Inlägg

Inlägg som Laxpudding har skrivit i forumet
Av Laxpudding

One Connect-boxen är ofta missförstådd och jag tror många luras av att den är en box och hoppas den ska klara mer än vad den är tänkt att göra. HDMI ut finns inte på någon TV så din frågeställning är universell för alla TV-apparater. Du kommer aldrig få TV-bilden eller Samsungens smart-system att visas på projektorn. Samsung one connect förändrar inte den frågeställning på något sätt.

Vad One Connect gör är att den lägger elektronik, anslutningar och strömförsörjningen som normalt sitter på baksidan av TV:n i en egen box. Detta underlättar för snyggare installationer och ger mer plats åt exempelvis högtalare. Fast syftet med boxen är inte mer än just detta med installationen. Allt som normalt sitter på baksidan är istället i en egen låda man enkelt gömma undan. Någon extra teknisk funktionalitet är det inte.

För att få bild från en källa till två displayer, likt en TV och en projektor, och har behov av sådant som TV-bilden och något smart-system får man tänka externt. Likt en extern digitalbox och system likt AppleTV och Nvidia Shield.

Den allra vanligaste lösningen för den situationen är en kapabel hemmabioförstärkare eftersom det ofta finns ett sammanfallande behov med att man också har ett ljudsystem man vill använda till både TV och projektor. Då behöver man en förstärkarmodell som har två HDMI ut och så kopplat man alla källor man vill dela mellan både projektor och TV via förstärkaren.

Har man inte ljudbehovet behöver man en separat HDMI-switch med två utgångar som beskrivet. Det vill säga att det ska vara både switch (flera ingångar) och splitter (flera utgångar) på samma gång. Dessa kan också kallas Matrix-switchar. Då landar man i ett mer osäkert territorium av prylar som först kan verka lösa problemet men som kanske inte gör det. Finns många sådana produkter och det är en typiskt ebay/Amazon-kategori med efterföljande djungel av samma-lika-men-annorlunda.

Det är många parametrar man måste ha koll på likt att dessa modeller ofta är begränsade till 18 Gbps med 4K/60 som max och inte kan fungera med sådant som exempelvis VRR eller liknande. Vilket förstås kan vara sak samma beroende på vilka prylar man nu ska koppla in. Vill man ha 4K/120 från dator är det mer komplext. Är det bara filmtittande och streaming kommer man kanske undan på enklare prylar.

Av Laxpudding

"Bäst" blir det när vi talar om en modell likt LG OLED C3 i 42-tum som nog är den mest bekräftade spel-TV-apparaterna precis i rätt storlek. Den är också en populär som bildskärm till datorn. Men då minst det dubbla över din budget.

Bland de TV-modellerna för 5000 kronor är allting satt på nivån av enklast möjliga för lägsta möjliga pris. Ingen är "bäst".

Dual Line Gate hos TCL:n handlar om att panelen kan kör dubbla frekvensen i halva vertikala upplösningen vilket i praktiken blir 4K/60 och 1080p/120. Nu är det få PS5-spel som använder 120 Hz, men det kan vara en intressant finess. Jag har dock inte hört något av någon som faktiskt använder funktionen.

Av Laxpudding

Finns en specifik tråd här om värderingar med några grundläggande idéer: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1611180-vad-ar-min-beg...

Generellt är projektorer och dukar mer svårsålt, efterfrågan är inte lika hög och en slutkörd lampa är en dold kostnad/besvär etc. Med 3000 kronor är du en bra bit under halva nypriset vilket är "rimligt" om du vill få allt sålt lite snabbare. Om du siktar på det faktiska halva priset av motsvarande ny produkt kan det vara många flera tusenlappar men svårare att få det sålt.

Av Laxpudding
Skrivet av gamleaggan:

Tack för svar. Förhoppningsvis sista frågan nu..

Beställde en https://www.netonnet.se/art/tv/22-45tum/philips-43pus854812/1.... Har inte öppnat den ännu då sonen inte fyller år förrän om en månad. Börjat inse att kassan börjat tryta lite och blir fundersam på om jag ska lämna tillbaka den och plocka upp en https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe... istället.

Handen på hjärtat, hur mycket tror du skiljer? Går prisskillnaden på 2 000 kronor att motivera?

Det är troligtvis nästan likadan hårdvara, båda lär byggas av TCL där TCL:s egen P631 bygger på något äldre teknik och är från 2022. Med Philips får Philips-finesser som Ambiight men också sådant som Dual Line Gate för att kunna köra 1080p/120 på panelen, något som den äldre TCL-modellen saknar.

Av Laxpudding

Det finns inte mycket som är anpassat för PS5:n i den storleken ifall du tänkt dig utnyttja det PS5 är bra på, dvs 4K/60-domänen och då med HDR.

Du kan finna ett fåtal 4K-bildskärmar på 40–43 tum och 32 tum som kan närma sig en budget vad nu "väldigt begränsat" innebär. Typiskt kostar 40–43-tummarna från 6–7 kkr och uppåt, 32:or från 4–6 kkr och uppåt. Dessa kommer då fungera bra ihop med en dator i framtiden.

TV-apparater i storleken under 40–43 tum är som regel gammal panelteknik och ofta full HD och även i 1366x768 i en del fall. Dessa kan fortfarande vara rätt billiga, särskilt om man går på bottenskrapsutbudet. Men de är inte så värst roliga någonstans. Du kan i alla fall finna en enkel 4K-TV i storleken 43 tum för runt 4–5 kkr beroende på vad du köper. Dessa kan däremot ha varierande framgång som datorskärm i framtiden.

Av Laxpudding
Skrivet av P!ngv!N:

Hej

Skulle behöva lite input på en ny skärm då jag inte är helt hundra på vad som är bäst för mig

Spelar nästan inga fps spel längre utan det är Sniper Elite, Assasins Creed och Ghost of Tsushima som jag tycker om och vill då ha en skärm som passar för spelupplevelse dvs bildkvalite

Dels har jag vart inne på spåret av 34" QD-oled 1440p

https://www.proshop.se/Skaerm/34-Dell-Alienware-AW3423DWF-344...

Men så har jag även kollat på denna som var 4k men IPS

https://www.proshop.se/Skaerm/32-Corsair-Xeneon-32UHD144-A-38...

Budgeten är 11.000 och strikt

Men jag vet inte om 1440 qd oled är "bättre" än 4k IPS

Har ett 7900xtx samt 7800X3d och 32gb ram

4K trumfar över 1440p på alla sätt. Förutom priset, utbudet och möjligheterna till de högre frekvenserna. Det sista är nog inte din prioritet och du har en ganska realistisk budget för att kunna pricka in många av skärmarna, i alla fall 4K/144+ IPS-utbudet.

OLED vs. IPS är en diskussion med många sidor vilket i sin tur också hänger på dina personliga önskemål och erfarenheter från förr. Alla kommer medvetet eller omedvetet att jämföra med den befintliga skärmen. Kommer man från en trött TN-panel från 10-talet kan båda alternativen te sig som enorma förbättringar. Den som redan har en duglig IPS blir mer sällan lika imponerad av en ny 4K-IPS. Samma och lika fast fler pixlar. Ifall den nya IPS-skärmen har en bra FALD kan den imponera mer.

I grunden kommer OLED stå för den märkbart bättre upplevelsen i fråga om bildkvalitet tack vare möjligheten till att bygga bilden mot svart. En IPS med en bra FALD kommer i sin tur också kunna komma i närheten i fråga om kvalitet men inte riktigt på samma nivå.

Av Laxpudding
Skrivet av mezzo_:

Nej, det är inte löst. Eftersom Nvidias kontrollpanel inte vet vad som är max Hz så tvingar den inte 120Hz nu när jag testade Killing Floor t ex. CS2 funkar för att man kan använda -freq i launch options. Det kanske finns ett liknande kommando i Killing Floor men det lämnar GTA V och alla andra spel.

Hur kan jag tvinga fram 120Hz i alla upplösningar i alla spel?

Enkla svaret är att ha tålamod och köra skärmen via DP när du väl får kabeln. Då bör allting fungera som väntat. Det finns det en anledning till att den där generationen gamla skärmar slumpas bort för hundralappar.

Av Laxpudding
Skrivet av Eismannen:

Oj sorry, mb166c är den jag spanat på, den har enbart usb-C. Den skärmen tvingar mig att använda speciallösningar, det var därför jag kom på dessa tankar. Men sen insåg jag att även andra liknande skärmar kanske kunde användas med den där speciallösningen så får man det snyggt och städat med en enda tunn kabel.

Men du fick mig att inse att jag helt enkelt bör sikta in mig på en skärm som har en separat hdmi kontakt för bild och en usb-c för ström. Då blir det två sladdar, mellan datorn och skärmen, hdmi+usb-c, men det fungerar i alla fall..
Kanske jag kan bara bunta ihop två 0,5 m kablar med en kabelstrumpa så det blir som en enda, snyggt och prydligt... Så får det vara bra sen...
Tack för svaren

Tänkte just föreslå MB166C då den verkar vara en mer spelbar skärm.

Enklast är ofta att ordna ett grafikkort med USB-C och jag tror du uppnår det du vill. En enda sladd, en enda by-the-book-signal. Så fort man slänger på extra omvandlare och speciallösningar är det alltid något extra som kan krångla.

Av Laxpudding

@Eismannen: Du kanske har övertänkt problemet i sådana fall om du inte ska köra en PS5? Eller siktar på fel saker? Ofta när man frågar efter ovanliga specialsladdar är man inne på ett sidospår.

Vad jag läsa ut av den skärmen... https://www.asus.com/se/displays-desktops/monitors/zenscreen/...

...kör den allt via USB3.2 via mini-kontakt (ej USB-C) och inget annat finns i anslutningsväg. Detta blir då en 1366x768/60 Hz-skärm som du ansluter direkt till en dators vanliga USB3.2-port. Därmed är skärmen troligtvis sitt eget grafikkort och du kan inte använda den för spel eftersom allt går förbi GPU:n.

Du behöver något i skärmväg som ansluter direkt till USB-C, Displayport eller HDMI till speldatorns GPU.

Av Laxpudding

@Eismannen: Du kommer inte kunna driva den skärmen via enbart USB-C eftersom en portabel skärm rimligen kräver långt mer effekt än vad en vanilj-USB kan förmedla. En vanlig USB har en nivå som räcker för sådant möss, tangentbord och kanske en hårddisk. I detta fall går nog allt till att driva kretsen i omvandlaren.

Du lär behlva lösa skärmens strömförsörjning separat om du vill ha bild från en PS5. Skulle kanske fungera direkt med USB-C-från en laptop, men även då lär det finns gränsen någonstans vad som fungerar.

Av Laxpudding
Skrivet av Orkajobba:

Hej,

Vi har en projektor på mitt jobb som visar upp en loopande film som rullar under dagarna. Filmen ligger på ett USB-minne insatt i en mediespelare som i sin tur är kopplad till en projektor modellen Epson elpmb62. Detta har fungerat utan problem men under gårdagen ville filmen plötsligt inte starta längre och det står istället "Not supported" under HDMI 1 där mediespelaren är inkopplad. Enligt Epsons egen support kan man göra lite ändringer i inställningarna vilket jag pröva utan resultat. Jag har även prövat att resetta inställningarna utan framgång. Vad kan detta bero på?

Ifall det är en lång sladd dragen till projektorn kan det vara så att sladden inte längre orkar med signalen som projektorn föredrar. Detta kan man testa deduktivt med exempelvis en laptop där man kan testa vilka upplösningar som kommer igenom och vilka som inte kommer igenom till projektorn. Sambanden är rätt enkelt och ju högre upplösning man kör, desto mer bandbredd krävs och någonstans orkar en dålig kabel bara en viss bandbredd. Så man kanske får igenom 1024x768 men inte 1920x1080. Då är det kabeln som är dålig.

Man kan också flytta mediaspelaren till en annan skärm och se om den då fungerar med samma signal för att utesluta fel på den. Oftast är det de långa HDMI-kablarna som slits och slutar fungera. Även radiomiljön kan störa ut dåligt skärmade kablar.

Om det är en lång kabel som är dragen löser man det problemet idag med AOC-kablar, alltså aktiva optiska kablar. Förslagsvis de som bär en Ultra High Speed-certifiering. Passiva vanliga kablar slutar fungera förr eller senare och ska idag undvikas i långa längder om man är ute efter tillförlitlighet.

Av Laxpudding

De är i princip aldrig dubbelriktade. Och 99 procent av allt du finner i butik är byggt för enkelriktningen USB-C ut-från-datorn till HDMI i skärm/TV/etc.

För att en "sladd" ska fungera så som bilden visar där en PS5 kan driva en skärm från HDMI UT till en skärm med USB-C-INgång måste det ske en konvertering av signalen. Det måste alltså sitta kretsar för detta ändamål i "sladden" vilket gör det till en omvandlare. USB-ut från PS5:n används förmodligen enbart för att strömförsörja dessa kretsar. Det är inte säkert USB-data överförs, men det kanske detaljerad info om produkten kan svara på.

Notera att denna lösningen är hyfsat överflödig. Den behövs bara när det av någon anledning saknas en möjlighet att dra en helt normal HDMI-sladd till skärmen. Om du är ute efter att bygga en portabel lösning, sikta då på en skärm som har en helt vanlig HDMI-ingång. Annars har du byggt en lösning som från början är olämplig för en PS5.

Av Laxpudding

Skärmar behöver inte drivrutiner, utan det som är "drivrutiner" är oftast bara någon form av metadata och kanske en färgprofil, samt i en del fall någon form program för att göra enkla ändringar i skärmen via Windows snarare än via skärmens ofta rätt bökiga menyer.

All information som krävs för att köra skärmen finns i skärmens kretsar/EDID och överförs genom vad som i praktiken är en serieportsanslutning. Det som gör en viss upplösning tillgänglig är en uppsättning signaltimingparametrar vilka i grunden följer en matematisk formel som beskriver signalen. Ibland kan "drivrutiner" innehålla extra metadata om extra timings då tillverkarna ofta missar att lägga in helt rätt information i kretsarna.

För att få spelen att acceptera en custom resolution kan man behöva gå bortom Nvidia CP och ned på djupet i Windows-bildskärmsinställningarna och under avancerad-fliken välja den tillagda custom resolution-frekvensen. Då hamnar den signaltimingen i Windows register och då brukar spelen bli mer vänliga med att kunna välja den upplösningen.

Andra tricket man kan till är att köra spelen i borderless window-läge eftersom då ändras inte signalen från det man kör i windows. Så fort man kör fullskärm försöker spelen oftast med den signaltiming som skärmen meddelar via EDID och då missar de eventuellt det som man åstadkommer med en custom resolution.

Av Laxpudding
Skrivet av medbor:

Någon som vet vad det kostar att byta panel på en LG 55CX? Hittade en trasig i elskroten

Vad jag fått fram från folk som frågat liknande från reparationsfirmor brukar en panel som reservdel kosta runt 70 procent av modellens nypris. Det var nog runt 20-22.000 kronor nypris för 55CX när den kom 2020. På det kommer kostnaderna för själva arbetet. Kan ju förstås vara mindre men lika ofta kostar det ännu mer.

Säger sig självt att det väldigt sällan lönar sig eftersom reparationen av en äldre TV med trasig panel i slutändan kostar lika mycket eller blir dyrare än att köpa vad den nyare modellen idag kostar på rea. 55C3 går väl loss på 15-16000 idag och dippar ännu lägre i reor.

Därav detta med att trasig panel = TV:n så gott som alltid rökt. Tunregeln är att det är alltid dyrare att reparera än att köpa nytt om det är panelen som är trasig.

Enda undantagen jag märkt av från den regeln är en del yrkesskärmar. Då ligger mer av tillverkningskostnaden i andra delar. En skärm avsedd för videoproduktion kan ha mycket mer hårdvara runt om och även sådant som klimatsystem och då kanske panelen utgör mindre än hälften av hårdvarukostnaden bakom. Då kan ett panelbyte fortfarande löna sig jämfört med nyköp.

Men konsumentprylar – så gott som aldrig.

Av Laxpudding

+ dubbelkolla med vilken frekvens skärmen rapporterar. Vad som är markerat i Windows/NVCP är inte alltid vad som faktiskt körs.

Av Laxpudding
Skrivet av MoonerX:

Skärmar idag är lite som mobiltelefonerna var innan iPhone, de kan aldrig allt. Antingen spelskärm med lägre upplösning, designad för tonårsrummet med mycket bling-bling och löjligt hög uppdateringsfrekvens eller en kontorsskärm, minimalistisk design, hög upplösning, alltid 60 Hz och varken g-sync eller freesync så lång ögat kan nå

Jag hade hållit med dig om det var april 2018 du skrev inlägget.

Går jag in på prisjakt idag och sorterar bildskärmar på 3840x2160 med en frekvens om 120 Hz och högre får jag träffar på 117 modeller. 92 modeller om jag tittar på 144+ Hz. Endast 7 st. om jag väljer 240 Hz som alternativ för de modellerna är alldeles sprillans.

Många av dem är tämligen anonyma i sin design även om kartongen ofta är fånig.

Räknar man in TV-apparater där blir det många flera som matchar 4K/120 kraven. Skull gissa att om man lyckades räkna alla som köpt LG:s 42-tums C-modell i syfte att använda den som bildskärm till datorn, skulle det vara en av de mest sålda bildskärmarna inom kategorin.

Av Laxpudding

@Nothingisall: ifall du körde båda skärmarna samtidigt kommer det påverka vilken FPS du får ut eftersom det belastar dator + GPU:n annorlunda. Det kan också påverkas på sätt att två krävande skärmar samtidigt begränsar tillgänglig bandbredd mellan portarna så att ena automatiskt körs i lägre frekvens. Då kan man eventuellt lösa det genom att använda en anslutning längre från varandra på grafikkortet.

Någonstans finns ett svar på varför det blev som det blev och det är sällan direkt i skärmen svaret finns. Därför riskerar samma sak inträffa med nästa skärm igen.

Av Laxpudding
Skrivet av Nothingisall:

men om jag ändrar upplösning till detsamma i nvidia k , windows och spelen så borde väl det flyta på? jag får ju med mig en kabel som ska klara av upp till 240 hz. . blir bara förvånad att det flöt på så mycket sämre med en skärm med lägre upplösning... jag gillade verkligen skärmen i sig. curven och storleken. så tänkte jag att med den upplösningen så kommer mina spela flyta på ännu bättre, men icke sa nicke. vi får se vad acer har att komma med men uppskattar verkligen all hjälp tack

Spelen är mycket mer än att bara välja upplösning. Det är olika grafiknivåer och andra inställningar som direkt påverkar FPS-nivån. Måste ha koll på dem med.

Kablar klarar inte Hertz. Kablar orkar en viss bandbredd. Den vanliga gränsen om 18 Gbps ger dig typiskt:
4K i 60 Hz
3440x1440 i 100 Hz
1440p i 144 Hz
1080p i 240 Hz
720p i 480 Hz

Vad kabeln sedan orkar är fortfarande beroende av övriga hårdvaran. Om du ansluter med HDMI till en skärm där kretsarna bara orkar 18 Gbps är det sak samma om HDMI-kabeln är certifierad till Ultra High Speed-nivån om 48 Gbps. Det man får ut på 3440x1440 är endast 100 Hz för det är vad kretsarna orkar som mest.

Av Laxpudding
Skrivet av insats:

Jag älskar högre ppi, men spel kommer väl bli kraftigt lidande på 5k ultrawide? Denna PC:n kommer jag ha för ändamålet: https://www.inet.se/datorbygge/b1509190/insats-v3-c

Samt: Finns det ens en enda 5k2k-skärm som uppfyller de krav jag listat i övrigt? Dvs USB-C med kraft, minst 120hz etc.

5k2k-skärmar är ovanliga idag. Men varför skulle spelen bli kraftigt lidande på 5K Ultrawide?

Frågan är förstås retorisk för jag vet varför så många tror 4K och 5K eller 8K blir "lidande" för spelen. Det är för att man inte insett vad hög upplösning faktiskt innebär. Istället är man är fast med det gamla nördtipset att man alltid måste rendera i skärmens native-upplösning eftersom det är visdomen efter 25 år med låg upplösning på fasta pixelmatriser.

Det nördtipset stämmer väldigt bra när vi talar om hur det var på 1440x900-tiden, med Full HD och även med 1440p på skrivbordet. Försöker man något annat än native riskerar det blir en pixelgröt och i bästa fall Xbox360-vibbar på grafiken. Därför renderar majoriteten enligt devisen 1920x1080 på en 1920x1080-skärmen eftersom det helt enkelt ser ut som *#€% om försöker med lägre upplösning.

Därför härleder många, ofta med blind övertygelse (pun intended), att när man köper en 4K-skärm måste man rendera allt 1:1 och får pytteliten text och låga FPS. För det är så man alltid har hanterat skärmar innan. Och dagens värsta grafikkort duger aldrig för 4K, man måste vänta minst två GPU-generationer innan 4K någonsin blir användbart. Så har det låtit i forumet i tio år nu.

Med 4K och mer på skrivbordet börjar pixelstrukturen allt mer närmar sig ögats förmåga att faktiskt lösa upp enskilda pixlar. Högre upplösning innebär att du kan börja skala efter behovet och anpassa dig efter situationen. Högre FPS? Rendera i lägre upplösning. Bättre grafik när det är möjligt? Rendera i native.

Högre upplösning ger oslagbar flexibilitet. Det man förlorar är kostnaden, utbudet och den riktigt höga frekvensen om man har det behovet. Nu börjar i alla fall 4K/240 bli en slags övre standard. Så nära vi kommer i dagsläget att få skärmar som svarar mot nästan alla behov. Sådant är svårt eller omöjligt att föreställa sig innan man själv testat och fått aha-upplevelsen.

Av Laxpudding

FPS = datorn, grafikkortet och spelen med allt som hör till, likt synkmetod. Om en skärm visar upp oväntat FPS är det där man finner svaren i majoriteten fall. Skärmen visar bara den bild den matas med. Eftersom man ser effekterna på skärmen, associerar man det med skärmen och tror det är skärmen det är fel på.

Fast det kan förstås vara mer komplext än så.

Nu finns en viss indirekt inverkan här då mjukvara kan automatiskt reagera olika på olika skärmars förutsättningar. Klassikern på denna indirekta verkan (många forumtrådar startade) är att man får ut max 60 FPS för man inser inte/är omedveten om att man nu kör V-synk påslaget, något som mjukvaran/spelen självmant kan ha ändrat när man byter skärm.

Ett andra exempel är att spelen ändrar sina inställningar med en ny skärm på olika sätt. Likt att spelet "auto-optimerar" och tänker att skärmen med lägre upplösning då kan den köra Ultra-nivåer på allt påslaget.

Ett tredje exempel som kan vara relevant här (jag kan inte produkterna) är att med G-sync-certifierade skärmar är G-sync aktiverat från början. Med skärmar som inte är certifierade behöver adaptiv synk aktiveras separat i både Nvidia-inställningen och ofta inuti skärmens menyer. En del skärmar har olika synklägen för Freesync/VESA adaptive och de kan ha olika effekt, likt olika synkspann.

Ett fjärde exempel är hårdvarubegränsningar. 3440x1440 i 100 Hz stämmer väl med max frekvens för 18 Gbps som är basnivån för många skärmar kretsuppsättning. Det är också gränsen för HDMI 2.0/TMDS. Kör man HDMI på den nivån får man inte ut mer än 3440x1440 i 100 Hz vilket också kan förklara runt 100 FPS.

3440x1440 i 240 Hz kräver som regel DSC, alltså komprimerad signal. Undantagen är om man kör nyare DP-nivåer som DP40/UHBR10 eller HDMI/FRL med 48 Gbps. Dagens skärmar bygger däremot sällan på dessa höga nivåer utan kör äldre/lägre nivåer där man får igenom signalen tack vare DSC. Men om DSC inte aktiveras faller möjlig bandbredd tillbaka till gamla gränser, likt 100 Hz på 3440x1440. Detta sker oftast utan att man får någon som helst information om det som användare. Sådant kan även inträffa när kabeln håller för låg kvalitet.

Ett femte exempel som är sällsyntare är också relaterat till hårdvaran på kretsnivå hos skärm och GPU. Detta drabbar Nvidia-användare oftare då sambandet ligger i kretsuppsättningen i skärmen i grunden är framtagen för AMD-GPU:er och har andra toleranser på signalen, likt variationer i klockning. Då kan skärmen in ett slags default-läge mot Nvidia-kort vilket ofta är den högst frekvensen som utgör skärmens basläge, till exempel ovanför nämnda 100 Hz. Även då kan informationen i Windows. Nvidia-kontrollpanelen inte alltid stämma med vad skärmen faktiskt kör. Dessa varianter kan också märkas av på sådant som att frameskipping uppstår.

Så man behöver bli detektiv och jämföra alla instanser, likt att bekräfta i Windows, Nvidia kontrollpanelen, inuti spelen och skärmens egna menyer att man faktiskt kör skärmen i rätt upplösning och frekvens.