Inlägg

Inlägg som db4 har skrivit i forumet
Av db4

Rogue One var helt OK. Riktigt kul när Fares Fares dök upp som rebell. . .

Av db4
Skrivet av JSvanberg:

tjejen har en likadan telefon, ny den med, men inget skype där inte, hur kom det in på telefonen? fanns det bara där?

I mappen Program ligger Spotify, Angry Birds, Candy Crush Saga, SVT Play och Skype.

Och jag får väl tillstå att det är min fru som har handlat, och jag vet inte vad hon har bett operatören lägga in. Hon är å andra sidan uslare än jag när det gäller datorer och smartphones... Smartast i familjen är nog våra 4- och 6-åriga telningar, de fladdrar runt med vår Samsung padda som ingenting.

Av db4
Skrivet av SirMacke:

Testa att gå in på Inställningar, Appar (kanske heter program på Samsung), scrolla till Skype och gå in på det, scrolla ned.
Det bör finnas en knapp som heter något i stil med "Rensa Standardinställningar".
Tryck den.

Testa att skriva in telenummer och ringa.
Du _kan_ få en fråga om vilket program du vill slutföra åtgärden med, tryck telefon och markera att telefon alltid ska användas.
..
Win!!..?

Funkade! Tack så mycket för era snabba svar. Nu fick jag frågan om jag ville använda telefonen eller Skype, och gjorde som du skrev. Nu har jag att göra hela natten för att komma underfund med resten av alla roligheter...

PS.Detta är INTE skrivet från telefonen DS

Av db4

Skype stjäl min telefon!

När jag ska ringa från min nyinköpta Samsung S3 så får jag upp Skype så fort jag ska ringa. Hur får jag bort Skype? Jag kan knappa in numret, men så fort jag ska ringa (trycker på den gröna luren) dyker Skype upp! Ska jag ta bort den appen direkt?

Nyinköpt idag, mitt första Smartphoneinnehav så jag är en riktig rookie. Har ett Telia-abonnemang till påsk-erbjudande.

Av db4

Frugans laptop har"tappat" tangentbordet!

Nu är det slut på husfriden! Den normalt väna hustrun håller på att gå i taket sen hennes laptop (Acer Emachines E525) "tappade" kontakten med tangentbordet. Jag har försökt via felsökaren (ingen hjälp) och via google att klura ut om man kan stänga av tangentbordet med någon knapptryckning, men inte hittat något som kan hjälpa mig.

Laptopen funkar perfekt i övrigt, hon klarar hjälpligt sitt surfbehov mha sparade länkar men är klart besvärad vid vidare sökningar. Touchpaden funkar, så hon kan navigera med hjälp av den.

Är det någon som kan hjälpa oss? Vi kör med Windows 7 Home.

Av db4

Jag har råkat ut för samma sak, men jag kommer längre i installationen av XP innan BSOD kommer. Jag hinner knappa in kodnyckeln och göra inställningar i datum/tidmenyn. Strax därefter kroknar datorn.
Några felmeddelanden ser ut så här:
STOP: 0X0000008E (0XC0000005, 0X8054B10D) och efter lite letande kom jag fram till "Stop error occurs in the Win32K.sys driver. When using keyboard to activate or control the menu items of some programs"
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0X00000050 (0XE1E37500, 0X00000000, 0X8054B0BA, 0X00000002)
STOP: 0X0000007E (0XC0000005, 0X8050ECD3, 0XF78C2794)

Jag ska kolla mina RAM-minnen (2x 512, 1x 1024) genom att lossa dem ett i taget för att se om de ställer till något.
Orsaken till att jag gör en ominstallation är att jag skaffat mig en SSD, och förväntar mig snabbare uppstart och snabbare hantering av mina program som läggs där. Jag har provat att ominstallera XP på den gamla SATAdisken, men jag får samma problem där också. Jag har formaterat bägge diskarna innan ominstallation, just nu är de bara SATA-disken som är ansluten, SSD:n är loss. Inga andra enheter är anslutna till datorn förutom tangentbord och mus.
Jag har inte gjort någon omställning i BIOS, men antar att den är satt efter SATAdisken.

Om någon av er digitala mästare har några idéer är de välkomna.

Av db4

Allt hänger ihop med att människan inte endast är en intellektuell och rationellt tänkande varelse, utan även är utrustad med en reptilhjärna som får oss att reagera instinktivt på vissa signaler. Det är därför som de flesta killar reagerar när man ser en snygg tjej, likaså reagerar de flesta tjejer när de ser en snygg kille. Detta faktum är vi väl medvetna om, och därför försöker vi se så bra och attraktiva ut som möjligt för att få uppmärksamhet. Är man duktig på något, visar man gärna det för att få uppmärksamhet. De mer dolda egenskaperna kan man sällan visa förrän man får kontakt med någon, det syns ju inte att man är smart / omtänksam / kärleksfull osv. Beauty's only skin deep, skönheten ligger i betraktarens ögon osv.
Nu spelar ju marknadskrafterna på våra reptilhjärnor, det är nästan bara vackra människor i TV / annonser / tidningar. En stor del av vår tid går åt till att försköna oss själva, klädbutikerna lever på det, gymen lever på det, skönhetssalongerna lever på det osv. Men både rationellt och intellektuellt vet vi annorlunda, trots det går det knappt att värja sig. Och detta tutas vi i redan från BB, och det fortsätter genom dagis och via skola till det vuxna livet. Man ska vara söt/snygg/stilig/välklädd hela sin uppväxt och det är klart att man blir förprogrammerad till vad som anses vara skönhet.
Eftersom vi lever i ett fritt samhälle, där det är OK att vara oattraktiv fast medianormen säger något annat, där det är fritt att tänka och de flesta åsikter får framföras, där måste det också vara OK att utnyttja sitt utseende till sin fördel. Att man därmed förnedrar dem som inte är "vackra" är lika fel som att de talangfulla (musiker, idrottsutövare, professorer, kirurger mfl) förnedrar oss falsksångare/soffliggare/snabbköpskassörskor osv.

Av db4

Gött! Då är nästa investering klar. En IP 4200 packas upp snarast och den gamla HP 720:n seglar all världens väg.

Av db4

Skriver någon in till centrumhålet på CD/DVDn? Eller kan man uppdatera program varan till IP4200?

Av db4

Kan man justera storleken på CD-utskriften så att den skriver nästan hela vägen in till centrumhålet? Enligt handboken så skriver den bara till den s k stora innerdiametern.