Övervakning av hemmet – installation av kameror och smarta integrationer

Efter att ha gått igenom grunderna är det dags för medlemmen Yoshman att sätta upp ett smart övervakningssystem och fullständigt nörda ned sig bland funktionerna.

4. Plingeling med dörrklockan

Installationen av Arlo Doorbell skiljer sig egentligen inte särskilt mycket från monteringen av en vanligt dörrklocka, förutom att det inte behövs några kablar eftersom den kommunicerar via Wifi och drivs av batteri.

doorbell.jpg

Två alternativ för strömförsörjning

Det finns två metoder för att förse enheten med ström:

  • Två stycken AA-batterier (en uppsättning medföljer)

  • Om elkabel finns framdragen för en tidigare dörrklocka kan denna återanvändas; kablage med passande kabelskor medföljer. Enligt manualen fungerar 8–24 V

Precis som med kamerorna visas dörrklockans batteristatus i Arlo-appen.

Skruva lite till

Såtillvida att att du vill använda dörrklockan som just ... dörrklocka ska denna naturligtvis skruvas fast intill ytterdörren. Stoppa i batterierna, snäpp ihop delarna och lås fast med säkerhetsskruven i nederkant. Svårare än så är det inte.

Åter till appen

Samtliga Arlo-enheter installeras i systemet på ett likartat sätt. Det gäller bara att välja vilken typ av enhet man vill lägga till. Sedan visas en enkel installationsguide med illustrationer och förklarande text.

bellA.jpg

Låt dörrklockan samarbeta med en kamera

Dörrklockan kan parkopplas med en kamera, vilket gjordes i min installation. Kameran kan då filma när någon trycker på ringklockan eller redan när ringklockan detekterar att någon befinner sig i närheten.