Inlägg

Inlägg som anon186252 har skrivit i forumet
Av anon186252
Skrivet av CeLL:

Rensa lurens cache (eller bara Wish-appens data specifikt räcker annars fint) och skapa ett nytt konto så är ni bortglömda igen!

Du råkar inte besitta kunskaper som konkurrerar med gudarna? Alltså hur i hela hel** detta kan göras på Iphones.. Blir så trött på Äpplet ibland..

Av anon186252

Själv lyckades jag klura ut att man kanske kan slänga in flera kort, och valde då att avboka tidigare. Stort misstag, då de minns mig.. Inget kort för min del helt enkelt.. Måste sluta vara så girig xD

Av anon186252

Tackar @Mansion

Skrivet av Bakgrund:

Hur fasen kan ni få rabattkoder som ger 50% Får bara 10, 20, max 30%....

provat minst 100 olika koder...

Keep fighting.. Tog mig ett bra tag också. Fick en jädra massa 45%, men jag skulle ha mina 50

Av anon186252

Någon som har lust att simplifiera för en mindre insatt?
Jag tolkar det som att man låtsas vara personen som använder Wifi, för att få tag i paketen dekrypterade.
Tolkar det också som att det är just Wifi signalen. Så det är inget problem så länge ingen med sådan avsikt sitter 0~100m ifrån ens router/accesspunkt.
Är jag inne på rätt spår, eller är det några konstigheter?
Lite osäker på om detta påverkar oss som kör trådat men har Wifi..

Av anon186252
Skrivet av Rick69:

IMF Head Foresees the End of Banking and the Triumph of Cryptocurrency
https://fee.org/articles/imf-head-predicts-the-end-of-banking...

"In the long run, the technology itself can replace national monies, conventional financial intermediation, and even "puts a question mark on the fractional banking model we know today."

Den tanten har i alla fall tänkt igenom det en aning. Är dock långt från vad crypto-älskarna predikar som hon själv förespråkar. Hon förespråkar egentligen ett paypal med en ny valuta som har ett konstant värde. Eller tja.. Blockchainvaluta med fast värde (ish). Absolut inte vad pyramidälskarna vill ha. Detta är dock en god idé för just det hon gaggar om. Enda problemen är att kontanter kan komma att undermineras när köp sker mer och mer digitalt, samt att banker kan undermineras. Alla förstår nog inte att ettor och nollor aldrig kan ersätta fysisk likvid, eller varför banker är något positivt. Personligen tycker jag det är en hyfsad tanke, men hur det ska implementeras blir lite kul att klura på. Vad ska den valutan stödjas av? För något måste ju vara det som bestämmer värdet, exempelvis guld, om det nu ska vara ett ganska konstant värde. Jag anser inte att ens hennes idé riktigt är helt genomtänkt, men ett steg i rätt riktning är den.

Av anon186252

@Paddanx: Tänk på alla tragedier och allt förtryck genom åren, runt om i världen. Detta möjliggjordes för att en entitet hade makten till det. Kontanter är ett sätt att stärka dina rättigheter och din frihet. Ett land som gör sig av med detta, är ett land jag flyr. Nej, en E-krona kan aldrig ersätta detta. Ekonomiska kriser är inte enda gången dina tillgångar kan råka illa ut. Kina kör medborgarbetyg.. Behöver jag utveckla?

Edit: Tillägger ett argument.

Procentuell användning säger 1 sak. Hur mycket pengar som används på ena eller andra sättet.
Det är inte jämförbart med hur många som anser att kontanter ska bort, är rädda att bli rånade, osv.
Den statistiken är heller inte att tolka som att majoriteten anser det. Minoriteten har mest pengar. Då är det väl rimligt att anta att minoriteten sätter mest pengar i rullning, eller hur? Är det då rimligt att anta att denna statistik är extremt irrelevant i sammanhanget? Gissningsvis, ja.
Men vi antar att det inte är så pass linjär förbränning baserat på hur mycket pengar individen har. Men har vi data för detta, i statistiken? Nope.. Återigen blev statistiken meningslös i detta argument.
Kortfattat: Detta argument du fört är baserat på misstolkning av statistik för att skönja din ståndpunkt. Bättre än så kan du!

Edit 2: Personligen tror jag att folk föredrar kort p g a att det är smidigt, och säkerheten snarare är en bonus. Blipp-funktionen, spara kortuppgifter på hemsidor, o s v, den framgången styrker detta. Det är en mindre säker lösning, för att tjäna några sekunder och knapptryckningar. Folk är lata helt enkelt.

Av anon186252
Skrivet av BasseBaba:

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.689169/krig-kemikalies...
Definitivt inget statistiskt korrekt underlag, vore intressant att se när ett sånt väl kommer, för man får väl anta att detta kommer att följas upp (?).

Men iaf, enligt ovan artikel så säger ett par aktörer att dom mer eller mindre märkt 0 skillnad efter skatten.

Så... det verkar ju återigen ännu som ett riktigt dåligt beslut. Skatten gör ju absolut inte det den var ämnad för, ... eller?
Den verkar ju dra in finfina pengar till farbror staten, men att driva fram miljövänligare produkter?

Värt att tänka på är väl att det är en hel del aktörer som brukar påstå att e-handel osv inte påverkar dem.. Nu när de konkar så ser vi hur sant det påståendet var De kanske tänker att det är en naturlig nedgång för årstiden, eller nått i den stilen. Men min poäng är att de inte alltid har rätt. Intressant om det stämmer dock. Då har inte e-handeln riktigt kommit så långt här som jag trott.
Edit: Värt att notera är väl också att en jätte kedja kanske inte är den som påverkas mest.

Skrivet av Mizzarrogh:

Vad som borde styra är var kunskap och kompetens finns och efterfrågas.

Är en Kines bättre så är han bättre och vårt system har uppenbarligen brister, är vi bättre i någon del borde vi ta det till vara tycker jag.
Vi borde göra som Japanerna om vi skall få det att fungera väl här i nuläget.

Sverige exporterar faktiskt en heldel varor TILL Kina också, framför allt teknologi och liknande tex delar till specialfordon och maskiner för deras industri och bygg expansion, mm.

Tja.. Blir ju lite så i dagsläget. Dock mer framtvingat än jag personligen föredrar. Industri skickas till u-länder för att göra det billigare, medans vi får plugga än en gång för att hitta lönsam sysselsättning.

Kineserna är sämre, men deras folk har inga rättigheter, och är billiga.. Svårt val för någon som vill maximera vinsten.. Men jag förstår tanken. Klart en viss fördel att tillverka sådant som inte behöver så värst bra kvalité där. Alltså sådant som bara ska produceras i så stor utsträckning som möjligt.
Japanerna är ju ett roligt exempel.. De importerar typ kineserna som slavar. Och har nog utnyttjat deras möjlighet att tillverka saker billigt under väldigt många år. Deras relation påminner lite om arabvärldens relation med importerad arbetskraft. Långt från humant, men smart, och vi får ju billigare leksaker..

Absoult exporterar vi. En av orsakerna som jag fått klart för mig är att t ex vårt järn är bättre. Vet inte riktigt hur det kan vara så, men det är väl kul att vi har någon god anledning att behålla sådana typer av arbeten i landet. (järn som järn tänker jag)
Hur som så blir det väl fördelaktigt för kina om sådant håller bättre, då det inte är att likna med en fidgetspinner. Men jag kan tänka mig att det är därför länder tycker att handel med kina är ok. De tillåter oss fortfarande ge och ta. Trots att de nog kan springa om oss rätt rejält. Och vi verkar ju digga dagens utveckling, som inte är hållbar. Men nog är den bekväm.

(texten är att betrakta som tankar, inte fakta)

Av anon186252
Skrivet av Mironoff123:

Nu finns mitt IP , Där för er vem bannar först Fb som inte har någon koll, eller annan site?

Hur går det för teorin?

Av anon186252
Skrivet av Mironoff123:

du vill uppenbarligen få stopp frågan är eftersom du inte svarar på MIN fråga , då är du en av fb mods som söker ev, patetiskt
och ni på fb mods är ju nästan immuna,, nästan

... Okej, jag tror att jag hänger med. Du kommer alltså inte förklara i vilket fall. Då var dock tråden inte så intressant längre Lycka till och håll i hatten!

Av anon186252
Skrivet av Mironoff123:

Ni fjortisar verkar ha dålig koll, "hittat" ok vad menar du konkret, , förstår om du bara är 12 år att konkret menas ,vad vill du ha sagt mer än sandlåda?

Nu förstår jag inte ens vad du skriver. Jag undrar vad du menar med att någon hittat dig. Hur gammal jag är ser du i nicket, men det vet jag inte vad det har för relevans. Sandlåda? Vill du leka med mig eller?

Av anon186252
Skrivet av Mironoff123:

inte intressant för mig , ställde bara en fråga och vips så var det 5 st från fb här och skulle försvara med allt
ni kan säkerligen även här se mitt ip , jag gömmer mig inte vilket vissa andra gör
Sorry , ni Mods HÄR gör ett bra jobb ,, ,thanks

Tillhör jag denna grupp? Jag har inget konto på någon annan babbel-site. Inte ens en enda social media plattform. Skiter fullständigt i om du är bannad hit eller dit. Men nog är jag nyfiken på vad "hittat" innebär. Blir lite svårt att spekulera kring trådens frågeställning annars.

Av anon186252
Skrivet av Mironoff123:

Ok då vet vi att kETHSI Är mod på Fb och har tydligen inte alla hästar i stallet

Så.. Kethsi har rätt?
Själv är jag oerhört nyfiken på vad "hittat" innebär.

Av anon186252

@Casgar

Ångrar mig, och säger istället att jag håller med. Men angående "felaktig" så argumenterar vi om lite olika saker, kan jag tycka det verkar som. Jag argumenterar om "vilseledande forskning", eller vad jag nu ska kalla det. Faktiskt felaktig har inte varit något jag försökt diskutera, även om jag förstår varför det kan verka så. Det jag babblade om är snarare vad som får folk att tänka i konspirationsbanor, och när det näst intill blir omöjligt att bortse från hur sannolikt det verkar. Men struntsamma. Du verkar begripa vikten i vad jag försökte förmedla i vilket fall. Bra inlägg! Även om jag blir lite lätt förvirrad när du styckar upp det jag tänkte skulle flätas samman

Ähh, edit618:
Jag försökte väl göra en lite vag hänvisning till reefer madness tiden. Har för mig att det vara några med psykiska/hormonella besvär, eller vad det nu klassas som, samt några normala, i gruppen som fick THC. Men kontrollen var frisk. Det sponsrades av staten om jag inte missminner mig. Detta betyder då at studien har viss relevans, då den nog väckte tanken att kika närmare på dessa faktorer. Däremot blev den missvisande, av "någon" anledning.. Jag försökte mest belysa att det då blir svårt att inte koppla ihop The war on drugs, tidningar, forskarna, staten, och partierna. Men jag förstår din ståndpunkt att konspiration bör vara sista tanken. Just i detta fall känns det dock för perfekt för att jag ska se någon rimligare förklaring.

Av anon186252

@Casgar: Det ligger en viss poäng i att sponsrad forskning inte alltid är så mycket att ha. Vissa studier är "felaktiga" för att bevisa något. Att t ex endast ha bipolära människor som gruppen som puffar på något med THC, medans kontrollen är fullt frisk.. Journalister är dessutom mästare på att läsa som de känner för. Där har vi ett fint sätt att vinkla forskning efter eget tycke. Men självklart, dessa har ett värde de med. Däremot inte vad de påstås ha.
Att forskningen är rakt av felaktig är nog.. Tja, jag vet inte. Jag kan inte minnas något sådant. Men det krävs ofta att vi själva läser forskningen för att få korrekt bild av den.
Och jag tvivlar starkt på att speciellt många i tråden själva ens läst en av dessa studier. Så de litar alltså på antingen journalister, eller myndigheter. Vi har nyligen sett hur duktiga myndigheter är på sitt jobb med it-säkerheten. Och jounalister är det förhoppningsvis ingen av oss som litar på fullt ut.
Mänskliga faktorn och pengar under bordet bör alltid vara med i våra bedömningar.
Jag försöker inte uppmuntra till någon inbillnig, men jag tror att resonemanget faller dig i smaken. I alla fall om du nu anser att vara kritisk är viktigt Jag håller med, men jag vet inte om jag värdesätter det över att vara öppen för att ha fel. Båda är oerhört viktiga.

Av anon186252
Skrivet av anon284015:

Ah, där formulerade jag mig dumt. Skall kanske säga mainstream forskare. De är nog mest drivna av vinstintresse.
Det finns ju alltid eldsjälar som lägger rykte och inkomst på spel för att forska inom kontroversiella ämnen. Som trådlösa signalers skadeverkan.
Intressanta länkar. Hinner inte läsa nu men skummade lite, där har skeptikerna absolut lite att ta in. Dock tror jag de hellre sticker huvudet i sanden än tar sig tid att läsa igenom detta.

Skrivet av anon284015:

Han länkade faktiskt 2 sidor där som kan vara av intresse i frågan.

Jag höll bara på och tramsade ang din formulering, vilket @improwise nog snappade upp och gav igen för

Mest hunnit skumma jag också, men de verkar i alla fall styrka din främsta orsak till minimering, kidsen. Såg också ut att vara en ganska vettig samling av publikationer som gjorts inom ämnet.
Jo, tyvärr så är troende ganska knepiga att utbilda. Nu har jag dock inte avgjort vilken av religionerna jag vill tro på riktigt. Gissar att jag kommer få min tidigare tanke bekräftad: inte bra, men inget jag nödvändigtvis behöver grubbla över.

Skrivet av anon284015:

Som IT-tekniker så är jag ständigt utsatt på jobbet, det kan jag inget göra åt. Därför är det extra viktigt att hemmet är så befriat som möjligt. Kör nätverk hemma via eluttaget. Stabilare, säkrare och snabbare än Wifi oavsett. telefonen har mobildata avstängt när det inte behövs. Man kan dock inte vara helt utan, ibland är det ett nödvändigt ont, tyvärr. Swish, bankärenden legitimering med bank id t.ex. Samhället blir mer och mer beroende av trådlöst. Man får göra så mycket man kan för att skydda sig där man kan.
Jojo, standardgrej när man tar upp något obekvämt, blir stämplad som byfåne eller tokot direkt av mobben.

Den här teffelonen kanske skulle vara något? Då får du bonusen att bestämma när du ska ge upp din rätt till privatliv. Lär väl passa extra bra nu. Jag såg nog din andra tråd om missnöjet med äpplet
Eller så gör du som jag själv överväger, struntar i all denna flashiga teknologin. Den är egentligen helt onödig. Och jag vill då att det gamla ska finnas kvar den dagen teknologin sviker. Det som ska vara kvar för min del är väl någon form av dator och en TV. Detta av den enkla anledningen att det inte är så mysigt att vara ute i "naturen" här i storstockholm, och jag därför behöver något att pyssla med..

Av anon186252
Skrivet av improwise:

Var finns denna "forskning som bevisar motsatsen"? Utan att ha gjort några egna efterforskningar så förmodar jag att det forskare snarare kommit fram till är något i stil med att dom inte kunnat påvisa ett samband osv. De flesta seriösa forskare brukar vara rätt eftertänksamma typer som förstår skillnaden mellan ett bevis på något (eller det motsatta) och avsaknad av uppenbart samband.

I övrigt konstaterar jag att i denna tråd verkar medparten av foliehatterna faktiskt sitta på de som vill hävda att elöverkänslighet är en myt

Satan.. Var inte beredd på att någon skulle köra samma vridning på det jag skrev..

Absolut, forskarna är generellt lite smartare än så. Det är snarare medier och sådant som tolkar lite hejvilt. Vad det "kan" bero på.. Ja, det "spekulerade" jag väl kring efter meningen du citerade

Oja, fanatikerna verkar snarare vara på den andra sidan. Jag är endast skeptisk. Detta då jag inte tidigare kommit över någon information som tyder på att detta är något att lägga tid på.

Att anta att vi kan ha fel är en av få riktigt bra saker att fästa sig vid. Är vi inte öppna för det, så kommer vi aldrig utvecklas. Att konstant överväga andra möjligheter är vad som tagit oss hit. Vi kan inte själva göra så med allt, hela tiden. Men det är just därför forskarna är så viktiga. Och det är en av orsakerna till att jag ibland slutar läsa "nyheter". De pysslar med propaganda. Oavsett hur subtilt det är, så förekommer det i nästan varje artikel.

Av anon186252
Skrivet av anon284015:

Dagens så kallade forskare i ett nötskal. Ingen vilja att lära sig något nytt, utan bara hålla kvar vid sådant som redan godtagits i de gamla stofilernas fina kretsar. Man kan ju bli utan funding ifall man forskar i något alltför kontroversiellt.

Hur får du då ihop att det finns forskning som bevisar motsatsen? ^^
Men ja, det är väl så att företag gärna.. "ber" blaskorna att skriva lite om viss forskning, och utelämna annan. It-jättarna lägger tydligen mycket "engeri" på detta.

Alltid knepigt att leta efter information utan något specifikt att söka efter, så jag uppskattar att du gav lite nyckelord, då jag nu funnit dessa: 1 2. Har dock långt kvar tills jag ens kan påbörja något försök att klura ut om påståendena stämmer.. Men rätt intressant, och nu har tvivlarna något att läsa

Av anon186252
Skrivet av anon284015:

Ingen som undrar varför varannan unge idag har diagnosen ADHD och lär sig läsa senare etc.??

Har nog snarare att göra med att vi förändrat hur vi hanterar "problematiska" barn.. Nu anpassar sig skolan efter eleven. Förr anpassades eleven efter skolan. Vi har också en hel del, bortom skolan, som uppmuntrar de med uppmärksamhetskrav. Sociala medier är ett fint exempel, men telefonen i sig är väl just det. Du ska alltid ha något för dig, du ska alltid babbla, osv.

Skrivet av anon284015:

Nu är ju var och varannan mjölkallergiker och gluten intolerant.

Intolerant och allergi är ganska viktigt att skilja på. De som påstås ha problem med mjölk påstås vara intoleranta, vanligen. Intolerans är rätt harmlöst, vad jag vet. Mjölkallergi är dock en annan femma. Ena är laktos, och andra är ett mjölkprotein. Laktos-intolerans är i min erfarenhet bara ont i magen och talande bakdel. Detta sägs många ha utan att riktigt ha känt till det. Själv så sket jag i det, då skolan serverade så trist mat. Tillslut märkte jag inget. Men nog fick jag diagnosen i åldern då jag ännu inte kunde tala.

Skrivet av anon284015:

Nuförtiden har man tydligen bytt ut Jesus till Jobs och Gates. Internet är den gudomliga kraften som binder oss alla samman och nåde den som talar illa om wifisternas heligaste. The almighty wireless!

Hmm.. Håller med i viss mån. Inte av skälen du tänker på. Snarare att ingen längre bryr sig om att ha rätten till ett privatliv, att människor "inte" kommer kunna ersättas av automatiserade system, osv. Detta är för mig lite otroligt att företagen lyckats tysta ned. Ska dock inte ta den diskussionen vidare. Tänkte bara att du kanske skulle finna det intressant att jag dragit liknande slutsats med annan utgångspunkt.

Skrivet av anon284015:

Fråga: Varför har man förbjudit Wifi i skolor i t.ex Frankrike?
Svara på det ni. Om det är ofarligt så finns det ingen rimlig förklaring till varför man skulle förbjuda det??!

Eftersom vissa här har svårt att använda Google så får ni en länk som kanske hjälper er på traven.
https://ehtrust.org/france-new-national-law-bans-wifi-nursery-school/

Ptja.. I länken så står det att det motiverades med att vi inte är säkra på om det inte är skadligt. Så det är väl mer att tolka som en lag i förebyggande syfte. Snarare än att de vet att problem finns. Har du någon länk som bevisar det hela så läser jag gärna, men än så länge är jag skeptisk.

Edit: Visst ja.. Glömde själva trådens syfte..

Som jag har förstått det så är det snarare ovanligt att trådlösa kommunikationen verkligen stängs av. De brukar ofta sitta där och sända/ta emot även när de "stängts av". Ett väldigt vanligt säkerhetshål med blåtandsenheter, har jag läst/hört. Brukar tydligen bara vara en mjukvaruspärr. Vilket egentligen inte är så konstigt, då det inte är många som bryr sig om detta. I det läget finns det inte någon större mening att lägga pengar och tid på det området i kretsschemat.

Av anon186252

@kf: Den där är ju superlätt. Återvinning är hippt. Aftontidningen är tillbaka.

Av anon186252
Skrivet av anon127948:

Enklaste är att rösta på andra än etablerade partier. PP hade väldigt bra idéer innan det blev kapat av HBQT PK maffian. Varför orka starta ett nytt parti och försöka ändra något när folk kommer rösta på gamla ruttna partier med ursäkten "men du får ändå ingen makt". Klart man får ingen makt när folk röstar på samma politiker oberoende av vad dessa gör.

Såklart ett grymt alternativ, men det är oerhört svårt att verkligen hitta dessa. Det behövs ganska djupa fickor för att verkligen få marknadsföra sig själv till den graden som behövs för att locka väljare. Det går såklart heller inte så bra med enfrågepartier. Men absolut, jag har övervägt att själv göra det, bara för att jag ibland blir så trött på samhället.

Skrivet av anon127948:

Sedan kan man börja med krav på mer direkt demokrati (vilket kan vara en tvåeggad grej) och börja ändra saker som att förbjuda lobbying och liknande. Det kommer inte gå snabbt eller enkelt men man måste börja ändra systemet från grunden. Gör man det svårare för rika och företag att muta/lobba in sig till speciella regler och lagar så kommer deras relativa makt minska och ändringen blir enklare. Sedan kommer det kräva att vi offrar några idéer med, som till exempel den väldigt krångliga skattelagstiftningen som hela tiden ursäktas med att den hjälper fattiga men som bör vara x% skatt på inkomster, oberoende av vart den inkomsten kommer, oberoende hur stor den är och oberoende av hur mycket man vill skipa betala skatt på alla sina snattade miljoner. Det låter som att det blir värre för fattiga men i verkligheten tvingar det alla att betala likadant och det kommer betyda att staten får in mer pengar då rika inte kommer kunna skatteplanera bort sin skatt.

Direkt demokrati skulle klart vara trevligt. Men då måste folk faktiskt angagera sig. Och det är sällan något folk gör frivilligt, om de inte har mycket att vinna på det. T ex som att tvinga fram jämställdhet.. (inte för diskriminering oavsett syfte)
Du tänker på inkomster för företag när du pratar "en skatt för alla", antar jag? Jo, jag har tänkt lite liknande, och då är det även möjligt att bli lite rikare än andra. Det skulle kanske kunna fungera bättre. Där har vi dock problemet att det kan bli väldigt knepigt i vissa sammahang. Men tja.. Möjlighet till visst avdrag om det av domstol anses nödvändigt? Vettetusan, men tanken är lockande.

Skrivet av anon127948:

Jag är inte egentligen för kommunismen så mycket att kommunismen är det närmaste det som jag vill. De dagar jag sovit lite och är inte lika bitter som vanligt vad gäller mänsklig barbarism så drömmer jag om själv organiserat samhälle befolkat av personer med hög etik som inser värdet av att alla har det bra och lever i en uppmuntrande atmosfär. Detta nödvändigtvis resulterar att skillnader i samhället blir väldigt små vilket är också målet hos kommunismen. Men det har inga krav på lika tänkande, bara på att folk inte är egoistiska svin som är redo att gå över andras lik för att berika sig själva.

Ett av de största problemen är att de flesta i väst är uppfostrade/indoktrinerade till att vara massiva egoister. Man är hela tiden fullständigt bombarderad med meddelanden om att tänka bara på sig själv. Vilket också går ut över mänskliga relationer då det är ytterst svårt att ha riktiga vänner eller förhållanden om alla parter bara tänker på sig själva och hur just de kan tjäna på det hela (kortsiktigt då de alla förlorar i längden).

Jag blev uppfostrad/indoktrinerad i ett helt annat tankesätt som handlade om samarbete. Visst vissa följde inte det och det kommer man aldrig ifrån, perfekta system existerar inte, men majoriteten betedde sig så och resultatet var väldigt mänskligt och civiliserat. Tyvärr saknade den PR makten hos kapitalismen och nu njuter man av att bli trampad som aldrig förr av rika.

Känner igen mig väl. Jag har dock inte upplevt att majoriteten någonsin varit sådan. Och det har helt klart varit svårt att anpassa sig till. Att själv böja sig baklänges för att ingen ska må dåligt, men bara få skit tillbaka. Nu är vi så jävla själviska att det knappt går att hålla en diskussion utan att smutskastningen ska dra igång..
Men ja.. Man kan ju helt klart drömma om en värld där det är möjligt att överleva som behaglig individ. Istället för denna. Där vi behöver lura oss själva att allt är frid och fröjd, för att orka med..
Ähh, slutar nog den diskussionen här, och återgår till att försöka vara ignorant och optimistisk..