Inlägg

Inlägg som anon186252 har skrivit i forumet
Av anon186252

Lyckas inte få fram något reslutat i tråden när jag söker, så jag frågar väl frågan som nog ställts ett par gånger..

Någon av er som kan ge någon uppskattning kring hårdvarukrav? Detta med VPN och lite annat smått och gott. Sugen på att börja leka lite, men vill helst slippa byta ut burken, någonsin.. Men minimum tänker jag väl en 100/100 anslutning utan att den går på knäna i något scenario. För en privatperson, såklart. Inte så att jag försöker hosta världens alla hemsidor eller nått..
Hur som, det skulle säkert gå med näst intill valfri hårdvara. Men jag slipper såklart gärna betala mer än nödvändigt, samt att det låter och drar mycket.
Något jag blev nyfiken på var libreboot/coreboot. Så input om det kan tänkas lira tar jag gärna också.
Tänkte OVPN, om det är viktigt att veta.. Men jag har inte bestämt mig.

Ni får gärna utveckla kring hur ni kommer fram till vilken hårdvara som lämpar sig.

Edit: Annat ni gärna får utveckla kring är om det är mer att ha i åtanke. Såg någon post där det nämndes att separera exempelvis VPN-biten.. Rätt grön, som nog märks..

Av anon186252
Skrivet av Kvickstick:

Jag har blivit filmad av en kund på jobbet utan min tillåtelse, såg sedan klippet på deras Facebook. Det togs aldrig ner heller. Det är bara att gilla läget.

Jupp, tyvärr har vi sådan lagstiftning att ditt ansikte, osv, ses som publik information. Tragiskt att man inte har rätten att bestämma vilkoren för hur man själv ska leva sitt liv. Visst att lagen reglerar sådant som påverkar andra negativt, men gör du ingen skada för annan.. Vad fan är poängen med detta?

Av anon186252
Skrivet av Banco:

Jag tror det är bättre att AxMi svarar själv till mig. Inte illa ment på något sätt men det känns inte som du och jag pratar om samma sak. Jag förstår att man KAN montera ett teleobjektiv på en drönare och att en drönare KAN användas till att spioniera på folk.(Om det är det du menar?) Jag tycker bara att det är en överdrift att säga att bara för att man kan använda en drönare till att spioniera så är det inte automatiskt samma sak som att montera upp kameror hemma hos en granne för att spioniera. Det är allt jag har sagt.

Jag antar att du säger "ni/er" för att du klumpar ihop mig med andra användare och inte att du bara är väldigt formell?
Vilket du inte borde göra. Jag är en person som har uttryckt en sak och de andra användarna uttrycker sina saker.

Jo, det är såklart bättre. Men AxMi verkar inte så sugen på att vara tydlig nog för att andra inte ska avfärda argumenten, som är rätt vettiga. Därför jag försökte förtydliga lite.
Men visst är det så att det inte var just dig jag riktade det till. Råkade mest vara så att du fick mig att vilja skriva det. Då du faktiskt verkar vilja begripa tankebanan snarare än att avfärda som trams/foliehatt.
Jo, jag har visst minne utav vad du själv skrivit. Det var mer generellt tänkt. Men det är i viss mån applicerbart även för dig. Gissningsvis är AxMi lika trött som jag själv på att behöva argumentera om dessa typer av ämnen.
Om en studie tydligt visar att folk förändrar sitt beteende när de känner sig övervakade bör det vara anledning nog att inte få folk att känna sig övervakade. Att någon tar sig den friheten är inte riktigt rimligt. Då kan vi lika väl tillåta att folk sätter upp kameror i andras hem. Så ja, det är inte en identisk handling, men det är samma princip. Någon tar sig friheten att frånta en ens rätt till att inte övervakas, eller känna sig övervakad, i sitt hem. Även om jag kan tycka att övervakning rakt av är negativt, så bör i alla fall hemmet vara en frizon från detta. Och det bör då ingen annan än en själv ha rätt att bestämma över. Typ så.. Men ämnet är brett. Om vi ska ta alla tänkbara problem med detta.. Tja, jag tror att du också förstår varför man kan vara lite kort.

Yes, jag är medveten. Råkar bara vara smidigare att skriva om jag klumpar ihop lite Men jag var som sagt sugen på ett lite mer övergripande inlägg. Var därför jag tillade att det inte var specifikt riktat till dig.

Av anon186252
Skrivet av Banco:

Jag förstår inte hur du inte kan se att det är två väldigt skilda saker? Från början när jag trodde att du överdrev med flit bara för att understryka din poäng så kunde jag på något sätt förstå dig men nu säger att en drönare 30m uppe i luften ovanför ditt hus är exakt samma sak som att installera flera kameror i ditt hem så förstår jag inte alls dig.

Och varför ska du projicera andras åsikter och inlägg på mig? Jag har ingen drönare. Det enda jag har skrivit är att du överdriver i din jämförelse. Och du verkar så himla arg?

Det är snarare så att ni missuppfattat, och tror att AxMi endast talar om den potentiellt obehaglige grannen. Sedan att det tolkats som att det är vanliga kameran som nödvändigtvis är problemet är också en miss från er sida. Men visst så ligger det också en poäng i att människor inte uppskattar känslan av att övervakas heller.
Men ha i åtanke att du kanske inte uppmärksammar drönarens existens, inte kan se "piloten", inte vet vad för kamera, om det filmas, vad som filmas, osv.

Jag orkar inte argumentera vidare i frågan, men det kanske förenklar för folk att förstå varför andra har svårt för att drönarägare inte kan respektera att folk finner detta problematiskt. Gå ett par hundrameter. Det är nyttigt, och inte speciellt jobbigt.

(Egentligen inte riktat till dig specifikt)

Av anon186252
Skrivet av Turbonisse:

Själv vågar jag inte ens gå på toa, tänk om någon skulle filma? Så jag kör med blöja istället.

Erfarenhet av något slag eller en gissning?

Av anon186252

Adobe photoshop, gissningsvis. Finns rätt många guider på youtube ang detta. Rekommenderar att kika där. Det är betydligt enklare att förstå och beskriva med det formatet. Textform är inte optimalt för just detta. Men en kortfattad variant är att du lägger 2 bilder på varandra. Detta med hjälp av layerfunktion. Sedan kan du då göra så att de är genomskinliga. Den exempelbilden tror jag har 3 lager. 1 för själva bilden, 1 för texten, och en genomskinlig för den blå tinten. (de har olika hög prioritering)

Av anon186252
Skrivet av snajk:

Vad jag har förstått så sponsrar den kinesiska staten frakt för företag som säljer saker direkt till konsumenter i utlandet.

Känns logiskt. Bra att hjälpa sina företag exportera när det knappt kostar bortom landets gräns.

Av anon186252
Skrivet av bardbard:

Hehe var tvungen att se om någon hade byggt någon snygg anti-drönare lösning och givetvis är det de.
Spola till typ 8:10 för att se det färdiga resultatet xD
mi3Ed-paCE4

Underbar! Den där skulle nog nästan gå att använda. Med lite dämpande material inbakat så kanske drönaren klarar sig? Varsego att bygga biljondollar idèn

Av anon186252

Yepp, utifrån vad jag lyckats läsa mig till så kommer min dröm förbli en dröm.

Någon av er som har lust att försöka beskriva hur långt man kan komma med modellerningen direkt på tableten? Tänker lite på hur pass lätt det är att öppna filen i annat program på datorn i efterhand, samt vart i processen man ligger när tableten gjort sitt. Vet nämligen att vissa program envisas med att spara i eget format, så att filerna inte kan öppnas av något alls

Edit: Jag hade fel, det gick finfint. Sök på "Duet app". Det blir nog en ipad pro..

Av anon186252
Skrivet av S-OD:

Kan du speca vika som haft dessa ideer?

Ehm.. Amazon drönare Amazon in i hemmet leverans. I andra länken så nämns också Walmart (som inte finns i sverige, såklart) Gissar att det var detta du sökte? Blev lite osäker.

Skrivet av DaBone:

Visst om någon flyger in på ens tomt på 5-10 meters höjd och uppsåtligt filmar någon som solar näck eller in genom ett fönster, då kan det ju rubriceras som ofredande eller något. Drönare går under PUL nu och det är en bra lag för personens integritet.

http://www.datainspektionen.se/press/nyheter/2017/nya-regler-...

"- Att använda drönare på badplatser eller för att filma in i någons privata bostad eller trädgård är exempel på filmningar som kan vara kränkande i lagens mening. Det är givetvis kränkande att filma någon med en drönare i syfte att förfölja eller skandalisera personen ifråga."

Angående luftballongen så behöver det ju inte vara grannen det handlar om, utan random trädgård som flygs förbi.. Personen som åker med ser en nakensolande brutta nedanför och plockar fram teleobjektivet. Hon lär ju varken höra eller märka om bilden tas..

Kan säga att det enda jag skulle störa mig på är just ljudet.. Själv är jag oftast bara uppe i 6-8min på varje ställe, där jag tar bilder från olika vinklar. Så man stannar ju till och hovrar över någons trädgård ibland några sekunder och ibland längre om det är något moln som tillfälligt skuggar, medan man komponerar utsnittet och tar bilderna.
Men drönarna låter som en svärm arga bålgetingar som kommit på besök...

Jo, men det är lite poängen. Du måste lita på att ingen har sådan avsikt, och ifall du har otur.. Ja då måstedu först ha god koll nog att veta när och i vilken utsträckning det skett/sker, samt polisanmäla någon du kanske inte ens har sett. Det blir inget utav det.
Om alla drönare måste vara reggade, så att myndigheter vet precis vilken drönare som flyger var och när, så hade jag personligen blivit glad. Då har du ett hyggligt bevis. Även om det då också blir ord mot ord, och inte aktuellt med någon husransakan för att få bort intima bilder.

Hhahaha, du fortsätter med luftballongen du. Jo visst, men chansen är väl inte så stor. Tror att du har bättre lycka att leta med google earth Men visst, om man ska oroa sig oändligt mycket så bör väl även dessa störa en. Där har du helt rätt.

Yff.. Ja.. Ljudet verkar lagom störande.. Men men, får se hur jag känner när jag möter en sådan. Troligen får jag mest se dem i form av reklam

Av anon186252

Hahahahaha, underbar. Deras och walmarts senate idé är dock än värre. Nu vill de att deras anställda ska kunna gå in i folks hem för att leverera det vi beställt.. Låter som en lysande idé!..

Skrivet av Svaniis:

Går det inte att sätta upp någon form av störsändare så den kraschar om den flyger över din tomt?

Går nog. Men är högst sannolikt olagligt. Liksom att skjuta ner dem och liknande geniala idèer vi haft i tråden

Av anon186252
Skrivet av DaBone:

Kan lugnt säga att om du skulle ligga och sola naken, skulle du höra min drönare 3 kvarter bort. Svårt att bara dra en handuk över dig lite snabbt? Går det sen ens att urskilja en kroppslig form är det ju fantastiskt. De som kommer med på mina bilder, brukar vara ungefär 4-5 pixlar stora. Då man använder vidvinkelobjektiv...
Har aldrig hört någon klaga över att luftballonger flyger över samhällena? De hörs ju knappt alls och folk har systemkameror med allehanda objektiv med sig..

Möjligt att så är fallet. Har personligen inte märkt någon drönare än. Och har inte heller lekt med dem. Men absolut, om de är högljudda nog att upptäckas väldigt lätt så köper jag logiken i just det scenariot. Nu var det mest ett av de olika exempel som folk kan tänkas reta upp sig på.
Mja, om du flyger relativt nära så får du nog en hygglig bild. Men jag förstår varför just du som flyger en bra bit ifrån säger emot här. Syftar väl mer på den perversa tonårsgrabben brevid eller så i detta exempel.
Kul med luftballongsjämförelsen. Ser det som högst osannolikt att man hyr en sådan för att spionera på grannen När det kommer till drönare verkar det däremot inte ens ovanligt, sorgligt nog. Men jag greppar som sagt varför just du tycker det blir lite fjantigt. Men alla är inte som du själv, vissa har andra avsikter.
Men om de nu är så högljudda så kan väl kanske det vara något folk har oerhört svårt för också. Låter de högt som nån moped så hade jag nog blivit måttligt störd efter ett tag. Längtar tills Amazon ska flyga ut varor med drönare..

Var ingen kritik om att du blev nyfiken.

Av anon186252
Skrivet av rj45:

Du kan ju alltid göra ett antagande att produkter av billigare slag eller direktimport från kina returneras oftare.
Varför inte ringa företaget och be om statistiken? Tror dock inte de för sådan statistik.

Skulle snarare säga att det är högst sannolikt. Annars vet de ju inte när det är något de behöver förändra. Kanske är så illa att det är en tillverkare vars varor de helt enkelt bör sluta sälja p g a alla returer. Har man ingen statistik så upptäcks det inte, och onödigt höga förluster känns inte som något ett företag struntar i att motverka till varje pris.
Sen att det nog är väldigt hush hush ang hur statistiken ser ut ser jag heller inte som osannolikt. Men som jag förstått det så går väldigt många företag minus på detta. Tror att det främst är klädbolag som påverkas väldigt negativt. Har nämligen för mig att det nämnts något sådant från bolag som sportamore, att de bara ser det som en investering för att samla nya kunder. Men ja, den typen av företag har ju ofta rejält med pengar att bränna, tack vare investerare och extremt förmånliga lånevilkor..

Av anon186252
Skrivet av DaBone:

Så jag får alltså skjuta ner ett passagerarplan, som flyger över vår tomt på 10000m höjd..?

Använder själv drönare i mitt yrke och får dagligen, då jag använder den, arga närboende som ska veta vad jag gör. Att jag knatar runt med stora kameror i närområdet gör inget, men så fort en drönare kommer upp i luften är det katastrof.
Det spelar ingen roll om den är på 30 meters höjd eller 100 meter, folk blir lika tjuriga ändå..
Har luskat runt lite och det verkar som om flera av de fall jag råkat ut för och de som klagat mest, har svartbyggen på sina tomter...

Självklart får du det! Var det inte så WTC kvaddades? Någon billhilly som försökte skuta ned ett UFO. Eller kanske var därför det byggdes snarare? De tröttnade på att planen åkte över dem.. (yes, jag är trött)

Kan väl ha att göra med att det skulle vara rätt uppenbart om du stod och filmade någons hem med dina "stora kameror". Medan en drönare är lite knepig att uppmärksamma. Vem orkar gå och hålla koll på vart du flyger, och dessutom anpassa sin tid efter det? Har du planerat att sola naken så tror jag inte du är så pigg på att någon ska flyga med drönare i närheten. Men vad vet jag, du kanske har en brandsläckare som är väl värd att visa upp för allmänheten. Hemskt av mig att göra antaganden
Intressant att min teori stämde.. Alltså att folk blir än mer nyfikna när de blir tillsagda. Men visst är det nog en faktor att folk kanske inte har vanligt mjöl i påsen alla gånger. Precis som med kryptering och liknande. Det finns nog risk att de med speciella intressen är mer fixerade på det. Betyder dock inte att det inte bör vara en rättighet att välja vad som är privat och offentlig information.

Av anon186252
Skrivet av Zapa:

Personen läser 2-3 inlägg och tror sig veta hur situationen ligger till.

Inte direkt ovanligt. Däremot väldigt ovanligt att det är de sista inläggen istället för de 2 första.

Av anon186252

Brukade leta runt på https://gamebanana.com/maps/games/4254 förr i tiden.. Ahh.. Det var tider det.. Personligen tyckte jag om maps med "aim" i namnet, om jag inte minns fel. Tror de lär ligga under "Fight/Yard" kategorin.

Av anon186252
Skrivet av tomas1976:

Om du kör mac så har väl ipad pro ett antal appar som förvandlar den till något åt cintiqhållet.
Är dock lite osäker på om du har rejäl nytta av det i Blender. Själv har jag en Wacom intous hemma men tycker inte att jag har någon riktig nytta av den i 3Dmodellering. Då passar mus och tangentbord bättre.
Iofs använder jag 3DSmax men jag tror nog att samma gäller Blender.
Ska du bara rita då finns det ju utmärkta appar till ipad pro och med en Surface så kan du ju använda Photoshop.

Tyvärr, ingen mac. Kommer heller inte köpa det endast för detta ändamål
Jasså, mus och tangentbord passar bättre? I för sig kan jag köpa det i just det fallet. Har själv en ritplatta i den stilen och det ärlite knepigt att lära sig pricka rätt. Med Cintiq däremot, det hade nog inte varit så dumt.
Oja, visst är det samma. 3DSmax är väl bara än mer möjligheter till finlir som jag förstått det. Tar mest Blender som exempel då det är gratis, och antagligen kommer bli mitt val. Lägga ytterligare tusenlappar på ibland nöjen känns inte helt friskt
Jo, rita vet jag att Äpplet är riktigt grymt för. Men jag hoppades på aningen mer. 7-10lax för att kunna rita och läsa ett par böcker.. Mja.. Inte riktigt värt.

Av anon186252
Skrivet av Kablash:

Åh, det vore ju helt underbart om man kunde modellera genom fjärrstyrning. Ta med en platta till jobbet och under dö-tid sitta och modellera.

Exakt! Skulle dock vara någorlunda nöjd om det gick att lösa fördröjningen med USB länk istället för internet. Men det låter lite som att jag får koda själv om jag ska få min dröm uppfylld.. Och jag är inte så kunnig.. Kanske ett bra projekt för att lära sig..

Av anon186252
Skrivet av Cappe97:

Det är väl inte så svårt att gå över och prata med din granne?!

Varför kan inte den som har en hobby som eventuellt stör alla runt om göra det då? Jag är nyfiken. Det är inte precis som om det är 1 person som stör sig på detta. Och de med denna hobby har garanterat läst att folk finner det obehagligt. Ska man envisas med att flyga i tätbebygtområde så kanske det är man själv som ska försöka visa lite respekt? Annars kan ju jag börja skjuta duvor på sergelstorg om det är min hobby. Så får folk säga till om de stör sig på alla blodiga duvor som regnar ner.
Problemet är ju att det finns konstiga typer som gärna spionerar. Finns t o m en genre i porren som går ut på detta. Ska din granne behöva leta drönare för att vara bekväm med att låta pinnen/melonerna fladdra fritt? Är det ens lite rimligt att alla runt om bara ska lita bilnt på att just du inte är ett creep, för att du inte kan ta dig tiden att kolla hur de känner om detta, eller gå några hundra meter ifrån bostäderna?
Klart att alla fattar att det är kul att leka med drönare. Kör på. Men det är väl ändå man själv som måste anpassa sig då alternativet är att alla andra anpassar sig. Precis som att jag rimligen inte bör ställa mig intill någon unge och puffa på mina cigg. Nej, jag bör istället ställa mig en bit bort så att de andra kanske slipper skiten.

Av anon186252
Skrivet av Florrpan:

Varför behöver du teamviewer?

Tjaa.. Jag antar att det är lite väl dålig hårdvara i dessa enheter, och att det då är vettigt att låna stationära datorns kraft.
Vet att Surface kan ha exempelvis Blender igång, men upplevelsen måste ju vara katastrofal. Så om jag då kan skärmdela och använda tableten som en ritplatta, och ignorera resterande hårdvara, hade det varit intressant. Men det låter som att någon så trevlig lösning inte existerar.

Skrivet av Elghinnarisa:

Alltså, nu vet inte jag vad du gör för modellering. Men att försöka modellera något över remote desktop av typen TeamViewer är ju helt omöjligt. Det är alldeles för mycket fördröjning och eftersläpp för att det ska gå bra.
Har dock riktigt dålig koll på lösningar av denna typ överlag, mer än att alla jag någonsin prövat har varit för sega för något som kräver precision på den nivån som 3d modellering.

Annars, du har väl en telefon? Installera TeamViewer och pröva. Precis så skulle det vara på en platta.

Ehm.. Ja du, det var ingen höjdare.. Då får jag nog slipa lite på planen. Fast jag börjar misstänka att det snarare är att ge upp som gäller
Vilken typ.. Ja, jag vill väl mest leka lite. Det är inte precis som om jag kommer använda det till arbetet. Så, jag kan nog inte riktigt svara på vad exakt det skulle vara för typ