B450/B550 mobo, Ryzen 3600, DDR4, PSU, NVMe SSD, kylare, chassi, enklare grafikkort

Annonsen är verifierad via IDkollen
Köpes Komponenter Publicerad 2021-12-10

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av Currybullen
Annonsör
Currybullen (dolt)
Medlem sedan
Nov 2007
Foruminlägg
62
Annonser
4
Marknadsbetyg
-
Pris:  1 kr
6
Västerbotten, Umeå
Skickas & Avhämtas

Dags att sätta ihop en ny dator, men har inte riktigt bestämt mig för vilka delar det ska bli. Tänkte kolla andrahandsutbudet här på Sweclockers utifall någon vill bli av med just det jag letar efter. Har åtminstone lite tankar om vad jag letar efter, vilka jag har punktat upp längre ner.

Säljaren får gärna komma med prisidé. Kan jag köpa flera komponenter i paket är det såklart mer intressant än att köpa allt separat. Bor i Umeå men kan ha möjlighet till upphämtning i Stockholm senare den här månaden.

CPU: Ryzen 3600 eller 3700x.
Moderkort: B450 och B550-brädor är av intresse, med en svag preferens för det senare.
Grafikkort: Letar dels efter ett kort i prestandaklassen 1070/980 Ti samt ett enklare passivt kylt grafikkort att använda i min gamla maskin som det nu ska bli server av.
PSU: Någonting modulärt med semi-passiv fläktgång. Effekt spelar ingen större roll, är den för låg kan jag byta ut det mot nätaggregatet som annars hade åkt i servern.
Chassi: Gillar Fractal! Känns dock lite mekigt att skicka ett chassi med posten, så chassi är det jag överväger mest att köpa nytt.
NVMe SSD: Endast kört SATA SSD tidigare, så är inte så kräsen här. Lär bli ett lyft oavsett! En storlek på minst 1TB känns dock som ett måste.
CPU-kylare: Tänker mig något enkelt, har kört på en Coolermaster Hyper 212 tidigare och varit nöjd, så kanske något sånt? Noctua är också intressant.
RAM: 16-32GB DDR4, helst med en hastighet som inte flaskhalsar processorn.