Inlägg

Inlägg som Laxpudding har skrivit i forumet
Av Laxpudding

@Eismannen: Du kommer inte kunna driva den skärmen via enbart USB-C eftersom en portabel skärm rimligen kräver långt mer effekt än vad en vanilj-USB kan förmedla. En vanlig USB har en nivå som räcker för sådant möss, tangentbord och kanske en hårddisk. I detta fall går nog allt till att driva kretsen i omvandlaren.

Du lär behlva lösa skärmens strömförsörjning separat om du vill ha bild från en PS5. Skulle kanske fungera direkt med USB-C-från en laptop, men även då lär det finns gränsen någonstans vad som fungerar.

Av Laxpudding
Skrivet av Orkajobba:

Hej,

Vi har en projektor på mitt jobb som visar upp en loopande film som rullar under dagarna. Filmen ligger på ett USB-minne insatt i en mediespelare som i sin tur är kopplad till en projektor modellen Epson elpmb62. Detta har fungerat utan problem men under gårdagen ville filmen plötsligt inte starta längre och det står istället "Not supported" under HDMI 1 där mediespelaren är inkopplad. Enligt Epsons egen support kan man göra lite ändringer i inställningarna vilket jag pröva utan resultat. Jag har även prövat att resetta inställningarna utan framgång. Vad kan detta bero på?

Ifall det är en lång sladd dragen till projektorn kan det vara så att sladden inte längre orkar med signalen som projektorn föredrar. Detta kan man testa deduktivt med exempelvis en laptop där man kan testa vilka upplösningar som kommer igenom och vilka som inte kommer igenom till projektorn. Sambanden är rätt enkelt och ju högre upplösning man kör, desto mer bandbredd krävs och någonstans orkar en dålig kabel bara en viss bandbredd. Så man kanske får igenom 1024x768 men inte 1920x1080. Då är det kabeln som är dålig.

Man kan också flytta mediaspelaren till en annan skärm och se om den då fungerar med samma signal för att utesluta fel på den. Oftast är det de långa HDMI-kablarna som slits och slutar fungera. Även radiomiljön kan störa ut dåligt skärmade kablar.

Om det är en lång kabel som är dragen löser man det problemet idag med AOC-kablar, alltså aktiva optiska kablar. Förslagsvis de som bär en Ultra High Speed-certifiering. Passiva vanliga kablar slutar fungera förr eller senare och ska idag undvikas i långa längder om man är ute efter tillförlitlighet.

Av Laxpudding

De är i princip aldrig dubbelriktade. Och 99 procent av allt du finner i butik är byggt för enkelriktningen USB-C ut-från-datorn till HDMI i skärm/TV/etc.

För att en "sladd" ska fungera så som bilden visar där en PS5 kan driva en skärm från HDMI UT till en skärm med USB-C-INgång måste det ske en konvertering av signalen. Det måste alltså sitta kretsar för detta ändamål i "sladden" vilket gör det till en omvandlare. USB-ut från PS5:n används förmodligen enbart för att strömförsörja dessa kretsar. Det är inte säkert USB-data överförs, men det kanske detaljerad info om produkten kan svara på.

Notera att denna lösningen är hyfsat överflödig. Den behövs bara när det av någon anledning saknas en möjlighet att dra en helt normal HDMI-sladd till skärmen. Om du är ute efter att bygga en portabel lösning, sikta då på en skärm som har en helt vanlig HDMI-ingång. Annars har du byggt en lösning som från början är olämplig för en PS5.

Av Laxpudding

Skärmar behöver inte drivrutiner, utan det som är "drivrutiner" är oftast bara någon form av metadata och kanske en färgprofil, samt i en del fall någon form program för att göra enkla ändringar i skärmen via Windows snarare än via skärmens ofta rätt bökiga menyer.

All information som krävs för att köra skärmen finns i skärmens kretsar/EDID och överförs genom vad som i praktiken är en serieportsanslutning. Det som gör en viss upplösning tillgänglig är en uppsättning signaltimingparametrar vilka i grunden följer en matematisk formel som beskriver signalen. Ibland kan "drivrutiner" innehålla extra metadata om extra timings då tillverkarna ofta missar att lägga in helt rätt information i kretsarna.

För att få spelen att acceptera en custom resolution kan man behöva gå bortom Nvidia CP och ned på djupet i Windows-bildskärmsinställningarna och under avancerad-fliken välja den tillagda custom resolution-frekvensen. Då hamnar den signaltimingen i Windows register och då brukar spelen bli mer vänliga med att kunna välja den upplösningen.

Andra tricket man kan till är att köra spelen i borderless window-läge eftersom då ändras inte signalen från det man kör i windows. Så fort man kör fullskärm försöker spelen oftast med den signaltiming som skärmen meddelar via EDID och då missar de eventuellt det som man åstadkommer med en custom resolution.

Av Laxpudding
Skrivet av medbor:

Någon som vet vad det kostar att byta panel på en LG 55CX? Hittade en trasig i elskroten

Vad jag fått fram från folk som frågat liknande från reparationsfirmor brukar en panel som reservdel kosta runt 70 procent av modellens nypris. Det var nog runt 20-22.000 kronor nypris för 55CX när den kom 2020. På det kommer kostnaderna för själva arbetet. Kan ju förstås vara mindre men lika ofta kostar det ännu mer.

Säger sig självt att det väldigt sällan lönar sig eftersom reparationen av en äldre TV med trasig panel i slutändan kostar lika mycket eller blir dyrare än att köpa vad den nyare modellen idag kostar på rea. 55C3 går väl loss på 15-16000 idag och dippar ännu lägre i reor.

Därav detta med att trasig panel = TV:n så gott som alltid rökt. Tunregeln är att det är alltid dyrare att reparera än att köpa nytt om det är panelen som är trasig.

Enda undantagen jag märkt av från den regeln är en del yrkesskärmar. Då ligger mer av tillverkningskostnaden i andra delar. En skärm avsedd för videoproduktion kan ha mycket mer hårdvara runt om och även sådant som klimatsystem och då kanske panelen utgör mindre än hälften av hårdvarukostnaden bakom. Då kan ett panelbyte fortfarande löna sig jämfört med nyköp.

Men konsumentprylar – så gott som aldrig.

Av Laxpudding

+ dubbelkolla med vilken frekvens skärmen rapporterar. Vad som är markerat i Windows/NVCP är inte alltid vad som faktiskt körs.

Av Laxpudding
Skrivet av MoonerX:

Skärmar idag är lite som mobiltelefonerna var innan iPhone, de kan aldrig allt. Antingen spelskärm med lägre upplösning, designad för tonårsrummet med mycket bling-bling och löjligt hög uppdateringsfrekvens eller en kontorsskärm, minimalistisk design, hög upplösning, alltid 60 Hz och varken g-sync eller freesync så lång ögat kan nå

Jag hade hållit med dig om det var april 2018 du skrev inlägget.

Går jag in på prisjakt idag och sorterar bildskärmar på 3840x2160 med en frekvens om 120 Hz och högre får jag träffar på 117 modeller. 92 modeller om jag tittar på 144+ Hz. Endast 7 st. om jag väljer 240 Hz som alternativ för de modellerna är alldeles sprillans.

Många av dem är tämligen anonyma i sin design även om kartongen ofta är fånig.

Räknar man in TV-apparater där blir det många flera som matchar 4K/120 kraven. Skull gissa att om man lyckades räkna alla som köpt LG:s 42-tums C-modell i syfte att använda den som bildskärm till datorn, skulle det vara en av de mest sålda bildskärmarna inom kategorin.

Av Laxpudding

@Nothingisall: ifall du körde båda skärmarna samtidigt kommer det påverka vilken FPS du får ut eftersom det belastar dator + GPU:n annorlunda. Det kan också påverkas på sätt att två krävande skärmar samtidigt begränsar tillgänglig bandbredd mellan portarna så att ena automatiskt körs i lägre frekvens. Då kan man eventuellt lösa det genom att använda en anslutning längre från varandra på grafikkortet.

Någonstans finns ett svar på varför det blev som det blev och det är sällan direkt i skärmen svaret finns. Därför riskerar samma sak inträffa med nästa skärm igen.

Av Laxpudding
Skrivet av Nothingisall:

men om jag ändrar upplösning till detsamma i nvidia k , windows och spelen så borde väl det flyta på? jag får ju med mig en kabel som ska klara av upp till 240 hz. . blir bara förvånad att det flöt på så mycket sämre med en skärm med lägre upplösning... jag gillade verkligen skärmen i sig. curven och storleken. så tänkte jag att med den upplösningen så kommer mina spela flyta på ännu bättre, men icke sa nicke. vi får se vad acer har att komma med men uppskattar verkligen all hjälp tack

Spelen är mycket mer än att bara välja upplösning. Det är olika grafiknivåer och andra inställningar som direkt påverkar FPS-nivån. Måste ha koll på dem med.

Kablar klarar inte Hertz. Kablar orkar en viss bandbredd. Den vanliga gränsen om 18 Gbps ger dig typiskt:
4K i 60 Hz
3440x1440 i 100 Hz
1440p i 144 Hz
1080p i 240 Hz
720p i 480 Hz

Vad kabeln sedan orkar är fortfarande beroende av övriga hårdvaran. Om du ansluter med HDMI till en skärm där kretsarna bara orkar 18 Gbps är det sak samma om HDMI-kabeln är certifierad till Ultra High Speed-nivån om 48 Gbps. Det man får ut på 3440x1440 är endast 100 Hz för det är vad kretsarna orkar som mest.

Av Laxpudding
Skrivet av insats:

Jag älskar högre ppi, men spel kommer väl bli kraftigt lidande på 5k ultrawide? Denna PC:n kommer jag ha för ändamålet: https://www.inet.se/datorbygge/b1509190/insats-v3-c

Samt: Finns det ens en enda 5k2k-skärm som uppfyller de krav jag listat i övrigt? Dvs USB-C med kraft, minst 120hz etc.

5k2k-skärmar är ovanliga idag. Men varför skulle spelen bli kraftigt lidande på 5K Ultrawide?

Frågan är förstås retorisk för jag vet varför så många tror 4K och 5K eller 8K blir "lidande" för spelen. Det är för att man inte insett vad hög upplösning faktiskt innebär. Istället är man är fast med det gamla nördtipset att man alltid måste rendera i skärmens native-upplösning eftersom det är visdomen efter 25 år med låg upplösning på fasta pixelmatriser.

Det nördtipset stämmer väldigt bra när vi talar om hur det var på 1440x900-tiden, med Full HD och även med 1440p på skrivbordet. Försöker man något annat än native riskerar det blir en pixelgröt och i bästa fall Xbox360-vibbar på grafiken. Därför renderar majoriteten enligt devisen 1920x1080 på en 1920x1080-skärmen eftersom det helt enkelt ser ut som *#€% om försöker med lägre upplösning.

Därför härleder många, ofta med blind övertygelse (pun intended), att när man köper en 4K-skärm måste man rendera allt 1:1 och får pytteliten text och låga FPS. För det är så man alltid har hanterat skärmar innan. Och dagens värsta grafikkort duger aldrig för 4K, man måste vänta minst två GPU-generationer innan 4K någonsin blir användbart. Så har det låtit i forumet i tio år nu.

Med 4K och mer på skrivbordet börjar pixelstrukturen allt mer närmar sig ögats förmåga att faktiskt lösa upp enskilda pixlar. Högre upplösning innebär att du kan börja skala efter behovet och anpassa dig efter situationen. Högre FPS? Rendera i lägre upplösning. Bättre grafik när det är möjligt? Rendera i native.

Högre upplösning ger oslagbar flexibilitet. Det man förlorar är kostnaden, utbudet och den riktigt höga frekvensen om man har det behovet. Nu börjar i alla fall 4K/240 bli en slags övre standard. Så nära vi kommer i dagsläget att få skärmar som svarar mot nästan alla behov. Sådant är svårt eller omöjligt att föreställa sig innan man själv testat och fått aha-upplevelsen.

Av Laxpudding

FPS = datorn, grafikkortet och spelen med allt som hör till, likt synkmetod. Om en skärm visar upp oväntat FPS är det där man finner svaren i majoriteten fall. Skärmen visar bara den bild den matas med. Eftersom man ser effekterna på skärmen, associerar man det med skärmen och tror det är skärmen det är fel på.

Fast det kan förstås vara mer komplext än så.

Nu finns en viss indirekt inverkan här då mjukvara kan automatiskt reagera olika på olika skärmars förutsättningar. Klassikern på denna indirekta verkan (många forumtrådar startade) är att man får ut max 60 FPS för man inser inte/är omedveten om att man nu kör V-synk påslaget, något som mjukvaran/spelen självmant kan ha ändrat när man byter skärm.

Ett andra exempel är att spelen ändrar sina inställningar med en ny skärm på olika sätt. Likt att spelet "auto-optimerar" och tänker att skärmen med lägre upplösning då kan den köra Ultra-nivåer på allt påslaget.

Ett tredje exempel som kan vara relevant här (jag kan inte produkterna) är att med G-sync-certifierade skärmar är G-sync aktiverat från början. Med skärmar som inte är certifierade behöver adaptiv synk aktiveras separat i både Nvidia-inställningen och ofta inuti skärmens menyer. En del skärmar har olika synklägen för Freesync/VESA adaptive och de kan ha olika effekt, likt olika synkspann.

Ett fjärde exempel är hårdvarubegränsningar. 3440x1440 i 100 Hz stämmer väl med max frekvens för 18 Gbps som är basnivån för många skärmar kretsuppsättning. Det är också gränsen för HDMI 2.0/TMDS. Kör man HDMI på den nivån får man inte ut mer än 3440x1440 i 100 Hz vilket också kan förklara runt 100 FPS.

3440x1440 i 240 Hz kräver som regel DSC, alltså komprimerad signal. Undantagen är om man kör nyare DP-nivåer som DP40/UHBR10 eller HDMI/FRL med 48 Gbps. Dagens skärmar bygger däremot sällan på dessa höga nivåer utan kör äldre/lägre nivåer där man får igenom signalen tack vare DSC. Men om DSC inte aktiveras faller möjlig bandbredd tillbaka till gamla gränser, likt 100 Hz på 3440x1440. Detta sker oftast utan att man får någon som helst information om det som användare. Sådant kan även inträffa när kabeln håller för låg kvalitet.

Ett femte exempel som är sällsyntare är också relaterat till hårdvaran på kretsnivå hos skärm och GPU. Detta drabbar Nvidia-användare oftare då sambandet ligger i kretsuppsättningen i skärmen i grunden är framtagen för AMD-GPU:er och har andra toleranser på signalen, likt variationer i klockning. Då kan skärmen in ett slags default-läge mot Nvidia-kort vilket ofta är den högst frekvensen som utgör skärmens basläge, till exempel ovanför nämnda 100 Hz. Även då kan informationen i Windows. Nvidia-kontrollpanelen inte alltid stämma med vad skärmen faktiskt kör. Dessa varianter kan också märkas av på sådant som att frameskipping uppstår.

Så man behöver bli detektiv och jämföra alla instanser, likt att bekräfta i Windows, Nvidia kontrollpanelen, inuti spelen och skärmens egna menyer att man faktiskt kör skärmen i rätt upplösning och frekvens.

Av Laxpudding

Såsom HDMI (och DP) fungerar meddelar enheterna sin önskade upplösning via metadata i EDID. Detta kompliceras om man kopplar en AVR emellan eftersom AVR:n då kommer meddela sina önskemål om ljud och bild. Detta kompliceras också av att ju nyare pryl, desto fler funktioner har den (VRR, HDR, Dolby Vision, nya frekvenser, nya HDCP-versioner etc.) och dessa kräver ytterligare metadata.

Äldre prylar från 10-talet och 00-talet har naturligtvis ingen aning om moderna funktioner och kan inte tolka metadata om HDR etc. eftersom dessa koncept inte existerade när den gamla prylens kretsarna präntades.

Lösningen som TV-tillverkarna byggt in är då att ändra inställningen för HDMI-anslutningen och hur de identifierar sig där de har bakåtkompatibla lägen som säger "jag föredrar 1920x1080", de signalerar äldre HDCP-versioner och ingen metadata om HDR och liknande så att den gamla prylen ska kunna fungera.

Nu har jag inte i huvudet var man ändrar detta på en B1 men på en C2 är det under Allmänna/Enheter/HDMI-inställning/HDMI Deep Color och väljer man Av-läget kommer den HDMI-anslutningen signalera en lägre upplösning och färre funktioner för just gamla enheter.

En modern receiver kan ha motsvarande inställningar. Kopplar man direkt via receivern kan man därför behöva göra motsvarande inställningar. Rekommenderat är att om det inte fungerar via receivern är att istället köra direkt mot TV:n för deduktionens skull.

Får man det ändå inte att fungera ansluter man en andra skärm till den gamla datorn för att där kunna se hur Windows identifierar (eller inte identifierar TV:n). Detta ger ytterligare ledtrådar till vad som är fel.

Av Laxpudding

Ifall PS5:n fungerar problemfritt kan det vara en ledtråd. Om den kör sitt ljud via eARC utan problem medan något annat ljud krånglar då kan problemet ligga i detta andra. Moderna prylar är rätt komplexa och om det är enbart ljudet i en specifik situation som krånglar lär det vara den specifika situationen som är problemet.

Generellt är ARC nu inte utan problem och det har varit i alla år. Att man läser mycket om Samsung och krångel tror jag till hälften är att Samsung säljer flest TV globalt och därför är det mest sannolikt att någon med krångel också har en Samsung. Till andra hälften har jag själv kämpat med Samsungs ljudsystem vid flera tillfällen och ser dem inte som 100 procent tillförlitliga.

Du har en kapabel AVR med din Marantz så en lösning kan vara att köra allt ljud direkt via den snarare än som eARC. Kanske är det som gör att PS5:n fungerar utan problem?

Av Laxpudding
Skrivet av PsyCor:

Bytet kommer ske från en LG 65" CX så hoppas jag kan nöja mig med förlusten i svärta i utbyte mot storlek och ljusstyrka.

@Laxpudding vad kostar det att få en TV proffesionellt kalibrerad?

Vad du lär märka i skillnad är att TCL: inte är lika "klockren". Finns lägen där du verkligen märker av mycket högre ljusstyrka och bibehållen kontrast och tillfällen där ter sig lite oväntat platt jämfört med OLED:n.

Det varierar från butikerna vad de tar betalt för en kalibrering i hemmet. Så fråga runt!

Av Laxpudding
Skrivet av gamleaggan:

Han fick en ny dator i julas som han spelar 99% av tiden på, så SÅ mycket fokus på ps5 vill jag inte lägga att jag vill kosta på LG:n du länkade

Om jag förstår det rätt då har både TCL:en och Philipsen det du nämner (enligt https://www.techradar.com/news/these-cheaper-philips-and-tcl-... så då verkar ju båda uppfylla det kriteriet.

Skulle du säga att någon av de två är bättre än den andra? Kan även nämnas att vi inte använder vanliga tv-kanaler i hushållet utan ALL rörlig bild streamas.

Det är rimligen samma hårdvara i grunden, byggd av TCL. Så det som skiljer sig är allt runt omkring, likt OS och menyer, design, finish och liknande. Så mer en fråga om vad man själv föredrar, inte att någon är tekniskt bättre än den andra.

Av Laxpudding
Skrivet av gamleaggan:

Ska köpa tv åt sonen och tittar på någon 43-50-tumsvariant då hans rum är förhållandevis litet. TV:n kommer användas till ps5 och lite streaming från Netflix osv. Har väl ingen jättelust att lägga en förmögenhet (lägger nästan helst max 6 000, och så snackar vi max) då sonen främst spelar PC men det skulle även kunna bero på att tv:n han har nu är en otroligt gammal och kass modell.

Hur viktigt är egentligen 144hz och hdmi 2.1 för en tioåring som mest kollar på Young Sheldon och spelar Fortnite?

Har kollat lite på reorna men recensioner och Reddittrådar gör en ju bara mer förvirrad än vad man var när man började läsa. Finns det några apparater ni kan tipsa om? Kanske rentav någon tv till normalpris som försvinner i readjungeln?

Sonen fyller inte år förrän i mitten av maj, så egentligen är det ingen brådska. Men hittar man en bra redan nu tänker jag att det är lika bra att slå till och använda elgigantens eller netonnets öppna köp om en bättre tv hinner dyka upp.

Brukar de större kedjorna ha någon bättre rea mellan påsk och sommaren ens?

Om du vill att TV:n ska hänga med i kraven som en 13-åring ställer när han sitter med kapaciteten hos sin framtida PC med kamrattrycket om 120+ Hz så siktar man på den kapaciteten idag. Och vill du att kompisarna ska vallfärda hem till honom kör du en 42-tums LG OLEC C3.

Väljer man idag en TV som saknar finesserna som 4K/120-kapacitet så väljer man också en överlag enklare/sämre TV och då riskerar frågeställningen om ny TV komma upp igen och inom en snarare framtid. Inget av de här funktionerna som gynnar spel och sätter snabbare systemkrets inuti TV:n är något som går att ändra i efterhand.

Ifall pengarna styr, vilket jag förstår, är en kompromiss de modeller som har Dual Line gate-funktionen (DLG, syns i guiden i de detaljerade tabellerna) som klarar 4K/60 och dubbla frekvensen i lägre upplösning: 1080p/120. TCL C645 är en sådan modell, Hisense och Philips har också några sådana modeller. Dessa modeller har också överlag mer spelanpassning än de som är låsta vid 60 Hz.

Det är som alltid i praktiken omöjligt att förutspå när butiksreor kommer (förutom BF och mellandagarna). Man kan använda sådant som prishistoriken på prisjakt för att få ett hum om hur lågt modellen kan tänkas sjunka, men inte så mycket mer.

Av Laxpudding

Detta är en fråga som återkommer ungefär varje vecka. Finns närmare 300 modeller med den specen i 27–32 tum och det går aldrig att helt täcka hela utbudet. Rekommendationen är därför att gå på de modeller som är bekräftat bra genom vettiga tester. Rtings är relativt enkla att ta till sig med sidor som rankar monitorer: https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/by-usage/gaming

Curved är i första hand en smaksak och brukar inte vara markant skillnad annat än med ultra wide eller extra stora skärmar för den som vill ha omslutande upplevelse.

Tumregeln är att välja skärmar med IPS-panel för de har allroundegenskaperna och få dolda nackdelar. VA-panelerna kan ge högre kontrastförhållande och är ofta billigare men har alltid en nivå av osäkerhet runt vinklar, eftersläp och subpixelstruktur. Sådant man endast får svar på genom att läsa tester som bekräftar kvalitetsnivån.

Av Laxpudding
Skrivet av CloX:

Jag förstår att det här i grund och botten risiga TV-apparater (jag har själv en G2 och är supernöjd).
Men farsan behöver en billigare TV och är inte superkräsen.

Hur mycket skillnad kommer man t.ex. märka på en
https://www.netonnet.se/art/tv/56-70tum/andersson-led6546uhda...
och en
https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...

Det är vad det är och han är på en ganska snäv budget då han är pensionär.
Mellan 6-8k ligger nog budgeten på.

Jag kan ju inte berätta om vilken skillnad någon annan upplever. Bara om de produktmässiga skillnaderna och vad de kan tänkas göra. Därav TV-guiden: https://www.sweclockers.com/artikel/37476-tv-guiden-2023-24-d...

Här jämför du en Andersson som är en Vestel-TV i basklassen som enbart säljs via en viss butikskedja. Inget särskilt ifråga om teknik och Vestel-TV-apparaterna är rätt okända för att man får vad man får. Räkna inte med många uppdateringar eller buggfixar. Till sin fördel är att butiken har en 10-årsgaranti: https://www.netonnet.se/content/info/10-ars-garanti-andersson... vilket förstås bara gäller så länge butiken finns.

LG:s QNED75 är inte deras bästa på något sätt men i alla fall en enklare mellanklassmodell som är tekniskt betydligt mer kompetent produkt, inklusive sådant som support och tillgång till uppdateringar om det behovet finns.

Vad man sedan är nöjd med eller inte och vilka skillnader man faktiskt lägger märke till är ju förstås en öppen fråga.

Av Laxpudding

Du har 4K/Ultra HD med båda såvida inte något är felinställt, likt att du kör 1080p ut från AppleTV. Det du lägger märke till är olikheter och inkonsekvenser i hur olika plattformar rapporterar information.

Dolby Vision är HDR10 med dynamisk metadata. Är egentligen inte alls knutet till upplösning likt 4K/UHD. Däremot sammanfaller det i så gott som samtliga fall att material mastrat för Dolby Vision distribueras i 4K/UHD-upplösning.

När du kör AppleTV kör du via HDMI. Information om inkommande signal likt 4K/UHD/2160p etc. är knutet till HDMI-ingången och nås på annan plats via info-knappen på Samsungs fjärrkontroll. Det är några klick bort via kugghjulet pga av hur Samsung disponerar sin fjärrkontroll.

Av Laxpudding

Det lär inte finnas någon "fix" i egentlig mening annat än att undvika att köra 240 Hz eller försöka reklamera skärmen med tanke på att du har den för just ULMB/240 Hz.

Om det nu är skärmen vill säga: det kan ju vara något med just den mjukvaran och även kombinationen av GPU + drivrutin.

Kolla därför med Asus support. Det kan finnas kända problem med vissa batchar och de kan ha intern info om sådana problem med firmware-fixar eller faktiskt lösningar eller vägar runt problemet.