Jag läste bruksanvisningen som finns på nätet och kom fram till:
med två cups ris ska man ha vatten till markeringen för 2 cups.
Men, jag hittar ingenstans att man måste göra minst två cups. Det finns enligt bilden du länkade en markering i innerbägaren för en cup så det borde gå att bara koka en cup ris med vatten upp till markeringen för en cup.
Testa att göra det. Går det inte bra har du bränt en cup ris för att få kunskap.
Berätta gärna hur det gick.
Till sist, Min fru tycker riset i vår riskokare blir perfekt med vatten upp till precis mitt på markeringen mens jag tycker det blir perfekt med vatten upp till precis underkanten på markeringen. Men båda tycker riset är helt OK i båda fallen... OCH (tjat, tjat) bäst blir det med japanskt ris, näst bäst med kinesiskt. Finns i välsorterade asiatiska matbutiker.
Jag kollade i manualen från Wilfas hemsida här: https://www.wilfa.se/wp-content/uploads/2017/09/RC-1ogRC-5_in...
På sida 10 har dom skrivit följande:
Använd den medföljande måttbägaren (1 kopp) och följande mått för att få ett perfekt resultat: För varje kopp ris använder du 2 koppar vatten.
OBS! Mängden vatten som skall användas beror på personlig smak. Mer vatten ger ett luftigt ris medan mindre vatten ger ett kompakt ris.
Koka aldrig mindre än 2 koppar ris.
Två koppar blev lagom till tre portioner så det är ju inga problem att ställa i kylen, men man blir ju ändå lite fundersam när dom själva skriver att man ska göra minst två koppar och även två koppar vatten för varje kopp ris.
Två koppar ris och fyra koppar vatten når upp till markering 3. Deras mått i behållaren visar kanske rätt, men deras instruktioner är fel? En kopp vatten för varje kopp ris blir ju rätt.
Jag får väl prova att ta lika mycket vatten som ris nästa gång.
Bör tilläggas att det skvätte ut en sjö med vatten runt riskokaren när den användes enligt manualens instruktioner. Om man använder lika mycket vatten som ris så kanske det inte sprutar vatten överallt?
press nu1mlock