Inlägg

Inlägg som SweatyLlama har skrivit i forumet
Av SweatyLlama

170kr Outer Worlds med hjälp med aktivering.

Av SweatyLlama

Har ett Asus ROG Strix 2060 Super och tänkte försöka mig på undervoltning för att få ner tempen. Kör MSI Afterburner och har försökt följa youtube tutorials. Kör Heaven i bakgrunden och ska justera kurvan. https://imgur.com/a/Ym1BEwk

När jag kollar på tutorial så verkar det som att dom bara drar i t.ex. 950 och sedan lägger sig resten på samma nivå. Jag måste individuellt klicka på varje nod vilket tar för lång tid. Finns det något kortkommando eller har jag missat något?

Sedan vill detta kort inte hålla fläktarna på stabil rpm vid idle. Den varvar upp och ner mellan 0-800rpm hela tiden vilket är otroligt störigt. Vet därför inte om jag vill behålla kortet.

Av SweatyLlama

Har skrivit i denna tråd tidigare med liknande hårdvara och problem. Fick ett nytt grafikkort idag och har spelat en timme utan problem. Så du borde absolut testa med ett annat grafikkort än 5700.

Av SweatyLlama

Till @cyan69 och andra som har bytt från 5700 till RTX. Fick mitt 2060 Super idag och har kört en timme spel utan krasch. Det brukade krascha efter bara någon minut med 5700an. Hoppas att det håller sig stabilt för jag är trött på att felsöka mer.

Av SweatyLlama

@cyan69: Kul att höra att det löste sig! Har precis lagt en beställning på en 2060 Super. Hoppas den löser mina problem också

Testade 20.1.1 för skojs skull med noll förväntningar och självklart startas datorn om som vanligt.

Av SweatyLlama

@Eazy: Har haft kontakt med honom men han säger att de bygger ut verkstaden eller något och inte kan montera något just nu.

Av SweatyLlama

@Bael: Nej men kanske testar det. Har flashat om BIOS och borde väl då fått default settings? Fick en mindre hjärtattack när jag gjorde det eftersom den inte bootade till Windows först av någon anledning. Minns inte hur jag löste det men kom in till sist. Så jag är lite nervös för att resetta BIOS

Av SweatyLlama

@Eazy: Tack för tipset. Har kontaktat dom. Bor tyvärr i närheten av deras verkstäder. Finns det någon bra lista på vettiga verkstäder i Skåne? Har Mekonomen och en märkesverkstad runt hörnet.

Av SweatyLlama

Tack för era svar! Tittade på en tysk recension av denna https://www.brl.se/sv/artiklar/ts-wx210a.html och tyckte den verkar trevlig. Förstod jag rätt eller ingår alla kablar för installation? Eller behöver man oftast köpa ett kabelkit? Vilket kit rekommenderar ni i så fall? Vill alltså kunna ha allt komplett för verkstaden att bara montera.

Av SweatyLlama

@cyan69: Har du fått dina nya kort än? Har precis fått retursedel för att returnera mitt 5700. Vill mest veta om bytet av grafikkort löser dina problem.

@pacc: Har testat att undervolta i Radeon Software samt massa annan felsökning och inget har hjälpt.

Av SweatyLlama

Jag har samma problem som TS och vill prova ett annat grafikkort för att se om det hjälper. Vad rekommenderar ni för något? Max runt 4k och allra viktigast är att det är tyst. 5700 som jag har nu är inte tyst när det drar igång. Inga problem för mig att gå ner i spec. Mål är att kunna spela i 1440 medium settings.

Av SweatyLlama

Jodå, har även sett modeller som passar i hålet i reservhjulet. Vill gärna behålla reservhjulet för man vet aldrig. Jag tänkte då också att kabeldragningen blir lång = dyr installation?

Av SweatyLlama

Tack för era svar. Då vet jag att disken inte ska vara inkopplad när man installerar Windows.

Av SweatyLlama

Hur mergar jag tillbaka del av hårddisk?

Vet inte hur jag har lyckats skapa en partition men har iallafall runt 600MB som jag vill "merga" tillbaka till D: Hur går jag tillväga? D: är en sekundär SSD som jag har endast för fillagring.

https://i.imgur.com/fJVLmAA.png

Av SweatyLlama

Aktiv bas i bilen?

Hoppas ni kan göra ett undantag för en billjudsfråga! Vill ha lite mer spark i basen på en Seat Ibiza årsmodell 2010. Det är en liten bil så jag vill inte ha baslåda utan har tittat på kompakta/slimmade aktiva basar. Dessa verkar vara vad jag är ute efter. Är inte heller intresserad av att byta ut huvudenheten ifall det inte behövs. Jag kör bara aux och är nöjd med det. Så min fråga är, räcker det med en aktiv slimmad bas? Har ingen erfarenhet av el så kommer nog låta en verkstad koppla in. Tänkte montera den i fotbrunnen på passagerarsätet om möjligt. Det är för lite plats under stolarna där jag annars har sett slimmade basar monteras. Har också sett tubformade basar, dessa kanske också är ett alternativ. Tacksam för svar!

Av SweatyLlama

Har du provat andra USB portar? På min så fick jag samma meddelande när jag använde en USB port på baksidan men det gick bra på framsidan.

Av SweatyLlama

Kan hämta Vortex KBC POK3R PBT Cherry MX Red med kartong vid Lund C. Helst imorgon Söndag.

Av SweatyLlama

Datorn klarar att köra enklare spel (Civilization V) stabilt men när jag har igång AC Origins så startar den om efter några minuter. Ser att temperaturerna är ungefär som jag har skrivit innan, CPU 60, GPU 80. Datorn klarar dock att gå igenom Furmark där GPU tempen kom över 90 grader.

Har beställt ett 2060 super och hoppas det kan lösa problemet eller iallafall vara tystare än detta 5700. Det låter alldeles för mycket.

Av SweatyLlama

@FlashTec: Ok, tack för info. Min dator verkar stabil i Windows. Enbart i spel som garanterar att den startar om sig själv (hittils). Väntar lite och hoppas på fler svar här innan jag provar med ny PSU.

Av SweatyLlama

Vet en som hade liknande problem och löste det genom att stänga av fast boot i BIOS. Dock hade han det problemet direkt efter bygget och ditt verkar ha kommit i efterhand men kanske värt ett försök.