Inlägg

Inlägg som Jay-C har skrivit i forumet
Av Jay-C

Det här är så fruktansvärt vidrigt och korkat att man häpnar. Antingen så är våra beslutsfattare så gravt inkompetenta när det kommer till digital teknik att de inte förstår att det kommer gå åt helvete eller så skiter man fullständigt i mänskliga rättigheter. Eller båda. Vem fan vet längre.

Att granska alla flaggade meddelanden, t.ex. nakenbilder som skickas mellan ungdomar, blir ju för övrigt ett perfekt jobb för pedofiler.

Går detta igenom får man väl bli cyberterrorist. Fy fan.

Av Jay-C

Med https://github.com/hasse69/rar2fs kan du montera rar-arkiv på filsystemet så att Plex bara ser innehållet, utan att pacla upp dem. Fungerar utmärkt, i alla fall på Linux.

Av Jay-C
Skrivet av konsum:

Kommer man lätt runt genom en USB till ethernet adapter som man kopplar in i USB 3.0 uttaget på sidan

Har du tips på sådan som fungerar bra utan en massa meck?

Av Jay-C
Skrivet av Triffid:

[...]
Så jag tackar för mig och hoppas att ni som är mot mig på något vis får rätt i slutändan, även om det framstår som en utopi för mig hur det skulle gå till

Jag förstår vad du vill ha sagt, och det är säkert så politikerna som skrivit förslaget resonerar också, men för mig och andra som har grundläggande förståelse för hur kryptosystem fungerar, vilket förslagsförfattarna uppenbarligen inte har, framstår det som en ännu mer utopiskt att ett system med bak- eller framdörrar som på något sätt inte bara gör det hela mycket värre ens går att konstruera. Jag vill nog påstå att med den matematikbaserade kryptografi vi har idag är det helt omöjligt. Att bekämpa kriminalitet på det här sättet är verkligen att kasta ut babyn med badvattnet.

Men det är klart, det är ett "enkelt" och billigt sätt att bekämpa problemet istället för förebyggande arbete och att adressera den massiva underfinansiering rättsväsendet lider av.

Av Jay-C
Skrivet av Triffid:

Vi måste som sagt skilja på möljligheten att läsa data och tillämpning av möjligheten. Förslaget handlar om möjligheten ej tillämpningen.

Det faktum att möjligheten finns där komprometterar hela systemet, det är oundvikligt oavsett tillämpning. Dina inlägg misslyckas helt att adressera detta fundamentala problem med förslaget. Antingen så bryr du dig inte eller så förstår du inte, det kvittar. Att jämföra med andra rättsliga tvångsmedel är också som att jämföra äpplen med päron eftersom risken att de faller i orätta händer eller missbrukas är extremt mycket större i den digitala sfären. Att kommunikationskanaler säkra från övervakning av tredje part tillåts finnas är helt essentiellt för alla medborgares frihet och säkerhet, men detta förslag omöjliggör detta i praktiken oavsett goda avsikter.

Av Jay-C

Ska man förbjuda yttrandefrihet och öppen källkod också då? Eller bara göra det förbjudet att författa källkod för krypteringssystem utan bakdörrar. Vad hindrar terroristerna från att sätta upp sina egna tjänster utan bakdörrar? Svar: Ingenting. Så jävla efterblivet, gå och hem och lägg er EU. Blir detta lag blir det digital anarki.

Av Jay-C

Varken eller, OCCT hittar fel mycket snabbare än Prime95 eller IBT enligt min erfarenhet. Observera att högre värmeutveckling = bättre stabilitetstest är ett felaktigt antagande. Jag har kört Prime95 och IBT i 16 timmar i sträck, vilket enligt "internetkunskap" är 100% stabilit, bara för att faila inom 1 timme med OCCT.

Av Jay-C

Kul, då blir det mer Need for Speed: Burnout då... -_-

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jay-C

Har läst att den medföljande Displayport-kabeln är ganska kort, någon som kan bekräfta hur lång den är, så man vet om man behöver lägga en extra kabel till beställningen? @Laxpudding?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jay-C

Har du undersökt hårdvaran att allt ser okej ut? Kylaren sitter som den ska, elkablarna sitter ordentligt? Återställt och uppdaterat EFI?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jay-C

Asså vafan... jaja, tji fick jag som hoppades på ett prisvärt kort från nvidia. lol!

Av Jay-C

Ni nämner GTX 1060 och RX 580 som lämpligare uppgradering för 2600K i slutet av artikeln men visar ingen data för att backa upp det.

Det skulle vara intressant om man gjorde om testet med lämplig mid-range GPU, typ GTX 1060 och/eller RX 590 för att se om/när 2600K flaskhalsar, både stock och "lagom" överklockad. Sitter med en 2600K still going strong men skulle gärna uppgradera grafikkortet så ett sådant test skulle vara guld.

Av Jay-C
Skrivet av anon300311:

Ångerrätten gäller även fast du använder saken, läs på lagen innan du säger saker.
Ångerrätten gäller 14 dagar från du hämtar ut produkten från posten.

Du får til och med skicka tillbaka de utan original kartong men då får butiken dra av kostnad för kartongen.

Så snälla sluta sprid false info.

Skrivet av MinscS2:

Ångerrätten försvinner inte i samma sekund man börjat använda en produkt - då hade ju det inte funnits någon poäng med den öht. Man får absolut prova en produkt och se om den lever upp till ens förväntningar, det inkluderar att montera och testa ett grafikkort, packa upp och testa en skärm, etc. Kan från personlig erfarenhet intyga att Komplett är väldigt generösa när det kommer till hur de hanterar ångerrätt för övrigt.

Låt inte så självsäker om du inte är 100% på att du har rätt, du lurar bara folk.

Dito. Man har rätt att undersöka och använda produkten för att avgöra om den motsvarar förväntningarna, det är mycket riktigt. Men i det här fallet har han tagit produkten i dagligt bruk i sådan mån att man kan anse att den inte längre är i väsentligt oförändrat skick, vilket är rekvisitet för att ångerrätten ska gälla. Det är möjligt att vissa återförsäljare är snällare än andra, men att hävda det rstolpe hävdar skulle gälla generellt är om något "false info".

Eftersom det handlar om en skada vid leverans, inte att kunden vill ångra köpet även om produkten är felfri, så förstår jag inte varför man skulle behandla det som något annat än en reklamation. Vilket ÅF dessutom nu har beviljat, så hela saken med ångerrätt är null och void.

Citat:

[...]
Enligt 2 kap. 12 § distans- och hemförsäljningslagen gäller att då köp genomförts på distans får konsumenten utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i ”väsentligen oförändrat skick”. Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till konsumenten. Det ska även tilläggas att ångerrätten inte är att likställa med en prövningsrätt.

Fråga måste då ställas vad som avses med ”väsentligen oförändrat skick”. Enligt praxis så medför inte ett brytande av förpackning eller emballage att varan anses förändrad, ett sådant ingrepp anses vara i sin ordning för att varan ska kunna undersökas. I ett fall från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) (2008-0843) vid ett köp av dator ansågs denna inte vara i väsentligen oförändrat skick då konsumenten startat den, gjort några inställningar samt fyllt i vissa personliga uppgifter. Vidare har i ett ytterligare avgörande hos ARN (2007-5385) angående vibrationsplatta som använts vid upprepade tillfällen men i liten mån ansetts ha tagits i bruk i den mån att produkten inte kunde anses vara i väsentligen oförändrat skick. [...]

https://lawline.se/answers/vasentligen-oforandrat-skick-vid-d...

Av Jay-C
Skrivet av Ragnarok:

@Aeig Strunta i vad komplett/msi kommer fram till. Skicka tillbaka kortet på ångerrätten, så kan de göra vad de vill med kortet efter det.

Jag har sedan länge blockat webhallen, och efter sånna här histroier så kanske man även skall blocka komplett, och bara använda sig av Inet.

Eftersom han börjat använda kortet gäller inte längre ångerrätten. Detta är ett reklamationsärende.

Skrivet av MinscS2:

Skönt att det löste sig, men samtidigt lite märkligt att dom gjort en helomvändning i frågan innan dom fårr svar av MSI.

Komplett är vettiga, ibland måste man tjata på dom lite först bara.

Inte ett dugg märkligt, kan enkelt förklaras av att den som handhar ärendet konsulterat någon som faktiskt har koll på konsumentköplagen. Vad MSI beslutar är oväsentligt vad reklamationsrätten beträffar.

Av Jay-C

Förstår inte vad allt tjafs är om. För mig är det ganska solklart, produkten är skadad vid leverans och ska reklameras, dvs bytas ut utan kostnad (t.ex. frakt) eller pengarna tillbaka. Eftersom det är inom 6 månader from inköpsdatum är det tillverkaren/återförsäljaren som måste påvisa att skadan inte fanns från början. Hur återförsäljaren, speditören och tillverkaren löser det sinsemellan vem som ska stå för skadorna är deras problem.

Skrivet av Konsumentköplag (1990:932):

20 a § Ett fel som visar sig inom sex månader efter det att varan avlämnades skall anses ha funnits vid avlämnandet, om inte annat visas eller detta är oförenligt med varans eller felets art.

Jag tror problemet här att Komplett's kundtjänstrepresentant antingen missförstått eller har dålig koll på lagen, samt låter sig hunsas av tillverkaren som sitter utomlands och definitivt inte har någon koll på Sveriges ganska strikta konsumentköplag.

Reklamera omgående, om @Komplett stretar emot skicka till ARN. Här ska inte daltas.

---

Ni som hävdar att skadar "omöjligt" kan ha uppstått i fabrik, trollar ni eller? Ni låter som tomten som hävdade att Titanic var osänkbart tills det drämde in i ett isberg och sjönk som en sten.

Av Jay-C
Skrivet av videopac:

Och allt detta krångel för att slippa en kortkod?

Inte ett dugg krångligt när alla följer standarden. Problemet är att ICA inte gör det, då blir det krångligt.

Av Jay-C
Skrivet av mikael_a1:

ok, synd att det skall krångla där när man är trogen ICA-kund sedan flera år.
men kanske gör jag fel?

*startar 4G samt Seqr-appen.
*sätter i scannern i hållaren.
*kontaktar personalen och säger att jag vill betala med Seqr/blippa och betala.
*Personalen trycker fram beloppet med "kort>enter>enter.
*Jag drar mitt ICA-kort. På frågan om "vill du betala med detta kort", trycker jag på knappen "byt kort".
*Väljer "Blippa och betala" i appen, och håller telefonen mot terminalen.
*Klart.

Rätt beskrivet om hur det är tänkt att fungera?

Dock tycker jag hela iden med att betala med Seqr på ICA, faller när man måste kontakta personalen

Ingen höjdare en Fredag efter jobbet, eller en Lördag när alla är lediga och skall till ICA och handla......

Nej, det är inte tänkt att det ska fungera så, åtminståne inte enligt EMV Contactless specifikationen. Problemet är att ICA Banken har utvecklat sin lösning med sina egna bankkort och har missat att följa standarden till 100%. SEQR däremot följer standarden, vilket skapar ett kompabilitetsproblem. Som nu är eveident så har andra kontaktlösa kort från andra banker exakt samma problem hos ICA, det är alltså inte SEQR som är problemet.

Skrivet av mikael_a1:

Synd att du återkopplade så sent, nu är det tyvärr inte aktuellt längre.
Kör med Mastercards blipp-funktion, fungerar perfekt i alla butiker som har NFC-terminaler.

Synd att inte Seqr inte fungerade när man var sugen på att använda det.

Som sagt, är ju inte SEQRs fel att ICA inte följer standard.

Skrivet av Lehto:

Om någon är intresserad så kan man numer bara hålla upp mobilen på ICA vid kortterminalen utan att man behöver se beloppet i terminalen. Man behöver därmed inte be personalen trycka "kort -> enter". Beloppet i telefonen dyker upp men står alltid 201:- men blir rätt på kvittot i seqr sen.
Tror den bara säger 201:- eftersom beloppet inte finns i terminalen först och sen när de dyker upp så dras bara det beloppet.

Intressant, de har med andra ord gjort ett rejält fulhack för att komma runt begränsningen i sitt eget system. Också intressant eftersom då kan rimligen inte beloppet vara en del av kryptogrammet som skickas till banken, vilket jag antog... Då missar man ju möjligheten med förbättrad säkerhet mot elaka POS-terminaler/relay-attacker och dyligt som en mobil skulle kunna skydda mot genom att man bekräftar beloppet på sin egen enhet. Ack ack. Kanske EVM 2nd Gen?

Av Jay-C
Skrivet av Zipparn:

https://www.youtube.com/watch?v=fPlbTiEexig

Ljugmedia hakar på storyn. Se upp för nya superhacket

Blev skapligt irriterad när jag lyssnade på den så kallade "experten", de blåser upp det så inåt helvete och gör folk oroliga i onödan. Nej din granne kan inte sno dina kreditkortsuppgifter för DE SKYDDAS MED TLS!! De enda applikationer som påverkas av detta är de som skickar data oskyddat till att börja med. Visst, det gör det enklare att lägga in en MitM och strippa SSL for dåligt konfade webbplatser, men det är inte det enda sättet och är enkelt att upptäcka eftersom webbläsaren varnar för det båda genom avsaknaden av ett grönt lås och popup-notifikationer.

Skrivet av Fluf:

Sådär, då man har fullt Unifi nätverk hemma inkl Cloud Key så är alla accesspunkter uppdaterad med ny firmware som löser problemet utan ha lämnat kontorsstolen på jobbet.

Tack ubiquiti!
https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Updates-Blog/FIRMWARE-3-9...

Vilken tur, då det är hos klienterna, inte APn, som buggen ligger xD

Av Jay-C
Skrivet av Esseboy:

Damn, verkar snart som att alla säkerhetslösningar går att bryta!

WPA(2) är ju knappast någon guldstandard inom säkerhet, det har haft ett flertal kända brister under längre tid nu men viljan att göra något åt det (WPA3?) är sval. I grunden så är väl tanken att det ska erbjuda säkerhet i nivå med trådat nätverk, vilket det ännu gör trots alla brister. Finns (förhoppningsvis) ingen utvecklare som designar en applikation som är beroende av säkerheten i lägre nätverkslager, utan istället använder TLS eller liknande, så jag tror omfattningen av skadan av den här buggen är mer begränsad än vad som framhålls i media. All känslig information såsom lösenord och kreditkortsuppgifter torde fortfarande skyddas i högre lager. Finns såklart dåliga hemsidor utan HTTPS och appar som skickar saker i klartext men det är ju ett problem oavsett om WPA är knäckt eller ej.

Av Jay-C

@Flamso: Låter som att det är bättre att satsa på G-Sync för bästa resultat då.