Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko
Skrivet av Justin91:

När jag var på hifiklubben för 1-2 månader sen tyckte jag och personalen att DALI LEKTOR 3 är det bästa högtalarna man kan få för 5000kr.
Riktigt grymt ljud så jag kommer garanterat köpa dessa i framtiden om inte något annat intressant dyker upp!
Tycker du borde dra till närmaste Hifiklubben butik och lyssna på dom ifall om passiva högtalare är ett alternativ

OBS: Det är inte aktiva högtalare så om du inte har förstärkare/receiver kan du ignorera detta meddelande..

Är bara intresserad utav aktiva högtalare, men tack ändå.

Skrivet av anon116323:

Adam gör grymma närfältsmonitorer jag hade nog själv valt dom då jag älskar ribbon tweeters!

Tyckte dom lät fantastiskt bra för att vara så små, A3X framför allt. Är sugen att slå till på dessa nu, men är orolig att jag ska ångra om några månader sen att jag inte gick för A5X ändå.

Skrivet av Wh1sp:

Inte så förvånad att du finner Yamaha-högtalarna lite "platta", de är bland de mest uppskattade högtalarna för studio bruk, men det finns trevligare alternativ om du bara skall lyssna på musik för nöjets skull. KRK Rokit serien kan jag också rekommendera, hade 5'orna och gillade dom. Ett alternativ att kolla närmare på kunde vara Audioengine A5 också. Som "ljudkort" skulle t.ex. Audioengine D1 fungera bra, ger dig även volymkontroll.

Ang. stativ så har jag själv ett par Atacama Duo 10, de är dock lite i det skrangliga laget så om höjden räcker på Duo 7'orna kika på dom istället, de har mer robust konstruktion.

Stämmer nog med Yamaha högtalarna, säkert väldigt bra för studiobruk. Planen var att lyssna på KRK i lördags också, men den möjligheten fanns inte på den 4SOUND butiken jag besökte tyvärr. Nu när jag har hört Adam högtalarna så lutar det starkt åt att det blir en av dom modellerna.

Audioengine D1 saknar lite ingångar som jag behöver, annars såg det bra ut. Dom har inte en modell med flera ingångar möjligtvis, behöver minst 2 digitala (optisk och S/PDIF) och 1 analog stereo ingång med RCA. Har sneglat lite på Asus Xonar Essence One och sprang även på Matrix "mini-i" Balanced DAC. Någon som har erfarenhet utav dessa och framför allt den senare av dom två?

Möjligt att jag blandar ihop begreppen här på vad jag egentligen är ute efter, känns lite så när jag ser att det är DAC jag länkar ovan. Det jag är ute efter är en "svart låda" att koppla in högtalarna och diverse kringutrustning i som jag sen kan styra volymen från. Räknar med att det inte behövs förstärkare till högtalarna, men om det ingår en till hörlurarna så är det nog ett plus så länge det inte påverkar priset allt för mycket. Är det kanske ett kombinerat ljudkort (ljudinterface?) och DAC jag är ute efter?

Dom högtalarstativen såg bra ut, fast tyvärr räcker inte 70 cm för min del då mitt skrivbord är 72 cm högt. Synd att dom inte är justerbara lite i höjdled. Har kollat lite på Millenium BS-3000 och Jaspers 80-113-SB, men dom första ser ju inte direkt stabila ut den heller och den andra är ganska dyr i mitt tycke även om den ser bra ut.

Av psiko

Inte många svar ännu, men tänkte komma med en update ändå då jag var hos 4SOUND igår.

Dom hade tyvärr inte mer än följande tillgängliga för visning i den prisklassen/storleksklassen som jag är intresserad av, men fick ju med dom jag nämnde i min första post i alla fall.

Jag hade inte med mig någon egen musik, men killen som jobbade där letade fram lite låtar i Spotify utifrån förslag utav mig. Han satt och styrde volymen hela tiden, vilket jag nu så här i efterhand hade velat kontrollera själv. Fast allt var ju uppställt mitt inne i butiken så det kanske inte hade varit så populärt

Yamaha HS50M
Blev inte direkt imponerande utav dessa. Dom lät inte dåligt egentligen, men bara vekt och platt på något sätt. Fungerar säkert väldigt bra tillsammans med en sub, men då jag helst vill undvika detta så känns det som dom nog tyvärr går bort. Lite synd för jag diggar utseendet på dom väldigt mycket.

Yamaha HS80M
Dom här kom det betydligt mer ljud utav och tyckte dom lät riktigt bra det lilla jag hörde. Tyvärr så var dom samtidigt precis som jag befarade lite väl i största laget för min smak. Dom är inte helt ute ur leken ännu, men troligtvis så väljer jag något annat.

Adam A3X
Dessa lät förvånansvärt bra för att vara så små som dom var, vilket överraskade mig väldigt positivt. Är inte helt säker på om det räcker, men dom lät bra i butiken och mitt rum är betydligt mindre än butiken...så kanske ändå. Det dom annars har gående för sig är ett relativt humant pris, till skillnad från dom sista jag lyssnade på.

Adam A5X
Slutligen då dom som jag tyckte lät överlägset bäst av dom jag lyssnade på. Väldigt fint ljud och faktiskt rätt bra tryck i dom också för mina enkla basbehov. Hade nog promenerat ut ur butiken med dom här redan igår om det inte vore för priset som är väldigt när smärtgränsen för vad jag hade tänkt lägga ut.

Slutsats
Som det ser ut så står det mellan Adam A3X och Adam A5X just nu med Yamaha HS80M som en outsider. Kommer ge det en veckas fundering nu fram tills nästa lördag nu tror jag. Om någon har förslag eller kommentarer så är dom välkomna

Av psiko
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Väldigt bra skriven första post, jag gillar't

Jag har inte extremt bra koll på vad man bör köpa men jag kan kanske komma med lite generella tips. Jag har nu i några månader kört kompinationen bx5 d2 (5") och FiiO e10. Musiken jag lyssnar på är allt från Frank Zappa (som nicket antyder) till Djup lilla till Bad Religion till Opeth och Meshuggah. Sammanfattningvis alltså "Gubbrock" och metal vilket borde stämma överens med din smak. 5" elementen hos mina högtalare duger mer än väl för mig, och om du går upp lite mer så kommer bas inte vara något problem om du inte är en riktig basnarkoman.

Sen är det väldigt viktigt att placera högtalarna efter rummet, en bra början är att rikta högtalarna mot dig samt att ha dem (framförallt diskanterna) i öronhöjd. Att få bort högtalarna några cm från väggen ger också bättre ljud. Jag kan tyvärr inte bistå med mer tips till aukistik än detta förrutom att textilier, växter och mjukare material ska ha en positiv effekt på ljudet. Men jag är inget proffs på detta utan det senaste stycket är en kombination av egen erfarenhet samt tips från andra användare, kan mycket väl vara helt fel

Det låter väldigt lovande att 5" element kan räcka för den här typen av musik.

När det gäller placering av högtalarna så har jag läst en del av det du skriver sen tidigare, men tackar ändå för tipsen. Speciellt tipset med textilier, växter och mjukare material får jag nog jobba mer på, har i princip helt kalt på väggarna och inga mattor eller växter heller

Har läst att det ska vara en fördel med basreflex som sitter på framsidan (som t.ex. på Adams högtalare) när det kommer till placeringen. Kanske inte är optimalt i alla fall, men kanske det är möjligt att placera dom närmare väggen då? Har som sagt ganska ont om plats då hela lägenheten endast mäter 29kvm allt som allt, så ju närmare väggen det bara är möjligt utan att förstöra ljudkvalitén är att föredra.

Skrivet av Saeon:

Jag skulle ta en titt på dessa också: http://www.thomann.de/se/krk_rp6_rokit_g2.htm

Jag är väldigt nöjd med mina och de ligger i samma prisklass

Jag har hört gott om KRK Rokit också, så kommer lyssna på dessa om det är möjligt på 4SOUND. Jag är dock inte helt överbevisad om utseendet, föredrar mer åt det kantiga hållet, men ska självklart inte döma dom enbart på detta utan att ha hört dom först

Av psiko

Dags att uppgradera min ljudutrustning

Har beslutat mig för att det är dags att skaffa lite ny ljudprylar här hemma nu.

Jag har redan uppgraderat mitt bärbara ljud i form av hörlurar och headset och ersatt dom med ett par Sennheiser Momentum. Dessa är tänkta att användas både på jobb, resor och hemma vid datorn. Eventuellt så kommer jag införskaffa en modmic vid behov, men som det ser ut just nu så klarar jag mig fint utan mic.

Tanken är att uppdatera saker lite allt eftersom nu under våren och inte allt på en gång. Det som kommer inhandlas först är dock definitivt ett par nya högtalare.

Skulle väldigt gärna ta emot råd angående nedanstående saker innan jag springer iväg och köper något av dom.

Aktiva monitorer:
Jag har redan sålt mina gamla Logitech Z-5500 högtalare (vilket säkert gäldjer några ), men jag har trots allt varit nöjd med mitt köp och dom har fyllt sin funktion helt okay för mig så här långt när det kommer till film och spel. Men nu när jag börjat lyssna lite mer på musik så känns det som jag vill ha något mer anpassat för detta och därför sneglar jag mot ett par aktiva monitorer i form av ett 2.0 system.

Efter att ha letat lite själv så är det främst dessa 3 jag har fastnat för:

Om någon har egna erfarenheter av ovanstående så är åsikter och synpunkter väldigt välkommet. Får gärna komma med nya förslag också.

Jag ska väl erkänna att jag än så länge endast utgått från andras åsikter som jag läst och att utseendet på dessa tilltalar mig. Planen är dock att åka till 4SOUND nu i helgen och se om jag kan få lyssna på någon av dom eller till och med allihop.

Är steget upp till Adam värt prisskillnaden?

Jag är införstådd med att basen i dessa relativt klen, men är det så illa att det kommer bli ohållbart och låta dåligt? Jag är definitivt ingen bastokig människa, lyssnar mest på "gubbrock" och heavy metal, och rummet dom kommer stå i ganska litet. Vill helst undvika att gå upp i storlek, men i så fall så lutar det nog mest åt Yamaha HS80M.

En separat subbas är inte aktuellt alls som det ser ut nu.

Budget är väl i någonstans mellan 3000-5000 (2x Adam A5X).

Ljudkort till Monitors + ev. Hörlurar:
Antar att jag behöver ett ljudkort för att få ut det mesta också, då jag endast kör på moderkotets interna för tillfället. Det viktigaste blir väl att ljudkortet kan ta hand om högtalarna, då hörlurarna som jag har förstått det är väldigt lättdrivna. Fast dom kanske kan dra nytta av detta ändå?

Budget här vet jag inte riktigt, men kanske 1000-1500 eller däromkring.

Kontrollenhet/Styrenhet:
En av anledningarna att jag skaffade mitt gamla system var kontrollenheten som gjorde att jag kunde koppla in en massa enheter på ett ställe och styra allt därifrån. Finns det något motsvarande detta att få tag på som inte innebär en stor klump till förstärkare/receiver? Det jag använde mig utav tidigare var TOSlink, S/PDIF och RCA ingångarna, men den hade gärna fått innehålla ingångar till hörlur och mic också. Sen ska den ju självklart kunna hantera högtalarna som output och ha en volymratt, men det tar jag nästan för givet på en sån här sak

Går det att kombinera en sån här tillsammans med externt ljudkort så att man får allt-i-ett?

Budget här hade jag inte tänkt mer än 500-1000, men det kanske är för optimistiskt?

Högtalarstativ:
Planen är att högtalarna ska hamna på stativ på var sin sida av mitt skrivbord. Har inte hittat något som riktigt faller mig i smaken ännu så därför är alla alternativ välkommna.

Jag har även funderat på om det kan vara ett skoj projekt att utforma och bygga ett par egna, men om det ligger en hel vetenskap bakom hur dom bör utformas så blir det nog aldrig av. Undrar därför om det är mycket man behöver tänka på om man ger sig in på detta?

Har inte funderat så mycket på budget här, men rimliga priser är väl 500 och kanske upp till 1500 beroende på hur mycket dom tilltalar en.

Tack på förhand till er som svarar.

Av psiko

Antingen dra dom genom hela chassit och ut på baksidan och sätta dom i USB 3.0 portarna där, eller köpa en adapter för att koppla in dom direkt i moderkortet.

http://www.inet.se/produkt/6911347/bitfenix-intern-usb-3-0-ad...

Av psiko

Osäker, men det kanske är en sån här adapter du menar?

http://www.inet.se/produkt/6911347/bitfenix-intern-usb-3-0-ad...

Av psiko
Skrivet av flyawaynille:

Jag köpte spelet, men jag kan verkligen inte få det att fungera. Kabeln vill inte fungera i min dator. Jag har prövat varje usb port, även usb 3.0. Jag prövat att bara ha rocksmith kabeln inkopplad. Inget fungerar. Verkar vara många som har problem med detta. Riktig skit kvalité verkar det vara på kabeln. Det som är extra udda är att det fungerar på min bärbara...

Jag hade också stora problem med min kabel till Rocksmith, kom inte förbi sound check då det inte kom något ljud ur guitarren. Det som slutligen löste hela saken för mig var att inte koppla in den helt och hållet i guitarren. Jag trycker in den helt nu och sen drar jag ut den ett par millimeter, känner till och med av ett distinkt "hack" där den ska sitta.

http://i49.tinypic.com/a258oi.jpg

Lite otydlig bild, men hoppas det framgår vad jag menar.

Vet inte om det var när jag snackade med dom på 4SOUND, men var någon som sa att det kunde ha något med jordningen av kontakten inuti guitarren att göra.

Jag hade även problem med att få datorn att känna av och installera drivrutiner i början, ominstallerade ett antal gånger men kommer inte ihåg nu om det var det som hjälpte eller detta med kabeln.

I och med att jag frågade tidigare om guitarr, så kan jag ju passa på att säga att det slutade med att jag köpte en Epiphone Les Paul 100. Den har fungerat helt okay för mig så här långt, jag har mer problem med skit bakom spakarna om man säger så

Av psiko

CTRL+0

Av psiko

Började spela WoW första dagen spelet släpptes och har spelat i princip utan uppehåll fram till sommaren förra året. Jag har nyligen aktiverat mitt account igen, men inte skaffat MoP ännu så kan inte bedömma den.

Säger TBC som bästa expansionen, Vanilla var också bra (gillade 40P raids) men är ju ingen expansion

Av psiko
Skrivet av Kristerj:

Själv använder jag fortfarande piltangenterna till alla spel, började så och antar att det är svårt att lära gamla hundar att sitta
Kan kanske spela en viss roll att jag är vänsterhänt också

Spelar också med piltangenterna och är vänsterhänt. Använder sedan tangenterna runt dessa som höger-ctrl/shift, enter, backspace, tangenterna ovanför piltangenterna (del, end, pgdn etc...) och numpad för diverse andra andra kommandon i spelen.

Men min mest ovanliga inställningar är kanske att jag alltid hoppat med höger musknapp och att jag kör inverted mouse.

Av psiko
Skrivet av anon131002:

De förklarar ju precis varför panelen var inställd om man faktiskt lyssnar på podcasten.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr så är podcasts (eller vanlig pratradio vanlig pratradio) ett mediaformat som passar mig och därför lyssnar jag heller inte på dom. Just därför som fredagspanelen är så viktig för min del

Av psiko
Citat:

I veckans avsnitt av SweClockers Podcast diskuterar redaktionen de senaste tekniknyheterna för att kompensera en utebliven Fredagspanel: Renderingstider med Radeon, elektriska lungor och Valves satsning på vardagsrummet.

Hoppas det var en engångsföretelse och att ni planerat in en fredagspanel julspecial denna veckan istället!

Av psiko

September 12, 2003 här också, verkar nästan vara starten ser det ut som.

Lirade som flera andra CS på den tiden.

*edit*

Ser så ut ja http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_(software)

Initial release September 12, 2003

Av psiko
Skrivet av Ninotramp:

Saken är varför det händer just nu? Har suttit vid datorn vid denna tidpunkten många gånger innan.

Någon som vet?

EDIT: ska tydligen hända 1ggr/v

Ingen aning om detta stämmer, men kan det kanske vara relaterat till om man har uppdaterat hårdvaran? Alltså att checken körs 1 gång i veckan, men att prestandatestet endast körs om om något har ändrats i systemet.

Kommer inte ihåg om jag hade gjort något sådant själv tyvärr.

Av psiko
Skrivet av Ninotramp:

Det har att göra med att windows gör ett sånt där test "prestandaklassificering"

Det har som Ninotramp säger med största sannolikhet med Windows Experience Index att göra. Detta ligger som en schemalagd aktivitet och när testet körs så avaktiveras Aero automatiskt.

Detta har i så fall inget alls med Firefox att göra.

Om ni fortfarande är osäkra så kan ni kolla i schemaläggaren under Microsoft->Windows->Maintenance så bör där ligga en aktivitet som heter WinSAT och som har körts samtidigt som ni upplevde problemet.

Reagerade för övrigt ungefär likadant första gången detta hände för mig med och har efter det tagit bort aktiviteten helt här då WEI inte intresserar mig överhuvud taget. I och med att jag tagit bort aktiviteten själv så kanske det jag skrev ovan inte stämmer helt överrens med hur det ser ut, men bör vara "close enough" hoppas jag.

Av psiko
Skrivet av guermantes:

Det var väl den som länkades i andra posten ovan zr2440w... med lite väl lite färgrymd.

Nej det är två olika skärmar. Här är en länk till ZR2440w recensionen på TFT Central: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2440w.htm

Av psiko
Skrivet av Lasse468:

Bra med lång garanti, om man gör dålig kvalité...

De Samsung skärmar jag har köpt har hållt minst 5 år och då är det ändå dags att byta till något modernt när de pajar.

//Lasse

Låter som ett väldigt lustigt argument då lång garanti snarare vore ju döden för företaget om dom samtidigt har dålig kvalité. Är väl snarare så att Dell känner sig såpass säkra på kvalitén i sina skärmar att dom kan lova extra utan att gå med förlust på det.

Inget ont om Samsung för detta, var väldigt nöjd med min Samsung 193P som jag hade väldigt länge. Och är väldigt nöjd med min nuvarande HP LP2475 också, samt har en Dell U2410 på jobbet som också den är riktigt bra. Men det kanske bara är jag som har tur när det kommer till skärmar, alternativt att jag inte stör mig på det som alla andra verkar göra.

Back on topic så har HP en skärm till i prissegmentet i form av HP ZR24w, har inte själv någon erfarenhet från den men det finns en recension uppe på TFT Central som kan vara värd att kika på.

Av psiko

Som ovan sa så gäller det telefonnummer.

landskod + riktnummer (utan första nollan) + telefonnumret

Ex. på nummer hur man skriver svenskt nummer (+46) med Göteborgsriktnummer (031):
+46 31 123456

Av psiko
Skrivet av tombman:

Körkänslan är bra, precis som i hp2010 som var en av de bästa nfs, dock är banorna betydligt smalare och KI´n mycket mer aggresivt vilket gör det svårare att köra loppen so enkelt som i hp2010.
har man köpt spelet och använder sig av autolog funktionen -precis som i hp2010- kan man tillbringa många timmer med att slå ens kompis tider dock är som sagt frustrationsfaktorn betydligt högre än mw2010 , och snälla .... lägg äntligen uderground och porsche osv bakom er....

Håller inte med alls. Det nya Hot Pursuit är långt långt ifrån ett av dom bättre NFS spelen. Det är ett ganska medelmåttigt spel, med många frustrerande element. Ett av dessa är det fruktansvärt irriterande Autolog funktionen som påtvingas en varje gång man startar spelet (PC versionen), äcklig rubberbanding under loppen och otroligt irriterande mini cutscenes mitt i lopp som sabbar körkänslan helt och hållet. Menyerna är också fruktansvärda i PC versionen, det hade jag dock kunnat ha överseende med om själva bilspelet var bra.

Nu har inte testat nya Most Wanted själv, men allt jag läst pekar åt att det mer liknar ett nytt Burnout och inte NFS. Plus att dom har kvar alla irritationsmoment från förra spelet som jag nämnde ovan.

Det bästa tror jag hade varit om Criterion fått stöd från en utgivare för att göra en riktig uppföljare till Burnout och gett en annan utvecklare chansen att ta sig an NFS serien.

Av psiko

Blev tvingad över till MSN när mina kamrater slutade använda ICQ, men jag har trots detta aldrig använt Microsofts egna klient. Förstår inte hur någon någonsin kunnat använda den. Tacka vet jag det enkla och simpla användargränssnittet i Miranda IM!

Jag använder fortfarande MSN en del, men på senare tid så är det nästan så att Steam chat har tagit över det mesta. Stör mig lite där dock att man inte har någon history log.

Jag gillade Skype upp till version 4, efter det så har det bara gått utför och blivit bloatat utav bara helvete. Version 5 av Skype kom dock före Microsoft köpte upp dom har jag för mig, så det är väl knappast deras fel antar jag.

Facebook? Vad är det...