EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3

Partnertillverkarnas versioner av Geforce GTX 1080 Ti fortsätter strömma in till redaktionen och näst på tur är EVGA:s värsting FTW3 med det färska kylarkonceptet ICX.

7. SweClockers prestandaindex

För att underlätta för alla läsare sammanställer SweClockers resultaten i ett normaliserat prestandaindex, vilket snabbt ger en överblick runt hur olika grafikkort presterar mot varandra. Samtliga titlar vägs in för resultatet, och Geforce GTX 1070 i referensutförande står till tjänst som index 100.

Tabellerna för artikeln är aktuella vid publiceringstillfället, men kontinuerligt testande gör att spelplanen ofta förändras i efterhand. För enkelhetens skull finns en aktuell version av SweClockers prestandaindex alltid tillgänglig separat.

Senaste revisionen av SweClockers prestandaindex

IMG_6458.jpg

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellerna är bra för att snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

I vårt sammanvägda prestandaindex som uppvisar ett snitt av samtliga speltitlar i både DirectX 11 och 12 placerar EVGA:s Geforce GTX 1080 Ti FTW3 i den absoluta toppen, med ytterst marginell prestandafördel över resterande partnerkort. Modellen presterar i snitt 6 procent bättre än Nvidias referensvariant av Geforce GTX 1080 Ti.

Vid en detaljgranskning av indexet från 1080p i DirectX 11 ser vi EVGA-kortet i toppen tillsammans med Aorus Extreme Edition. Prestandafördelen mot Geforce GTX 1080 Ti i referensutförande landar på knappa 4 procent.

Den mest märkbara vinsten för EVGA FTW3 inträffar vid upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar, även om det fortfarande bara rör sig om ytterst marginella skillnader mot resterande partnertillverkares kort.

När vi når snittet för 4K UHD i DirectX 11 är det jämnt skägg mellan de olika partnervarianterna av Geforce GTX 1080 Ti, med Asus och EVGA i en marginell ledning.

Vi vrider över reglaget till DirectX 12 och kikar närmare på den sammanställda indexet för upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. EVGA:s FTW3 tar här förstaplatsen med minsta möjliga marginal över resterande partnerkort.

Liknande resultat uppvisas i indexet till upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar, där EVGA FTW3 kan knipa förstaplatsen med en försvinnande liten marginal.

Sist men inte minst har vid snittet för 4K UHD och DirectX 12. EVGA FTW3 tar position i toppen tillsammans med MSI:s Gaming X, men i det stora hela är det ytterst liknande prestanda som presenteras från de olika partnertillverkarnas varianter av Geforce GTX 1080 Ti.