Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko
Skrivet av raidarn:

Mig veterligen har ingen sony eller SE hållt ihop i 3 eller 4 år, clamshell undantaget. Ingen hållbar kvalitet från Sony wse...

Hade min gamla Sony Ericsson w890i i över 4 år (inköpt våren 2008 och köpte ny i somras) och det enda problemet med den var att batteriet började bli utslitet. Så visst finns det dom som håller därute.

Bytte för övrigt till en Sony Xperia P som jag än så länge är ganska nöjd med, fast jag har inte satt mig in i minsta detalj på den ännu. Men tycker den fungerar lika bra som min iPhone 4 (jobbtelefon) out-of-the-box om man bara ska ringa, smsa och surfa lite.

Av psiko

Är väldigt intresserad utav att skaffa detta själv då jag länge velat lära mig spela gitarr. Har försökt ta tag i det själv, men varje gång jag provat (senast i sommar) så har jag har jag gett upp med en gång därför att jag tycker det är svårt att komma över den där första inlärningströskeln. Det är här jag hoppas Rocksmith ska kunna hjälpa mig i och med att det hela tas på ett mer lättsamt och interaktivt sätt.

Det jag undrar över dock är om det är värt att ta bundle paketet för mig som saknar gitarr? Jag hade nästan ställt in mig på detta i alla fall och hade tänkt åka in till 4SOUND här i Oslo idag för att höra mig för och kanske testa, men det blev inte av utav olika anledningar. Men nu ser jag på deras hemsida att det dessutom finns flera olika bundles att välja mellan och då är ju frågan om det är värt att gå upp i prisklass på en bundle redan från start?

Här är länkar till dom olika bundles som jag hittade (på norska 4SOUND sidan med priser i NOK):
Rocksmith PC / Epiphone Bundle 2 (Epiphone Les Paul Special II Vintage Sunburst) 1.398,-
Rocksmith PC / Epiphone Bundle 4 (Epiphone Les Paul Special II PlusTop) 1.648,-
Rocksmith PC / Epiphone Bundle 3 (Epiphone G400 Cherry) 2.698,-
Rocksmith PC / Epiphone Bundle 1 (Epiphone Les Paul Standard Heritage Cherry) 3.598,-
Rocksmith PC / Epiphone Bundle 5 (Epiphone Les Paul Standard) 3.598,-

Det är nog bundle 4 och 3 som intresserar mig mest och kanske även 2 om man inte för så mycket extra för pengarna när man går upp i prisklass. Är helt lost på skillnaden mellan olika gitarrer så all hjälp uppskattas.

Av psiko

Problemet ligger väl snarare i att vissa (äldre?) program förväntade sig en växlingsfil av någon anledning och inte kan hantera situationen om den sen saknades. Vet inte hur vanligt detta problem är nuförtiden, men ser ingen större förlust att sätta av 512-1024 MiB, vilket får anses som peanuts i dagsläget, bara för att slippa eventuella blåskärmar.

Som jag har förstått det så är det även fördelaktigt att inte ha växlingsfilen på samma HD som OS är installerat på, så om man t.ex. har en mekanisk lagringsdisk så hade jag valt att placera växlingsfilen där.

Av psiko

Thermalright Archon Rev.A är ett bra alternativ om du kan få plats med den på höjden i ditt chassi.

http://www.thermalright.com/layout/system/file.php?code=3aafbca1...

Av psiko

Är väldigt nöjd med mitt AX750 här, kan inte påstå att jag hört det överrösta något annat i mitt (i eget tycke) relativt tysta system. Har istället stört mig på dom hemska chassifläktarna som följde med mitt Corsair 650D och efter det fixades på hårddiskvibrationer från mina mekaniska diskar.

Som vissa ha nämnt så har det varit en del problem med coilwhine tidigare, men vet inte om det fortfarande stämmer själv. Min PSU är från förra hösten och jag kan inte påstå att jag hört något som skulle likna coilwhine.

Av psiko
Skrivet av Starric:

Halloj, jag har börjat störa mig lite på att så många sidor ligger långt ut i den vänstra kanten av min fina 1080p-skärm när jag sitter och surfar. Oavsett Firefox eller Chrome är det såhär, och jag hittar inga inställningar för att ändra det. Jag vet att det i grund och botten handlar om att skriva hemsidan till att visas centrerat ellervänsterjusterat, men borde det inte finns ett sätt för användaren att justera detta själv i efterhand också? Ett exempel är Youtubes nya layout som kom idag (iaf för mig, men har sett den tidigare), där finns allting, inklusive listan till höger med rekommenderade filmer, på de vänstra 60-70 procenten av skärmen. Att titta på ett klipp utan helskärm gör att jag nästan sitter vriden och tittar på skärmkanten. Riktigt irriterande är det, och allt jag hittar när jag googlar det hela är hur du skriver i css eller nåt annat för att få just din hemsida centrerad, det är jag ju inte intresserad av...

SÅ, finns det något sätt för en vanlig användare som mig att själv välja att centrera websidorna jag besöker i min browser?

Edit: Jag hittade ingen forumsdel för browsers och sådant, slängde jag in tråden på fel ställe? Isåfall får någon moderator gärna flytta den

Själv vill jag ha det tvärtom att sidorna blir vänsterjusterade och när Prisjakt vägrade lägga till det valet så laddade jag ner Greasemonkey addon till Firefox och fixade till det själv genom att skriva ett Javascript. Tyvärr så tyckte jag det var väldigt meckigt och klarade själv inte av att skriva ett så genersikt script så att detta fungerade på flera sidor och gav upp tillslut. Men centrerade hemsidor verkar vara den "nya" inne grejjen så möjligt att det går att hitta ett färdigt script för just detta. Det finns en hel del färdiga script att ladda ner för Greasemonkey nämligen.

Tänkte passa på att hylla Sweclockers designer som har låtit valet vara upp till användaren, applåder på det!

Av psiko
Skrivet av detomaso80:

Den har jag hemma väntandes på komponenter, ska bli ett roligt bygge, min första HTPC, chassit snyggt som f*n

Har suttit och drägglat efter den i drygt ett år eller så, men bor man på 29 kvm utan TV så känns det inte som HTPC har så hög prio

Får man fråga vilka komponenter du hade tänkt stoppa i den? Själv hade jag tänkt mig helt ljudlöst med något i still med följande innehåll Asus E45M1-I Deluxe, 64-128 GiB SSD, 4-8 GiB RAM och kanske en slim BD-spelare.

Skrivet av aLEx-16:

Köpt ifrån?

Skickades från m.sweclockers.com

Vet inte var detomaso köpt sin, men den fanns att köpa hos CDON och Dustin och finns fortfarande att köpa hos t.ex. Webhallen enligt Prisjakt.

Av psiko
Av psiko

Var länge sedan jag själv ägde mitt NES nu, men vad jag kommer ihåg så hade man en adapter som man kopplade in i TVn via antennuttaget och sen kopplade man det vanliga antennuttaget in i adaptern.

För PAL spel så tror jag inte det krävdes några speciella Hz utöver det som var/är standard i Sverige (50 Hz är det väl?). Men för spel importerade från t.ex. USA så kan jag tänka mig att det kräver en TV som klarar NTSC och / eller 60 Hz. Jag importerade dock aldrig något spel på den tiden, så möjligt jag har fel.

Av psiko

Kör fortfarande Firefox 15 här och kan inte komma ihåg att Flash skulle ha fått min webbläsare att krascha. Enda jag hade problem med ett tag var att bilden som visas innan man startar klipp muppade sig när man scrollade, vilket medförde att bilden ersattes med innehållet på sidan. Men det var inget som påverkade uppspelning.

Kör del addons också, nämligen dessa:

  • AdBlock Plus 2.1.2 (men prenumererar inte på någon lista)

  • Always on Top 2.1.25

  • Microsoft .NET Framework Assistant 1.3.1

  • NoScript 2.4.9

  • Personas 1.6.2

  • RefreshBlocker 0.8

  • Status-4-Evar 2012.07.08.17

Samt har insticksmoduler för följande:

  • Adobe Acrobat 10.1.3.23

  • QuickTime Plug-in 7.7 7.7.0.0

  • Shockwave Flash 11.4.402.265

  • Silverlight Plug-In 5.1.10411.0

  • Veetle TV Core 0.9.19.0

  • Veetle TV Player 0.9.18.0

  • VLC Multimedia Plug-in 1.1.11.0

Tycker den nya uppdateringtakten är skitlöjlig och att många ändringar på sista tiden dragit åt fel håll (Chrome hållet d.v.s.) från min synvinkel, men det är ju det som är så bra med Firefox att du (eller någon annan) har möjlighet att ändra på det mesta så det passar en till slut i alla fall. Min nuvarande installation tycker jag själv ser väldigt lik ut den gamla hederliga 3.6 versionen, plus att den har alla bakomliggande förbättringar som kommit sedan dess.

Av psiko

Tycker inte den känns så hemskt mycket större. Dom är ungefär lika höga, men det är inte lika branta/skarpa kanter på Xai så det kanske är därför.

Så här ser fingertip grip ut:

http://assets.razerzone.com/peripherals-guide/mouse/images/finge...

Medans claw grip ser ut så här:

http://assets.razerzone.com/peripherals-guide/mouse/images/clawg...

Av psiko

Xai är lite större, tog en bild som jämförelse.

http://i48.tinypic.com/286z6zb.jpg

Trodde själv först att jag körde med claw grip, men har på senare tid kommit underfund med att jag nog är närmare fingertip grip.

Av psiko

Sitter med en Thermalright Archon Rev.A 150 och har bara gott att säga om den utifrån hur jag använder datorn (ingen överklockning och vill ha den så tyst som det bara går). Jag har kört med enbart CPU-kylarfläkten (och grafikkortet) som fläkt i hela chassit och PWM fläkten varvar fortfarande inte upp i mer än ca 600-700 RPM. Fläkten går normalt i lite dryga 500 RPM.

Den är fruktansvärt stor på höjden dock, knappt att den ens får plats i mitt annars så rymliga Corsair Obsidian 650D...

http://i48.tinypic.com/2pow3fk.jpg

Har ingen erfarenhet från någon av dom andra kylarna tyvärr, så det överlåter jag till andra att kommentera.

Av psiko

Före detta G3 användare här och numera användare av SteelSeries Xai.

Älskade min gamla G3a och använder den fortfarande av och till när jag asat hem jobb PCn. Det är synd att den inte har fått en uppföljare, men tycker Xai är en helt okay ersättare faktiskt. Har själv inte märkt någon dålig byggkvalité på den, men lasern är rätt känslig för damm och den trivs inte helt bra tillsammans med UEFI (fungerar inte under ca 10 sek vid uppstart). Fördelen (och en av anledningarna att jag bytte) är att den har två knappar på var sida.

Ett annat alternativ om man vill ha trådlöst kan ju vara Razer Orochi (som jag har två av). Den tycker jag däremot har sämre byggkvalité och passar min hand sämre än vad Xai gör. Dyr är den också.

Av psiko

Verkar tyvärr inte som om podcasts är något för mig, orkade inte lyssna mer än ca 10min ens på era trevliga röster.

Står i och för sig inte ut med "riktig" pratradio heller så inget ont om erat försök här. Kul för dom som gillar det och så länge det inte ersätter saker som fredagspanelen och liknande så kör på bara!

Fungerar för övrigt utmärkt i Firefox för mig här, men det beror kanske på att ni löst problemet redan?

Av psiko

Jag är väldigt nöjd med mitt nuvarande tangentbord. Har gått ner en del i pris nu också ser jag, så kan vara värt att kolla på.

Logitech Illuminated Keyboard

Men som alltid när det gäller tangentbord så bör du nog testa i butik för att se om det passar just dig.

Av psiko

Och om du använder uTorrent och har ESET Smart Security brandvägg igång så kanske det är detta som orsakar problem.

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=34527

Informationen i länken är rätt gammal, men det bör vara ganska likt fortfarande har jag för mig.

Av psiko

Gillar också utseendet på XP väldigt mycket, fast Windows 7 är ändå helt okay med lite inställningar gjorda för att minimera allt onödigt fluff.

Det som behövs för att göra mig glad när det kommer till utseendet på OS är egentligen systray (till höger), snabbikoner (till vänster) och en väldigt simpel (start)meny för att komma åt resten av mina program. Enda jag egentligen saknar i Windows 7 är möjligheten att få det gamla utseendet på startmenyn, classic tror jag det hette i Windows XP.

(Behöver väl knappast nämna att jag fullkommligt hatar utseendet på nya Windows 8 )

Av psiko
Skrivet av kalabaleek:

Om du inte har något emot lite äldre spel så vill jag slå ett slag för No One Lives Forever som är något som ovanligt som ett fps med humor, bra gameplay och ovanliga lösningar!

Kan inte annat än hålla med om detta, ett av mina favoritspel genom åren. Självklart under förutsättning att du (trådskaparen) inte har något emot att spela ett äldre spel då.

Av psiko
Skrivet av LORAMIGCSS:

Hallå SweC!
Aldrig gillat Windows men är tvungen att använda det eftersom man är en sådan inbiten gamer och varför inte snygga till allt medans tänkte jag!

Innan du säger "Sök", "Google" osv så har jag redan gjort det och detta har jag kommit fram till:

' Windows 7 Show Desktop Button Remover (Av Kishan Bagaria).
' Register hack = [HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] Type: DWORD Value: 1
' Andra tredjeparts program som ovan för att göra pixlen mindre.

Register hacket fungerar inte för mig när jag gjort allt korrekt. Finns det andra lösningar?

NEJ, DET GÅR INTE ATT FÅ DET FÖRSVINNA GENOM ATT STÄNGA AV AERO PEAK. DET FÖRSVANN I SP1!!!

Ser ut som det saknas något i det register hack du skrivit alternativt att du glömt skriva ner allt.

Det som saknas är namnet på registernyckeln som ska skapas och sedan tilldelas värdet 1 med datatypen DWORD.

Om jag kollar i mitt eget register så har jag enbart en nyckel vid namn TaskbarSizeMove under [HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced], som vid en snabb googling inte verkar ha något att göra med det du vill åstadkomma.