Inlägg

Inlägg som psiko har skrivit i forumet
Av psiko

Is there still no news on a windowless side panel for 650D?

I really don't want a side panel with a window and I would prefer the clean look of a side panel without a mesh.

Of course there is the option of 700D, but it's a bit too big for my needs right now.

Av psiko
Citat:

Att ha HDMI i skärmen är ju bekvämt, men knappast livsnödvändigt: DVI och HDMI är ju i princip identiska "under skalet", och det finns ju adaptrar eller DVI->HDMI kablar att köpa.
Ska mycket till för att adaptern ska påverka en rent digital signal...

Sant att det inte är någon stor skillnad på DVI och HDMI, så en adapter hade kunnat vara en lösning. Oftast har skärmarna utan HDMI endast en VGA och en DVI ingång vad jag sett, blir lite krångligt att byta sladd hela tiden. Fast det kanske går att fixa med en splitter av något slag?

Lutar nog nästan åt DELL 2408WFP i nuläget, tänkte beställa imorgon så har lite tid till att tänka över saken. Är lite orolig för att få en gammal revision och f/w bara, men enligt Dustin så är det inget dom kan garantera. Någon som har erfarenhet utav supporten på Dell och/eller HP som vet hur "smidigt" det är att få utbytesskärm om man inte är nöjd?

Av psiko

Sorry att jag inte var mer precis, men jo det var Dell skärmen jag syftade på i mitt inlägg. Låter väldigt bra att dom äntligen fixat inputlag på den skärmen då den i övrigt verkar riktigt nice. Ska hålla koll på den där tråden och se hur saker och ting utvecklar sig.

Kollade även på den där Philips skärmen, men glömde bort den rätt snabbt då det aldrig dök upp några omdömen om den och för att den också saknade HDMI.

Grämer mig fortfarande för att jag missade NEC MultiSync LCD24WMGX3 när den var nere på ~4000 hos Dustin tidigare i år. Det är så fruktansvärt svårt att hitta en bra skärm numera, man tror man hittat en skärm som passar sen dyker det alltid upp en tråd på något forum fylld med problem relaterade till samma skärm. Sen är det bara att börja leta på nytt igen

edit: Såg nu att dom hade lagt till lite uppdateringar i recensionen utav DELL 2408WFP på tftcentral.com.

Citat:

Update 15/4/09: ChrisM from Dell has emailed to give us an update confirming the high input lag was addressed to some degree with rev A01 of the screen

dock handlar det om revisionen innan den dom pratar om på Hardforum som var A02. Så det kanske har blivit ännu bättre.

Av psiko

Tack för svaret Jonte[YoT].

Jag var intresserad utav den skärmen i början, men hörde sedan att den led av väldigt hög inputlag. Är detta något dom åtgärdat i någon ny version? Jag spelar inte så mycket snabba shooters längre (dock lite andra spel), men jag har hört att det till och med kan vara störande när man flyttar runt muspekaren i windows.

Av psiko

Sitter med samma skärm som enhet gör dvs. en Samsung 193p och letar nu efter en ny lite större (24-26") skärm.

Jag har varit supernöjd med min nuvarande skärm så nu när jag ska köpa en ny så känner jag att den måste hålla minst samma standard. Samsung 193p hade en PVA panel med 8ms GtG responstid (har inte märkt av någon ghostning alls), 1000:1 kontrastratio, 250 cd/m² etc. Inputlag har jag inte hittat någon information om alls. Är kanske inga direkt anmärkningsvärda värden, men det ger ju en liten bild utav vad jag är ute efter.

Jag har alltså kollat efter skärmar med MVA/PVA/IPS paneler och det är väll någon av nedanstående 3 det lutar åt.

DELL 2209WA
Bra omdömen överallt men egentligen 2 tum mindre än vad jag hade tänkt mig. Hade gärna velat ha med HDMI ingång också.

HP LP2475W
Mixade omdömen, men den senaste revisionen med ny firmware som släpptes i april i år verkar fixa dom flesta problemen. Problemet är bara att man inte är garanterad att få en skärm med den. Har alla tänkbara ingångar man kan behöva.

LG W2600HP-BF
Verkar som den har fått mixade omdömen också efter vad som skrivits i den separata tråden om skärmen här på forumet. Har inte heller HDMI ingång.

Anledningen till att jag vill ha HDMI ingång är att den kan komma att användas som TV och kopplas till en eventuell konsol (har ingen plats eller önskan av en vanlig TV som det är nu).

Om det är någon skärm som passar in på mina önskemål som jag missat så föreslå den gärna. Är endast intresserad utav MVA/PVA/IPS paneler och min övre prisgräns är väll ungefär 7000 just nu, även om också det känns lite i högsta laget.

Kom gärna med synpunkter om ni har erfarenhet utav någon av dessa skärmar också.

Tackar på förhand