EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3

Partnertillverkarnas versioner av Geforce GTX 1080 Ti fortsätter strömma in till redaktionen och näst på tur är EVGA:s värsting FTW3 med det färska kylarkonceptet ICX.

10. Test: Prestanda vid överklockning

Med uppskruvade klockfrekvenser har det blivit dags att koppla prestandasiffror till överklockningsäventyret. Nedan bjuds det på resultat från syntetiska 3DMark Fire Strike och samtliga speltitlar. Det hela rundas av med effektmätningar av de överklockade korten tillsammans med referenser.

Frekvensökningarna ger en liten men klart mätbar prestandaskjuts i syntetiska 3DMark, där EVGA:s FTW3-kort placerar sig i samma region som de resterande kombattanterna. Modellen plocker ut cirka 5 procent högre siffror än sitt oklockade dito.

I de renodlade speltesterna placerar sig återigen EVGA-korten på samma nivå som de övriga partnertillverkarnas Geforce GTX 1080 Ti-kort när de överklockas. Det är lite spridda skurar gällandes prestandavinsterna, där dessa kan variera från upp emot 5 procent till nästintill ingenting.

Uppskruvade klockfrekvenser och mer liberal strömbudget ger ökat effektuttag – det är sen gammalt. EVGA-kortet drar här i snitt 15 W mer än sitt oklockade dito.