Test: Syntetiska tester

3dmark-time-spy-extreme-screenshot.jpg

Den första omgången syntetiska tester som redaktionen valt ut består av 3DMark Time Spy från UL Benchmark. Testet genomförs i fördefinierade "Standard" samt "Extreme", där "Standard" innebär en upplösning på 2 560 × 1 440 pixlar och "Extreme" 3 840 × 2 160 pixlar. Grafikgränssnittet är DirectX 12 och de poäng som redovisas i nedan diagram är både totalpoäng samt grafikpoäng.

Syntetiska tester likt 3DMark Time Spy ger givetvis inte hela bilden av hur grafikkorten presterar i varje enskild speltitel, men de kan ge en generell bild av hur de olika modellerna står i förhållande till varandra. Utöver att ge en generell uppfattning om prestandaspannet användaren kan förvänta sig är det enkelt att få repeterbara resultat.

De syntetiska testerna skvallrar till stor del om vad som komma skall, Geforce RTX 4060 Ti är ett grafikkort som ligger nära RTX 3070. I allafall så länge upplösningen hålls relativt låg, för som det går att utläsa av datan så drar RTX 3070 ifrån när pixlarna blir fler.

Tittar vi på Time Spy i standardinställningar ligger nykomlingen från Nvidia ungefär 12 procent före sin föregångare Geforce RTX 3060 Ti. Med inställningarna uppskruvade till Extreme minskar dock prestanda-differensen till ungefär 8 procent.