Inlägg

Inlägg som mudde har skrivit i forumet
Av mudde
Skrivet av ipac:

Skulle överraska om det är nått annat än T239.

Skulle även överraska om Nintendo gjorde det vettiga och använde nått roligare än Samsung 8nm; men hoppet är väl det sista som överger en...

Undrar dock vad de ska stoppa in för modern gimmick. Tippar på AR. Fråga mig inte vad de ska göra med det dock.

AR hade de i 3DS. De använde dock inte det till något vettigt, troligtvis av goda skäl. Jag fick i.a.f. med AR-kort med någon av konsolerna, minns inte vilken (har 2DS och new 3DS XL).

Skrivet av Goedendag:

Jag tror att pirater kan bli ett problem för Nintendo om de har bakåtkompatibilitet med fysiska Switch 1-kassetter. Jag antar att de inte vill hamna i en situation där kunder som köper en Nintendo Switch 2 kan spela hela Nintendo Switch 1-katalogen utan att betala för de spelen. Jag vet inte om är möjligt för Nintendo att lösa det med någon mjukvaru-uppdatering.

Switch 1 stödde inte 3DS-kassetter och 3DS hade också problem med piratkopior.

Jag tror en stor anledning till det avsaknade stödet helt enkelt var övergången från två skärmar ovanpå varandra till en ensam större skärm. Jag vet inte hur de skulle kunna löst det på ett bra sätt.

Några spel hade säkert fungerat någorlunda, men bakåtkompatibilitet som inte ens fungerar vettigt på de flesta av deras egna storspel är nog inget de ens ville försöka sig på. Svårt att marknadsföra en sån konsol och behöva förklara varför det inte fungerar vettigt på de flesta 3DS-spelen folk vill spela. Kanske med skenor i sidorna för kontrollerna så skärmen skulle stå på högkant? Eller en mycket fyrkantigare skärm, men det hade påverkat switchen i allt annat spelande.

Annars är jag glad över att Nintendo alltid tidigare behållit bakåtkompatibilitet på deras bärbara konsoler, men dubbelskärmen var dömd att bryta det. Jag är glad att de övergav dubbelskärmskonceptet, för det bidrog inte mycket till spelglädjen hos två i övrigt fantastiska konsoler i DS & 3DS.

Av mudde
Skrivet av LessHack:

Bra lista lägger till en.

Crunchyroll
Standard
SEK 85.00/mo
Standard +
SEK 99.00/mo

Det förvånade mig också att Crunchyroll missats/glömts på denna lista på just sweclockers. Hade andra ställen missat det vore det mindre förvånande.

Synd bara att de har ännu värre regionala upphovsrättsproblem än de flesta andra tjänsterna med väldigt mycket innehåll vi inte får hit (utan VPN).

Av mudde

Fortfarande en bra bit kvar till Nintendo Switch som hade över 132 miljoner enheter sålna efter kvartal 3 i år:
https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/hard_soft/index.html

Av mudde
Skrivet av linus_einar:

Någon med tips på spel till en 4-åring? Vi brukar köra Mario Kart tillsammans och det älskar han. Han kan även köra Asphalt då den i princip kör själv.

Har kollat på Paw patrol-spelen och hört dom ska vara enkla. Han älskar Lego också så kanske finns nåt bra sånt spel?

Lego City Undercover!
Det har genom åren fått många speltimmar här hemma. Öppen spelvärld med mycket att göra och hitta även utan uppdrag och tidspress, gör det till ett bra spel även för de mindre.
När ni båda spelar tillsammans, eller när han blivit mer bekväm med spelet, så finns ju handlingen/uppdragen att spela igenom och alla gömda saker att låsa upp och hitta.

Av mudde
Skrivet av soderkvist:

Det är Toshinden. Satsar på ettan. Är 100% pc-spelare själv tills Switch men har spelat Toshinden 1 och 2 hos kompisar med Playstation.

Helt rätt!

Var lanseringstitel till första playstation och imponerande snyggt för sin tid. Glömdes fort bort dock när Tekken släpptes.

Av mudde
Av mudde
Skrivet av soderkvist:

Passar på då

<Uppladdad bildlänk>

Skrivet av soderkvist:

Det är fel men ett av orden i den titeln ingår också i den rätta titeln

Med den ledtråden och då det ser ut som ett F-15-plan gissar jag på F-15 Strike Eagle III

Av mudde

Så... istället för att kopiera något bra, så väljer dom att kopiera konkurrentens största flop sen virtual boy...

Jag gissar att den kommer heta "PS5 U" när den lanseras

Av mudde
Skrivet av hollowman71:

Kan du rekommendera något snabbt och bra kort man kan köpa till lagring är alltid bra att ha .

Valfritt micro SDXC-kort i rimlig storlek med minst UHS-1 duger. Se till att köpa från vettig återförsäljare och inte Wish eller liknande så går det bra.
Denna t.ex. verkar bra till nedsatt pris:
https://www.inet.se/produkt/5304566/samsung-microsd-pro-plus-...

Av mudde
Skrivet av medbor:

Men tanke på texten i bilden kan det kanske vara

Tekken ”cross street” figher?

Men tror egentligen på: Last Bronx

Rätt!
Det är banan "cross street" i Last Bronx i sista bilden!

Ett bra spel vad jag minns. Inte riktigt i nivå med VF2 eller Fighters Megamix, men ett bra försök från AM3 att göra något eget och lagom annorlunda från AM2:s serier.
Synd att de aldrig fortsatte med serien. Det hade kunnat bli riktigt bra med tiden.

Av mudde

Då ingen svarat på snart ett dygn kommer en till bild:

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse4...

Av mudde

Fade to Black verkar stämma efter lite extra googling.
Jag minns hur mycket hype det var kring spelet i speltidningarna när det släpptes, men jag gillade aldrig flashback så det kändes inte lockande att försöka spela uppföljaren.

Här kommer nästa spel:

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse1...

Av mudde
Skrivet av fisky:

Yaay! Jag hade inte heller hört talas om det innan, men med ledtråden att det var ett välkänt och allmänt hyllat peka och klicka-äventyr så föll tanken direkt på Indiana Jones and the fate of Atlantis.

Min vana trogen testar jag att lägga upp en bild från ännu ett 90-talsspel jag lade för mycket tid på! Börjar med en menybild för att krångla till det:

<Uppladdad bildlänk>

Med ledtråden från @Videoapan gissar jag Fade to Black. Verkar passa färgtemat också.

Av mudde

Vad sägs om denna?:

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse1...

Den borde ju fungera för allt från bastu-varma sommardagar till nollgradiga ökennätter och klarar nog en och annan sandstorm på köpet!

Tänk bara på att den kan leda till extra "slumpmässiga" säkerhetskontroller på flygplatser.

Av mudde

Mount & Blade: Warband

AH3W5-66HC0-FB7P*
[* = antalet planeter i solsystemet minus ett]

Av mudde

Finns det statistik på hur det ser ut med försäljningen till enbart privatpersoner?

Den där listan ser annars precis ut som på många arbetsplatser: Man får en iphone av den modell de bulkköpt in, och om företaget orkar hålla igång två mobil-os kan man kanske välja mellan den och en billig Samsung ur A-serien.

Av mudde

Är generellt nöjd med min nuvarande Osprey Centauri så den kan jag rekommendera.
Den är bekväm, välkonstruerad och genomtänkt påö vissa saker. T.ex. går laptopfacket inte hela vägen ner till botten utan slutar ett par cm upp. På så sätt slipper datorn åka på en smäll varje gång jag ställer ner väskan lite hårt.

Har själv 22L, men den finns i 30L:
https://www.amazon.se/dp/B08HQHC6FM/ref=asc_df_B08HQHC6FM/?ta...

Osprey har en del annat vettigt också och allt verkar genomtänkt och välgjort om man bara hittar en modell med den storlek/de funktioner man vill ha.

Har under åren slitit mig igenom ganska många andra vardagsryggsäckar men varit mest nöjd med Osprey hittills. Har annars under åren haft Haglöfs Corker (2 olika storlekar), Haglöfs Tight, en vardera från Thule, Samsonite, Fjällräven, Asaklitt, Targus samt lite annat från sportmärken och liknande så har hunnit testa en del i.a.f.

Av mudde
Skrivet av Kaleid:

Yesterday's Nintendo Direct
Everything that was announced
https://www.dekudeals.com/nintendo-direct-2023-02-08
34(+) spel

Kul med ett nytt Fantasy Life. Det hade jag inte förväntat mig. Det första på 3DS tyckte jag var överraskande bra med sin lättsamma RPG-light-stil.

Av mudde
Skrivet av addictyo:

Det är egentligen blandat, men tänk typ korvstroganoff, köttfärsås, kyckling osv. Men är det något speciellt märke jag ska kika på för Jasmin respektive basmatiris?

Angående märke så köper jag helt enkelt det som dom har inne (i 5 eller 10 kg-påsar) i de Asiatiska respektive orientaliska mataffärer jag besöker. Ofta frågar jag de som jobbar där om de har något de själva rekommenderar om de har flera liknande.

Det brukar resultera i lite olika oftast thailänska jasminrissorter och pakistanska basmatiriser beroende på vilken butik jag besökte senast.

Av mudde
Skrivet av Dalesdator:

Mitt mål är att ta mig till Cleancut eller en butik som säljer japanska knivar i Stockholm. Men tänkte kika lite vad folk säger först då det inte är helt lätt för mig att ta mig till dessa ställen.

Har du något förslag på knivar mellan runt 1000-1500 kronor andra än Yaxell att hålla ögonen på om jag åker till en butik? Jag ska gå förbi Cervera och känna på Yaxell också, men risken är att även jag kommer tycka att den är något tung då jag tror att jag föredrar lättare knivar.

Cleancut är riktigt bra ställe för att känna på knivar. Det är därifrån jag köpt mina numera mest använda knivar.

Jag har lite svårt att ge specifika tips, men det är värt att känna på Takamuras knivar. Jag övervägde själv deras V10 eller R2-modell när jag köpte nuvarande Santokun, men valde en Sakai Takayuki då den också kändes riktigt bra i handen och var kraftigt nedsatt i pris då jag köpte den.

Onishi och Kashima RS60 är också trevliga. Har en 12cm petty av den senare som är alldeles utmärkt. Jag tror nästan allt som Cleancut tagit in är vettigt och känslan i din hand är det viktigaste då. Runt 1000-1700:- får man ge för en santoku med VG10 eller liknande stål. För runt 2000:- får man lite lyxigare skaft eller blad, alternativt något med pulverstål eller liknande.