Justera placeringen och kontrollera räckvidden

I min egen installation används tre kameror på olika positioner. En tjänstgör i vardagsrummet, en annan på baksidan av huset och den sista mot ytterdörren, tillsammans med dörrklockan.

dorr.JPG

Övervakning av ytterdörr

baksida.JPG

Baksida, permanent installation inte förenligt med kameralagen då den även filmar hästhagen bakom staketet.

vardagsrum.JPG

Vardagsrum

Inte oändlig räckvidd

Visst är det smidigt med trådlös anslutning, men det finns såklart begränsningar. Jag gjorde först ett misslyckat försök att montera en kamera vid carporten, cirka 27 meter från ytterväggen och ytterligare cirka fem meter från Arlo Hub. Inte en tillstymmelse till signal, vilket visserligen inte var helt oväntat eftersom mitt vanliga trådlösa nätverk bara fungerar sporadiskt vid platsen.

Kameran som jag har placerat utomhus riktad mot baksidan av huset befinner sig cirka 15 meter från hubben och fungerar smärtfritt. Detta med fri sikt halva vägen samt med två väggar, som separerar kameran från hubben.

avstand.JPG

Arlo Smart Hub är placerad nära murstocken, ca. 15 meter från kameran (hörnet av trädäcket, till vänster om fönstret)

carport1.JPG

Perfekt plats for övervakning av bilarna ...

carport2.JPG

... väl skyddad från regn och snö ...

carport3.JPG

... men lite för långt bort från huset.

carport4.JPG

Detta är avståndet enbart från farstukvisten till syrenerna, framför bilarna. En till hubb i garaget skulle lösa problemet.

Kontrollera rörelsesensorn

Enligt Arlo fungerar rörelsesensorn på avstånd upp till 15 fot, vilket motsvarar cirka 4,6 meter. Ett par promenader framför kameran på baksidan av huset gav ganska exakt det resultatet. Runt fem meter framför kameran triggas rörelselarmet och videoinspelningen aktiveras.

I videon ovan är det fem meter från kameran till lyktstolpen. Jag börjar promenera på den plana delen av gräsmattan, mellan den stora enbusken och blommorna, och går i riktning mot huset.