Inlägg

Inlägg som Schluug har skrivit i forumet
Av Schluug

Även jag har kör AIO men kommer gå över till luft (NH-D15 chromax.black) i höstens bygge. Min AIO är gammal, +5 år och har fungerat bra men på senare tid har pumpen börjat låta rätt mycket.

AIO går ju att bygga snyggare en en gigantisk luftkylare, men jag gillar enkelheten och pålitligheten i luftkylare.

Av Schluug
Skrivet av TobiasStockholm:

Adaptiv farthållare är iofs i princip en basal nödvändighet enligt mig 😂

Haha, jag måste hålla med. Efter att ha gått över till automat med adapitv farthållare så kommer jag ha svårt att gå tillbaka. Att lång-köra på motor- och landsväg är otroligt mycket mer avslappnat iom den adaptiva farthållaren.

Av Schluug

Jag slog också till, men är beredd på att bli besviken när de skickar ut ett mail om att det är fel pris på tangentbordet..

Av Schluug
Skrivet av Aktsu:

Har själv märkt att jag tröttnat på PoE, blir lite för mycket ensamspel och samma lika varje liga. De flesta verkar inte spela party play speciellt mycket så typ allt spelande sker ensamt.

Så det känns som varje liga blir densamma, jag gör en gubbe och nöter lite och sen efter en vecka eller två när gearen börjar kännas rätt bra (förutom det eviga min/maxandet man kan göra) och man kan nöta alla maps relativt obehindrat så tappar jag intresset.

Tyvärr kanske jag får låta spelet ligga tills PoE 2 kommer.

Det är precis samma för mig. Intresset dör alltid ut vid ~clvl90, hyffsad gear för ett par exalts och kan köra i princip alla maps. De senaste ligorna har jag lagt av efter att ha dödad Sirus första gången.. denna liga känns tyvärr väldigt tråkig för mig då jag aldrig orkat sätta mig in i craftingen.

Jag håller med om att PoE känns väldigt ensamt. De flesta sitter ju i sitt hideout och kör sina maps..

Av Schluug

Samma för mig, min order är också cancellerad. Det gör mig inte så mycket egentligen då jag mest skulle ha det som en extra tangentbord då det kan vara smidigt att ha musen integrerad.

Av Schluug

Tycker det är ett riktigt läckert tangentbord, men priset dödar tyvärr allt intresse för min del. Runt tusenlappen hade gjort det mycket mer intressant.

Av Schluug

https://www.blocket.se/annons/ostergotland/geforce_gtx_670_2g...

Ett GTX 670 för 1900:-. Suck. Rent lurendrejeri.. Varför köpa GTX 1650 Super som säkert är mer än dubbelt så bra för 1800:- när man kan köpa det där.

Av Schluug

@tBiorrith: Jag ändrar mig, missade att 3200G har så pass kompetent grafikdel.

Av Schluug
Skrivet av tBiorrith:

Jag hade lite svårt att bestämma för ett chassi. Till slut förr jag för InWin Chopin med integrerat nätaggregat på Komplett, lite lurigt då chassit inte finns med på Komponentkoll. Det finns mindre chassin men då får man köpa till mindre CPU-kylare än stock samt en PICO-PSU. Dessutom är Chopin riktigt snygg med aluminium!

Chassi: InWin Chopin + 150W PSU
CPU: Ryzen 3200G, man får ta av den dekorativa ringen på Wraith Stealth för att den ska få plats i chassit. 3400G har Wraith Spire och den är för hög för att få plats.
RAM: Detta är ingen speldator, 8GB räcker.
SSD: 500GB SATA kostar 700kr+, värt det att lägga på några hundra för M.2 disk!
MoBo: Skillnaderna är små bland det få som finns. Detta kort har Intel NIC och lite bättre ljudkrets.

https://www.komplett.se/wishlist/shared/04b9f429-8c90-416a-9c...

https://i.imgur.com/QPRfODi.png

Nu förstår jag inte riktigt. Kan väl knappast räknas som gamingdator om du inte har ett dedikerat grafikkort, men jag kanske har missat något?

Av Schluug
Skrivet av Bosse78:

Bilderna verkar ju vara tagna på nått sunkigt bord på någon allmän plats. Personen som säljer kanske inte har något hem eller vill inte att mamma ska se vad han håller på med.

Det reagerade jag också på. Normalt sätt så tar man ju kort på datorn inomhus, rent och städat. Speciellt i denna prisklass.

Många varningsflaggor här..

Av Schluug

Som många säger, ett 5.1 eller större system tar ju mycket plats och är generellt svårt att få stillrent och fru/sambo-vänligt. Jag förstår absolut varför man kör med en soundbar, det bara funkar och låter OK för normalanvändaren. Jag skulle t.o.m säga att en vettig soundbar är bättre än många billiga 5.1 system.

I vardagsrummet kör jag en bra 2.0 anläggning då det är där jag lyssnar mest på musik. I gillestugan i källaren är det inte lika viktigt med det estetiska, så där har jag ett rejält 5.1 system med fullstora högtalare och det fungerar bra. Men min framtidsplan är att bygga en riktigt bio i förråtdet i källaren där jag kan göra akustik och placering av allt rätt.

Av Schluug

Det verkar vara ett rätt så vanligt problem om man googlar lite.

Det är en spole, R33 brukar betyde 330nH men du behöver även veta vilken strömtålighet det är på den som satt där innan du kan köpa en ny. Den som Red Beaver länkade kan funka..

Av Schluug

Nu när GTA5 är gratis på Epic Games så undrar jag det samma, och säkert många andra. Vilka moddar bör man lägga in. Jag vill mest ha grafiska förbättringar men även sånt som förbättrar spelupplevelsen överlag.

Av Schluug

Kan inte trådskaparen lägga till en omröstning? Vore intressant att se vad folk tycker.

Jag har använt Budbee 2-3 gånger endast, men hittills har jag inte haft något att klaga på.

Av Schluug

Ja, tycker att 10-år jubileumet känns väldigt meh. Vad är det man låser upp, ett nytt skin till T30?

För övrigt, jäklar vad man spelar dåligt när man inte kört på ett tag. Tidigare har jag haft en winrate på >57%, och hyffsad WN8. Nu spelar man som en riktig potatis.. för aggresivt som vanligt.

Av Schluug
Skrivet av vinylens:

Ja, fast det stämmer ju med vad Litenskit säger, W=Effekt, Wh=Energi.

Och nej, man räknar inte alls i Watt, kW eller MW. Watt är den momentana effekten anläggningen levererar i ditt fall. Du har troligen också en maxeffekt som är den strösta effekt anläggningen kan ge under optimala förhållanden.

Från Wikipedia:

"En vanlig spisplatta (1 000 W = 1 kW) som är påslagen under en timme förbrukar en kilowattimme (1 kW * 1 h = 1 kWh) elektrisk energi som omvandlas till värmeenergi. "

I ditt fall, säg att din anläggning under en timme har leverat en medeleffekt av 5kW medför det 5kWh energi.

Av Schluug

Skitsnack att kreditupplysningar skulle påverka dina möjligheter att få lån.

Kreditupplysningar görs per automatik när du handlar från ett nytt ställe. För mig sker det säkert ett par stycken i månaden beroende på hur mycket jag handlar och vi har stabil och bra ekonomi.

Av Schluug
Skrivet av SirSmeghead:

En del av den där bilden stämmer inte längre dock, Cloud Saves (gäller dock inte alla spel..ännu) och Library Sorting är då tillagt (det finns då i min Epic Games Store-klient).

Folk kommer alltid att hata på Epic Games store. Att jämföra det mot Steam som funnits ute i 15+ år är löjligt enligt mig. Ja, Steam har betydligt mer funktioner, konstigt vore annat.

Jag som varit med ett tag minns hatet mot Steam när det kom. "Jag vill ha mina spel i fysisk form1!" etc, Folk överlag gillar inte förändring.

On-Topic: Har nästan spelat klart Hob nu tror jag. Fantastiskt spel! Ganska klurigt att lista ut var man ska, men på en lagom nivå. Bra kontroller. Lite tunt med "items" om man jämför med Zelda-spelen. 4/5.

Av Schluug

Testade spelet, endast någon timme in. Otroligt mysigt och välgjort.

Av Schluug

Jag kommer nog köra någon minion-baserad build, igen, då jag gillar den spelstilen. Det började någon gång i Diablo 2 med dess necromancer. Inte bäst i någon aspekt, men jag gillar som sagt spelstilen.

Just nu lutar det åt Animate Weapon, men jag får se..