Inlägg

Inlägg som anon186252 har skrivit i forumet
Av anon186252
Skrivet av Florrpan:

Största frågan är nog: Budget?
All du önskar finns, men det kostar.

iPad pro
Microsoft Surface

Var precis de jag funderat på. Surface är dock lite väl snordyr för lekande
Billigare varianter skulle såklart vara en fördel, men de är inte speciellt bra, som jag förstått det.

Men det går alltså finfint med teamviewer? Fungerar tryckkänsligheten då också? Är såklart öppen för bättre lösning än teamviewer, om det finns.

Av anon186252

Kanske ska överväga att hacka den? ^^

@Don_Tool: Har personligen övervägt att säga åt folk som filmar/fotar hejvilt. Det är måttligt irriterande. Annars kan man ju göra som dessa tomtar och dra igång en lek som går ut på att fota/filma skurken.. Skit bra! Vilken härlig tid vi lever i! "Privatliv.. Vad är det?" Kommer mina barn att fråga. Edit: Ska kanske tydliggöra att jag endast övervägt det i specifika situationer. Att folk klickar fram lite bilder på fina hus gör mig alltså inget

Skrivet av PeNMaX:

Prova att prata med grannen om det stör dig. Mest troligt så kommer de sluta flyga förbi dig. eller så undrar de vad du håller på med för skumt.

Och då bli än mer nyfikna på vad som är så hemligt

Av anon186252

Tablet för 3D modellering via teamviewer?

Går i tankarna att skaffa en tablet för att läsa, och det skulle vara rätt skönt att ha någon mer nytta utav klumpen. Kunna rita lite skulle väl vara något, men steget längre hade inte varit fel. Speciellt när det krävs några kronor bara för att kunna rita.
Tänker då som rubriken lyder. Använda som en Cintiq helt enkelt. Vad tror ni? Någon som provat? Gissar att tryckkänsligheten kommer vara helt försvunnen, men där tar jag gärna input också.

Av anon186252
Skrivet av anon127948:

För att man exponeras inte för språket och det finns inget behov av att lära sig. Folk är i genomsnitt väldigt dåliga på att göra något som inte medför någon, relativt snabb, belöning.

Jag ser det här i Tyskland, min tyska är skräp då jag håller på med forskning och umgås med utlänningar så allt hamnar på engelska. Jag hör tyska i affären när de frågar om jag vill ha kvittot.
Jag kan tre språk där svenska är den jag är klart sämst på så det är inte att jag inte kan lära mig språk utan det är brist på motivering (eller snarare att jag har "vettigare/roligare" saker att göra). Slängs man i en miljö där man tvingas prata språket kommen man lära sig betydligt snabbare. Det tar väldigt långt innan man kommer i närheten av verkligen flytande, speciellt vad gäller att skriva, men man kommer kunna kommunicera runt enkla saker.

hahahaha, att du svarar.. Du är söt du. Jag försökte ju bara vara rolig och belysa att det gick att tolka som att man i somaliska getton inte talade något språk

Men absolut har du rätt i det du skriver. Inte kommer någon lära sig flytande svenska när de endast umgås med folk som talar språket de redan kan. Eller om de känner att de ändå inte kommer få jobb, osv.
Det är betydligt enklare om man faktiskt känner ett behov av att lära sig. Än bättre om man finner det underhållande.

Precis, har du inte behovet av bättre kunskap inom språket så finns det bättre saker att ägna sin tid åt. Det kan såklart också vara så att man ändå prioriterar annat högre. Ditt fall är ju ganska perfekt. Du har redan hygglig koll. Så vad ska du hålla på och bli mästare för?

Det konstiga är dock att jag brukar tycka att du har bättre läsförståelse än många..

Av anon186252
Skrivet av Smack Jack:

Hej och tack för bra svar!

Kan bara hålla med, där är det mer kort och koncist. Gillar att man i många fall kan välja nyheter dels från de lokala tidningarna, låt säga om det hänt någonting i Halland, så länkar de till Hallandsposten. Därefter Riksmedia med flertalet artiklar från olika medier och i de fall med internationell anknytning även utrikesmedia. Sedan kan man alltid ha åsikter om vad agendan är och vem som bestämmer vad som skall länkas (Schibsted). Jag läser väldigt mycket nyheter och tycker det är en bra plattform att börja med. Man får själv sålla vad

Tycker man slipper alla "Sensationsnyheter" på Omni. Aftonbladet/Expressen mfl. så kan toppnyheten vara att Pandan "Doris" har fött en unge...

Oja, mycket skönt att kunna hoppa exempelvis aftonbladet, om man så önskar. För de flesta nyheterna skrivs det om i flera. Att de snappar upp även de lokala är klart härligt. Brukar personligen finna dem betydligt mer intressanta i många fall.
Utrikes är det däremot lite bristande bevakning utav. De är duktiga på att hitta artiklar som målar upp en "fin" bild av Trump, men inte så mycket mer. Det händer att vettiga artiklar kommer med, som ransomware artiklarna, men det är mest sådant som absolut kommer fånga klick. Så även Omni lider tyvärr lite av detta clickbaitsyndrom. Men det är precis som du säger, ett väldigt bra sätt att hålla koll på många områden.
Har själv sett några rubriker om djur, men det går ganska fort att scrolla förbi, så det gör inte mig så mycket. Men stör man sig på det så är appen inte helt fri från det. Klart mindre än de faktiska nyhetssiterna dock.

Agendan är det väl oftast lite västervridning på. Det är dock inte hela världen. Har man hjärna och tålamod så går det an ändå. Blir väl mest störande med vissa skribenter som kör en så extrem vridning att man blir sugen på att slita ut ögonen. Men ja, det händer när man talar med folk privat också, så det är bara att gilla läget.

Av anon186252
Skrivet av Json_81:

Tycker snarare ni sätter ribban väldigt högt.
När är man bra på engelska? När man närmar sig modersmålsnivå?

Lägstanivån är ju dessutom väldigt hög, de flesta kan hjälplig engelska.

Snabbtest?

Jo, jag är rätt duktig på engelska, så det är klart att det kanske blir lite färgat på så vis. Men min poäng var mer ang att deras test antingen är tänkt att vara onödigt klurigt, eller skapat av någon med bristande kunskap. För jag skulle väl personligen svarat helt annorlunda på alla frågor om möjligheten gavs.
När man är bra på engelska är såklart en knepig fråga. Det är nästan omöjligt att bedömma med ett enkelt test. Men jag skulle nog gjort bedömning utefter en lång text med varierande innehåll, exempelvis lite nyhetsartiklar, där testtagaren fick återge vad den snappat upp, och ge lite egna reflektioner.

Absolut är lägsta nivån ganska hög. Delvis därför jag också kritiserar testet. Det finns ingen låg nivå vad jag kunde se. Det var mest rätt och fel.

Snabbtest har de på sin hemsida. Det är max 15minuter, tog mig ~5. Edit: Riktiga kanske är bättre, men jag är högst tveksam till att det skulle vara så annorlunda.

Av anon186252

Förvisso intressant att de tycker det. Men jag är inte helt säker på relevansen i sammanhanget? Jag syftade på att majoriteten inte är så duktig på engelska som vi nog vill tro. Inte att vi inte klarar av att få ett hyggligt snittbetyg, i relation till andra länder.
Förvånad att nederländerna låg så bra till, då de redan talar ett språk som många talar. Att länder vars språk talas av ett fåtal ligger bra till är nästan ett måste. Men de med rätt många talare.. hmm.. Mysko. Vettigt såklart, men oväntat.
Nu tänker jag dock vara sån och påpeka att studien inte nödvändigtvis är helt pricksäker. Det beror såklart på vad exakt de baserar sin bedömning på.

Nu har jag också gjort snabbtestet och fick 100%. Kan säga att det testet är rätt värdelöst.. Håller även med mabuse.

Av anon186252
Skrivet av anon127948:

Tyskar är inte så dåliga på Engelska och svenskar är definitivt inte så bra på Engelska som alla inbillar sig. Lite mer ödmjukhet skulle inte skada. Man lär sig språk genom att hamna i miljö där den används inte om man hamnar i Somalisk getto. Med tanke på hur pigga folk i allmänhet är på att blanda sig med invandrare är det inte speciellt konstigt (det är samma överallt, inte bara Sverige som har problem).

Är på jobbigt humör så.. Varför kan man inte lära sig språk i Somalisk getto miljö?

Du har dock helt rätt.
Svenskar påstås väl vara duktiga då vår "brytning" snarare får uttalet att bli lite tydligare. Jag själv skulle väl säga att de flesta är rätt dåliga på engelska. Det är inte precis ovanligt att folk uppskattar undertexter, och inte ens då hänger med, när de ser någon engelsk rulle. Själv är jag hemsk på att spontant tala engelska. Det kan bli så illa att jag glömmer bort översättningen på buss.. Så.. Fråga mig inte var bussen är.. (ja, det är ett verkligt exempel där stackaren måste trott att jag hade någon skada)

Skrivet av anon127948:

Har en känsla att mycket av det är för att Svenska är ett väldigt stelt språk och det finns gott om språknazis som skriker på en om man leker lite med ord. I engelska är man mycket mer avslappnad vad gäller att förändra ord för att anpassa betydelsen (som att lägga till ish till en massa saker).

Det är mitt största problem med Svenska då vi slaver (ex yu i alla fall ) tenderar att vrida på ord ordentligt för att anpassa betydelsen så svenska blir väldigt torrt och svårt att leka med på sättet vi är vana vid.

Intressant! Absolut är det en faktor. Finns dock lika många "språknazis" i engelskan Men det är helt klart vanligare att folk släpper lös lite.

Av anon186252
Skrivet av Smack Jack:

Det roliga i sammanhanget är att Aftonbladet kallar sitt arbete för "journalistik".
Aftonbladet sprider indoktrinering av Sosse-trams. Och nej, jag läser inte Expo eller andra främlingsfientliga tidskrifter. Testa Omni istället, där finns det ofta länkat till flertalet mer trovärdiga sidor, både inrikes samt utrikes.

Omni har väl precis samma ägare dock.. Men jag håller med, inte speciellt mycket vinkling där (är dock extremt kortfattat, så det finns inte mycket plats för det). Också skönt att annonserna inte är så oerhört påträngande. Klart ett hyggligt drag av schibsted. Tycker dock att den smått lurar en in i tron att alla nyheter kommer med, vilket verkligen inte är fallet :/

Av anon186252
Skrivet av Erik_T:

Visst finns det ord och uttryck på engelska som inte har någon riktig motsvarighet på svenska, men det omvända gäller också: Det finns ord och uttryck på svenska som inte har någon motsvarighet på engelska.
Försök exempelvis att översätta "lagom" eller "fika" till engelska för att ta ett par av de mest kända exemplen.

På det stora hela (med möjligt undantag för vissa smala nischer av fackuttryck) så är svenska precis lika uttrycksfullt som engelska - att engelska skulle vara bättre i sig är enbart nonsens.

Det är så med alla språk - det går inte att göra perfekta översättningar mellan dem då alla har vissa saker som andra saknar.

Så sant, så sant. Det råkar bara vara så att engelskan har visat sig smidigare, för min del. Det är alltså lite av en preferens också. Men du läste nog resten, och förstår nog då att det inte var så specifikt jag tänkte det. Engelskan funkar ganska bra oavsett område helt enkelt. Svenskan är inte riktigt så bra på alla plan, enligt mig. Men där får jag väl kanske skylla mig själv, som inte försöker mynta nya ord istället för att vända mig till annat språk.

Det ena exemplet är dock inte helt perfekt, om jag får lov att vara sådan. Lagom kan väl översättas som exempelvis "just right", vilket är ganska långt från en hel mening av beskrivande. Fika var klart knepigare däremot. Där finns det nog ingen smidig motsvarighet. Där blir det väl snarare att tänka på vad för fika det handlar om, alltså lite mer specifikt.

Av anon186252
Skrivet av Chrisj:

Cringeworthy är väl typ genant i vardagligt tal, vilket är det ordet man förkortar när man använder cringe för att beskriva en känsla. För jag antar att du syftar på känslan man får när man ser ärketypen av en brony. Att direktöversätta det utan en mening runt ordet är dock alltid svårt.

Problemet med FI (eller egentligen argumentationstekniken du stött på) och liknande när de ska börja tjafsa om språk är att de kör med massa nyspråk där de själva bestämmer att ett vedertaget ord plötsligt betyder något helt annat och hänvisar till arkaiska begrepp som typ maskulinum som saknar relevans i det dagliga språkbruket. Det finns, som du säger, inget dominanssökande i ditt beteende eftersom det inte ens finns en reflektion eller förståelse kring böjningen av orden. I norskan så används från vad jag förstått "han" för både män och kvinnor, ungefär som "den" i svenska, likväl var de före oss med kvinnlig statschef. Det är snarare en vanlig härskarteknik att medvetet driva diskussionen in i områden man vet att motparten inte språkligt behärskar för att sedan "vinna" diskussionen genom att motparten inte ens vet vad de ska försöka svara på.

Mja.. Ska jag vara petig så vill jag nog översätta som så här: "En känsla av genering över annans handling. Genering till graden att det framkallar en känsla som närmast kan liknas en rysning, eller att det kryper i kroppen". Min poäng är att engelskan blir väldigt mycket smidigare, med ett enda ord för all denna text. Du har förstått det. Jag vet. Men det skadar inte att förtydliga hur pass förenklat det ibland kan vara i andra språk. Jag har förövrigt aldrig varit i en konversation där någon på svenska försökt påstå att de känner så, till skillnad fån engelskan, där jag hör/läser det ganska ofta.

Hahah, jo vi har nog ganska snarlik åsikt om FI och deras metoder. De tar till alla knep möjliga, i hopp om att framstå som offer och att smutskasta meningsmotståndare. Men det är väl normen i dagens lättkränkta samhälle?
Men absolut är det så att det snarare är de själva som brukar härskartekniker. Försöker få mig att må dåligt över något jag inte ens kan begripa felet i? Vad fasen håller de på med? De är ju som miniterrorister som söker splittring och förtryck av folket.
Kan verkligen önska att folk kunde lära sig att förlåta när inget illa menats. Kanske behövs lite religion i landet för att få ett fungerande samhälle.. Jag är inte troende, men jag börjar tänka att det nog var av dessa problem som behovet uppstod och religion skapades. (yes, jag är troende till graden att jag tycker samexistens-tipsen är rätt bra)

Av anon186252
Skrivet av Chrisj:

Det beror nog mest på bristfällig kunskap inom språket snarare än att Svenska som språk skulle vara otillräckligt. Men jag förstår din poäng och vet att det är något som flera i våra yngre generationer upplever. Sen tror jag det är viktigare att ha ett brett ordförråd och kunna använda det korrekt än att kunna teknisk grammatik som är förlegad redan idag, typ maskulinum. Är ju mer en språkhistorisk kunskap.

Jo, det är ju också så att jag är nyvaken, och inte har tagit mig tiden att klura ut den perfekta formuleringen för att förmedla poängen
Men absolut, du har rätt. Jag hoppas dock att andra, precis som du själv, förtsår vad som faktiskt var tankegången.

Så nu till att bemöta.
Yes, det handlar delvis om bristfällig kunskap, men också om att engelskan faktiskt är bättre i ett flertal sammanhang. Försök exempelvis att översätta ordet "cringe". Nå, inte det mest använda, men det illustrerar min poäng. Poängen att det även i vardagligt tal kan bli så att svenskan inte riktigt lever upp till ens krav. För att "krypa ihop" eller så är inte riktigt innebörden utav ordet "cringe". Det är en känsla som mig veterligen inte ens går att beskriva med vårt språk.
Absolut är det även så. Men det blir väligt lustigt att sitta och lyssna på folks tjafs om att männen söker dominans genom brukande av maskulinum, när jag inte ens vet vad personen pratar om. Personen bråkar alltså om att jag brukar ordet "man" eller "han" (osv) för ofta, men det kommer för mig aldrig vara begripligt, om jag inte slår upp ordet maskulinum, samtidigt som jag utbildar mig inom vilka ord som detta innefattar. Så här är också ett problem. Därefter så skulle jag vilja påstå att det är dessa typer av kunskaper som ger oss bättre förståelse för vårat språk, och hur andra kan tänkas uppfatta oss. För jag hade, som skrivet, aldrig tänkt på att någon skulle tro att jag sökte dominans, när jag endast försökte förenkla hur jag byggde meningarna.

Lite att tänka på. Hoppas det är någorlunda intressant läsning, då det är syftet

Av anon186252

@Crockett: Klaga på skolan. Vissa delar av språket lärs inte ut längre. Exempelvis maskulinum hörde jag för första gången när jag var.. 17.. Någonstans där. Och det var av FI. Vi har gjort oss av med den delen, i förhoppning att mata in mer av andra ämnen(gissningsvis). Jag kan ofta känna att svenskan är bristande, då engelskan ger mig fler möjliga sätt att uttrycka mig på. Nå, nu på senare år har jag funnit det lite underhållande att försöka tvinga in även det som skolan strutat i. Men jag tror inte att det är många som är så konstiga Sedan så är det klart svårare att lära in något jag inte har någon vägledare som hjälper med. Min poäng är alltså att, ja, språket är påväg ner i toaletten. Men skyll inte på oss ynglingar. Det är gammlingarna som inte anser att det är värt att kunna.

Av anon186252

Om folk hakat upp sig på mitt första inlägg kring att kringgå betalvägg så säger jag inte att folk ska göra det. Mest en intressant sak jag uppmärksammat.. Provade det på SvD som jag har prenumeration på, då jag inte är sugen på att logga in. Är förvisso lika irriterande att klicka på avbryt för att väggen inte ska laddas >.>

Bättre jämförlese till de som tycker att palla frukt inte fungerade så bra: Tidningstånd/bokhandel. Går du och läser hela tidningen/boken och går där ifrån, eller betalar för den först? Det är ju inget vilkor/krav trots allt..
Jag tycker då att det finns ett moraliskt dilemma. Sedan hur jag hanterar saken.. Det lämnar jag utanför diskussionen. Det är inte lika intressant med upprop, för min del.

@Paddanx Intressant att du argumenterar kring vad nätet har för syfte. Egentligen har du helt rätt. Det är giriga företag som har givit sig in i leken, och då bör de kanske också leken tåla. Det var ingen som tvingade ut dem på nätet, som aldrig var tänkt som ett medium att tjäna pengar på.
Även intressant att du tar upp äldre webläsare. För inte fasen kan någon säga att du ska känna dig stygg för att du vill använda en äldre sådan, eller läsa via terminalen. Då kan du inte ens göra något åt att du inte tar del av deras reklam.

Jag undrar dock lite över hur du (mfl) tänkt kring betalvägg. De funkar väl på precis samma sätt som "uppmaningsväggen"? D v s, man kan inte se den i vissa fall. Så vad är lösningen? Hur de än gör så är det möjligt att du aldrig ser betalväggen. Och följer vi argumentet med att det är på fria nätet, så ska du inte heller då må dåligt över att strunta i betalväggen. Och det är fortfarande inget lagligt bindande, som jag förstår det.

@VresiBerba: Tack för snigel på ögat länken. Den hade jag inte velat gå miste om i livet

Av anon186252
Skrivet av improwise:

Ja, är helt övertygad om att de flesta vet vad ordet, eller iaf begreppet, piratkopiering betyder. Sen är det lite mer oklarheter vad som egentligen är piratkopiering, då det finns många starka åsikter i ämnet och att det väl även rent juridiskt är rätt oklart. Lyfter man dessutom blicken ut i stora världen blir det än mer oklart. Just i frågan om reklam på Aftonbladet spelar det nog dock mindre roll

Mja.. Inte nödvändigtvis så att majoriteten kan ordet. Känns förvisso troligt, men man vet aldrig. Folk tror fortfarande att garanti är det enda man kan nyttja. När jag påpekar att vi har reklamationsrätt i 3år med, ofta, bättre vilkor än garanti. Ja, då vill de ändå fortsätta att leva utan den vetskapen. Har haft diskussionen med samma bekanta vid ~5 tillfällen, inom loppet av ~3 år.
Abslout, oklarheter finns det garanterat, speciellt kring varför det är förbjudet.
Jo, vissa länder uppmuntrar det t o m.. Ändå förlitar vi oss på att deras land ska vara centret av handel.. Ehm.. Ska inte ta det vidare, men du brukar ju hänga med
Ja, alltså.. Jag hänger med på hur folk tänker när de påstår att de går att likställa. Och jag håller väl i viss mån med. Men liksom i kopiering så anser jag att det kan finnas gråzoner, där man bör ha den rätten. Men det blir säkerligen helt omöjligt att bli av med endast det negativa, rent juridiskt. Det är väl därför lagar ibland slår lite väl brett eller inte skapas, skulle jag tro. Men men, nu får jag nog inte säga så mycket mer i den frågan, om jag vill slippa bli avstängd

Av anon186252
Skrivet av JonkenPonken:

Att blockera visning av reklam blockerar inte spårning. Varför blockerar ni inte det oxå? En bra start på vägen är att inte använda Chrome för Chrome har en dold unik ID. EN ID som används för att följa användaren.

Vissa bryr sig inte om den biten, gissningsvis.

Av anon186252
Skrivet av chksix:

Hur märker sidan man besöker om det finns en adblocker? Kunde adblock införa en funktion som bypassar den kollen?

uBlock Origin har den funktionen. Tror att fler tillägg har det, men sen måste ju dessa uppdateras med jämna mellanrum, då olika siter kör olika lösningar. Tror också det är något du måste klicka i att du önskar, liksom att adblock inte ska godkänna annonser de själva tycker är ok.

Av anon186252

@TiasE: Intressant. Men innan den tiden då? Någon måste ju kommit på att lagen behövde tillkomma. Och jag har svårt att se att man någonsin stiftat lagar baserat på spekulativa framtidssenarier

Edit: För att tydliggöra för de som inte riktigt hänger med i mina knäppa uttalanden. Jag sitter och kör en hönan eller ägget diskussion

Av anon186252
Skrivet av improwise:

Piratkopiering kan per definition aldrig vara laglig, däremot kan kopiering vara det.

Förvisso, då ordet kom till i samband med att det blev olagligt (antar jag?). Alltså ge ett ord för den olagliga handlingen. Men så långt tror jag inte att vi försökte ta diskussionen Jag själv syftade (som du nog insett) på att man hade kunnat avfärda den handlingen också en gång i tiden, genom att hänvisa till lagen. Tiden då det inte fanns något som hette piratkopiering. Men det var då lika moraliskt fel som det nu är.

Skrivet av improwise:

Denna diskussion är märklig, överlag verkar dom som är mest upprörda över detta vara samma personer som säger sig inte vilja läsa något på Aftonbladet och att dom gärna får försvinna.

Tja.. Man kan säga mycket i vredens hetta Men jag håller med.

Av anon186252
Skrivet av Rorax:

Ja det är där vi inte håller med varann och det jag försökte förklara. För du pratar om moraliskt fel. Men problematiken där är att vi alla har inte samma moraliska kompass. Hade vi det hade vi kunnat stifta lagar på ren moral. Så hela moralperspektivet är fel, för jag tycker inte att det är moraliskt fel att blockera reklam som jag inte vill se. Har jag möjligheten att på lagligt vis ta bort reklamen, så ser jag inte det som ett moralisk dåligt att göra det.

Lagar brukar stiftas utifrån vad de som styr tycker eller hur deras väljare. Och självklart är dom påverkade av sin moral. Så visst kan man argumentera att lagar uppkommer efter moral. Men vems moral? Du kan inte argumentera för att de uppkommer från vad som är moraliskt rätt. Även om ett argument skulle kunna vara att något är moraliskt rätt bara för att majoriteten tycker så. Vilket jag inte skulle hålla med om.

Och det där med att folk har olika åsikter har inte med reklamdiskussionen att göra, utan att folk tycker olika punkt. Alla tycker inte samma sak, då hade vi inte haft denna diskussion alls. Däremot tycker jag inte det är fel att ha en diskussion då det är intressant att höra någon annans synvinkel och försöka förstå hur dom ser på saker och ting.

Det jag tycker är intressant är egentligen det du skriver här:

"Det är inte okej utifrån moralperspektivet i alla lägen, vilket är min poäng."

För vems moral är det som styr? Är det din moral? Min moral? Någon annans moral? När du nämner om det vore lagligt att dräpa folk, så ja då har du rätten att göra det. För det vore då inte olagligt, det skulle dock leda till en fruktansvärd våldsspiral där folk mördar varandra i hämnd och liknande. Vilket är varför man skapade en lag som gjorde det olagligt. Personligen hade jag inte dödat folk även om det vore lagligt, varför? Jo för att jag tycker inte det är moraliskt försvarbart att göra det. Skulle jag tycka det vore OK om andra gjorde det även om det vore lagligt? Nej det skulle jag inte, utan jag skulle vilja att det blev olagligt och skulle då argumentera för min sak varför det skulle vara olagligt. Medans andra skulle tycka det vore toppen att det var lagligt och inte ha några moraliska problem med det.

Samma sak med att blockera annonser. Tycker någon att det är helt fel med att blockera annonser, ja men lobba för att göra det olagligt.
Förenklat kan jag säga såhär. Så länge inte jag tycker det är något fel med att utföra en handling, och handlingen inte är olagligt. Så kommer jag utföra den.

Men vafan.. Vi är ju överäns egentligen!

Hela min poäng har varit att folk argumenterar om moralen i att blockera annonser. Då hör inte lagen hemma i den delen av diskussionen, och verkligen inte som ett bevis för att ens egna moraliska beslut är korrekt sätt att leva. Sedan så har du däremot rätten att blockera så länge det är lagligt, och det är vid tillfället det som samhället ur lagens ögon ser som moralrätt.
Vi kommer liksom ingenstans om man inte kan ifrågasätta folks moral, utan att höra att lagen säger si och så.

Edit: "Hela min poäng" var fel ordvalsföljd. Var väl snarare att det var poängen jag försökte framföra i första inlägget.