Hålla koll på ytterdörren

Som tidigare nämnt är Arlo Doorbell nu parkopplad med en kamera, vilket gör det möjligt att både identifiera och kommunicera med den som står vid dörren. Det hela fungerar dessutom med live-video från Arlo-appen. Nördigt så det förslår, eller får du kanske 1984-vibbar av det hela?

Fler finesser med Arlo Doorbell

Hur många finesser kan en dörrklocka ha? Många, visar det sig. Arlo Doorbell innehåller exempelvis en rörelsesensor, som gör att ringen runt knappen lyser upp om en person befinner sig i närheten. Trevligt under mörka kvällar.

Utan att pilla på inställningarna händer följande när någon trycker på ringknappen:

  • Ljud- och ljus-signal som återkoppling till att en tryckning registrerades

  • Om Arlo Chime är parkopplad med Doorbell ljuder en signal och dess lysdiod blinkar

  • En notifiering skickas till din mobiltelefon och ger dig möjlighet att tala med den som står vid dörren

press.jpg

I normalfallet ringer dörrklockan upp din telefon. Den kan dock försättas i tyst läge och låta samtalet gå till telefonsvarare.

Om du inte kan eller vill svara i telefonen ges besökaren möjligheten att lämna ett röstmeddelande. När ett röstmeddelande spelas in skickas en ny notifiering till telefonen och ljudfilen blir därefter tillgänglig i Arlo-appen.

Det allseende ögat

En uppenbar utökning är systemet är att låta en parkopplad kamera visa vem som befinner sig utanför dörren, vilket är enkelt att ställa in i appen genom att bara lägga till en "parkopplad enhet" och välja en lämplig kamera.

För att hålla reda på alla kameror kan varje enhet få ett eget namn. I applikationen ser man även en miniatyrbild över vad som senast spelats in, vilket gör det lättare att hålla reda på alla elektroniska ögon.

bellB.jpg

Just ja, kameran ska även kunna se om någon lämnat ett paket, en funktion som dessutom fungerar utan Doorbell. Jag vet inte hur vanligt det är att posten lämnar paket utanför dörren, men i andra länder verkar det vara en populär funktion.