Inlägg

Inlägg som Dorian Gray har skrivit i forumet
Av Dorian Gray

Jag har skruvat in disken i en gammal laptop för att installera Ubuntu men installationen misslyckas ständigt på grund av vad som verkar vara diskrelaterade fel. Samtidigt är inte Kingstons SSD Manager-verktyg kompatibelt med Linux, så det går inte att installera det på den instans av Ubuntu som jag har liggande på mitt USB... Hur kan jag rimligen uppdatera firmware då? Har ingen stationär dator att koppla in den i heller.

Av Dorian Gray
Skrivet av Edvin-89:

Netonnet har en Gigabyte 120GB ssd för 199, vet inte om det är bättre Kingston A400, men billigare
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/harddisk/ssdsata...

Skickades från m.sweclockers.com

Jo tack, såg den också men funderar lite på samma sak där... Vågar man ta risken att köpa en så enkel modell? Inte så kul om den visar sig vara sjukt seg eller slutar fungera efter något år.

Av Dorian Gray

@kronwalled: Hastigheten lär väl inte vara något större problem, sitter i dagsläget en gammal HDD från typ 2012 som går i 5400 rpm och fungerar allmänt dåligt. Hur är det med livslängd på en sådan (SSD) disk?

Av Dorian Gray

Tänkte skaffa en billigare SSD (Sata, 2.5') för att tillsammans med någon obestämd distribution av Linux väcka liv i en äldre laptop. Lite osäker på vilken kvalitetsnivå man bör sikta på dock.

https://cdon.se/hemelektronik/kingston-ssdnow-a400-sa400s37-1...

Kingston a400 (ovan) verkar vara ganska billig, är den något att ha? Någon som har koll på bättre alternativ? Inte helt insatt i det där... Verkar vara dåligt med erbjudanden i största allmänhet.

Av Dorian Gray

@SvenskGaming: Hur mycket skall du ha för den?

Av Dorian Gray

@SvenskGaming: Skärmad eller oskärmad? Färg?

Av Dorian Gray

Fyrkärniga processorer känns i dagsläget fullständigt uteslutna för datorer avsedda för spel eller mer seriös skapande verksamhet. I och med svårigheterna med att skapa mer prestanda genom högre klockfrekvenser (se NetBurst eller Bulldozer) är fler kärnor och trådar troligtvis den mest rimliga vägen framåt för prestandaförbättringar, undantaget mindre IPC-höjningar genom arkitekturoptimeringar.

Av Dorian Gray

Skulle rekommendera den här. Den enda OLED som kan fås för det priset, dock med lika bra bild som dyrare modeller. Dessutom väldigt låg input lag.

Av Dorian Gray

@simon15: Hittade den här: https://www.netonnet.se/art/veckansklipp/crucial-mx300-525gb/...
Fullständig beslutsångest. Gömmer mig nog under sängen tills den här rean är över så att jag istället kan ta ett välunderrättat beslut baserat på bekanta parametrar.

Av Dorian Gray

@simon15: Tack, verkar ju onekligen vara billigt! Dock väldigt litet. Får se hur jag gör.

Av Dorian Gray

Finns det billiga hårddiskar/SATA-SSD någonstans? Har letat runt en del men hittar inget särskilt lockande.

Av Dorian Gray

@Zapa: Summan blir SEK 4.353,65, kanske inte en helt fördelaktig växelkurs då? Blir ju onekligen ett risktagande med leverans och dylikt (jag är dålig på att vara hemma), det för ett högre pris än Cdon (jag är inte vidare intresserad av Fifa 18). Nu blir jag ytterst tveksam. Kan man räkna med att ett bättre erbjudande än Cdons dyker upp?

Av Dorian Gray

@snajk: Tack, ser ju lovande ut! Dock oklart om man kan få leverans till Sverige?

Av Dorian Gray

Är det rimligt att PS4 Pro kommer att sänkas substantiellt någonstans? Såg att CDON har vissa erbjudanden där olika spel ingår, dock inte mer än några hundralappar i rabatt. Värt att slå till?

Tänker främst på detta: http://cdon.se/spel/playstation_4_1tb_pro_%2b_gran_turismo_sp...

Av Dorian Gray

@quadpod: Intressant! Så det verkar bara vara Ambilight som skiljer?

Av Dorian Gray

@BananaFace: Tack, intressant! Har du någon koll på hur det ser ut med input lag?

Nu hittade jag precis den här och blev lite tveksam. Borde vara en bättre modell till samma pris?

Av Dorian Gray

Philips 50PUS6162

Elgiganten har just nu detta erbjudande. Jag har gått i tankar på att inhandla någon form av TV under en period men aldrig riktigt haft tid att sätta mig in i utbudet. Här är dock "rabatten" på 3000 kronor synnerligen lockande. Problemet är att jag inte hittar några recensioner överhuvudtaget. Finns det någon här som möjligtvis har insikt i huruvida detta är en bra modell? Tänkta tillämpningsområden är TV-tittande (tro det eller ej), filmer och eventuellt spel, till stor del över en dålig 3G-uppkoppling. Har förstås hört och sett diverse tal om att OLED är det enda som gäller, dock känns det kanske inte helt rimligt för mig som på sin höjd tittar under 30 minuter om dagen. Tacksam för alla svar!

Av Dorian Gray

@Faffa: Vore uppskattat!

Gjorde en ny mätning från jobbtelefonen och får då ut 24/6 Mbit i bostaden, har även där Telenor så borde vara samma hastighet som jag kan uppnå med mitt privata abonnemang. Detta bör väl rimligen de flesta 4G-kapabla telefoner mäkta med?

Av Dorian Gray

@StuntmanMike: Jobbtelefonen är ganska ny och det dröjer nästan två år innan jag kan byta ut den, skulle dessutom inte klara mig med något annat än iOS för dagligt bruk av den sorten. Men bra idé annars!

Av Dorian Gray

@Faffa: Jo, det är typ sådan information jag skulle behöva. Typ om någon med en billigare telefon skulle kunna testa sin hastighet eller liknande.