om min små-idoliserande bild av företaget, men utfallet blir ändå detsamma. Ids inte leta fram den där "chosen one"-meme-bilden på Ewan McGregor från typ Star Wars, men lite så känns det.

Hej igen, bra att du skriver!

Det där såg ju inte bra ut och tyvärr har vi inte bättre ursäkt än att det är slarv från vår sida. Vi har inga prisrobotar och sköter alla prisändringar manuellt - så med 10 000+-produkter, ett år med extra mycket kampanjer och inga interna stöd för att hjälpa oss ha koll så blir det tyvärr att vi gör misstag till och från.

Har tagit upp det här med inköpsavdelningen och vi har justerat både kampanjpriset och det tidigarepriset på denna aktuella produkten.

Uppskattar genuint att ni säger till och ser ni fler exempel så bara skicka till oss. Vi ska självklart följa alla lagar och regler. Finns väldigt lite för oss att vinna på att mörka eller köra med fulspel.

Av Inet

Hej @kibatronic,

Ursäkta det sena svaret, har tyvärr missat att du skrivit.
Naturligtvis har du rätt i att tidigare priset skulle uppdaterats.
Det är ett misstag utav oss, vi har haft en helt del kampanjer igång nu och har helt enkelt missat att uppdatera det tidigare priset på produkten.
Mänskligt fel, men bra att du gör oss uppmärksam på det!

Av Inet
Skrivet av Axman:

Tackar! Men det visade sig vara lite annan design än loggan faktiskt. Nyligen såldes en gammal inetdator på tradera men det stack iväg mer än vad jag ville för att bara köpa en case badge

Men bilder på den fick jag så man kanske kan återskapa, bilderna på datorn är en snäppet nyare design än den jag hade men mycket lik. Casebadgen är som jag minns den. Inte en jätterolig en men nostalgi
<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Haha där ser man Jag har försökt hitta information kring detta internt och det är inte helt enkelt då det är väldigt få kvar som jobbade på Inet på den tiden (själv var man ju mer eller mindre bebis fortfarande...). Det var en som kände igen loggan iaf men inget som är sparat.
Med det sagt ska jag försöka leta lite mer för att se om jag kan hitta något

Edit:
Kom på nu efter jag postade att jag har sparat en hel del gamla tidningar där vi kört reklam. Ska se om man hittar något roligt där också.
Detta var helt klart svårare än vad jag trodde det skulle vara

Av Inet
Skrivet av Axman:

Hm, lite intressant. Denna https://www.youtube.com/watch?v=zIKPaVSKmIw

Reklamfilm från 95, jag har för mig att den gubben är nyare än 95 men skall inte alls svära på det. Där är ju även loggan enligt ovan med. Man undrar ju om det är mitt minne som sviker mig och den rödsvarta är rätt ändå.

Tjenare Axman,

Kom precis tillbaka från semestern, därav det sena svaret.
Precis som du skriver så kommer den från 1995 och logotypen som vi hade då var den som är nedanför

Computers Extravaganza!

Av Inet

Hej igen,

Till att börja med får vi tacka för engagemanget, vi tycker genuint det är viktigt med feedback och att eventuella problem kommer till ytan. Det hjälper oss lära och justera brister vi inte själva ser i det dagliga.

Gällande det här ärendet så får vi medge att vi inte hanterat det på bästa sätt, även om det inte är solklart.
Vår servicetekniker vände sig till tillverkaren och fick som svar att det inte skulle gå på garantin och som anställd faller det sig inte alltid naturligt att ifrågasätta stora företags beslut och policys. Men självklart ska vi kunna ge oss själva utrymme att vara mer kritiska än så, och i det här fallet då fråga oss om skruvhålens skick har en direkt koppling till att PCIe-platsen slutat fungera. Och hur vi då skulle kunna påvisa detta, med dokumentation.

Alla sådana här fall ska enligt vår policy dokumenteras, men i det här fallet har vi brustit och bör därför vara mer ödmjuka, särskilt i kombination med att det är en produkt från fyndhörnan. Gällande tillverkarens beslut och policy är det inte alltid vi kan ändra det, men i det här fallet borde vi ha varit mer förstående och åtminstone försökt – eller löst det själva.

I vår interna kommunikation brukar vi säga ”lös kunden”, vilket innebär att vi alltid ska vara tillmötesgående och hellre fria än fälla när det kommer till ärenden i gråzonen. Vi tycker det är långt viktigare att bygga förtroende och långsiktiga relationer än att ”vinna” ett serviceärende. Det är dags att påminna oss själva tydligare om det och då är det här ärendet ett bra exempel på när vi borde försökt göra mer.

Så tack, nu åker spegeln fram.

Vänligen,
Mattias
CCO

Av Inet
Skrivet av slickipinn:

Halloj!
Fick problem med en relativt ny dator som jag byggde ihop strax innan nyår när jag köpte nytt moderkort - fyndvara + CPU.
Trodde först att det var GPUn som strulade, men efter lite felsökning konstaterade jag att det var översta pci-e sloten på moderkortet som hade gett sig. Ingen kontakt alls, varken med GPU eller andra enheter i den sloten. Övriga portar och funktioner fungerar helt som vanligt på moderkortet

Lämnade in det till inet och efter en vecka ringer de upp och säger att de inte tänker gå vidare med ärendet pga "fysiska skador vid skruvhål".

Fick tillbaka kortet nu och tyckte det var jättelöjligt att det blev nekat. "Skadorna" ser ju inte ut att vara något utöver det vanliga när man skruvar fast det?

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Hej!

Det var väldigt tråkigt att höra att du fått en negativ upplevelse i samband med ditt serviceärende. Om du inte redan har gjort det ber jag dig återkoppla med ditt ordernummer eller servicenummer så att jag kan se över ärendet för att undersöka om det kan vara så att vi brustit i vår hantering. Du får gärna skicka det i ett PM alternativt på någon av våra andra kontaktvägar.

Vänligen,

Av Inet
Skrivet av Schluug:

Någon som beställt detta chassi från @Inet som vet vilken garantitid som gäller? Jag har börjat få problem med galet hög CPU-temp och skulle tro att det har med igensatt CPU-block att göra. Pumpen ser ut att fungera enligt vad jag kan se.

Inet själva hävdar ett år, Webhallen säger 3 år och Komplett 2 års garanti. Borde inte detta framgå på beställningen/kvittot?

Tjenare Schluug,
Det är 3 år på chassit och 10 år på nätaggregat som gäller

Av Inet

Tjenare Improwise,

Tycker det låter som en riktigt bra idé!
Jag har framför detta till vår systemavdelning så får vi se när det kan komma att planeras in

Av Inet
Skrivet av nu1mlock:

Jag beställde en liten produkt från Inet som borde ha fått plats i min "stora" veckobrevlåda. En liten produktkartong som kanske borde ha skickats i ett vadderat kuvert eller en väldigt liten låda?

Icke sa nicke - det tog en dag extra och sedan fick jag sms om att åka till Ica för att hämta min produkt. Sagt och gjort. Kartongen var alldeles för stor för produkten i sig.

Var det slut på mindre kartonger? Använder ni inte vadderade kuvert för beställningar som skickas som varubrev? Dessutom tog det en extra dag pga. storleken.

@Inet får gärna flika in här och förklara läget.

https://i.imgur.com/8TSJWai.jpg

Hej @nu1mlock,

Tack att du skickar detta till oss. Det gör att vi kan med mer precision se till att produkterna packas med rätt val av emballage.
Kan tyvärr inte på rak arm svara på varför ditt paket blev packat som det blev, kan ha varit så har måtten varit fel i vårt system och därför har roboten trott att det behövts ett större paket än vad som egentligen behövdes.
Våra lådor och mätverktygen som bestämmer vilken kartong eller brev som ska användas är fortfarande nya och med över 12k produkter så tar det lite tid att få det helt rätt på samtliga produkter.
Vi jobbar dagligen med att få mer precision i detta och vårt mål är att halvera mängden luft i våra försändelser dom kommande åren.

Ber om ursäkt över att transporten inte var 100% bra i detta fallet
Hoppas du fick en god pingvinsmak i alla fall

Av Inet
Skrivet av Vzano:

@noogman: 10400F har ingen grafikdel och därmed krävs ett grafikkort för att få bild.

Det är möjligt att nättagget kan ha orsakat det. Du kan kontakta dem och se vad de säger, de kommer att vilja få in den för att testa den. Vet inte om de kommer ge dig något annat än ett nytt nättagg om de hittar något fel med den. Vad är det för modell?

Eftersom du tog grafikkortet och andra delar från Acer-datorn och blandat med egna delar så gäller inte garantin längre hos Acer och det är det enda som jag hittat som bryter garantin och vad jag tror inet går efter. Dock hittar jag inget som säger att garantin försvinner för att man öppnar upp en dator.
https://static.acer.com/up/Resource/Acer/Docs/StandardWarrant...

Låter som inet blandar ihop reklamationsrätt och garanti.

@inet: Försvinner verkligen garantin för att man öppnar upp en dator?

Tjenare!

Är inte helt med på vad som har hänt riktigt, men kan beskriva hur det fungerar med olika färdigbyggda datorer.

När det kommer till just färdigbyggda datorer (t.ex. Acer, MSI etc) så har tillverkarna en sån klassisk "Warrant void if broken" ettiket som indikerar att man inte får öppna datorn.

Det innebär att öppnar man upp datorn på en dator som har en sådan lapp så gäller inte längre tillverkarens garanti.
Vi lämnar inga egna garantier eller försäkringar utöver din konsumenträtt, därav kan tillverkaren neka dig ett garantiärende om du bytt något i datorn, trots att något nu inte längre fungerar.

Med det sagt, så har vi våra egna datorer som vi bygger, Inet Koncept och Taurus (samt vår byggnationation). Dessa kan man skruva i fritt om man vet vad man gör och fortfarande ha kvar garantin på dom.

Bara tagga oss igen om ni har fler frågor.

Trevlig helg

Av Inet
Skrivet av Henrik-W:

Nu är det dags igen @inet.

Några nyheter eller uppdateringar på hörlursprojektet?

Tjenare,

Ursäkta vårt sena svar här, produktutvecklingen har fortfarande varit igång men vi har kämpat med ett år full av brister. Trådlösa headset har varit en utav dom mest drabbade utav komponentbrist bland gamingtillbehör så detta har medfört att allt har tagit lite längre tid i detta projektet.

Vi har gått igenom ett gäng samples i flertalet tooling-rundor men är fortfarande inte helt nöjda med slutprodukten som kommit från fabrik.
Att släppa en produkt vi inte är helt nöjda med, när det dessutom redan tagit så lång tid är inte ett alternativ för oss.
Väntar på nästa sample och senaste ETA är april, så jag återkommer så fort vi vet mer

Bilder och mer uppdateringar kommer löpande så fort vi fått senaste samplet.

Av Inet
Skrivet av Kuzefix:

Jag har inte fått nyhetsbrev sen 01/05-21 fast än jag har det ikryssat i profilen

Hm, vad konstigt. Kanske ligger i spam eller dylikt?
Hur som helst skicka gärna ett PM till oss med din email så tar vi en kik på det.

Av Inet

Tack för det

Vi hade annonsering för alla inloggade Sweclockers-verifierade medlemmar under gårdagen som ledde till livestreamen. Vi skickade även ut nyhetsbrev till er som har det ikryssad i sin profil.

Av Inet
Skrivet av Exydia:

Haha, vad dåligt. Hur tänkte ni där @Inet?

Hej Exydia,

Lite utav en slump och hade inte så mycket med dessa inlägg att göra. Men vi låg på minusmarginal under en kort period på det priset och var "tvungna" att justera uppåt.
Kortfattat kan man väl säga att det är lite "wonky" just nu med priserna.

Av Inet
Skrivet av JohanFlodqvist:

Kan någon förklara för mig varför någon skulle vilja köpa ett RTX 3080 12GB för mer pengar än ett RTX 3080 ti från samma tillverkare med likvärdig kylare? @Inet

https://www.inet.se/kundvagn/visa/6Fv_AFCA5zfKHGhGskqJRPJ_Ym4/namnloshttps://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/6Fv_AFCA5zfKHGhGskqJRPJ_Ym4/namnlos

Tjenare,

Dessvärre varierar det ganska kraftigt när vi köper in grafikkort beroende på datum. Det vill säga att priser varierar mer eller mindre varje dag, därav kan det skilja sig så som du beskriver.
Vi försöker naturligtvis justera detta löpande och ibland dröjer det lite längre tid.