Inlägg

Inlägg som Dorian Gray har skrivit i forumet
Av Dorian Gray

@Vackaan: Beskriv gärna användningsområdet lite mer ingående. Bara spel eller även annat?

Personligen hade jag oavsett inte valt 7700k framför Ryzen oavsett användningsområde, bland annat på grund av framtida uppgraderingsmöjligheter, prisskillnaden till AMD:s fördel och Intels patetiska hantering av värmeproblemen hos i7:an. Men alla har vi olika åsikter.

Av Dorian Gray

@vinylsamlaren: Du har helt klart laglig rätt till att begära att säljaren åtgärdar felet alternativt häver köpet. Problemet är kanske att kunna bevisa att du inte har orsakat skadan själv. Har du betalat för varan ännu? Dokumenterat hur datorn var förpackad?

Avseende vad som kan ha gått sönder låter det som bildskärmen, dock inte helt omöjligt att någonting i datorns mystiska inre har tagit skada. Beskriv gärna lite mer ingående vad som händer när du startar den. Testat att koppla in en extern bildskärm?

Av Dorian Gray

Det bästa vore kanske att försöka få tag i någon gammal (mindre) laptop som du kan dissekera. Kan tänka mig att sådana bör vara mer prismässigt fördelaktiga än exempelvis en Intel NUC, speciellt om de exempelvis råkat ut för skador på chassiet och/eller bildskärmen. Borde vara en betydligt mer hanterbar formfaktor som dessutom passar bättre med PS2:ans externa nätaggregat och placering av diverse portar.

Håll oss gärna uppdaterade!

Av Dorian Gray

@Matlef: Tänk också på att olika steppings kan skilja sig åt en del, där C3 är att föredra om du letar efter just 955-modellen. Har visserligen inte använt min sådan på ett antal år på grund av ett okänt fel jag aldrig orkade leta fram och åtgärda, men vill minnas att jag aldrig någonsin lyckades belasta den till 100 % i någorlunda normal användning. Gick därtill att spela Minecraft med diverse mods på bara 2,1 GHz, ett klart plus!

Av Dorian Gray

Med rådande mininghysteri, avsaknad av konkurrens i det övre segmentet och (i avseendet) ogynnsam växelkurs känns det spontant inte som att du får särskilt mycket valuta för en uppgradering från RX480, speciellt inte till 1070 (vars pris dessutom är mer påverkat av mining än 1080). Kanske bättre att avvakta någon månad och se vad som händer? Instämmer också i att din CPU troligtvis skulle bli ännu mer av ett bekymmer, speciellt i den upplösningen.

Av Dorian Gray

Borde annars vara relativt enkelt att följa temperaturerna på GPU:n med någon form av programvara för att se om det är överhettning som är problemet. Har du uppdaterat dess drivrutiner nyligen?

Av Dorian Gray

Vad är syftet med uppgraderingen? Känns spontant som att ett byte av moderkort ändå kommer att behöva ske inom nära tid om du vill ha ett system som varar längre, kanske bättre att avvakta lite och sedan lägga pengarna på en mer potent uppgradering?

Med det sagt står sig min Phenom II X4 955 BE fortfarande stark. Därtill mycket kall om den underklockas till 2,1-2,5 GHz.

Av Dorian Gray

@Gurra1162: Ser ut ungefär som ett klockbatteri och sitter någonstans på moderkortet. Annars är reset-knappen det bästa alternativet.

Av Dorian Gray

@Gurra1162: Finns ingen knapp på moderkortet för att återställa det? Annars; testat att koppla ur datorns strömförsörjning, ta ur batteriet ur moderkortet, vänta någon minut (vet inte om det egentligen är nödvändigt), koppla in batteri och strömförsörjning för att sedan starta igen?

Av Dorian Gray

@Pierre232: Tack för dina svar! Ja, det var just en sådan sensor jag syftade på. Kan vara användbar i situationer där jag snabbt behöver bedöma hur jag från stillastående skall ta mig mellan två gator, kan vara smått förödande med misstag då, eller i skogen (i synnerhet i mörker). Å andra sidan går det ju förstås alltid att ta med sig en separat kompass om det verkligen skulle behövas.

Hur upplever du kvaliteten på skärm och kamera? Tänker då speciellt på kameraanvändning i mörker. Har också sett att vissa användare av G4 Play har rapporterat problem med ljudet under samtal, är detta något som du har upplevt med "vanliga" G4 också?

Av Dorian Gray

Jag förvånas lite över att inte fler har nämnt Fallout- och Uncharted-serierna. Framförallt Fallout är verkligen den typ av spel man kan uppslukas av under en längre tidsperiod och har därtill en så öppen storyline att man kan, eller kanske bör, spela igenom det ett stort antal gånger och ändå mötas av något nytt varje gång. Uncharted är betydligt mer linjärt men har samtidigt en story värdig även de bästa filmer.

Av Dorian Gray

@Pierre232: Låter tilltalande! Hur är det med kompass; saknar även G4 Plus en sådan?

Av Dorian Gray

Går i liknande köpfunderingar men har en budget som snarast ligger runt 1-2000 kr då det rör sig om ett privat komplement till en mer kapabel jobbtelefon. Ställer vissa krav på kamerakvaliteten, har i dagsläget en iPhone 4S och ser gärna att kameran åtminstone inte är sämre och batteritiden, med mindre avgörande pluspoäng för modeller som uppvisar viss vattenresistens. Har tittat en del på Motorolas olika modeller men avskräcks en aning av deras avsaknad av kompass, en funktion som jag personligen ser som högst användbar då jag regelbundet medvetet går vilse på olika platser och ofta snabbt behöver komma iväg utan förvarning. Någon som har närmare insikter kring huruvida detta gäller för alla Motorolas modeller?

Är i övrigt tacksam för alla typer av råd och erfarenhet.