Inlägg

Inlägg som Jay-C har skrivit i forumet
Av Jay-C

Hade jag varit chef på AMD hade jag nog sett till att sparka dem som gjorde skiten samt bränna alla datorer som den gjordes på. Pinsamt!

Av Jay-C

Jäkligt sugen på ett par utav SuperOC-varianten av denna. Vore intressant att se hur fläktarna fungerar i SLI.

Av Jay-C

Trodde Sandy Bridge bara hade 16 kanaler PCI-E 2.0... eller?

Av Jay-C

vem fan bryr sig...

(många tydligen...)

Av Jay-C

Finns säkert någon poäng med denna, men jag ser den inte. SSD = snabb systemdisk för mig.

Av Jay-C
Skrivet av Yarre_k:

Har alla Sandy Bridge-baserade processorer integrerad grafik?
Om så, vilket slöseri utav värdefull kiselyta :/

Word. Kan dock tänka mig att moderkortstillverkare och grafikkortstillverkare kommer med funktioner för att växla mellan processorns integrerade grafik och diskreta grafikkort likt det man har på många bärbara.

När kommer de nya prollarna på socket 2011? Kommer väl kosta skjortan förvisso..

Av Jay-C

Najs

Av Jay-C
Skrivet av Teknocide:

Det känns lite missvisande att ha ett tech-demo som bara går att köra på en specifik GPU i en specifik version av DirectX. Svårt att jämföra två generationer grafikkort, eller mot konkurrerande kretsar.

Det är inte meningen heller. Meningen att visa vad grafikkortet har för potential.

Av Jay-C

Man får väl ändå säga att samma effektförbrukning + lägre tempratur + lägre ljudnivå + högre prestanda = win. Kanske inte några enorma framsteg, men flera stycken bra i rätt riktning.

Av Jay-C
Skrivet av Flopper:

5970 är bättre än 580gtx så Nvidia har problem.
deras Fermi är helt enkelt för komplicerad, stor och dyr.
6970 sätter Nvidia under 3Dfx press.

Haha, jo så kan man ju se det om man har knallröda Radeon-brillor på sig. Sure, 5970 är något snabbare än GTX580, men det är också dyrare. Det är dessutom märkbart sämre på tesselering och saknar stöd för PhysX och CUDA. Det ett dubbelkort, vilket medför en del problem såsom micro-stuttering och andra problem i vissa applikationer. Så nej, jag skulle snarare påstå att som helhet är GTX580 ett mycket bättre kort än 5970.

När det gäller 6900-serien har den inte kommit ut ännu så att uttala sig om huruvida den kommer sätta "3Dfx press" på nVidia verkar något för tidigt. Inte speciellt troligt dock.

Det roliga i det hela är AMD försöker slå nVidia på fingrarna genom att lansera en ny serie så kort efter nVidia fått ut sina Fermi-kort, men istället blir rollerna ombytta och nu är det AMD som har en massa förseningar. What goes around comes around.

Av Jay-C

Kan ni inte köra på VilleValla Pub istället?

Av Jay-C

Wtf, vad hände där? Känns som man precis upptäckt ryssen rulla över gränsen... tisdag?? Awesome!

Av Jay-C

Förstår inte varför en del gnäller så jävla förbannat. Nya kort -> mer konkurrens -> lägre priser -> bra. Det kan väl alla hålla med om, eller? Rent objektivt är GTX460 är en succé enligt typ... tja de flesta hårdvarurecensenter i världen samt försäljningssofforna så en starkare version utvecklat från samma chip, hell fucking yeah på den säger jag.

Av Jay-C

Drar till med en gissning och säger att det är referensexemplar som kommit på avvägar.

Av Jay-C

Ser inte riktigt nyhetsvärdet med denna men... ganska övertygad om att det går att köra med en über-snabb single-core också rent teoretiskt. En enskild tråd ser ju inte när och hur en annan tråd exekveras.

Av Jay-C

Okej... man tycker ju att 6870 och 6850 borde vara efterföljare till 5870 respektive 5850, och således vara snabbare. Eller? Har AMDs marknadsföringsavdelning puffat lite för mycket på den magiska draken?

Av Jay-C

Inte så konstigt, genom att göra CUDA kompatibelt med alla x86-plattformar så blir det ett starkare alternativ gentemot liknande lösningar såsom OpenCL. Man får ju tänka på att nVidia är ett företag som gör mycket mer än grafikkort nuförtiden. Blir väl lite som en trial-version oxxå, när man kört CUDA på prollen ett tag och tycker det fungerar bra så kommer nVidia och rekommenderar en uppgradering så att det går 20 ggr snabbare.

Av Jay-C

Najs, ett givet köp om det bara är ett par hunkor mer än std-varianten.

Av Jay-C

Funderar fortfarande på vilket problem som de försöker lösa med den här kretsen...

Av Jay-C

Officiellt ja, men som alltid finns det vägar runt vad tillverkaren vill att man ska använda för svindyra grejjer. Det går att få det att fungera på samtliga CUDA-kort med 1GB minne eller mer.

Adobe Premiere CS5 Video Cards with CUDA Acceleration Mercury Playback Hack Mod Tip Unlock

Jag har pratat med min kompis och han kommer använda mycket effekter. Så det känns nog ganska värt med ett GTS250.

När det gäller i7 860 så är det klart att den är snabbare, men det lägger på 1500 kr på priset så då spräcker jag budgeten.

EDIT: Kanske det är mer prisvärt med ett AMD-baserat system?