B450/B550 mobo, Ryzen 3600, DDR4, PSU, NVMe SSD, kylare, chassi, enklare grafikkort

Permalänk

B450/B550 mobo, Ryzen 3600, DDR4, PSU, NVMe SSD, kylare, chassi, enklare grafikkort

Dags att sätta ihop en ny dator, men har inte riktigt bestämt mig för vilka delar det ska bli. Tänkte kolla andrahandsutbudet här på Sweclockers utifall någon vill bli av med just det jag letar efter. Har åtminstone lite tankar om vad jag letar efter, vilka jag har punktat upp längre ner.

Säljaren får gärna komma med prisidé. Kan jag köpa flera komponenter i paket är det såklart mer intressant än att köpa allt separat. Bor i Umeå men kan ha möjlighet till upphämtning i Stockholm senare den här månaden.

CPU: Ryzen 3600 eller 3700x.
Moderkort: B450 och B550-brädor är av intresse, med en svag preferens för det senare.
Grafikkort: Letar dels efter ett kort i prestandaklassen 1070/980 Ti samt ett enklare passivt kylt grafikkort att använda i min gamla maskin som det nu ska bli server av.
PSU: Någonting modulärt med semi-passiv fläktgång. Effekt spelar ingen större roll, är den för låg kan jag byta ut det mot nätaggregatet som annars hade åkt i servern.
Chassi: Gillar Fractal! Känns dock lite mekigt att skicka ett chassi med posten, så chassi är det jag överväger mest att köpa nytt.
NVMe SSD: Endast kört SATA SSD tidigare, så är inte så kräsen här. Lär bli ett lyft oavsett! En storlek på minst 1TB känns dock som ett måste.
CPU-kylare: Tänker mig något enkelt, har kört på en Coolermaster Hyper 212 tidigare och varit nöjd, så kanske något sånt? Noctua är också intressant.
RAM: 16-32GB DDR4, helst med en hastighet som inte flaskhalsar processorn.

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem

Har ett Asus Strix B550-F (WiFi) och en Fractal meshify compact (svart, TG) som finns att hämta i Sthlm om du är intresserad. Prisidé 1500 för båda. Alla tillbehör finns men inga kartonger. Båda är inköpta drygt ett år sedan.

Permalänk

Har en nästan ny Nuctua NH-U12S som inte används om det är av intresse?

Permalänk

Avvaktar lite för tillfället då jag har en potentiell säljare för i princip alla komponenter på listan!

Permalänk
Medlem

Har en Ryzen 5 3600, skicka gärna ett pm om du är intresserad

Permalänk
Medlem

Är du fortfarande ute efter komponenter?
Har ett Corsair rm550x, intresserad?

Permalänk

Har lyckats få tag på allt jag letar efter, förutom grafikkorten som jag fortfarande eftersöker!