Inlägg

Inlägg som Jay-C har skrivit i forumet
Av Jay-C

För att få lägsta möjliga pris rekommenderar jag dessutom att regga sweclockers-konto på Misco, de är ofta billigare även om Inet är jäkligt bra.

Av Jay-C
Skrivet av Linus371:

Får spara ett tag, Men jag tror det här blir bra för vad jag behöver!
http://www.inet.se/kundvagn/visa/489040/vill-ha-detta

Det måste funka >=D

Om syftet var en billig speldator ska du definitivt lägga mindre pengar på processorn och mer på grafikkortet.

Av Jay-C

För de som är intresserade så har jag testat med FreeNAS i en virtuell maskin och det fungerar om man JBODar eller stripar 1TB-diskarna med mjukvaru-RAID och sedan speglar dem och 2TB-disken i en virtuell disk som sedan utgör zfs-poolen.

Det ska även gå att partitionera upp 2TB-disken i 2st 1TB-partitioner och köra RAID-Z på 1TB-diskarna samt en utav 1TB-partitionerna och på så sätt få samma redundans men man sparar ytterligare 1TB som då är oskyddad. Det funkar dock inte med FreeNAS (7) utan då får man göra det på annat sätt.

Av Jay-C

Förutspår att 2500K/2600K kommer vara processorerna att föredra för prismedvetna entusiaster tills dess att Ivy Bridge lanseras. Den billigaste Sandy Bridge-E ser ut att vara snäppet bättre än 2600K på pappret, men saknar "fullt upplåst" överklockning, vad det nu än innebär. Hursomhelst lär X79-korten vara svindyra.

Av Jay-C
Skrivet av mrqaffe:

kan du inte lägga in de få Mbyte som krävs för oset på en hårddisk? du mister ju knappt nått utrymme.

Jag tänker köra hårddiskarna med mjukvaru-RAID, tror inte det går att boota från en sådan.

Av Jay-C

Say what? Nej jag vill inte ha en IDE till flash adapter, moderkortet stödjer ej IDE (= PATA)

Vad jag kan se finns det två olika relevanta kontakter på moderkortet, USB och SATA. SATA-portarna vill jag spara för hårddiskarna, således återstår endast USB.

Av Jay-C

USB disk on module (DOM)

Någon som vet ifall det finns någon bra billig USB disk on module man kan köpa? Har tänkt använda den som systemdisk till mitt NAS-bygge, vill helst inte slösa en SATA-port på det och moderkortet har ingen PATA-kontakt. Tips på andra lösningar är också välkommna

Av Jay-C
Skrivet av Zotamedu:

Så du vill sätta ihop två 1 TB diskar i en RAID0 eller JBOD så de ser ut som en 2 TB och sedan sätta ihop allt till en RAID1? I teorin borde det gå och det borde ju vara genomförbart i praktiken också. De flesta mjukvarudaid skiter väl i vad det är för volym de bygger in eller? Vet inte heller om det är så klokt att göra så. Det blir ju lite av en halv RAID10.

I princip det jag är ute efter ja, men frågan var om någon vet ifall det går eller inte. "Borde" hjälper mig inte så mycket. Finns mycket som man tycker borde fungera som inte gör det. Antagligen inte så klokt heller men skulle ju vara intressant att veta om det fungerar.

EDIT: En annan variant är om man kör RAID 5 på alla tre diskar, 1TB på varje disk, frågan är då om man fortfarande kan utnyttja den sista terabyten på 2TB-disken.

Av Jay-C

2x 1TB + 1x 2TB RAID 1

Funderar på att bygga en egen NAS-server och ifall man kan återanvända lite hårddiskar.

Någon som vet om det går att spegla 2 st 1TB-diskar på en 2TB-disk i med mjukvaru-RAID? Funkar det på FreeNAS isf?

Av Jay-C
Skrivet av Hotfuzz08:

Får man ett separat kärnkraftverk på köpet då eller?

Skojar inte, den totala strömförbrukningen lär väl ligga omkring 40 megawatt. Oskarshamn 1 pumpar väl ut strax under 500 megawatt. Ett vanligt vindkraftverk producerar ungefär 2 megawatt. Man skulle alltså behöva 20 stycken för att driva detta monster (förutsatt att det blåser mycket).

Av Jay-C

Tycker att det är lite underligt hur pass mycket resultaten skiljer sig mellan detta test och testet då H60 och 620 recenserades, då skiljde det 4,1 grader mellan H70 och H60, i detta test skiljer det 0,3 grader.

Av Jay-C

AMD just got p4wnd

Av Jay-C
Skrivet av Chris64:

Därför ska man använda Swedbank e-kort det skapar ett falskt kort nummer och man bestämmer exakt summa på kortet som skapas och hur länge det ska gälla.

http://www.swedbank.se/privat/kort-och-betalningar/kort/vara-...

+1. Även om man litar på den man lämnar ut kortnumret finns alltid en risk att det läcker. Därför är det alltid bäst att använda "fejkade" kortnummer. En del påstår att de inte accepterar e-kort men det är bull*, de kan nämligen inte se någon skillnad.

Av Jay-C

Tycker de ska ha det i Ryd Centrum xD

Av Jay-C

Battlefield 3 ftw!

Hoppas bara att alla PC-spelare väljer att köpa spelet och visar att man kan tjäna pengar på bra PC-spel också.

Av Jay-C

Trodde sweclockers läsare borde ha koll på att AMD köpte upp ATI (inte startade) och att nVidia och Intel definitivt inte är kompisar.

Av Jay-C

SATA 3.0 Gbit/s? Inte SATA 6 Gbit/s?

Av Jay-C

Trippelslotkylare? Nej tack. Gigabytes GTX 560 Ti SOC är både billigare och snabbare (standardklock), med en extremt bra kylare dessutom som bara tar två slots.

Av Jay-C

MOV -> MKV remux

Okej, det jag vill göra är att ladda ner trailers från Apple Trailers i 1080p-format och lägga upp på min DLNA media server så att jag kan strömma dem till en Samsung TV. Den har inbyggt stöd för de codecs som videofilerna använder, men inte för MOV-containern.

Frågan är: Finns det något smidigt program/metod för att demuxa MOV-filer och muxa om dem till MKV-filer utan en massa jobbig omkodning av själva dataströmmarna?

Av Jay-C

Det är aldrig, ALDRIG fler kort på marknaden. När man ser till nya-och-fräsha Fermi så finns det ju helt klart ett stort gap mellan 460 och 570. Känns ju lite motigt att köpa 470 & 480 som känns lite gamla och ooptimerade i jämförelse med sina nyare kusiner. Är kortet lika väl designat som 460/570/580 och med rätt prislapp är det ett givet köp.