Test: Speltester

Givetvis har samtliga kort körts i SweClockers spelsvit för att ge en mer realistisk bild av modellerna. Nedan återfinns två separata bildspel med prestandatester från totalt åtta olika titlar i upplösningarna 1 920 x 1 080 samt 2 560 x 1 440 pixlar. För mer information om de olika spelen och inställningar som används hänvisas till tidigare recensioner.

I den låga upplösningen fortsätter Sapphires Radeon R9 290X Tri-X att leverera solida siffror. Modellen landar i varje deltest några procent över AMD:s referensmodell, och kammar även hem prestandatronen för flera speltitlar.

När det gäller grafikkortet från XFX handlar det åter om värden marginellt under referensmodellen, precis som vid de syntetiska testerna. Det är inga stora skillnader, men mätbara och säkerställda under ett flertal körningar.

När upplösningen skruvas upp sjunker FPS-värdena, men ordningen mellan korten ligger i stort oförändrad. Sapphire Radeon R9 290X Tri-X är fortsatt aningen bättre än referensmodellen och i topp för flera tester.

Även trenden för XFX-kortet fortsätter – modellen landar aningen bakom referensvarianten. Med största sannolikhet är lösningen på mysteriet att kortet är utrustat med grafikminnen från Elpida, att jämföra med Hynix för referenskortet och Sapphire-varianten. Enligt rapporter från användare världen över ger just Elpida-varianter på Radeon R9 290X aningen lägre prestanda, troligen beroende på annorlunda timings.