Inlägg

Inlägg som SweatyLlama har skrivit i forumet
Av SweatyLlama

Någon som kan vara vänlig och ta en sista titt på detta innan jag trycker på köp-knappen?

https://komponentkoll.se/bild/gzkjF.png

Kommer även köpa till Phanteks Sleeved Cable Extension men vet inte hur man lägger till det på komponentkoll.

Av SweatyLlama

Ingen aning om ålder då jag ej är första ägaren men lamptiden står på 3500hr-nånting. Tror aldrig förra ägaren resettade timmarna. Planen är väl att fortsätta använda den tills den brakar ihop och köpa en ny då. Om ni har förslag på någon hyfsad 1080 projektor med tyst fläkt tar jag gärna emot det Används inte så flitigt av mig så det behöver inte vara någon high-end modell.

Av SweatyLlama

DLP projektor visar svarta pixlar som försvinner med värme

Hej, har en BenQ W700+ som startar (kall) fullt med utspridda svarta pixlar (bild här https://imgur.com/a/j7OYC0c). Det mesta försvinner efter 15 min och jag tror detta beror på värmen. Om jag stänger av och sätter på projektorn igen när den är varm så är det mycket färre svarta pixlar än vid kallstart. Det är fortfarande svarta pixlar kvar när den är varm dock. Min fråga är om det finns en enkel fix till detta? Har googlat och sett att man kan ersätta chippet men det verkar inte löna sig ekonomiskt.

Av SweatyLlama

Bra poäng. Har definitivt läst om att blower style cards låter mycket

Av SweatyLlama

@Dundaj: Snyggt! Tack så mycket!

Av SweatyLlama

M-ITX bygge, mid-range 60fps 1080 gaming, 10-13tkr

Hej, jag vill göra ett bygge i en NZXT H210. Utöver det vill jag att det ska vara så tyst som möjligt. Vill ha ett cleant utseende i burken så om det behövs custom kablar är det ok, men inte första prio. Vill absolut ha m.2 plats på mobo (gärna två) samt wifi. Jag har fastnat för NZXT caset för att det är hyfsat litet och stilrent. Har ni tips på andra case för ett bättre bygge får det inte vara större. Undviker gärna komponenter med skrikig gamer grafik/utseende. Tack på förhand.

Av SweatyLlama

Mycket tyst SFFPC

Hej, vill bygga en SFFPC som är mycket tyst. Vill kunna ha den igång i sovrummet på nätterna utan att det hörs, eller ytterst lite. Jag är mycket känslig för ljud! Tänkte budget på runt 10k men är flexibel med några tusenlappar. Det är också viktigt för mig att den kommer klara Cyberpunk 2077 på low/medium! Har alla tillbehör som skärm och tangentbord/mus så behöver endast rekommendation för dator. Behöver inget OS heller.

Av SweatyLlama

Köpte av @imo och skriver detta på mitt nya tangentbord. Jättetrevlig kille och kan varmt rekommendera

Av SweatyLlama

Jag hade exakt samma problem och var på väg att resetta routern och allt men bestämde mig för att kolla forumet innan. Gjorde exakt samma sak och det löste sig. Undrar om malwaren har sniffat någon känslig data

Av SweatyLlama

Hej, jag har ett The Glorious GMMK Full Size ANSI (vill inte länka, vet inte om det är tillåtet) med blåa brytare och mörkblåa genomskinliga caps. Detta tangentbord är hot swappable så du kan dra ut och sätta in andra brytare direkt utan att behöva ta isär och löda. Kan leverera till Lund C på helger ifall du inte prutar PM mig om det är intressant.

Av SweatyLlama

Ej intresserad men schysst pris!

Av SweatyLlama

Någon som har sett en bra deal på en svartvit laserskrivare?

Av SweatyLlama

Rekommenderar starkt en monitorm arm som håller upp båda dina skärmar. Ger ett mycket cleanare utseende. Kolla att ditt skrivbord håller för det bara.

Någon som har erfarenhet av att borra i skrivbordet? Skulle vilja göra ett litet hål där jag kan stoppa ner tangentbord och muskabel. Jag vill sätta in en liten plastring/hylsa för att snygga till det men vet ej vad det heter.

Edit: Verkar heta kabelgenomföring.

Av SweatyLlama

Har kört med Moto G sedan den första kom. Den första var jättebra och oslagbar för priset. Sedan "uppgraderade" jag till en Moto G4 Play. Sämre kvalité överlag, skärmen blir lätt repig bara av att vara i fickan utan andra föremål, helt trasig GPS som gör Google Maps omöjlig att använda (ett vanligt fel). Men för att den första var så bra så stannar jag kvar i Moto G träsket och nästa uppgradering blir nog en Moto G igen fast inte budgetmodellen.

Av SweatyLlama

Vilken färg skall jag måla skrivbordet? (bilder inkl)

Hej alla,

Jag vill måla om skrivbordet men har inte bestämt om det skall vara svart eller vitt. Har tagit en potatisbild och potatisshoppat https://imgur.com/a/bvQIH

Ursäkta kabeldragningen, denna setup är under utveckling.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av SweatyLlama

Optisk eller USB DAC till datorhögtalarna

Hej alla, ljud-n00b här.

Köpte aktiva högtalare (Argon Octave 5A) och får ljud från datorn via en USB DAC då det lät mindre bra direkt från moderkortet. Har kört med det ett tag och är nöjd med ljudet. Var och grävde i gamla lådor och hittade en optisk kabel. Körde in den mellan dator och högtalare nu ikväll och upptäckte ingen skillnad på ljudkvalitén. Det är iofs natt och jag vågar inte spela så högt. Nu undrar jag om jag kan skippa DACen eftersom ljudet verkar lika bra och jag får en pryl mindre och cleanare set up utan DAC. Jag använder inte hörlurar till datorn.

Fråga två, behöver mer mellanrum mellan högtalarna och kablarna mellan högtalarna jag fick med (köpte begagnat) är för korta. Hur vet jag vilken tjocklek jag behöver? Just nu är det bara en kopparkabel men jag vill snygga till det. Är det en s.k. banankontakt jag behöver köpa att fästa i ändarna om jag inte vill skruva fast dom som det är nu? Tips på bra sidor att köpa från?

Tack på förhand!

Av SweatyLlama

@anon257891: Tack, inga planer på att sälja. Var bara rädd att det skulle ligga och skräpa.

Nu ska jag prova ta bort den gulna blekningen med denna metod http://www.vintagegames.se/mediawiki/index.php/Retr0brite

Av SweatyLlama

@anon257891: Förlåt om jag var otydlig. Var bara osäker på om jag ska köpa det och försöka restorera eller om det inte är värt besväret då det är rubber dome och inget särskilt värde. Fast vad vet jag, det kan vara början på att samla alla Apple-bord

Av SweatyLlama

Hoppas det är ok att fråga om ett icke-mekaniskt tangentbord. Såg ett Apple Pro Keyboard M7803 i en second hand butik. Gulnat och skitigt innanför det genomskinliga skalet. Men det är ANSI som jag älskar och den var billig. Vet inte om jag ska köpa det och försöka återställa det. Kommer kosta mig en del i kemikalier och verktyg.

Av SweatyLlama

Går SBH60 att använda som gaming headset? Om ja, så kan jag ge lika mycket som fesoj och hämta i Malmö.