Inlägg

Inlägg som Inet har skrivit i forumet
Av Inet
Skrivet av JohanFlodqvist:

Det verkar ej längre gå att betala med Bitcoin på varken @Inet eller @Webhallen som tidigare accepterade betalning med Bitpay. Har det hänt någon regelförändring som gör att butiker ej vill acceptera den typen av betlaning längre eller vill dom helt enkelt bara inte?

Tjenare Johan,

Vi har valt att tillfälligt pausa Bitpay då vi har haft stora problem med deras tjänst. Tyvärr så går dom flesta betalningarna inte igenom och vi har försökt att få tag i deras support utan större framgång.
Så tills Bitpay kan öka kapaciteten så har vi valt att tillfälligt pausa den för att kunna ge så bra köpupplevelse som möjligt med våra betalningsalternativ.

Lägger denna tråden som påminnelse så kommer jag med en uppdatering så fort jag hör något nytt.

Av Inet
Skrivet av TMG:

Edit: Låter som att det inte är några problem om varan är i bra skick. Är det någon som har fått avdrag och hur var då skicket eller anledningen till avdraget?

Tänkte höra om någon har erfarenhet av att använda Inets ångerrätt för öppnade förpackningar. Har ett paket RGB RAM som jag har monterat, men jag tyckte att belysningen var undermåttlig jämfört med ett annat kit.

Det borde väl rimligen räknas som nödvändig hantering för att undersöka produkten, då den måste monteras för att undersöka belysningen? Inga synliga tecken på användning finns.

Står följande på Inets hemsida:
Och följande på konsumentverkets sida:

Hej TMG,

Det är inte allt för vanligt att värdeminskning görs, tumregeln är att varan skall returneras i väsentligt oförändrat skick komplett med alla eventuella tillbehör och instruktionsböcker som medföljde i sin originalkartong. Så öppna alltid förpackningarna varsamt och se till att inte förändra skicket mer än nödvändigt för att testa produkten så att du returnerar allt i så nära skick som möjligt som när du mottog det. En annan kund skall trots allt köpa produkten på nytt via fyndhörnan till motiverbart pris, och är skicket så pass förändrat att priset behöver sänkas ytterligare så görs ett avdrag.

Några exempel:

Man behöver inte orsaka repor på ett grafikkorts backplate eller kylare för att testa det, så här har man förändrat skicket mer än nödvändigt. Så även om PCB, "golden fingers" etc. är i fint skick så har man vart ovarsam i hanteringen genom att ha orsakat kosmetiska skador som går att undvika.

Har man testat en mus så kan "fötterna" normalt få några få mindre repor, här görs inget avdrag då det inte alltid går att undvika vid en eventuell testning. Men man ska såklart försöka undvika det genom att testa på en ren och hel musmatta. Har man dock slitit på "fötterna" exempelvis genom att kört musen intensivt i flera sessioner så man tydligt ser att musen har använts och inte endast testats så görs ett eventuellt avdrag baserat på skicket överlag.

Skulle du eller någon annan ha funderingar kring sina återköp så är det bara att kontakta vår kundservice så hjälper vi er efter bästa förmåga som vanligt! Men som sagt, så länge man behandlar sina köp som eventuellt skall returneras varsamt så att de är så när som i nyskick när de returneras så behöver man inte oroa sig.

Trevlig helg på er!

Med vänlig hälsning,

Shahin, Kundservicechef

Av Inet
Skrivet av serafim:

Så, när jag aktiverar erbjudandet får jag en kod att använda på Intels hemsida?

Hej igen,
Du aktiverar koden du fick från oss på Intels hemsidan. Efter det kommer du att få spel-koder, dessa aktiverar du på plattformen som Intel hänvisar dig till, oftast är det Steam.
Så först aktiverar du din kod på Intels hemsida, efter det får du andra koder som du kan ge till vem som helst

Med vänliga hälsningar

Av Inet
Skrivet av serafim:

Hej, jag byggde om min frus dator och till processorn (i5-11500) ingick en spelkupong. Jag är väl till åren och inte så intresserad av att spela men min son (utflyttad sen länge) gillar att testa olika spel. Kan jag plocka ut spellicensen och ge den till honom?

Hej serafim!

När du registrerar koden på Intels hemsida burkar du få själva spel-koden som du sedan kan registrera på valfritt konto för plattformen spelet är till för. Alternativt har det även funnits spel som man direkt på Intels hemsida får välja och sedan logga in med det kontot man vill binda den till.

Kort sagt så ska du kunna välja vilket konto koden aktiveras på oavsett.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag!

Av Inet

Tjenare alla,

Efter mycket beslutsångest så har vi äntligen en lista på tröstpriser. Återigen otroligt svårt att plocka fram bidrag till tröstpriserna, var väldigt många bra bidrag. Vill tacka igen för alla bidrag, så otroligt många snygga och bra bilder som ni skapat!
Nedanför har ni (utan någon speciell ordning) bidragen som vunnit tröstpriser.

Jag gör så att jag taggar er som vunnit så får ni skicka ett PM här på Sweclockers till Inet med er mailadress så ser jag till att skicka ut presentkort (1000 kr) till er

@eagos

https://i.imgur.com/5YMlZTN.jpg

@157463

https://i.imgur.com/kk2MThL.jpg

@Firanthir

https://i.imgur.com/ZvAZ7h4.png

@jonees

https://i.imgur.com/n4nJ4by.png

@171344

https://i.imgur.com/QKjSbGg.png

@Laderlappen

https://i.imgur.com/1uxfU9z.jpg

@nahojjjen

https://i.imgur.com/nfMj92F.jpg

@schmunkie

https://i.imgur.com/laFO0wm.jpg

@Slaktarkuno

https://i.imgur.com/54RhuE6.jpg

@VLasse

https://i.imgur.com/YhwYwwJ.jpg

Av Inet

Hej allesammans,

Tack för alla bidrag, det värmer verkligen i kropp och sinne att se all kreativitet och engagemang som ni bidragit med!

För er som missade streamen igår så ville vi passa på att ge hedersomnämningar och ett presentkort á 1000 kr till tio stycken bidrag som vi tyckte var riktigt bra. Dels för att fira att vi blev framröstade som årets datorbutik av er här på SweClockers men också för att det var för många bra bidrag för att vi skulle nöja oss med att välja ut tre stycken.

Vi håller på att rösta och välja internt för fulla muggar men tror inte vi hinner färdigt i tid för att kunna annonsera dessa vinnare tills senare under dagen och ber därför om ytterligare lite tålamod.

Vi återkommer här i tråden på Måndag och postar då de tio bidrag som vunnit varsitt presentkort värde 1000 kr.

Trevlig helg på er!

Av Inet

Hej!

Dessvärre så kan vi inte gå in på prissättningar och vem som står för vilka priser osv. Dels för att jag inte vet något om det och dels för att det är något mellan våra inköpare och leverantörerna.

Vad gäller dessa grafikkort, framförallt Asus RTX 3080 TUF och TUF OC, så har priserna varit lägre när man beställde vid release. Har man beställt för ett visst pris så har man självklart rätt att få det levererat för det priset och det är inget vi ändrar på.
Med tanke på bristen av just dessa modeller finns det de som har bokat och fått vänta väldigt länge. För att kunna lösa detta så har vi tidigare erbjudit byten till ett annat grafikkort och/eller annan modell av grafikkort. Detta så klart utan att det påverkar köplatserna på de andra modellerna och grafikkorten. I vissa fall har vi då kunnat erbjuda samma pris och i andra fall har vi erbjudit vårt inköpspris på ett alternativ som fanns tillgängligt.

Vi försöker alltid hitta lösningar för att alla ska få ett grafikkort så fort som möjligt men vi kan ju självklart inte gå allt för mycket i förlust, trots att vi gjort det vid ett antal tillfällen. I de fall där det har varit aktuellt med byten till annat kort så hanteras det case by case och vi har en löpande konversation med kunden i fråga.

Är det någon som har en fråga om en specifik fråga så är det bara att kontakta kundservice

Trevlig helg!

Mvh,
Fredrik, Inet Kundservice

Av Inet
Skrivet av Datorstrularn:

Har nu kollat ram minnena, dom såg ut att sitta som dom skulle men tog ur dom och tryckte i dom noga, kollade även över alla kablar i bak men allt såg ut att va i sin ordning, men fortfarande ingen signal till min bildskärm!

Hej!

Det var mycket tråkigt att du har problem med din nya Taurus-dator. Har du kollat så att grafikkortet sitter som det ska?
Får du inte till det själv så får du gärna kontakta kundservice på info@inet.se, 031-65 27 00 eller via ett PM här på Swec så får vi kika på vad som blir en bra lösning.

Funkar inte datorn när den levereras så byter vi ut datorn mot en ny om vi har datorn i lager. Det kan nog behöva göras här om grafikkortet är defekt, men kontakta oss så får vi kika över vilken lösning som blir enklast för dig.

Trevlig helg!

Mvh,
Fredrik, Inet Kundservice

Av Inet
Skrivet av Oliver91:

Mycket nöjd! Sitter skönt på huvudet och ljudet är bra i dem när man lyssnar på musik, fusklädret är dock helt förstört.

Micen upplevs också riktigt bra av andra.

Ja fuskläder är svårt i längden. Har du gått igenom flera par kuddar?

Vi kikar just nu på två olika typer av tyg och funderar på att inkludera båda varianterna, både för livslängden och för valfriheten.

Av Inet
Skrivet av slusk:

Det står i artikeln att folk uppskattat den långa batteritiden...
Vad kan detta tyda på? 🤔

Att vi inte snålar på batteriet

Skämt åsido; headsetet kommer ha en tillhörande USB-dongel med låg latens, vi kommer inte köra på BT LE om det var det som åsyftades.

Vi kikar fortfarande på olika kretsuppsättningar, element och förstärkning för att hitta en bra balans mellan ljudbild och batteritid - så vi kan ännu inte presentera en siffra, men vi siktar givetvis på att erbjuda en batteritid som tåls att leva med.

Av Inet
Skrivet av Slap:

@Inet
Nu vet jag inte hur långt ni har kommit och om headsetet kommer vara trådlöst men om de blir så vill jag slå ett slag för Aptx HD utvecklat av Qualcomm för 24bit codec över BT (https://www.aptx.com/aptx-hd)

Hej,

Tack för input!
Vi kikar löpande på möjligheten att inkludera Bluetooth när vi utvärderar olika kretskort och element, men det primära fokuset ligger på PC-spelande tillsammans med en USB-dongel med låg latens.

Bluetooth kommer påverka prisbilden och i våra undersökningar fick vi input på att mervärdet sällan står i relation till prispåslaget på existerande gamingheadset som har både och, just för att de primärt används med PC. Det kommer därför endast inkluderas om det bara innebär en mindre merkostnad, vilket inte ser realistiskt ut just nu.

Av Inet
Skrivet av Oliver91:

ser fram emot detta då mitt qpad qh-90 ramlar sönder efter 8 år i bruk

Härligt att höra, hoppas vi lyckas skapa något som intresserar dig då!

Och åtta års tjänstgöring är inte illa från den klassikern, fortsatt nöjd med dem (förutom att de ramlar sönder)?

Av Inet
Skrivet av krEJZi:

orkar inte läsa alla sidor, men vet någon prisklass?

Hej,

Vårt initiala mål var att hamna under 2 000 kr i handel, vilket vi kommer kunna nå.

Nu jobbar vi med att fastslå exakt vilka förändringar vi vill göra som kräver egna verktyg och vilka tillbehör vi ska inkludera. Därför har vi inte kunnat räkna ut ett exakt slutpris än - men det ser ut som att vi kommer kunna nå än bättre prispunkt än så.

Av Inet

Hej @Ragnvlad !

Beklagar det sena svaret.

Är det något som vi inte har i ordinarie sortiment så kan vi alltid kika med våra inköpare om den produkt du är på jakt efter är intressant för oss att ta in eller om vi kan specialbeställa produkten i fråga.
Maila oss gärna på info@inet.se och ta med vad det är för produkt så kollar vi upp det och återkopplar till dig

Trevlig helg!

Mvh,
Inet Kundservice

Av Inet

Hej!

Det är några av er som är intresserade av lite information om korten men även hur vår närvaro fungerar här på Swec forumen.

Till att börja med så undviker vi gärna att hoppa in i trådar som inte är på vår egen forumdel och/eller inte är en Inet relaterad tråd. I breda trådar så som denna så pågår det flera diskussioner samtidigt vilket gör det svårnavigerat och öppnar upp för missförstånd. Många av frågorna som ni ställer är order/kundspecifika och dessa bemöter vår kundservice varje dag och ni är som vanligt alltid varmt välkomna att kontakta vår kundservice om ni har frågor/funderingar relaterade till era beställningar hos oss. Även om vi ogärna hoppar in i trådarna så försöker vi bevaka dem för att få en bättre blick över hur kunderna ställer sig till ämnet i fråga oavsett om det är direkt riktat mot Inet, tillverkarna eller branschen i sin helhet för att se om vi på något sett kan hitta bättre vägar att gå för våra kunder.

Det är ingen nyhet att det råder en extrem efterfrågan på dessa nya kort samtidigt som bristen på komponenter har växt under det gångna året där fler och fler har börjat köpa elektronik i rasande takt, till stor del på grund av ändrade vanor i och med Covid-19 intåg. Vi försöker dock i bästa möjliga mån dels få tag på korten som kunderna beställt och i de fall där vi täcker en kölista erbjuda resterande till närmast likvärdiga kölista, ibland går dock inleveransen fort och då hinner de tyvärr sälja slut.

@zoul och övriga som beställt just 3070 Eagle kortet, lite goda nyheter:

Vi har lyckats få tag i ett större gäng Gigabyte Geforce RTX 3070 8GB GAMING OC (som är storebror och dessutom överklockade modellen) som vi nu kommer erbjuda till alla som väntat på 3070 Eagle.
Helt utan prispåslag. Detta är inget vi fått något som helst stöd från Gigabyte/Nvidia för att göra. Utan att gå in i för mycket detaljer så kan vi lova att det är stor förlust rent ekonomiskt att erbjuda dessa till Eagle kunder men vi ser det som plåster på såren för att ni varit tvungna att vänta så orimligt länge på era produkter.

Hoppas att samtliga får en fin vecka och att bristen på de nya komponenterna släpper snart.

Med vänliga hälsningar,

Shahin, Inet Kundservice

Av Inet
Skrivet av Lydvig:

Har en dator här byggd av Inet, vid första uppstart idlar CPUn ca 45 grader men går sedan helt plötsligt upp emot 90 grader. Har ingenting installerat eller öppet på datorn än. La märke till någon sorts plastfilm på cpun vid kylpastan. Vad är detta? Ska den bort?

https://cdn.discordapp.com/attachments/245966479793717248/804404277200027648/20210128_182327.jpg

Hej Lydvig,

Otroligt tråkigt att se att vi inte kontrollerat bygget tillräckligt grundligt för att anmärka på detta misstag.
Det är helt klart ett misstag och skulden ligger på oss, vi ber om ursäkt för det.
Vi vill gärna göra rätt för oss och hjälpa dig åtgärda problemet.

Vi skulle behöva lite mer information om din order och dina uppgifter för att kunna följa upp på ärendet och jag har därför skickat dig ett PM.

Ber återigen om ursäkt men tackar för ditt tålamod och din förståelse.

Vänligen

Av Inet
Skrivet av walkiii:

Hej

Evga säljer sleeved cables till deras nätagg och om man tittar på deras hemsida, så är Inet listade som återförsäljare. Är dessa kablar något ni kan få tag på?

Dessa är det jag menar

Hej walkiii,

Vi är listade som återförsäljare då vi har deras produkter i vårt sortiment.

Deras lösa och sleevade kablar är däremot dessvärre något vi inte har möjlighet att beställa in genom vår leverantör som det ser ut i skrivande stund.

Tveka inte att höra av dig om det är något vi kan hjälpa dig med.

Vänligen
Inet Kundservice

Av Inet
Skrivet av geeeeeeeken:

Jag beställde dator från Inet den 27 Nov, då stog det på många av varorna "Förväntas i lager XXXX-XX-XX" eller "I lager på tisdag" med tiden har fler och fler blivit gröna (bokad), nu är alla gröna / bokade.
Innebär detta att alla delarna är hos er och redo att byggas eller att jag har endast säkrat de och behöver vänta tills ni får dem i lager? För när jag klickar på produkterna står de "I lager XXXX-XX-XX".

Kan någon med Inet erfarenhet svara på detta eller kanske Inet själva?

Bild:
https://imgur.com/a/fht1qOz

Mvh

Hej geeeeeeeken,

Av statusen i din order att döma finns nu alla komponenter på lager och har reserverats till din beställning.
Inom kort kommer de plockas från lagerhyllan för byggnation och statusen i din order kommer då uppdateras.

Vill du att vi tar en närmare titt får du gärna höra av dig till oss i PM så ser vi närmare på saken.

Trevlig kväll

Vänligen
Inet Kundservice

Av Inet
Skrivet av SLARVA:

Hej.

Varför har ni bytt från Klarna till Qliro?
Detta kommer ni tappa kunder på, bland annat mig.

Qliro har inget sätt som man kan jobba upp sin kreditvärdighet på vilket behövs när man som jag jobbar utomlands och inte har inkomst här i Sverige.

Hos Klarna hade man en grundvärdighet som tillät småköp mot faktura men som också kunde jobbas upp på olika sätt, bland annat hade Klarna fler betalningsmetoder utöver olika former av faktura/avbetalning vilket gjorde att man kunde betala ordern direkt genom Klarna och då jobbade man upp sin kreditvärdighet så taket höjdes för fakturabetalning.
Taket höjs även när man betalar mot faktura, så ju fler beställningar man har mot faktura desto högre blir kreditvärdigheten.

Som sagt, Qliro erbjuder inte detta på något sätt alls idag. Jag blev nekad att handla mot faktura på en summa under 1000kr...
Jag har pratat med Qliro och dom kan inget göra åt saken... Det enda som skulle hjälpa är att jag tar anställning i Sverige.

Så varför har ni bytt?

Mvh Dennis

Hej Dennis,

Tack för ditt meddelande och feedback, det uppskattas!

Anledningen till att vi bytte från Klarna till Qliro beror på att den tekniska integrationen vi haft med Klarna har tyvärr Klarna slutat att tillhandahålla och en renodlad Klarna Checkout var inte ett alternativ vi kände var lämpligt då vi har en egen lösning till vår kassa som vi är stolta över och ständigt utvecklar och förbättrar för att göra det så smidigt och tydligt som möjligt för dig som kund.

Hoppas det ger dig inblick och förståelse till varför vi fattade beslutet.

Trevlig helg

Av Inet
Skrivet av cloude71:

Om dom är bra? Innan 3080 launchen så var svaret ja, Men när man ser andra butiker i 3080 forum svara på frågor och dela med sig av information så blir det minus poäng. Dom har även blivit pingade och har inte svarat. Webbhallen har varit öppna om när saker kan tänkas komma och vilka tider som har klarats av. Varför vet inte inet något?

Hej!

Vi svarar på alla frågor våra kunder kan tänkas ha, det är bara att maila, ringa eller chatta med oss. Vi svarar inte på specifika köplatser publikt i forum, däremot så uppdaterar vi löpande våra kunder som har beställt så fort vi har relevant information det tycker vi är bättre kundservice för alla som har beställt.

Sen kan vi nog våga sticka ut hakan och säga att vi inte har eller har haft så mycket köer som andra återförsäljare då vi varit duktiga på att få tag på produkter bortsett från ett par specifika modeller av grafikkort. Sen är det naturligtvis så att då skrivs det inte så mycket om man väl får sin efterlänkade processor till exempel

Så är det något du undrar, vår kundservice är redo att hjälpa dig alla dagar i veckan!

Ha en fortsatt trevlig kväll!