Inlägg

Inlägg som Schluug har skrivit i forumet
Av Schluug

Som en som jobbar med PCB-layout är jag inte avundsjuk på stackarna som ska behöva klämma in detta på nya moderkort i kombination med hög prispress överlag. Drygt 50 ampere (600W@12V) kräver rätt mycket koppar i PCBt.. och som ni säger så kommer kommande grafikkort troligen inte vara mindre törstiga.

Av Schluug
Nytt bud: 2 800 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Schluug

Beror ju på. Under natten laddar jag trådlöst och om jag behöver fylla på eller behöver använda telefonen samtidigt så är det ju sladd som gäller.

Av Schluug

Blomstertorget i Linköping verkar rea ut denna Weber-grill till väldigt bra pris. Inte senaste och värsta, men bör duga åt de flesta.

Produkt: Spirit EPX-315
Länk: https://www.blomstertorget.se/produkt/spirit-epx-315/
Kategori: Gasolgrill
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5708972
Pris: 4749.50kr

Av Schluug

Tycker att det kan vara ett bra alternativ där mobiltäckningen är dålig. Det finns faktiskt platser, som inte är i innersta Norrland där mobiltäckningen är riktigt kass beroende på topografi m.m. Men i övrig så kommer mobilnätet vara en bättre lösning såklart.

Av Schluug

Jag hoppas på två modeller med i grunden samma hårdvara, men med lika olika fokus. En plus-modell som är lite mer premium med fokus på handhållet läge samt en lite mer basic-modell.

Switch2+:
7" OLED 90Hz
512GB internlagring
Stort batteri
5000SEK

Switch2:
7" LCD
128GB internlagring
Litet batteri
3500SEK

Av Schluug

Precis som @Sveklockarn skriver så kostar minne rätt så lite i dagsläget, åtminstone DDR4 så jag stoppade i 32GB när jag byggde senast. Jag har varit uppe över 16GB allokerat flera gånger vid spelande utan överdrivet mycket igång i bakgrunden. Chrome äter rätt mycket minne om man har youtube, twitch och liknande uppe.

2x16GB - this is the way!

Av Schluug

#ShikakuOfTheDay
#EASY230727 ⏱️ 00:00:10
#MEDIUM230727 ⏱️ 00:01:07
#HARD230727 ⏱️ 00:03:51
#EXPERT230727 ⏱️ 00:07:38
https://shikakuofthe.day

Kul! Behöver få ordning på huvudräkningen för expert-nivån för att bli snabbare

Av Schluug

Jag kommer att stå över S1 och vänta tills spelet blir mer intressant. Riktningen som Blizzard styr D4 i nu är inte vad jag vill spela. Förhoppningsvis så blir det bättre med tiden..

Om ni inte visste det så ska man kunna vänta med att aktivera sitt Battle-pass till valfri säsong, så man måste inte hoppa på S1 om man inte vill.

Av Schluug

Jag får inte heller koden för klockan att fungera, trots stora bokstäver. Någon annan som fått det att funka?

Av Schluug
Skrivet av mrqaffe:

Högtalarna är för små och måste ha basmoduler om det ska kunna bli bra och då blir det ju minst 4500 kr om man bara tar en av deras egna basar och det får man ett par närfältsmonitorer i 8" klassen för, de är nog helt enkelt lite för dyra för att vara så små åtminstone för de som vill ha bra ljud för pengarna.

Och det är en dac i "mixern" framgår dock inte om det även finns en adc i den men det kan nog vara den bästa prylen av den här ljudsatsningen.

Absolut, men många, mig inkluderat har inte plats för ett par högtalare med 8" på skrivbordet. Så jag tycker att kombinationen med mindre högtalare med separat bas funkar bäst för mindre skrivbord.

Av Schluug

Jag fick också min 75:a igår.. vilket stork jäkla as! Som tur var kunde grubbarna som bar bära ner den i källaren utan tjafs, det hade blivit svettigt för mig och frugan. Nu återstår bara att få upp den på väggen..

Leverans via Bring, kunde välja 17-22.

Av Schluug

Någon som har fått igång TVn och har hunnit testa HDR-funktionen, främst i spel med t.ex. PS5? Det verkar har varit en funktion som varit ganska svajig med vissa firmware-versioner..

Av Schluug

Lite besviken ändå B-)

Av Schluug

Även jag slog till på en 75" för dryga 10k. Känns väldigt prisvärt.. att gå från 55"->75" blir spännande..

Tack för tipset!

Av Schluug
Skrivet av Mortal1ty:

Frågade du säljaren om något kvitto?

Du kan bli dömd för häleri för att du har köpt den, det går tyvärr inte att hänvisa till god tro längre. Du som köpare är skyldig att försäkra dig om att det du köper inte är stöldgods mao.

Jag har råkat ut för en snarlik sak som trådskaparen, och då fick jag med ett kvitto som visade sig i efterhand vara fejk. Väldigt välgjort där säljaren ändrat ett par detaljer på ett Telenor-kvitto. Inte en chans att jag skulle upptäkt det när vi gjorde affär.

Så bara för att kvitto finns betyder det inte att allt stämmer, men visst ökar chansen att det inte är stulet..

Av Schluug

Jag har gjort samma misstag med en begagnad iPhone SE via Blocket som jag tänke köpa som förstatelefon till ett av barnen. Säljaren var till synes en helt vanlig person och vi möttes upp på en galleria, inget konstigt egentligen. Det jag borde ha gjort var att testa med ett SIM-kort på plats för att upptäcka att den var stulen då den som din inte släpps in på något mobilnät.

Ringde operatören som bekräftade att den var spärrad. Surt, men en lärdom inför framtida eventuella affärer..

Av Schluug

Helt ok! Men då är jag snart 40 år också..

Av Schluug

Tack För Att Du Deltog!
Du fick 23 av 50 rätta svar.

Väldigt svårt med den bredden av frågor, men roligt!

Av Schluug
Nytt bud: 350 kr Last of us part 1 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.