EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3

Partnertillverkarnas versioner av Geforce GTX 1080 Ti fortsätter strömma in till redaktionen och näst på tur är EVGA:s värsting FTW3 med det färska kylarkonceptet ICX.

11. Sammanfattning

Med recension av Aorus, Asus och MSI:s varianter av Geforce GTX 1080 Ti färskt i minnet vet vi med oss att det finns trevliga fördelar med att satsa på dessa framför Nvidias egna referensdito, där det främst handlar betydligt lägre temperaturer och behagligare ljudnivåer hos de förstnämnda.

Prestandamässigt är det dock ytterst marginella skillnader mellan partnerkorten i de övre segmenten, och därför behöver man kika närmare på andra parametrar för att finna skillnader.

evga_1080_ti_ftw3-11.jpg

EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 presterar mellan tummen och pekfingret likvärdigt med de tidigare testade modellerna, vilket vid högre upplösningar innebär en trevlig liten prestandaskjuts på runt 7 procent över Nvidias Founder's Edition.

Modellen särskiljer sig dock något från konkurrenterna genom en kyllösning som inte överskrider två kortplatser, något som kan vara räddningen för användare som vill bygga in ett högpresterande grafikkort i ett kompakt system.

Ovanpå detta har vi ICX-konceptet som introducerades ihop med Geforce GTX 1080 FTW2, där kyllösningen anpassas efter kortets temperaturer som helhet och inte bara grafikprocessorn. Detta ger en något högre ljudnivå ställt mot vissa konkurrenter, men i utbyte får man ett potentiellt allmänt kyligare kort, vilket säkerligen uppskattas av vissa användare.

Sammanfattningsvis kan EVGA:s FTW3-kort ses som ett ypperligt val bland partnertillverkarnas varianter av Geforce GTX 1080 Ti, och då i synnerhet för användare där kyllösningarna som tar upp 2,5 kortplatser helt enkelt inte får plats.

EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 är ett grafikkort i toppklass med ruskigt hög prestanda och effektiv kyllösning

Fördelar

  • Prestanda i toppklass

  • Unik och effektiv kyllösning

  • Upptar endast två kortplatser

  • Fläskig strömförsörjning

  • Fabriksöverklockat

Nackdelar

  • Inte lika tyst som vissa tjockare modeller

  • Svagt spoltjut hos testexemplaret

Pris vid publicering: 8 999 kronor
Lägsta pris: