Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko

Första jag tänkte på när jag såg denna var följande scen ur Men in Black.

Av psiko
Skrivet av Oliver91:

Men alla spelar olika, jag skiter i mythic+ och heroic/mythic raiding då det är för stressigt och jag söker en mer laidback spelstil nuförtiden och det får man inte på retail längre och då fanns det bara solo content kvar att göra som är extremt grindigt.

Slutade raida seriöst redan under dragon soul patchen i cataclysm och redan då körde jag enbart 10 manna så introduktionen av 20 manna mythic förstörde den fina gemenskap vi hade i guilden när vi skulle rekrytera minst 8 pers till efter att vi hade spelat ihop sen vanilla tiderna och det slutade med att vi disbandade och gick vidare i livet.

Blizzard behöver återintroducera svårt content för 10 pers och ge oss mega dungeons med bra rewards, sist var väl mechagon? och innan dess karazhan remake och ZG/ZA revampen i cata som jag förövrigt fortfarande är irriterad över då de tog väck originalet.

Mythic+ är på pappret det där svåra contentet jag efterfrågar men eftersom det är tidsbaserat och folk blir extremt bajsnödiga när deras nycklar depletar så är det inte riktigt det ändå.

Allt du skriver känns precis så som jag känner retail WoW är nuförtiden (tyvärr). Hade stora förhoppningar för Mythic+ när det utannonserades, men när det bara visade sig handla om att rusha och AoEa sig igenom dungeons så snabbt som möjligt så stendog intresset.

Jag köpte SL och tänkte att jag ger det en chans till samtidigt som jag umgås lite med guilden som jag varit sen vanilla. Men till och med levlandet (som jag annars brukar gilla i nya expansioner) var en pina denna gången och ungefär halvvägs igenom fick jag verkligen tvinga mig att slutföra det samt nå level 60. Har sen inte loggat in igen efter det. Ska dock sägas att det var mer än lovligt dött i guilden numera vilket och att det kan ha bidragit lite, men känns samtidigt symptomatiskt med retail WoW att alla lever i sin egna lilla bubbla typ.

Av psiko
Av psiko

DAN Cases C4-SFX

Detta kom som en stor överraskning för mig, men såg precis att DAN Cases ska släppa ett nytt chassi med namnet C4-SFX innan årets slut. Lite större volym än klassikern A4-SFX och mycket mer flexibilitet i vad som går att stoppa i det ser det ut som. Plats för större CPU kylare (och radiatorer om man vill ha det) samt möjlighet till lite olika placering av PSU och kan tydligen vända hela chassit upp och ner och montera med grafikkortet pekande uppåt.

Dan Cases C4-SFX

Genomgång av Optimum Tech (det var här jag upptäckte den själv)

Som en nöjd ägare av A4-SFX så ser jag fram emot denna och ser det som en möjlig ersättare till speldatorn i framtiden om recensionerna (Sweclockers?) visar sig vara positiva.

Vad tycker ni? Någon annan som blir lite småsugen på denna?

Av psiko

Sitter och håller hårt i min Sony Xperia XZ1 Compact här. Vet tyvärr inte var du kan få tag i en i bra skick idag, men lycka till i letandet och hoppas du hittar en.

Den fungerar fortfarande utmärkt för mina behov och den enda jag just nu skulle kunna överväga att byta ut den mot är iPhone 12 mini. Priset, ny platform och att jag inte känner något direkt behov att byta gör att det tar emot.

Hade hoppats på ett uppsving för mindre telefoner med Android i och med att iPhone släppte sin mini, men det har inte riktigt blivit av ännu tyvärr.

Av psiko
Skrivet av Dinkefing:

Då är du ingen tung internetanvändare. Jag som poweruser behöver minst 60 flikar öppna i flera rader eller som Chrome gör tränger ihop dem så mycket som möjligt. Firefox har varit urusla på det.

Det är ju så som Chomre gör är ju det helt oanvändbart, går ju knappt att klicka på flikarna utan att stänga dom. Scrollbaren är inga problem då det går att använda mushjulet att scrolla, dessutom finns det en dropdown lista att välja ifrån om man hellre vill det. Sen kan man alltid köra CTRL(+SHIFT)+TAB för att gå mellan dom om man hellre vill det. (Med vänlig hälsning en som har 100-400 tabs i Firefox.)

On topic:
Fick uppdateringen i Firefox på min iPad vilket är helt hopplös nu och avvaktar denna uppdateringen på PC tills vidare för att se om det går att lösa/ändra med Firefox CSS/JS

Av psiko

MKBHD
En av dom större techkanalerna. Förvånad att jag inte sett den länkad redan, men den räknas kanske som själklar på en techsida som Sweclockers?

CraftComputing
Öl, hårdvara och guider i en bra kombination.

Chris Titus Tech
Kollades på mycket när det kom till Linux och gaming tidigare. Nu är det rätt blandat mellan Windows/Linux/Mac plus lite krypto. Har blivit lite sämre sista tiden, men håller tummarna för att den ska ta sig igen.

CarbotAnimations
Korta roliga animationer om spel som t.ex. Diablo, Diablo 2, Warcraft 3 och Starcraft.

The Charismatic Voice
Operasångare och röstcoach som lyssnar och anlyserar all möjlig musik.

Av psiko
Av psiko

Fyller på med lite mer

Luther (Idris Elba)
"DCI John Luther is a near-genius murder detective whose brilliant mind can't always save him from the dangerous violence of his passions."

Broadchurch (David Tennant, Olivia Colman)
"The murder of a young boy in a small coastal town brings a media frenzy, which threatens to tear the community apart."

The Fall (Gillian Anderson, Jamie Dornan)
"A seemingly cold but very passionate policewoman goes head to head with a seemingly passionate father who is in fact a cold serial killer in this procedural out of Belfast. The only thing they share is their common complexity."

After Life (Ricky Gervais)
"After Tony's wife dies unexpectedly, his nice-guy persona is altered into an impulsive, devil-may-care attitude; taking his old world by storm."

Atypical
"Sam, an 18-year-old on the autism spectrum, decides it's time to find a girlfriend, a journey that sets Sam's mom on her own life-changing path as her son seeks more independence."

The OA
"Having gone missing seven years ago, the previously blind Prairie returns home, now in her twenties with her sight restored. While many believe she is a miracle, others worry that she could be dangerous."

Såg att någon nämnt den tidigare och tänkte bara lägga till att första säsongen var lite sisådär för min del, men gav säsong två en chans och ångrar verkligen inte det.

The Umbrella Academy (Kanske inte så okänd dock)
"A family of former child heroes, now grown apart, must reunite to continue to protect the world."

Lite udda superhjälteserie på samma sätt som Doom Patrol (också väldigt bra).

Limitless
"An average twenty-eight-year-old man who gains the ability to use the full extent of his brain's capabilities is hired by the F.B.I. as a consultant."

Trevlig deckarkomedi som är en spinoff på filmen med samma namn.

Kidding (Jim Carrey)
"Jeff, a famous children's television icon, struggles to retain his sanity as his family falls apart."

Killing Eve
"After a series of events, the lives of a security operative and an assassin become inextricably linked. "

Andra serier jag uppskattat som redan nämnts flera gånger är bl.a. The Good Place, The Americans, Red Dwarf, Fargo, Ozark, Grimm, Person of Interest, Chuck, Heroes, The Office (UK och US), The IT Crowd (UK)

Av psiko

Många har redan nämnts så slänger in två som jag räknar som mindre kända som jag inte sett ännu.

Counterpart (Fanns på Viaplay när jag såg den)

"A hapless UN employee discovers that the agency he works for is hiding a gateway to a parallel dimension that's in a cold war with our own, and where his other self is a top spy. The war slowly heats up thanks to spies from both sides."

Hap and Leonard (Fanns på HBO när jag såg den)

"Set in the late 1980's Hap and Leonard is a darkly comic swamp noir of two best friends, one femme fatale, a crew of washed up revolutionaries, a pair of murderous psycho killers, some lost loot, and the fuzz."

Elementary (Rätt känd dock)

"A modern take on the cases of Sherlock Holmes, with the detective now living in New York City. "

Problemet med vissa serier jag vill se om nu (Person of Interest, Chuck, Elementary), är att dom inte går att hitta på någon streamingtjänst. Har inget emot att köpa dom på Blu-ray men även det är svårt nuförtiden :/

Av psiko
Av psiko

Här är min väska:

  • Storm Mix: Spärrklot och för torra banor (var detta klotet som inhandlades i höstas)

  • Storm !Q Tour Pearl: Gammalt klot som tyvärr har ett balanshål i sig och förmodligen kommer ersättas till hösten

  • Roto Grip Hyper Cell Fused: Borrat för att gå lite längre och kicka hårdare

  • Storm Phaze II: Borrat för att gå igång tidigare och sen svänga ganska jämnt

Innan jag köpte Mixen så hade jag ett vanligt plastklot som spärrboll. I och med det så har jag numera utbytbara tuminsatser i alla mina klot vilket är något av det bästa "nyheten" som kommit sen jag gjorde comeback 2019

Av psiko

Spelade aktivt runt 20-talet, men slutade efter 5-6 år p.g.a. flytt. Spelat lite sporadiskt genom åren, men tog upp bowlingen igen i början på 2019 och har spelat aktivt sen dess. Årets serie lades tyvärr ner i november (precis veckan efter jag köpt ett nytt klot ) så har inte spelat mycket sen dess, men det kliar sjukt i fingrarna efter att få börja lira igen.

Spelmässigt så är man väl inget att hurra över, snittar numera lite över 180 och när jag spelade som bäst innan mitt uppehåll så låg jag lite över 190 typ.

Kan rekommendera följande länkar utöver dom som postats ovan.

Brad and Kyle (2 PBA proffs som gör videos och vlogar från tävlingar på PBA touren)
JR Pro Shop (Välgjorda, informativa och roliga videos om klot och annat bowlingrelaterat)
FloBowling (Livestreamar kval till tävlingar och även finaler för oss utanför USA. Lite sisådär med produktionskvalitén ibland dock)

Annars kan man hitta många (gamla och nya) tävlingar uppladdade på youtube också. Vet inte om det är ok att länka dom här, men verkar inte som kanalerna tas ner så det är möjligt att dom är ok så länge dom får reklamintäkterna.

Av psiko

Brukar använda JustWatch för att kolla upp detta.

Ser inte ut som den finns tillgänglig på någon svensk streaming tjänst om man kollar där.

Det går att växla land också och kolla om den finns i t.ex. UK/US om du har möjlighet att kolla med VPN.

Av psiko
Skrivet av goodfidelity:

Jag har kikat på dessa:

https://uk.godaddy.com/
9:- första året, 89:- förnyelse

https://www.one.com/no/pakker-priser
99:-/år och 189:- för förnyelse, antar att "förnyelse" är en årlig avgift?

https://www.loopia.no/webhotell/
89:-/år och 89:- förnyelse

Finns det något mer som är billigare att förnya?
Finns det någon som har en överlägset bra / billig webskapar plattform?

//GF

Vet inte om jag kollar på fel priser men får helt andra siffror än dom du skriver. Dom flesta är XXkr/mån med bindingstid i ett år, därefter förnyas bindningstiden (förmodligen automatiskt och i ett helt år) med det ett nytt pris på YYkr/mån.

Exempel för Loopia: 49kr/mån i första året och därefter 99kr/mån.

För One.com hittar jag inget för 99kr, men det för 189kr efter förnyelse kostar 69kr/mån första året och därefter 189kr/mån.

Av psiko

Kommer aldrig lita på Google och detta förslag är inget undantag. Dom vill att vi ska välja mellan det gamla eller nya sättet att spåras...tror jag väljer att inte spåras alls (så långt det går).

Läs vad Electronic Frontier Foundation tycker om förslaget.

https://www.eff.org/deeplinks/2021/03/googles-floc-terrible-i...

Citat:

In the other, each user’s behavior follows them from site to site as a label, inscrutable at a glance but rich with meaning to those in the know.

Their recent history, distilled into a few bits, is “democratized” and shared with dozens of nameless actors that take part in the service of each web page.

Users begin every interaction with a confession: here’s what I’ve been up to this week, please treat me accordingly.

Av psiko

Usch det här låter inget vidare, får bunkra så gott det går men det kommer ju gå åt snabbt som attans. Jag gillar Cola Zero just därför att det inte smakar så sött och blaskigt som annan Cola/Pepsi.

Klarar inte av att dricka vanlig Cola då det känns som att dricka smällt socker som klibbar sig fast på tänder och övriga ställen i munnen. Pepsi Max är heller ingen favorit då den smakar som något som tillverkats på en kemilektion i högstadiet. Eller har receptet ändrats senaste 5 åren eller så?

Av psiko

Har inte orginalabonnemanget som pratas om här, men fick mail idag från Viaplay att Viaplay Film & Serier kommer höjas från 109 SEK till 129 SEK per månad. Sa upp min prenumeration med en gång, men dum som man är så kommer man väl återuppta den igen senare när något lockar.

Hade innan dess redan kapat mitt abonnemang från Sport till endast Film & Serier dessutom.

Någon annan som reagerat på att Sport abonnemanget (399) innehåller serier men för att få filmer så måste man upp i Total (449)? Har länge tyckte det var lite märkligt uppdelning.

Angående att betala för sport man inte ser på så kollar jag endast på Premier League, men måste fortfarande betala för all annan fotboll och andra sporter. Tror det är så för dom flesta dock, att dom inte är intresserade av hela utbudet så kan ha viss förståelse för Viaplay där.

Av psiko
Skrivet av Jacob:

För att ha kontinuitet har vi valt att ha Tisdagshäng klockan 16:00 varje tisdag. Det är orimliga faktorer som arbetstid som spelar in, men hittills har vi alla gått över tiden. Min tanke är att spela så länge jag orkar. Eller till jag kommer till Act III och den obligatoriska ångesten infinner sig.

@Julia2018 tyvärr ingen Sorceress den här gången. Har alltid börjat med den klassen när jag börjar om från scratch och vill testa något nytt den här gången.
Låter faktiskt lockande! Kan bli en annan gång, men ikväll vill jag testa PlugY.
Absolut! På skendemokratin SweClockers håller vi omröstningar om vilka klasser som ska spelas, sen hävdar man att en annan fick 103% av rösterna.

Jag är faktiskt inne på att spela en Necromancer med fokus på Summoning! Har minst erfarenhet av den klassen, så lär bli roligt både för mig och alla som tittar då jag säkert kommer behöva råd längs vägen.

Ser ut som du spelar i fullscreen och rekommenderar i så fall Svens GLIDE3-to-OpenGL-Wrapper där du kan ändra en hel del mer inställningar för grafiken. Föredrar själv Glide över D3D och blackbars framför att spela i stretched.

http://www.svenswrapper.de/english/index.html

Nu har du redan fått igång PlugY för v1.14, men kan även rekommendera Cactus där du kan ladda in äldre versioner på ett enkelt sätt (vilket behövdes tidigare för PlugY i alla fall).

https://github.com/fearedbliss/Cactus

Av psiko
Skrivet av Tiamat:

Finns listad i ett par butiker i Sverige dock går de inte att boka. NetonNet har även ett försäljningsstart datum "Försäljningsstart: 2021-07-16"

Webhallen: 999 kr. De visste inte när de går att boka. Troligtvis på grund av att de inte vet pris eller hur många de kommer att få in.

Efter att ha kontaktat Bergsala's pressansvarige bekräftar även hen detta. Pris är ännu inte utsatt och när de går att boka. Så det finns ingen anledning till panik ännu. När vi får mer info kommer vi att uppdatera på twitter samt i den här tråden.

Hypen är väldigt stor runt om i världen så tveka inte ifall du är sugen på att skaffa dem. I Australien går den redan att boka:

https://www.amazon.com.au/dp/B08WWFBBJQ/ tydligen slut.
https://www.jbhifi.com.au/products/nintendo-switch-joy-con-co... finns fortfarande kvar.

https://i.imgur.com/CxysFAd.jpg

Lite sugen på att köpa kontrollerna och Skyward Sword, men hur är det med nyare JoyCons och sånna som säljs separat går det att lita på att dom inte har något drifting problem? Vet inte om jag orkar köpa dom om det finns risk att man måste lämna in dom sen.

Köpte Switch på releasedagen men har i princip aldrig har använt JoyCons då jag köpte en Pro kontroll samtidigt och bara spelar dockat så vet inte om det är något problem med dom jag har ens