Inlägg

Inlägg som anon186252 har skrivit i forumet
Av anon186252
Skrivet av Elektron:

Intressant video.

Youtube ägs väl av Google. Så det känns ju lite sådär hur mycket han pratar ner Facebook för jag tror inte Google är så mycket bättre dom.

Tro mig, han kritiserar alla techföretag, och mycket mer Rätt intressant att kika på faktiskt. Tycker personligen att han har lite lustig kritik en hel del av tiden, men kan hålla med om mycket också.

Av anon186252
Skrivet av CFSsss:

@wille93:

Kika här: https://www.postnord.se/globalassets/sverige/pdf/villkor/full...

Sök på "begagnat" så finner du det direkt. Postens försäkring är nästintill värdelös om man inte är företag. Om posten tappar bort ett paket kan man få ersättning men om innehållet skadats under transport ska man ha ett jäkla flyt för att få några pengar för det.

Tackar för länken! De är ju tyvärr lika duktiga som resterande bolag på att gömma information för en. När du läser avtalen de vill att du ska godkänna vid köp av REK-frakt så länkas man inte detta.
Försök hitta hur mycket det kostar med delbetalning hos klarna, i dare you. Kanske är jag som är kass på att leta efter detta, då jag sällan gör det. Men det tog mig 15minuter att leta upp det. Och då var det för att jag överraskades över prispåslaget i fakturan, som skulle vara "utan ränta". Vilket brukar stämma rätt bra när det är deras betala om 3månader-kampanj, men tydligen inte på delbetalning. (hade aldrig tänkt tanken på att leta annars, då det inte hänvisas dit alls)

Av anon186252
Skrivet av CFSsss:

Varning för att postens försäkring inte gäller begagnat gods heller, står i det finstilta. Så skickar man beggade dataprylar är man rökt hur man en gör när man använder posten.

Vart finner du det? Har försökt hitta var de nämner detta, men inte lyckats. Kan det vara i någon del av lagstiftningen de refererar till?

Skrivet av Broken-arrow:

Vägde inte över 10Kg, men kan ha tryckt fel (t.ex tagit med att jag behöver köpa till låda eller liknande).

Kan nog ha med mått att göra också. Förpackning kan i alla fall jag köpa på den lilla tobaken strax brevid.

Av anon186252

@Rick69: Intressant att detta är vad som får dig att reagera. Bigdata, automation, makten.. Där är 3 saker som får mig att försöka att inte ge dem en krona. Men att de vill att jag använder tjänsterna mer.. Mehh, kör på. Jag faller dock inte för sådant så lätt, och har nära på noll förståelse för de som ser något större värde i FB. Ser poängen i att kunna slippa ringa och komma ihåg kontaktinformation, men bortom det så är det rätt poänglöst för min del.

Av anon186252

Vanilla var inte så kul utan att lira mycket. Folk som la tiden och hade någorlunda fungerande hjärna blev belönade. Var ju just det som gjorde det så beroendeframkallande, att det nästan blev som ett jobb. Helt klart något jag diggade. Bara faktumet att allt står på nätet försämrar upplevelsen direkt.
Vet inte om jag kommer gilla det så värst. Lär prova, men jag är tveksam till att jag kommer lira igenom det ännu en gång. Har trots allt gjort det ett flertal ggr på privatservers.. Skulle dock vara riktigt kul att ha något lir som uppmuntrar att lana med polarna igen.. Men att lägga ~5h/dag igen.. Yff.. Får se om jag vill ha något liv utanför hemmet eller inte..

Av anon186252
Skrivet av Rekl3M:

Känns inte börsen övervärderad för tillfället? OMX är väl nästan all time high?

Lite risky att gå in nu väl ?

Det finns bolag som är värda att överväga. Men ja, väldigt många är lite väl best case värderade. De ger heller ingen vidare utdelning. Vet faktiskt inte hur folk tänkt med vissa bolag. Men det är väl tack vare att det är fler som inte har koll på sparande som givit sig in. Vissa aktier har ju utdelning som ett sparkonto >.>

Av anon186252
Skrivet av Frispel:

Inte konstigt, folk ser den tidigare uppgången och reagerar precis som du med den skillnaden att dom då går in och köper för att inte missa chansen att snabbt tjäna massa pengar. Problemet är fortfarande att det förr eller senare tar stopp. De som nu pumpar in pengar tycker att det räcker alternativt har inte råd att lägga in mer, kursen stannar av, folk börjar sälja och kraschen är ett faktum. Som sagts tidigare, mönstret är inget nytt, någon tidigare länkade till silverpriset vid något tillfälle, fingerprint följde samma mönster. Det är det som är problemet med prisökningar som enbart drivs av förväntningar. Det är bara psykologi som driver upp priset, inte underliggande värden. Går man in tidigt i uppgången så kan man tjäna sig en hacka, går man in sent är det stor risk att man går back. Och ger sig en valuta så kommer nog övriga att guppa till det med. Det är enbart en fråga om förtroende just nu, går botten ur bitcoin så kommer förtroendet för övriga kryptovalutor att dyka de med.

Egentligen är inte Bitcoin helt värdelös, än (om vi bortser från problemen i kryptovalutor en stund). Detta då du inte har så lätt för att köpa vissa av de andra kryptovalutorna med vanliga pengar. Om jag inte minns fel så är det relativt nytt att det går att köpa t ex Monero för vanliga valutor. Så där kommer väl Bitcoins värdering ifrån, och att spela en viss roll, ett tag frammåt också. Om vi nu bortser från bristerna som sagt.
Min poäng är dock att trenden i dagens värld är att bortse från alla problem och bara köra på. Någon gång tar saker stopp. Frågan är när. Jag spekulerar gärna med fiktiva pengar. Men ack så mycket hårslitande det blir när jag ser hur mycket jag hade tjänat på att följa strömmen en aning. Men detta gör mig faktiskt lite nyfiken på en relativt nyligen publicerad artikel, som pekade på att kvinnor i finansbranchen gjort bättre än männen i genomsnitt.. Finns det någon koppling här? För det är inte precis som om det bara är krypto som har lite väl mycket spekulativtvärde

Edit:

Skrivet av ronnylov:

Är inte TOR ganska långsamt? Hur som helst jag är inte heller säker på att det blir succé. Är mer inne för att vara tidigt ute och så får vi se hur det går. Kanske blir som Sia, en bra idé i teorin men ingen större hit i praktiken.

Låter inte som en dum idé. Kan ju funka för att få ut det till massan, egentligen. Mer troligt är väl att det är dagen VPN bannas världen över Men den kommer nog öka i värde, även om idén är bristfällig.

Edit 2: Glömde bemöta TORs hastighet.. Jo den är rätt katastrofalt seg. Men denna lär inte vara bättre om du ansluter mot någon indiers mobil (ta valfritt land med dåligt internet som exempel, har ingen koll på indiens egentligen)

Skrivet av Trunk:

Då kan du glädja dig åt att någonstans i cyberrymden har jag X bitcoins som jag har noll koll på hur jag ska komma åt. Kommer ihåg att jag minade lite när bitcoin var *väldigt* nytt, kan inte ha varit mer än ett par månader gammalt. Synd bara att jag, så vitt jag vet, aldrig kommer kunna få tillgång till dessa.

Det rör sig absolut inte om några jättebelopp men ett par flaskor whisky hade jag kanske kunnat få ändå.

Hahahah, jo jag har samma problem. Dock har det mer att göra med att jag radera min wallet. Var väl "bara" sådär 0.5 BTC i den eller nått.. >.>

Av anon186252
Skrivet av oouhdawg:

Fyfaaaaan vad bitcoinen stigit inatt, marketcap har ökat med 14 billions. 6924 i värde idag, mot 6200 igår.

Synd att jag hoppade av, men den går strax ner till runt 5000 så det är ingen fara att hoppa på tåget igen om man vill, haha.

Mhm.. Sitter och är förbannad då jag har "demokonto" med fiktiva pengar, som på strax över ett dygn, gått plus över 30% på att nästintill bara sitta och trycka.. Sugen på att banka huvudet i bordet ibland? Oja!
Lite detta jag menar med att jag är sugen på att börja investera som jag inte tycker att man bör.. Jag kan läsa marknaden någorlunda, men jag förstår inte hur den kan vara som den är

Av anon186252
Skrivet av ronnylov:

Det är just att hyra ut sin dator som VPN exit nod som är meningen med intense men de har inte utvecklat funktionen färdigt ännu. Det kommer i december. Tanken är att man ska kunna aktivera VPN exit nod om man vill i sin wallet och få betalt för detta. I övrigt bygger själva myntet det på samma teknik som Monero (cryptonote). Så man kan mina både med CPU och GPU.

Huh.. Vet inte varför jag läste det som att man får betalt för att godkänna betalningar.. Aja, är väl för trött, eller nått Men som skrivet så blir det då genast mer intressant. Vet dock inte riktigt varför folk skulle föredra detta framför TOR. Det är väl där skon klämmer.

Edit: För att utveckla en aning. Jag antar att de tänker något likt SIA, att man köper coins för att betala sin VPN användning. Varför betala? När man kan köra TOR för.. Gratis

Av anon186252
Skrivet av Sturesson:

Dem har fixat så att man inte kan får 50% på sakerna? Har bara varit med i början av tråden men inte riktigt vad som hände sen, tacksam för svar!

Det är vad andra sagt i alla fall. Om de släppt spärren på att man endast får 20$ rabatt vet jag ej. Kan vara bra att hålla för sig själv i så fall dock..

Av anon186252
Skrivet av ronnylov:

Vad tror du om Intense Coin?
https://intensecoin.com/
Whitepaper: https://docs.google.com/document/d/1T37Sg_cpbNyiQWlx-MXS41iCY...

Jag har minat ihop drygt 100k ITNS på några veckor men då de bara är värda typ 0,5 öre styck så blir det bara några hundralappar. Ser det som lotteri ungefär. Kan nog gå upp 100% vilken dag som helst

Du kan köpa och sälja här: https://stocks.exchange/trade/ITNS/BTC
Varsågod för tipset!

Hmm.. Tycker den låter lite överflödig. Kan säkert få intressenter, men ja.. Hade det varit att du lånar ut din dator som VPN, typ en ny TOR, så hade jag funnit den mycket intressantare. Deeponion kör ju via TOR som default så jag ser inte så stor skillnad mellan dessa. Men men, bara mina tankar.
En sidenote är ju att du kan skicka över VPN utan att myntet är byggt för det syftet. Därför Monero som fixerar på allt utom just det, är så intressant.

Av anon186252
Skrivet av ronnylov:

Tror inte på att man ska satsa allt på ett kort och oftast är det något annat än det man själv trodde som man tjänat mest på.

Så sant så sant. Jag börjar överväga att investera utefter vad jag anser helt skadat. Skulle jag gått efter det hade jag varit en mycket rik man..

Av anon186252

@oouhdawg: Tja, asså.. Om ISK funkar, vilket jag är tveksam till, så ska det ju inte skattas mer än just skatten på ISK-kontot. Så då spelar det väl mindre roll. Kom dock ihåg att byte funkar likadant som försäljning i sverige. Jag är som sagt högst tveksam till att ISK ses som godtagbart, då de inte vill ersätta vid förlust. Låter lite som om de ser på kryptovalutor som exempelvis en bil. Fast ja.. Skatteverket har ju varit lagom duktiga i definitionen, tillämpar lagar som de själva känner för
Edit: Ersätta är väl fel ord.. Godkänna avdrag var väl snarare vad jag syftade på..

Av anon186252
Skrivet av oouhdawg:

Beror på vilket land du bor i. Danmark har ingen skatt tex. Sverige har vinstskatt på Bitcoin (30%).

Jag tar ut mina pengar när jag flyttar utomlands, sen om skatten är noll eller 15%, det gör mig inget. Men betalar mer skatt än vad jag borde i sverige, plus att jag behöver inte pengarna idag så då tar jag ut dom sen

Folk betalar ju knappt någon skatt på ISK-konton idag så finns ingen anledning att betala 30% för att staten inte vågar erkänna det som en valuta.

Kan nämnas att huvudsyftet är inte att slippa skatt för min del, jag ska flytta iväg och behöver inte pengarna idag, så man behöver ju inte vara dum i det hela

Helt sant, men det är inte så smart att erkänna skattefusk.. Oavsett hur jag känner om crypto så hoppas jag den logiken går in..

Av anon186252
Skrivet av Tullen:

Behöver du inte mobilt bankid för fakturan?

Jodå. Men vad spelar det för roll? BankID godkänner inte enheter, den godkänner uppgifter, som jag förstår det. Gissningsvis så anropar Klarna ditt BankID för att verifiera att du vill att den betalningen ska genomföras, snarare än att enheten i sig ska godkännas för att bruka Klarna. För du vet väl att du kan använda Mobilt BankID för att verifiera något du gör på datorn? Går t o m att verifiera vad en i uganda vill beställa åt dig, om det nu låter frestande (Citera mig inte på den sista biten. Mer tänkt som ett skämt)

Av anon186252

@oouhdawg: Vet inte varför du försöker predika för mig, men tjaa.. Hela grejen med dessa valutor är ju att värva nya följare. Om det inte sker, så fanns det helt plötsligt ingen poäng i att fortsätta. Så jag antar att det är därför..
Att jag inte skulle ha hört om Monero är ju smått lustigt att påstå, med tanke på diskussionen vi hade igår.. Men men.. Försök du. Nu har jag ändrat uppfattning till att du fastnat i bubblan som de andra krypto älskarna.. Synd, då du faktiskt verkade vilja ha en seriös diskussion en stund.
Edit: Om du är sugen på andra "anonyma"valutor så finns det rätt många, ZEC och Onion för att nämna 2. Kanske ska fundra på AEON? Den är ju Moneros lilla bortglömda tvilling, som har lägre antal coins, vilket kan göra den mer intressant.. Lägger mest till lite så du ser att jag har läst på en del. Och kanske överväger att tänka en gång extra. (ja, Monero är klart mer lovande hittills)

Av anon186252
Skrivet av Frispel:

Jag skulle säga precis tvärt om, eftersom det inte är något annat som påverkar så är det extremt volatilt. Det finns inget påtagligt att hänga upp värderingen på vilket gör att de kan tappa i princip hela värdet om tillräckligt många blir osäkra och vill sälja...de mekanismer som ligger bakom börskrascher finns även i bitcoins, med den skillnaden att man med aktier faktiskt äger en del av ett företag vilket ger värdet en viss substans.

Jo, lite det jag menade att belysa. Jag förstår argumentet för att folk ser krypto som en trygg investering. Men, jag ser också problemen i den tankebanan. Om det var guld som det fanns exakt 21m ton utav, så hade den logiken fungerat ganska bra. Nu är det dock inte det. Det är ettor och nollor (extremt simplifierat, jag vet). Fyller detta någon funktion, som dessutom inte kan ersättas? Nope.. Well there's your problem..

Av anon186252

Hoppar nog resterande av inläggen då det var lite väl mycket religion...

Skrivet av e1m1:

@oouhdawg:

Låter inte som en orimlig förklaring på varför priset på kryptovalutor stiger i värde så mycket, låt oss anta att det är fallet. Den givna följdfrågan blir då vad som händer efter att din förutspådda marknadskrash inträffar. Rimligen kommer cryptouppgången avta när aktierna väl säkert börjat sin cykliska vända uppåt igen.

Varför då investera i en stabil valuta när man kan få faktisk avkastning från aktier, något som faktiskt har ett substantiellt värde bakom sig som växer? Folk lär vända tillbaka. Cryptovalutan sjunker i värde. Folk paniksäljer. Etc.

Jag tycker således inte att det skulle legitimera crypto även om värdet skulle skjuta i höjden på det sättet. Att det skulle ersätta guld, eller åtminstone inta en liknande fast troligen mer volatil position som guld, med en fasförskjuten cykel jämtemot aktiemarknaden är väl möjligt, men det krävs väl då att den faktiskt används som betalmedel i en utsträckning det väl inte kan göras idag pga. att det fortfarande är på tok för volatilt. Det är också snudd på omöjligt att säga var det skulle stabilisera sig prismässigt jämfört med guld.

Krypto kan ses som en "trygg hamn", då det inte är något annat än pengar in och ut som förändrar värdet (om alla coins är grävda). Men som du påpekar.. Vad inträffar när folk vill casha ut för att ekonomin går positivt ännu en gång? Vem vill köpa krypto då? De som inte är intresserade lär ju inte helt plötsligt ha blivit det.. Så vart ska då köparna komma ifrån? Om länder bannar kryptohandel i samband med det.. Hihi.. Då blir det intressant. Många fler frågetecken än så finns.
Råvaror och länders valutor ses som trygga av en anledning.

Nä jag håller mig nog till påståendet att ingen kryptovaluta lever upp till mina förväntningar. Känns i dagsläget som om någon/några kommer få smaka rejält tack vare detta påhitt.

Av anon186252
Skrivet av Maarus:

Många handlade liknande med fingerprint, kursen visade alltid grönt över 6-12månader, då måste det vara naturlag att nästa 6-12mån är exakt likadant. Dem med lite insikt kunde givetvis syna bluffen.

Fingerprint handlade ju dock om kursmanipulation och sånt också. Gör förvisso även kryptovalutor, men ja.. Var inte så lätt att alla hoppade på tåget för att det fortsatte uppåt.
Är dock helt underbart att en av de som blev tät på just fingerprint sitter och lär ut aktiehandel nu.. Nån brud som var med i SvD för ett tag sedan. Jag satte kaffet i halsen och skrattade högt

Av anon186252
Skrivet av oouhdawg:

Jo så är det ju med alla valutor. Om folk anser att dom är värda 0 så är värdet noll. Oavsett om det är dollar, bitcoin eller Ethereum.

Sant, men de är i alla fall sedda som en valuta i det landet. Det är en lite annan grej. Men sure, om det accepteras som en valuta blir det genast bättre.
Det är dock problematiskt att folk vill göra sig av med kontanter. Det är lite utav en försäkring att ingen knäpp makthavare kan sätta vem som i skiten. Där är en av de stora bristerna jag ser med digitala valutor. För det är möjligt att pilla in så just dina tillgångar är ogiltiga. Det är knepigare med kontanter, även om vi i dagsläget har allt i banken..

Skrivet av oouhdawg:

Vinsterna från Kryptovalutor IDAG kommer till största del från nya personer som ger sig in i valutorna.

Hmm.. Inte säker på om jag tror på det. Men visst är det mycket som kommer från nya personer som vill bli miljonärer
Tror mer på lite mindre roliga typer av transaktioner. Men men, min tro kan vara fel.

Skrivet av oouhdawg:

Det har inte kommit till punkten där det finns stora förlorare, även fast undantagen är väldigt många trots det.

Mja.. Jo.. Det vettetusan. Det är som sagt tvunget att någon är storförlorare. Det är inte magi som får upp värdet. Men det beror väl på vem vi talar om. Det kanske är ytterst få privatpersoner som är "stora förlorare" än så länge. Men någonstans kommer pengarna ifrån.

Skrivet av oouhdawg:

Men i det stora hela utöver alla dessa nya skit-scam-ICO-coinsen så har kryptovalutor en stor framtid. Däribland anonymiteten och utvidgandet och tillgängligheten, att du kan betala med samma valuta i alla länder och att dom inte har ett lands ekonomi som grund (dollar m.fl).

Håller även med det sista du sa, det är rätt intressant att se, haha

Hmm.. Kul att du faktiskt har rätt sund inställning till det.

Har väl liknande uppfattning ang just det understrukna. Där finns det större potential. Även om jag inte är helt såld. Tycker nuvarande är bättre. Men som sagt, där finns det nog potential.
Jag skulle dock säga att nuvarande "coins" inte lever upp till mina förväntningar för att just jag ska hoppa på tåget. Det finns alltid någon brist som får mig att ta en extra funderare.
Världsvaluta är jag inte helt taggad på alls, och ja.. Det är ju då för att jag gillar att kunna flytta pengarna om nödvändigt, liksom att jag inte vill ta andra länders finansiella smällar. Men det är mest en smaksak, och därför ser jag det inte som en 100% dealbreaker för kryptoovalutors framgång. För du har tyvärr lite fel om att det inte skulle bli likt exempelvis kronan. Om hela sverige går över till bitcoin, så blir ju det baserat på sverige
Sen så kan vi såklart också räkna in AI/kvantdatorer ang anonymitet.. Då blir det genast en knepigare diskussion. Det får mig att tänka "är det ens möjligt?"

Hhaha, skönt att det inte bara är jag som gillar att köra lite konspiratoriska tankebanor om honom

Skrivet av Olegh:

Frågan för egen del är hur stor risken det är att något (förmodligen en annan kryptovaluta) dödar Bitcoin för gott.

Kan bara gud veta
Det är brister i alla coins jag kikat på, men många som investerar har nog dålig koll.. Får se helt enkelt. Men något att gå efter är väl faktumet att bitcoin suger rätt hårt i jämförelse med andra, så.. Troligen kommer det ta ett tag innan någon hoppar på "rätt" tåg.
Däremot så är det primärt bitcoin det skrivs om. Ifall det börjar skrivas om andra valutor i väletablerad media kan det nog sätta bitcoin på sin plats. Men det är även då tveksamt.

Dold text

Edit: Wuff.. Sorry för massiva väggen. Kör spoiler på allt. Riktat till @Olegh och @oouhdawg.